6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Petre, ac s tebou nikdy nesouhlasim politicky, v tomhle s tebou souhlasim. Lidi, kteri si mysli, ze kdyz i znackove zbozi je vyrabene v Cine, automaticky je kvalita totozna se zbozim na vietnamskych trzistich. Jak pises, znackove zbozi je vyrabene s jistym know-how te zapadni firmy, jen je to vyrobeno v Cine cinskymi lidmi za cinsky plat. Kvalita je kontrolovana, i kdyz se obcas stane, ze kvalita je z cinske strany porusena (pouziji levne toxicke latky misto drazsich netoxickych) a je z toho pak prusvih, zapadni firma se musi omluvit a zbozi stahnout z obehu. Kdezto zbozi u stanku je vyrabeno buhvi kde z buhviceho a buhvikym, kvalita a bezpecnost nejsou nikym kontrolovana. Ale cesky lidi to kupujou, protoze si mysli, ze usetri a ze zbozi neni tak nekvalitni, za tu cenu. Ja jsem se driv snazila kupovat obleceni u ceskych firem - Jitex, OP Prostejov, Loana, spodni pradlo Andrie...ale bohuzel jedna firma za druhou krachuje, nebo presouva vyrobu taktez do Ciny, protoze Cesi davaji prednost vietnamskemu, levnejsimu zbozi. Je to smutne, ale Cesi si za to muzou sami. Je to kazdeho vec, ale ja jsem pro bojkot vietnamskeho zbozi, vsak kdyby to nikdo nekupoval, oni by zmenili sortiment, coz uz delaji (vyroba a prodej drog), ktery je jeste vic nelegalni a nakonec by odtud dobrovolne odesli, protoze by jim tu kviti nekvetlo. Ale to je zrejme sci-fi...
Není tady
Ahoj Japonečko, kolik je u vás hodin? Napsala jsi to přesně, do žuly vytesat. Já jen nechápu, že již polovina stánkařů není v kriminále. Každá šťára zabaví plagiátay za mnoho milionů a furt nic. Pokud na to nemám, tak jdu do sekáče a ne do stánku. Ono je ale perfektní, camrat se adidaskama za tři stovky. Moje ženuška tě trochu závidí Japonsko. Byla tam min. 10x, zpívá v opřeře. Miluje Japonsko. Tak si užívej víkend.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Oto co je to slušná cena? A proč nejsou české bundy a za "slušnou" cenu?
Petře, zdravím. Naprosto s Tebou souhlasím ohledně plagiátů. Tohle u Vietnamců
nechápu. Přiznám, že mě je fuk, jakou to má nášivku i když vím, že si někdo na to
potrpí. Podporoval bych české výrobce, ale kde jsou? Kdejaká privatizace
zašantročila, co mohla.. Kdysi byla Čr velmoc, výroba obuvi, textilu, piva, sirek,
strojírenství, cukru, atd.
Slušná cena je, podle mě, že si to můžu dovolit a nebudu mít pocit, že mě zase někdo okradl.
Asi Ti to přijde, jako malost, ale radši si koupím jeansy za 3 stovky než "značkové"
od 1500 vejš, když "kvalita" vyjde nastejno..
Proč bych si měl kupovat bundu za x tisíc, jen proto, že má jméno (cizí)..
Kdysi dělali kontrolu v kamenných obchodech.., skoro všude plagiáty. Tudíž,
jakou máš jistotu? Žádnou.
Hezkého Mikuláše
Není tady
Oto zdar, na likvidaci českých obuvníků, textiláků...........mají velký podíl vietnamští stánkaři. Neříkej, že značnová věc, jakákoliv, má stejnou kvalitu jako od vietnamských stánkařů. To bych byl blbec, kdybych kupoval vrtačku Bosch za 4000,- a ne stejnou neznačkovou za 500,- kaček. Připouštím, že slušná cena může být pro jednoho 200 kaček, pro druhého 1500,- pro třetího třeba 4000,- . Oto stále platí- Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Oto zdar, na likvidaci českých obuvníků, textiláků...........mají velký podíl vietnamští stánkaři. Neříkej, že značnová věc, jakákoliv, má stejnou kvalitu jako od vietnamských stánkařů. To bych byl blbec, kdybych kupoval vrtačku Bosch za 4000,- a ne stejnou neznačkovou za 500,- kaček. Připouštím, že slušná cena může být pro jednoho 200 kaček, pro druhého 1500,- pro třetího třeba 4000,- . Oto stále platí- Nejsem tak bohatý, abych kupoval levné věci.
Petře, jenom blázen si koupí "neznačkový" spotřebič, ale u ošacení mi to je fuk jestli má či nemá značku, musí se mi líbit. Když si koupím kabát za 4000Kč ( a to bude fakt nějaký z výprodeje), tak mám jenom jeden a bude mi ho líto vyhodit jenom, protože už není "in". Kabáty po 1000 Kč mám minimálně 4 a když se mi nelíbí, pak šup s ním do charity .
V obchodech nakupuju věci, které mi mají dloužit déle - lyžaršké kombinézy, sportovní bundy do hor, atd.
Upravil(a) aprill (5. 12. 2009 9:29)
Není tady
Petře, vůbec sem nemluvil o elektro, to bych si nekoupil ani náhodou, to je o život.
Obuvnictví a textil zlikvidovali naši, prodejem kdekomu a stánkaři to potom, (díra na trhu),
jen využili.
Není tady
No já nevím,zda se vyjádřím úplně přesně. Ale je to takový začarovaný kruh,lidi nekupují české výrobky,protože nato nemají peníze (tady v tomhle kraji většina),nemají peníze,protože nejsou asi adekvátně zaplaceni. Výroba se přesouvá do Číny apod.,protože tam je ta síla výjde levněji. Totéž u nás raději zaměstnáme Ukrajince apod.,protože ti za směšný peníz pracovat budou,pro ně tam u nich je to možná velký peníz.. Hold jen ti Češi jsou moc nároční,já si to,ale nemyslím a kdyby byli zaplaceni,tak by možná i ten český výrobek koupili. Tak pak se nedivme,prostě pořád dokola. Já právě prodávám i české výrobky,textil, spodní prádlo,pyžama,tepláky a stojí mně to velké úsilí pro mně přesvědčit zákaznici o kvalitě daného výrobku,tudiž o "životnosti "výrobku.. bez reklamací. Nehledě nato,že každá dáma chce být in a obměňovat šatník(ženská vlastnost) a ono za halenku dát 700-800,-se jim zdá moc. A to nemluvím jen o sociálně slabších,ale i zákaznice,pracující v bance mi řekla,že dát za české pyžamo 580,- je moc.. Značkové tepláky,ale od české firmy 850,-Kč..to nee. To raději ty s fajfkou..to je aspoň ,,značka",ta má jméno na rozdíl od té české co ji my ty tepláky prodáváme.. Takže nejen,že české firmy padají na hubu,ale i kamenné obchody. A přiznávám,že i my nemít jaksi k tomu českému textilu věci od sousedů Poláků či právě občas toho levného,méně kvalitního Vietnamského zboží,tak tady v tomhle kraji,už také bychom zkrachovali. Nemluvě o tom,že nás převálcovávají obchody typu New Yorker,Takko apod. ,nebo shopy typu Kik..,kde je všeho chuť za pár kaček. Co natom,že v našem obchodě platí náš zákazník náš pán,úsměv,popřání hezkého dne je samozřejmostí. Stejně tak jako objednávka dle přání zákaznice,kdy ji zavoláme,až domů,že zboží již pro ni máme nachystáno. O případných výměnách či zákonné reklamaci se u nás nediskutuje.. To je samozřejmost. No,ale stejně..máme co dělat,abychom nešli za chvíli do kopru.. Ono,fakt si nikdo neuvědomuje,co vše poctivě a koho(jaké zaměstnance) platí ten Vietnamec a co vše musí zaplatit ten maloživnostník,natož,když si pronajme pár metrů čtverečních.. a ještě si tam vezme jednoho zaměstnance z pracáku jako jsem já a to ještě na zkracený úvazek,aby si vůbec toho zaměstnance mohl dovolit.. No a pak se zákazníci diví..za tolik??? Tohle (nebo podobné)jsem viděla u Vietnamce za... Takže tak..
No prave, jak ty pises, ja si radsi koupim triko u New Yorker, nez u Vietnamce na stanku. Cenove to je temer stejne.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Jasně, nakupujte u vietnamců. Poslední české firmy zkrachují.
Odkdy jsou HM, CA, New Yorker, Cherokke... a td. české firmy?
Není tady
javena napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Vždyť zde je debata o něčem jiném. Kolik plagiátů našly kontroly v HM, CA, New Yorker, Cherokke?????? Kolik našly pašovaného zboží? Kolik pirátských CD, DVD???
Není tady
javena napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Ono už není moc co podporovat, protože všechny české firmy až na pár posledních (většinou se spodním prádlem) skončily...Ale jde o to nepodporovat pašované zboží nevalné kvality u stánkařů, když v dnešní době je mnoho jiných firem, které prodává za ceny srovnatelné s těmi na na tržištích, jako je právě Cherokee, New Yorker...
Není tady
Sakura napsal(a):
No prave, jak ty pises, ja si radsi koupim triko u New Yorker, nez u Vietnamce na stanku. Cenove to je temer stejne.
Vy máte v Japonsku taky Vietnamce se stánkama?
Není tady
V Japonsku naštěstí ani jeden stánek s Vietnamcem. Ale jsem teď na návštěve doma v Praze a protože bydlím jen kousek od Pražské tržnice, je to pro mě problém docela aktuální. Nehledě na to, že v naší ulici je dost Vietnamců i v normálních kamenných obchodech- v dorgerii, zelenině, asijském bistru, večerce...
Není tady
REŇAS napsal(a):
Ono,fakt si nikdo neuvědomuje,co vše poctivě a koho(jaké zaměstnance) platí ten Vietnamec a co vše musí zaplatit ten maloživnostník,natož,když si pronajme pár metrů čtverečních.. a ještě si tam vezme jednoho zaměstnance z pracáku jako jsem já a to ještě na zkracený úvazek,aby si vůbec toho zaměstnance mohl dovolit.. No a pak se zákazníci diví..za tolik??? Tohle (nebo podobné)jsem viděla u Vietnamce za... Takže tak..
kamarádky maminka prodává u vietnamce za 30Kč na hodinu
Není tady
Petr100 napsal(a):
javena napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Vždyť zde je debata o něčem jiném. Kolik plagiátů našly kontroly v HM, CA, New Yorker, Cherokke?????? Kolik našly pašovaného zboží? Kolik pirátských CD, DVD???
Netuším, já to nekupuju. Na značky kašlu. Buď se mi to líbí a sedí mi to, nebo ne. Spíš by mě zajímalo, kolik toho mají ušitýho v číně. A kolik na tom trhnou.
V potravinách se snažím kupovat český výrobky a dokud byl textilní průmysl o Triole, tak jsem to taky kupovala. Ale dnes mám kolem sebe jen krámy s textilem z číny, zeleninu, někdy i českou, ovšem prodejce z číny, můžu si nechat udělat nehty v provozovně, kterou vedou číňani, mám tu asi tři bistra čínský kuchyně... jo a jednu masnu, která nám tu zbyla po vstupu do EU, protože jako jediná měla druhý vchod pro příjem zboží... A spoustu potravin, který vedou číňani... Celkem hustý...
Ale ono to bude asi spíš tím, že za nebytový prostory chtějí majitelé domů takový řachy, že se všem nájemcům protáčej panenky. Naposledy to odnesla pošta. Neměla zájem o předražený nájem.
Aneb, všechno je o penězích.
Pirátský kopie DVD a CD nechápu, všichni si to stahují z netu - na tom se snad nedá vydělat. A když si nějakej týpek potřebuje polechtat ego tričkem Adidas a nemá na něj, tak mu asi stačí to okopčený. Hlavně, že má fajfku. Kdo má fajfku, nebo pruhy, tak je king.
Před revolucí každej jezdil do DDR, Maďarska a Polska aby měl něco lepšího, kdo uměl šít, kupoval burdu ... takže si myslím, že ten hlad po lepších věcech začal dávno dřív a ti vietnamci jen využili toho, že české firmy nestihly zareagovat. Osobně - po revoluci měli fakt hadry úděsný, většinou na tržištích, kabinka žádná, paragon nic... to se fakt nedalo. Ale tím, jak tam začali šít značkový prodejci, chytli niť. Dneska to funguje tak, že nakoupí novou kolekci u značkového prodejce, odvezou to do číny, tam toho nasekaj kvanta a když jsou chytrý, tak na to ty fajfky nenašijou. A ono se to už nerozpadá po prvním vyprání, protože většina těch šiček šila právě pro ty značky. A když se to nerozpadá, mají k tomu lidi důvěru a neutratí za ty hadry tolik a jsou vždycky in...
Ale to bychom se dostali k tomu, že Liberta skončila tunelem, takže kočárky taky nemáme český, na našich polích stojí u předražených dálnic nadnárodní benzinové pumpy, zelenina je levnější z dovozu i přes ten benzin, naftu... nechápu. Co s tím? Nic. Uděláme nájezdy na plagiáty a ukážeme jim, zač je toho loket. Oni za to můžou - ukažme si na ně.
Jak by sem asi dostali to zboží - tričko za tři kačky, kdyby celníci nebrali? Jo, jo. Prachy, prachy, prachy...
Hamtáci jsme. A pak pláčem.
Upravil(a) javena (6. 12. 2009 23:32)
Není tady
Sakura: No prave, jak ty pises, ja si radsi koupim triko u New Yorker, nez u Vietnamce na stanku. Cenove to je temer stejne.
To sice může být, ovšem nejbližší New Yorker je ode mě vzdálen asi 40 km, nejbližší Vietnamec 500 m. Tož tak.
A nejsem si jistá, jestli nákupem v New Yorkeru, který mám docela v oblibě, podporuji zrovna český trh...
Upravil(a) Tercila (6. 12. 2009 22:22)
Není tady
Petr má sice pravdu s tou odporou našich výrobců. Jenže když je české pyžamo testováno v laboratořích na přítomnost zdraví škodlivých látek ve vláknech, samozřejmě to výrobek prodraží. Je to sice logické a pochopitelné, ale bohužel máma od 3 děcek s výdělkem nějakých 12 tisíc čistého sáhne radši po třech barevných obrázkových pyžamech po 150 Kč, než po kvalitních a možná trošku nudně vypadajících českých výrobcích po 450 Kč. On ten násobek už je pak bohužel v tom rodinném rozpočtu znát, to se nedá nic dělat. Zaplatit u pokladny celkem 450 a celkem 1350 Kč je už sakryš rozdíl.
Když jste tu zmiňovali kvalitu, taky přidám: hadříky v Kenv. mě sice vždycky nalákaly, ale poslední dobou už tam nechodím, protože kvalita čehokoliv, bundy, trička atd. byla opravdu katastrofální. Přiznám se, že mě udivuje - u těch výrobků, které jsem samozřejmě po "pohmatu" nekoupila - že z určitých materiálů (mačkavých, tuhých) se vůbec ještě něco vyrábí... V brněnské Olympii jsem si koupila kabelku - je fakt, že nebyla příliš drahá, asi 980 Kč, ale oba zipy asi po měsíci "odešly" - skoro bych mohla říct, že na tak mizernou kvalitu za daleko míň výdajů jsem u Vietnamců ještě nenarazila.
Upravil(a) Tercila (6. 12. 2009 22:42)
Není tady
Petr: Pokud na to nemám, tak jdu do sekáče a ne do stánku.
Petře, ono každému nemusí být onošené oblečení ze sekáče příjemné. Mně je to například totálně protivné. (Nějaké značky samozřejmě už dávno neřeším, kupuji si pouze originály Nike, protože mi vyhovuje, jinak pro mě značka není důležitá, ale chci oblečení nenošené; nikdy bych si nekoupila třeba starožitný nábytek...).
Budeš muset celkovou situaci asi vnímat tak, že každý si svoje nákupní přání a tužby plní jinak - tak, jak to trh a výplata umožňují.
Není tady
Tercilo jasně, já již někde napsal že chápu, že pro někoho je slušná cena 300,-, pro druhého 1500,- pro třetího třeba 4000,-. Doufám, že jsi tu kabelku reklamovala.
Není tady
Tercila napsal(a):
Petr: Pokud na to nemám, tak jdu do sekáče a ne do stánku.
Petře, ono každému nemusí být onošené oblečení ze sekáče příjemné. Mně je to například totálně protivné. (Nějaké značky samozřejmě už dávno neřeším, kupuji si pouze originály Nike, protože mi vyhovuje, jinak pro mě značka není důležitá, ale chci oblečení nenošené; nikdy bych si nekoupila třeba starožitný nábytek...).
Budeš muset celkovou situaci asi vnímat tak, že každý si svoje nákupní přání a tužby plní jinak - tak, jak to trh a výplata umožňují.
V sekáči kupuji mikiny pro přítele do práce.Jsou bavlněné,za dobrou cenu.U vietnamců mu nevyhovuje materiál a v kamen.obchodě je to drahé,do práce škoda.
Není tady
Tercila napsal(a):
Sakura: No prave, jak ty pises, ja si radsi koupim triko u New Yorker, nez u Vietnamce na stanku. Cenove to je temer stejne.
To sice může být, ovšem nejbližší New Yorker je ode mě vzdálen asi 40 km, nejbližší Vietnamec 500 m. Tož tak.
A nejsem si jistá, jestli nákupem v New Yorkeru, který mám docela v oblibě, podporuji zrovna český trh...
Tercilo, podporovat český trh nelze, protože už neexistuje. Ale já sama za sebe odmítám podporovat vietnamské prodavače - kde asi berou na ty nájmy? Z prodeje hadrů asi těžko, že. Takže radši u normálních firem, na drahé značky si taky nepotrpím, protože na to nemám a seženu hodně hezkého a přitom levného oblečení u levnějších firem. Stačí hledat.
Ale pokud vám hadry a jídlo od Vietnamců nevadí, je to vaše věc, ovšem já je podporovat nechci, je to špinavý byznys, ve kterém nejde jen o květák a teplákovou soupravu, ale i drogy a možná i jinačí byznys, oni se vyznají.
Není tady
laminanonte napsal(a):
REŇAS napsal(a):
Ono,fakt si nikdo neuvědomuje,co vše poctivě a koho(jaké zaměstnance) platí ten Vietnamec a co vše musí zaplatit ten maloživnostník,natož,když si pronajme pár metrů čtverečních.. a ještě si tam vezme jednoho zaměstnance z pracáku jako jsem já a to ještě na zkracený úvazek,aby si vůbec toho zaměstnance mohl dovolit.. No a pak se zákazníci diví..za tolik??? Tohle (nebo podobné)jsem viděla u Vietnamce za... Takže tak..
kamarádky maminka prodává u vietnamce za 30Kč na hodinu
Ahoj,
to jsou vyděrači.U nás ve firmě mají ženské za monotonní práci 75-80kč/hod.
Ale prodavačky měly málo peněz i před r.1989.Přitom je to důležitý článek mezi zákazníkem a výrobou.
Není tady
voso, v Tesku to s platem neni take nijak slavne. Jednou jsem tam delala ve skladu brigadu a za docela fyzicky narocnou praci jsem si odnesla jen 5000Kc za mesic. Slysela jsem, ze ti, co tam jsou nastalo, si nevydelaji o moc vic
Není tady
Sakura napsal(a):
voso, v Tesku to s platem neni take nijak slavne. Jednou jsem tam delala ve skladu brigadu a za docela fyzicky narocnou praci jsem si odnesla jen 5000Kc za mesic. Slysela jsem, ze ti, co tam jsou nastalo, si nevydelaji o moc vic
Mně to připadá neskutečné v dnešní době pracovat za 30kč/hod.
Našim ženským se zdá málo,co dostají.Taky se fyzicky dost nadělají.A to mají oproti jiným firmám ještě jiné výhody(odměny měsíční,2x do roka velké odměny,penzijní pojištění,většina má do práce 5-15min. a další výhody)
Není tady
Voso za 30 bych taky nedělala, otázka taky je, jestli to je legálně, nebo na černo a jestli za ně navíc obvádějí zdravotní a pojištění. Teď jsem to spočítala, je to tak 5000Kč na měsíc, pokud by dělala 42,5 hodin týdně... To není pomalu ani na nájem. A to v těch vietnamských večerkách, potravinách, zeleninách a drogériích atd. mají docela předražené zboží. To je tedy dobré, zaberou kamenné obchody a nakonec u nich budeme my pracovat jako levná pracovní síla. To je teda síla.
Není tady