29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Sakura napsal(a):
Voso za 30 bych taky nedělala, otázka taky je, jestli to je legálně, nebo na černo a jestli za ně navíc obvádějí zdravotní a pojištění. Teď jsem to spočítala, je to tak 5000Kč na měsíc, pokud by dělala 42,5 hodin týdně... To není pomalu ani na nájem. A to v těch vietnamských večerkách, potravinách, zeleninách a drogériích atd. mají docela předražené zboží. To je tedy dobré, zaberou kamenné obchody a nakonec u nich budeme my pracovat jako levná pracovní síla. To je teda síla.
No, oni mají v těch obchodech otevřeno často 20 hodin denně 7 dní v týdnu. Oni často ve skladu toho obchodu i bydlí, jsou tam furt. To by žádný Čech nevydržel a nedělal. Myslím, že Češi měli stejnou šanci zabrat ty kamenné obchody, ale neudělali to. Proč asi?
Není tady
.....oni se vyznají.
-tak to máš Sakuro naprostou pravdu.Celkem chápu,že zrovna ty píšeš,že za 30,-Kč/hod bys nedělala.Škoda,že tu není někdo,kdo za tuto cenu prodává,už by ti to vysvětlil.Ono i 5 tisíc za měsíc jsou peníze,které nenajdeš na chodníku,navíc třeba u nás pracují v obchodech ťamanů převážně důchodkyně,které to také berou tak,že mohou být někde užitečné a být mezi lidmi,kdyby bylo něco fin.lepšího,určitě by zde nezůstávaly.Ale není.
Spíš taky teď pro Petra100 - je mnohdy katastrofa vůbec vstoupit do klasikého kamenného obchodu malého českého živnostníka.prodavačka tam stojí jak bůh pomsty,výběr např.bot mnohdy veškerý žádný,člověk má pocit že ji vyloženě otravuje,to zaměstnanci vietnamců,ti jsou kaučování mnohem lépe.
U nás je taky velká prodejna česká textilu,drží se zde už z dob totality,nevím,jestli prodává jen české zboží,ale ceny jsou fakt vyšponované.Občas sem zajdu jen vpřípadě nějaké zajímvé slevové akce.Ale pyžamo za 500,-fakt nemusím.
Není tady
Kuty již jsi si stěžovala na prodavačku u majitele? Adresa je vždy na dveřích. Víš, to si nemáš nechat líbi. Jednou v jsem nakupoval v brněnské Feroně, u pokladny baba stála jak bůh pomsty. Něco se ji nezdálo a dost na mě vyjela. Tak jsem se ji z legrace zeptal, jestli se špatně nevyspala. A ona na mě zařvala že ano. Hned od dveří kde bylo číslo telefonu jsem telefonoval majiteli a popsal to, Chodím tam dost čast a babu jsem tam již nikdy neviděl.
Není tady
Kuty promiň, ale za 5000 měsíčně se opravdu žít nedá...Těch pět tisíc by si vydělala, pokud by dělala 42,5 hodin týdně, to znamená jako stálé zaměstnání, ne něco bokem. Platím nájem 7800Kč měsíčně, takže to by mi opravdu nestačilo...
Jo a vietnamská prodavačka tady ve večerce, kam chodím opravdu jen v nouzi nejvyšší, stojí taky jak solný sloup, neumí moc česky a ukazuje na kasu, ani neumí říct cenu...to se mi taky nelíbí. Když tu chtějí žít a pracovat, měli by aspoň umět pořádně náš jazyk. Mé známé dokonce jeden Vietnamec nutil kapesníčky, i když ho požádala o vatu. A on ji drze říkal : "To vata to vata" a nutil jí ty kapesníčky. Poslala ho do patřičných mezí a ať se naučí pořádně náš jazyk, když žije a prodává v naší zemi.
Jinak nechápu, když teda pracují od nevidím do nevidím a měli by tedy vydělávat víc, a mají na vysoké nájmy v kamenných prodejnách, proč tedy dávají české pracovnici jen 30Kč na hodinu.
Není tady
Sakura napsal(a):
Kuty promiň, ale za 5000 měsíčně se opravdu žít nedá...Těch pět tisíc by si vydělala, pokud by dělala 42,5 hodin týdně, to znamená jako stálé zaměstnání, ne něco bokem. Platím nájem 7800Kč měsíčně, takže to by mi opravdu nestačilo...
Jo a vietnamská prodavačka tady ve večerce, kam chodím opravdu jen v nouzi nejvyšší, stojí taky jak solný sloup, neumí moc česky a ukazuje na kasu, ani neumí říct cenu...to se mi taky nelíbí. Když tu chtějí žít a pracovat, měli by aspoň umět pořádně náš jazyk. Mé známé dokonce jeden Vietnamec nutil kapesníčky, i když ho požádala o vatu. A on ji drze říkal : "To vata to vata" a nutil jí ty kapesníčky. Poslala ho do patřičných mezí a ať se naučí pořádně náš jazyk, když žije a prodává v naší zemi.
Jinak nechápu, když teda pracují od nevidím do nevidím a měli by tedy vydělávat víc, a mají na vysoké nájmy v kamenných prodejnách, proč tedy dávají české pracovnici jen 30Kč na hodinu.
Sakuro, ty prodavačky mají peníze jen jako přivýdělek, skoro všechny jsou starobní důchodkyně , takže mít k důchodu 5000 je pro ně výhodné. A pokud to nejsou důchodkyně, tak ve většině případů berou sociální dávky, pracují bez smlouvy a to co si vydělají mají na přilepšenou
.
A když takového "dobráka" , který jim za těch pár kaček najdou, dobře mu tak, když nezná svoji hodnotu.
Upravil(a) aprill (7. 12. 2009 18:47)
Není tady
Mě to moc nevzrušuje. Když jsme neměli peníze, koupila jsem pár hadrů o ťamanů. Ono klidně může být triko za 500,- pětkrát lepší, než triko za 100,-, ale když to pětikilo prostě nemám, tak ho nemám a jediný, co mi zbývá, je chodit bez trika, nebo si to pořídit u těch Vietnamců (nebo v jiným super levným obchodě s nejistou kvalitou).
Teď když jsem přiměřeně výdělečně činná, kupuju si, co se mi líbí a je to kvalitní, příjemný. Mám oblíbený značky, kam chodím, protože jednak mají mou velikost, jednak mi vyhovuje styl a kvalita provedení (takže za mě třeba Promod). Podtrženo sečteno, vysolím víc peněz, ale hadřík se mi sto pro líbí a vím, že mi bude sedět ještě i za měsíc a neztratí na kvalitě, takže nebudu muset zpruzeně shánět něco jinýho někde jinde. Manželovi taky jedeme už asi deset let stejný typ kalhot od určitého prodejce, který má odzkoušený a sedí mu, jsou kvalitní. Pravda, cena ke třem tis. není úplně přívětivá, ale vejde do prodejny, vezme kalhoty z regálu, odejde a má na dva roky pokoj. Prostě je pro nás v naší situaci čas mnohem cennější než pár stovek navíc.
Když se stane a peníze zse nebudou, budu řešit ceny víc, možná si vyberu to zboží z vietnamské provenience, který mi sedne (nikdy ale napodobeniny značek, s tím nesouhlasím z principu, navíc chodit s kabelou "Voitton" za 60 Kč tak si fakt připadám jak idiot). Každý zboží má svýho kupce, a to, který nemá, tak holt zkrachuje. Mamině na mateřské nebo invalidnímu důchodci se nedivím, že obrátí každou kačku třikrát. Já jsem stoprocentně pro to, aby si každej mohl koupit, co mu peněženka a vkus dovolí...
Není tady
Jako přivýdělek k důchodu chápu, ale přeci jen o platu 30Kč na hodinu slyším poprvé. Vždycky jsem brala 50Kč jako takové úplné minimum.
Není tady
Sakura napsal(a):
Jako přivýdělek k důchodu chápu, ale přeci jen o platu 30Kč na hodinu slyším poprvé. Vždycky jsem brala 50Kč jako takové úplné minimum.
z těch 30 kč už nic neodvádějí
Není tady
Těch 50Kč myslím samozřejmě čistého.
Není tady
amely napsal(a):
Sakura napsal(a):
Voso za 30 bych taky nedělala, otázka taky je, jestli to je legálně, nebo na černo a jestli za ně navíc obvádějí zdravotní a pojištění. Teď jsem to spočítala, je to tak 5000Kč na měsíc, pokud by dělala 42,5 hodin týdně... To není pomalu ani na nájem. A to v těch vietnamských večerkách, potravinách, zeleninách a drogériích atd. mají docela předražené zboží. To je tedy dobré, zaberou kamenné obchody a nakonec u nich budeme my pracovat jako levná pracovní síla. To je teda síla.
No, oni mají v těch obchodech otevřeno často 20 hodin denně 7 dní v týdnu. Oni často ve skladu toho obchodu i bydlí, jsou tam furt. To by žádný Čech nevydržel a nedělal. Myslím, že Češi měli stejnou šanci zabrat ty kamenné obchody, ale neudělali to. Proč asi?
Tak musela bych toho tady napsaného citovat více,ale chci jen přidat jednu zkušenost. U nás v kamenných obchodech mají Vietnamci pracovní dobu 9-18 a někdo do 17 h. V sobotu pouze dopoledne do 12 h. Jediná jedna prodejna je otevřena v neděli. Všude to bude jiné. Myslím si,že v obchodních centrech opravdu se jede pořád. Vlastní zkušenost,my máme sice,až od 9- 20 h. PO-NE. Jiné prodejny,provozovny mají od 8-20 nebo i do 21 h. Jinak jak psala Kuty,já jsem měla na brigádě 35 čistého/hod. Teď mám o pár kaček víc,(čistého)opravdu ani né co je prstů na dvou rukách. No a soboty,neděle to je samozřejmost. 2 dny volna v kuse(o víkendu,ale vlastně né jen o víkendu) jsem neměla,už dlouho. Teď od příštího týdne pojedeme v kuse a asi ve dvou,to mi zrovna připomnělo,jak jsem četla na netu,příspěvky,jak se lidi diví,že i naše obchodní centrum si dovolí 24.prosince zavřít tentokrát ve 14 hod.,to jen tak mimochodem. Oni se lidi diví i normálně,třeba v neděli,že UŽ zavíráme ve 20hod. Často se také diví,že vůbec máme své potřeby a odskočíme si..no to,už jsem odbočila. Takže není to jen o důchodkyních za 30 kč na černo. A za mně majitelka opravdu vše odvádí a ještě za mně mohla mít úlevy (ZPS),ale,když viděla tu byrokracii u nás a než se to vyřídí a taky by nebylo jisté,že ji to schválí a navíc ona mně potřebovala zaměstnat ze dne na den,takže mě vzala normálně jako zaměstnance,nehledě nato,že mám ZPS. A POZOR,JÁ SI NESTĚŽUJI,jen jsem to tu četla,tak jsem přidala jednu zkušenost-svou.
měla jsem kdysi péřovou bundu od Vietnamců, takovou tu klasickou v délce pod zadek, červenou, stála taky cca 700. Nosila jsem intenzivně několik let a nikdy s ní nebyl nejmenší problém. Nepárala se, nerozpadala, nic takového. Po cca 3 - 4 letech už se mi nějak nelíbila, koupila jsem si něco jiného a tuhle bundu dál používala doma jako pracovní ještě asi rok. To mi za 700 přijde docela slušná užitná hodnota.
V podstatě tím chci říct, že koupit si něco u Vietnamců ještě neznamená, že se to automatick za týden rozpadne. Navíc, když tak někdy vidím co mají v některých obchodech, mám pocit, jestli náhodou dotyčný obchod a stánkař nemají stejného dodavatele, akorát v tom obchodě to stojí třikrát tolik.
Není tady
mám pocit, jestli náhodou dotyčný obchod a stánkař nemají stejného dodavatele, akorát v tom obchodě to stojí třikrát tolik.
to není jen o tvém pocitu,to je prostý fakt,píšu o tom,dle mé vlastní zkušenosti o několik příspěvků výše!
Není tady
Kuty napsal(a):
mám pocit, jestli náhodou dotyčný obchod a stánkař nemají stejného dodavatele, akorát v tom obchodě to stojí třikrát tolik.
to není jen o tvém pocitu,to je prostý fakt,píšu o tom,dle mé vlastní zkušenosti o několik příspěvků výše!
No,asi jak kde. Když,už něco takového v nabídce máme,tak né rozhodně dražší o 3 krát,ani o dvakrát.. +- o pár kaček,než u těch Vietnamců a teď se nabízí otázka proč asi?? Žeby byl majitel takový hamty,hamty než ti Vietnamci,tak to si nemyslím!! Důvod bude asi jinde,že. Mimochodem,vím za kolik to zboží mají Vietnamci a za kolik Vám -nám to potom prodávají. Samozřejmě i za kolik pár kousků prodáváme my a proč. U spoustu Vietnamců se mi stalo,že taky neslevní ani o korunu. No a ještě se mi připomnělo,tento týden v práci,že jedna zákaznice chtěla pyžamo,spíš levnější,no a jak jsem psala,máme více českých pyžam,ale také pár kousků od Vietnamců. Takže jsem ji nabídla i to Vietnamské za cenu 130,-Kč. Paní se podívala,vzhledově fajn,ale ouha i když se pyžamo tvářilo dle visačky jako 100%bavlna,tak paní poznala,že to tak úplně nebude pravda. Tak takové nechtěla. No a když jsem ji nabídla teda vzhledově fakt pěkné pyžamo,kvalitní,opravdu,už snadno rozeznatelné v čem je opravdu maxim.bavlna a v čem né a bylo od českého výrobce (záruka a možnost reklamace stoprocentní),tak zase dát 480 Kč se ji zdálo moc. Takže fakt někdy nevím. Lidi by chtěli kvalitu za cenu Vietnamců. Což logicky,jaksi nejde vždy splnit,ono fakt asi nikdo nevidí tu řadu lidi,včetně materiálu+i ten nájem,který se i z toho výrobku musí zaplatit. Je to jednoduché výrobce- často i dodavatel(distributor),prodejce a v neposlední řadě majitel prodejny a pozor i ten pronajimatel provozovny(kdy obzvlášť v obchodních centrech jsou nehorázné nájmy)!! Ono i ten majitel musí být z něčeho živ. A z Vietnamského zboží by dlouho živ nebyl,obzvlášť pokud má jednu jedinou malou prodejničku. A taky právě proto,že pokud to má český majitel v obchůdku jen o třeba 50 Kč dražší než ti Vietnamci ve stánkách,na burzách a v obchodech(kde mimochodem se jich na provozu obchodu podílí víc,tak právě raději půjdete k nim. Ale jinak je mi jasné,že lidé co mají hlouběji do kapsy,každou korunku počítají (znám to z vlastní zkušenosti,kdy i my stále,ačkoliv jsem nyní zaměstnaná,počítáme každou kačku,to,už jsem,ale psala výš),ale vadí mi ten jednostranný pohled,že maloobchodníci v kamenných prodejnách jsou jen ti co chtějí lidi oškubat. Já si právě myslím,že mnozí Vietnamci si z nás dělají zlatý důl,to se na mně nezlobte.
REŇAS napsal(a):
Kuty napsal(a):
No,asi jak kde. Když,už něco takového v nabídce máme,tak né rozhodně dražší o 3 krát,ani o dvakrát.. +- o pár kaček,než u těch Vietnamců a teď se nabízí otázka proč asi?? Žeby byl majitel takový hamty,hamty než ti Vietnamci,tak to si nemyslím!! Důvod bude asi jinde,že. Mimochodem,vím za kolik to zboží mají Vietnamci a za kolik Vám -nám to potom prodávají. Samozřejmě i za kolik pár kousků prodáváme my a proč. U spoustu Vietnamců se mi stalo,že taky neslevní ani o korunu. No a ještě se mi připomnělo,tento týden v práci,že jedna zákaznice chtěla pyžamo,spíš levnější,no a jak jsem psala,máme více českých pyžam,ale také pár kousků od Vietnamců. Takže jsem ji nabídla i to Vietnamské za cenu 130,-Kč. Paní se podívala,vzhledově fajn,ale ouha i když se pyžamo tvářilo dle visačky jako 100%bavlna,tak paní poznala,že to tak úplně nebude pravda. Tak takové nechtěla. No a když jsem ji nabídla teda vzhledově fakt pěkné pyžamo,kvalitní,opravdu,už snadno rozeznatelné v čem je opravdu maxim.bavlna a v čem né a bylo od českého výrobce (záruka a možnost reklamace stoprocentní),tak zase dát 480 Kč se ji zdálo moc. Takže fakt někdy nevím. Lidi by chtěli kvalitu za cenu Vietnamců. Což logicky,jaksi nejde vždy splnit,ono fakt asi nikdo nevidí tu řadu lidi,včetně materiálu+i ten nájem,který se i z toho výrobku musí zaplatit. Je to jednoduché výrobce- často i dodavatel(distributor),prodejce a v neposlední řadě majitel prodejny a pozor i ten pronajimatel provozovny(kdy obzvlášť v obchodních centrech jsou nehorázné nájmy)!! Ono i ten majitel musí být z něčeho živ. A z Vietnamského zboží by dlouho živ nebyl,obzvlášť pokud má jednu jedinou malou prodejničku. A taky právě proto,že pokud to má český majitel v obchůdku jen o třeba 50 Kč dražší než ti Vietnamci ve stánkách,na burzách a v obchodech(kde mimochodem se jich na provozu obchodu podílí víc,tak právě raději půjdete k nim.Ale jinak je mi jasné,že lidé co mají hlouběji do kapsy,každou korunku počítají (znám to z vlastní zkušenosti,kdy i my stále,ačkoliv jsem nyní zaměstnaná,počítáme každou kačku,to,už jsem,ale psala výš),ale vadí mi ten jednostranný pohled,že maloobchodníci v kamenných prodejnách jsou jen ti co chtějí lidi oškubat. Já si právě myslím,že mnozí Vietnamci si z nás dělají zlatý důl,to se na mně nezlobte.
Možná vy Reni, máte zboží dražší jen o pár kaček než Vietnamci , ale já jsem viděla svetřík na "burze" za 200 Kč a v butiku tentýž za 450 Kč . A to už dost velký rozdíl
.
Upravil(a) aprill (13. 12. 2009 11:46)
Není tady
No právě aprill, proto jsem napsala,jak kde asi. Že to neznamená,že každý maloživnostník je ten kdo chce oškubat lidi,aby sám mohl jezdit v mercedesu.
REŇAS napsal(a):
No právě aprill, proto jsem napsala,jak kde asi.
Že to neznamená,že každý maloživnostník je ten kdo chce oškubat lidi,aby sám mohl jezdit v mercedesu.
Žádný maloživnostník si nemůže dovolit jezdit v novém mercedesu!
Není tady
No však a o čem tady celou dobu,mluvím(píšu),to,už je jen chytání za slovíčka. Byl to JEN nadnesený příklad,kdo je trochu v obraze,tak přece ví jaká jsou fakta. Jen mi prostě vadí,že pro mnohé jsou živnostníci viděni tak,že jsou to ti,kteří schválně nadsazují ceny,proto,aby TŘEBA oškubal lidí o prachy. Bohužel je fakt,že jsou i výjimky,sama jsem se s jedním setkala a neměla jsem sním dobré zkušenosti i jiní. Ale mluvím o těch normálních maloživnostnících. A Vietnamec,že je ten,kdo by nám chudákům z dobré vůle dal to jeho zboží nejraději zadarmo.
REŇAS napsal(a):
No však a o čem tady celou dobu,mluvím(píšu),to,už je jen chytání za slovíčka. Byl to JEN nadnesený příklad,kdo je trochu v obraze,tak přece ví jaká jsou fakta. Jen mi prostě vadí,že pro mnohé jsou živnostníci viděni tak,že jsou to ti,kteří schválně nadsazují ceny,proto,aby TŘEBA oškubal lidí o prachy. Bohužel je fakt,že jsou i výjimky,sama jsem se s jedním setkala a neměla jsem sním dobré zkušenosti i jiní. Ale mluvím o těch normálních maloživnostnících. A Vietnamec,že je ten,kdo by nám chudákům z dobré vůle dal to jeho zboží nejraději zadarmo.
Reňas,je ti doufám jasný,kdo v tomto státu skutečně škube lidi.
Dnes se nad některými cenami,které se mi zdají být hodně nepřiměřené jen pousměju a řeknu si,že na to musí být vždy 2.Jsou však výdaje,které já sama bohužel ovlivnit nemůžu a nejlepšíí je radši na to nemyslet,bo to člověk stejně neovlivní,co ti naši potentáti ještě vymyslí.
Není tady
Ono je asi take dulezite vzit v uvahu to, ze maly cesky podnikatel musi k cene zbozi pridat nemalou DPH, ktera se od noveho roku opet navysi, kdezto stankar DPH vetsinou statu vubec neplati...takze ceny u stanku jsou o to nizsi.
Není tady
Sakura napsal(a):
Ono je asi take dulezite vzit v uvahu to, ze maly cesky podnikatel musi k cene zbozi pridat nemalou DPH, ktera se od noveho roku opet navysi, kdezto stankar DPH vetsinou statu vubec neplati...takze ceny u stanku jsou o to nizsi.
Když jdu koupit svetr,tak mě vůbec nezajímá kdo platí dph a kdo má jen větší marži,zajímá mě vždy poměr cena-výkon či užitná hodnota nebo jak ten svetr vypadá,materiál,atd.
Není tady
No, pokud je stánkař plátce DPH, tak státu to DPH také platí.
Není tady
No pak to v tom state ma vypadat, kdyz je nekomu jedno, ze se neplati DPH... Ja bych nic bez paragonu nekoupila. Stalo se mi, ze jsem si jako dite koupila na stanku digi hru, ktera ovsem prestala po par dnech pracovat. Kdyz jsem ji chtela jit reklamovat, stanek mezitim zmenil repertoar i obyvatele. Takze jsem si mohla s digi hrou akorat tak vite co. Co mi pak bylo platne, ze stala "jen" dve stovky, kdezto v normalnim obchode treba o tri stovky vic. Od te doby od stankaru nekoupim vubec nic...
Není tady
Vějířovka napsal(a):
No, pokud je stánkař plátce DPH, tak státu to DPH také platí.
Není tady
Sakura napsal(a):
No pak to v tom state ma vypadat, kdyz je nekomu jedno, ze se neplati DPH... Ja bych nic bez paragonu nekoupila. Stalo se mi, ze jsem si jako dite koupila na stanku digi hru, ktera ovsem prestala po par dnech pracovat. Kdyz jsem ji chtela jit reklamovat, stanek mezitim zmenil repertoar i obyvatele. Takze jsem si mohla s digi hrou akorat tak vite co. Co mi pak bylo platne, ze stala "jen" dve stovky, kdezto v normalnim obchode treba o tri stovky vic. Od te doby od stankaru nekoupim vubec nic...
Japonečko napiš, co jsi s tím mohla udělat. Já fakt nevím.
Není tady