29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám dilema:P už dlouho scháním teplý kabátek nebo delší bundu nad kolena s kapucou,ale nemůžu nikde sehnat.
Ted sem viděla u větnamců za700.- je péřová střih má super,ale je taková....no horká jehla(já vím co bych za ty prachy chtěla)ale sem na vážkách zda jí koupit nebo ne?Nebo si mám počkat a hledat jinde.
Poradíte?Nikdy sem věci u vietnamců nekupovala tak nevím co to vydrží.
Není tady
Za 700 si to kup, když Ti to padlo do oka .
Neznám samozřejmě tvoje finanční možnosti.
Ale pokud si to nekoupíš, tak nad tím pořád stejně budeš přemýšlet, že by sis to měla koupit a nedá ti to pokoj.
Jinak jestli to vydrží??
Jak co. Myslím, že bundy jo. Spíš mám špatný zkušenosti s riflema, ty už u vietnamců nekupuju ani dětem.
Není tady
NO sem ochotna dát tak do 1.500 ono se to tak + - pohybuje v krámech za ty péřový i víc.
Není tady
Tak to fakt těžko radit. Sama si musíš zvážit, jestli za 700 a z těch 1500 ti ještě 8 stovek zbyde na něco, nebo dáš 1500 a víc. Vem tam s sebou nějakou kámošku, ať ti poradí, ne?
Není tady
Ja bych si u nich nic nekoupila. Koupila jsem si u nich kdysi davno triko a teplaky a po par vypranich jsem to mohla hodit do kose. Nejen ze je to dost nekvalitne usite, ale hlavne mi to nejak divne pachne, buhvi, co za chemicke sajrajty pouzivaji. A je tolik obchodu s levnymi a pritom celkem kvalitnimi odevy, napriklad Orsay, HM...
Není tady
Speciálně péřovka by měla mít dvojitý švy, o čemž teda u výrobku této provenience vážně pochybuju. Takže buď budeš neustále zapošívat (jestli bude co = dost materiálu) nebo budeš vypadat jako pelichající slípka...
Není tady
Bublina napsal(a):
Mám dilema:P už dlouho scháním teplý kabátek nebo delší bundu nad kolena s kapucou,ale nemůžu nikde sehnat.
Ted sem viděla u větnamců za700.- je péřová střih má super,ale je taková....no horká jehla(já vím co bych za ty prachy chtěla)ale sem na vážkách zda jí koupit nebo ne?Nebo si mám počkat a hledat jinde.
Poradíte?Nikdy sem věci u vietnamců nekupovala tak nevím co to vydrží.
u stánku bych nic nekoupila, to spíš v kamenném obchodě. Koupila jsem u nich dceři rifle a nejen že jí skvěle sedí, byly za 250kč. Jinak s nimi zkušenosti moc nemám..až na pár trik.Boty bych u nich nekoupila v žádném případě.
Raději jdu do normálního obchodu, tam když pak potřebuji něco vyreklamovat, nedělají, že mi nerozumí.
Jinak pokud se ti bunda líbí, klidně si ji kup. Přes zimu ti určitě vydrží a za ty peníze, si příští rok můžeš koupit novou.
Upravil(a) laminanonte (3. 12. 2009 12:53)
Není tady
Nedávno jsem si koupila bundu, ne tedy zimní, a několik lidí mi nevěřilo, že je ze spřátelené Číny. Pravda je, že jsem si říkala, že možná pustí barvu a nic, je v pohodě a půlku jsem ušetřila. Jinak trička, mikiny kupuju, musím si ale osahat látku, aby nebyla moc chemická, což ostatně dělám vždy a nedávno jsem proto nekoupila mikinu v HMku... Oni to šijou většinou taky v Číně, případně v Malajsii, nebuďmě naivní.
A měla jsem od nich i kozačky, takový spíš přechodovky podzim/jaro a dvě sezony v pohodě. Ne z trhu, kamenný obchod a reklamace není problém.
Takže já bych si ji koupila.
Není tady
javena napsal(a):
Nedávno jsem si koupila bundu, ne tedy zimní, a několik lidí mi nevěřilo, že je ze spřátelené Číny. Pravda je, že jsem si říkala, že možná pustí barvu a nic, je v pohodě a půlku jsem ušetřila. Jinak trička, mikiny kupuju, musím si ale osahat látku, aby nebyla moc chemická, což ostatně dělám vždy a nedávno jsem proto nekoupila mikinu v HMku... Oni to šijou většinou taky v Číně, případně v Malajsii, nebuďmě naivní.
A měla jsem od nich i kozačky, takový spíš přechodovky podzim/jaro a dvě sezony v pohodě. Ne z trhu, kamenný obchod a reklamace není problém.
Takže já bych si ji koupila.
Javeno,buď v klidu,dnes je téměř vše z Číny,od dražších masážních boxů až já nevím až kam.A naše obchodní firmy s tím pak nadělají spoustu obchodů.
Jinak tu bundu bych si teda klidně koupila,několkrát jsem viděla to samé zboží u vietnamců a pak i v kamenném obchodě,jen ta cena byla jednou taková,materiál na omak úplně stejný,i cedulka stejná.
Si myslíte,že prodavači v kamenných obchodech jsou nějací bozi?Kdepak,jsou to horší obchodníci než vietnamci,peněz mají také mnohem méně a převrbují svůj sortiment rychleji než chameleon svoji kůži.Obchodů s hadrama na každém kroku je hafol a tak když náš kamenný obchodníček zjistí,že mu to nerejžuje tak,jak si představoval,tak šup a už tam prodává třeba suchý kvítka.
Není tady
taky bych ji koupila. nekupuju u nich boty..ale jinak skoro vše..jak kdy. mám spoustu trik, džíny..i pár bund jsem měla. něco je fakt šmejd, něco vydrží tři čtyři roky. s tím, že se to pak může hned vyhodit- já to takhle měla i s věcma normálně z obchodu, ne od vietnamců. spíš to chce pořádně vybírat, než něco úplně zavrhovat.
Není tady
mirka.. napsal(a):
taky bych ji koupila. nekupuju u nich boty..ale jinak skoro vše..jak kdy. mám spoustu trik, džíny..i pár bund jsem měla. něco je fakt šmejd, něco vydrží tři čtyři roky. s tím, že se to pak může hned vyhodit- já to takhle měla i s věcma normálně z obchodu, ne od vietnamců. spíš to chce pořádně vybírat, než něco úplně zavrhovat.
já kupuju i boty, ale vybírám si. některé mi vydržely i tři sezony a některé jsem dokonce i vyreklamovala
Není tady
Zimní bundu, od nich, mám několik let a mimo jedné patentky, kde zapomněli udělat otvor, tak
si jí nemůžu vynachválit, slouží v poho.
Není tady
boty musim mít kvalitní, mám spadlou klenbu, ale jinak na vietnamce nenadávám, co se týče oblečení.
Není tady
u stánku bych nic nekoupila, to spíš v kamenném obchodě
Tak to jedině snad z důvodu možnosti vyzkoušení v nějaké kabince, jinak je to téměř fuk. Jednak je plno vietnamských obchodníků (s českými prodavačkami) už dávno v kamenných obchodech, jednak jsem se z naivity o "kamenné kvalitě" vyléčila, když jsem se kdysi dávno vrátila ze Šumavy (plné vietnamských tržnic) a tady u nás jsem pak v "solidním" kamenném obchodě viděla tytéž hadry za dvojnásobek ceny.
U Vietnamců nekupuji boty, protože mi prostě nesedí (navíc je u nás fantastický obchodník, který mi ještě nikdy neporadil špatně, takže nemám důvod kupovat jinde; ceny má prima a boty jsou naprosto pohodlné, hezké a moderní, letos mě dokonce umluvil i na barvu bot, kterou bych já sama původně nevybrala, a já pak slavila dost velký úspěch u známých , navíc ty boty přežily i 14kilometrový pochod bez ztráty kytičky a opuchlých noh)
, ale jinak tedy u Vietnamců - podle nálady - nakupuji často a hodně. Zrovna dnes ve výprodeji kabelku za 150 Kč!! - kamarádka má podobnou za 7000 - já se za ten rozdíl ve výdeji peněz budu válet u moře
Upravil(a) Tercila (3. 12. 2009 18:50)
Není tady
Bundu bych koupila.a jestli je to dokonce u stánku ,klidně bych je ukecala a byla by ještě levnější!!
Není tady
no taky se mi stalo ze kamarádka měla na chlup stejnou vestu(cedulku, vse.... ) od vietnamcu(ze Sapy - vietnamská komunita, male mesto ve meste v Praze) a já si to koupila za jednou tolik v krámě. a opravdu dříve jsem měla od vietnamců džíny a vydržely dodnes(od zš... fakt nekecam) ale dneska bych je tam nekoupila, nejak ty materialy jsou jiny a me to nesedi. boty bch taky nekoupila u vietnamců.ale mikinu, triko nebo tak to jo.
Není tady
No já mám taky zkušenosti různé. Když se podíváte na třeba "značku" Kenv..kde je to tak asi šité?? Cherrok.. v Tescu,tam je přímo uvedeno Čína. Ale my jásáme,je to přece značka,no nekup to.. Nehledě nato,že se mi stalo v Kenv. ,že cena,která je na origoš cenovce byla nižší než ta na lepítku,ta samozřejmě byla vyšší!! Když jsem se nato ptala prodavačky,nedostala jsem odpověď,byla asi taky vyvedená z míry,že si toho někdo všiml..a co má nato říct. Co do kvality věcí,opravdu záleží jak co mám věci z různých obchodů a u některých věcí kvalita nic moc,zato svetr od Vietnamců bez žmolků mám snad,už 3 roky..(teda akorát,že,už ho nenosím). Rifle jsem měla dobré z obchodů,ale vím,že i třeba známá v New Yorkru musela rifle reklamovat,katastrofa ušité,to samé známá v reklamovala v Tescu.. No a jsme u téhle věci s reklamacemi jsem měla i špatnou zkušenost v normálním kamenném obchodě,tak arogantního prodavače-majitele jsem nezažila!! Už jsem tam nikdy nešla,bohužel mi tam koupil dárek manžel a pak jsme to museli reklamovat a to byla hrůza,ale vybojovala jsem si to. Přece jen pracuji v obchodě,tak jsem trochu v obraze naco mám nárok a naco né. No a tak v čem by mohla být potíž je jedině v tomhle,kdyby něco s bundou bylo,tak asi uslyšíš,to ty špatně nosila,to ty blbě vyprala..nebo ti budou cpát jinou,hlavně jen né peníze...teda snad,až na výjimky,ale tady je to dost běžné. To mně osobně hrozně vadí a pak i jiné věci,způsob prodeje jejich "příjemných důchodkyň" a to,jak mi je všechno dobré a je to supeeer..apod. Kvalitu musíš obkoukat ty sama,popřípadě počítat s tím,že maximálně se ti ta bunda rozpadne.. Ale pokud se ti líbí,máš jen dvě možnosti,buď ještě počkáš a znova se rozhlídneš jinde,jestli ještě někde nějaká dle tvých představ nebude(a taky budou i předvánoční slevy,situace k tomuhle kroku obchodníky nutí,slevy u nás,už hlásilo Tesco..,New Yorker.. jsem si všimla,že ,už má nějaké sale..
) nebo jdi a prostě si ji kup,když je podle tvých představ a s nošením,vypráním atd. uvidíš,zda jsi udělala dobře či nikoliv.
Tercila napsal(a):
u stánku bych nic nekoupila, to spíš v kamenném obchodě
Tak to jedině snad z důvodu možnosti vyzkoušení v nějaké kabince, jinak je to téměř fuk. Jednak je plno vietnamských obchodníků (s českými prodavačkami)už dávno v kamenných obchodech, jednak jsem se z naivity o "kamenné kvalitě" vyléčila, když jsem se kdysi dávno vrátila ze Šumavy (plné vietnamských tržnic) a tady u nás jsem pak v "solidním" kamenném obchodě viděla tytéž hadry za dvojnásobek ceny.
U Vietnamců nekupuji boty, protože mi prostě nesedí (navíc je u nás fantastický obchodník, který mi ještě nikdy neporadil špatně, takže nemám důvod kupovat jinde; ceny má prima a boty jsou naprosto pohodlné, hezké a moderní, letos mě dokonce umluvil i na barvu bot, kterou bych já sama původně nevybrala, a já pak slavila dost velký úspěch u známých, navíc ty boty přežily i 14kilometrový pochod bez ztráty kytičky a opuchlých noh)
, ale jinak tedy u Vietnamců - podle nálady - nakupuji často a hodně. Zrovna dnes ve výprodeji kabelku za 150 Kč!! - kamarádka má podobnou za 7000 - já se za ten rozdíl ve výdeji peněz budu válet u moře
![]()
ale já tím myslela vietnamce v kamenných obchodech. Někteří mají celkem dobré věci za výlohami.
Není tady
Bundu bych si u Vietnamců klidně koupila. Je pravda, že boty mi od nich moc nevydrží, ale tedka jsem od nich měla bundu zimní a vydržela 3 roky. Pokud se bojíš, že to nevydrží, není nic jednoduššího, než si nechat účtenku, a v případě potřeby to jít reklamovat... Já si účtenky nechávám, při reklamaci problémy nedělají...
Není tady
helena napsal(a):
Speciálně péřovka by měla mít dvojitý švy, o čemž teda u výrobku této provenience vážně pochybuju. Takže buď budeš neustále zapošívat (jestli bude co = dost materiálu) nebo budeš vypadat jako pelichající slípka...
Mala som páperovú budnu, nie takú tú prešívanú, ale obyčajnú, a ešte stále ju mám a je mi ľúto ju vyhodiť, hoci už je dávno nemoderná... Je proste nezničiteľná. Stratila už tvar (veď už má aspoň 6 rokov!), ale je úžasne teplá a pohodlná a vydržala aj vypratie (bratrancovi ju zdrcli v čiastiarni...
) v chladnejšej vode v rukách.
Zašívala som si akurát obidve vrecká, tie sa mi asi po 4 rokoch rozpárali... a kus okolo zipsu. Inak drží ako luteránska viera.
Není tady
Ja bych se te koupe nebala. Bundu sice od vietnamcu nemam, protoze ji nenosim, mam radeji kabaty, ale deti mely bundy od nich, taky rifle a trika apod. Az na male vyjimky, kdy se triko rozpadlo pri prvnim vyprani, jsem byla spokojena. Taky se mi stalo, ze stejnou vec jsem nasla v klasickem obchode, samozrejme za jinou cenu.
Jasně, nakupujte u vietnamců. Poslední české firmy zkrachují.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Jasně, nakupujte u vietnamců. Poslední české firmy zkrachují.
Petře, Ty si mě pobavil, kde tady koupíš českou bundu a za slušnou cenu?
Přečti si tohle:
http://ekonomika.idnes.cz/hannah-svadle … nomika_klu
Není tady
Oto zdar, to co se u nás děje se stánkovým prodejem u vietnmců není nikde v civilizované evropě. Spousta výrobků v OBCHODECH je z Číny, určitě je kontrolovaná kvalita aby se nepoškodilo jméno firmy. To je ale něco jiného, než prodej pašovaného zboží a plagiátů u vietnamců na tržištích. A bude hůř. Čím více budou odbory vyskakovat na zvyšování platů, tím více se bude výroba přesunovat na Východ. Jednou jsem viděl reportáž na satelitu z Německa o kontrolách na stáncích. Stánkový prodej je i tam na různých jarmarcích. Dělali kontrolu u stánkaře s botami. Oni nekontrolovali, jestli jsou tam plagiáty značek, to by si nikdo nedovolil, okamžitě soud, oni kontrolovali oprávněnost prodejce prodávat určitou značku. Pokud chce někdo prodávat boty třeba Adidas, musí mít povolení od výrobce. Dotyčný prodával asi deset druhů značkových botů a hoši přišli na to, že na jednu značku neměl povolení. Kolik dostal pokutu již nevím, ale byla to pěkná suma. Oto a o tom to je.
Není tady
Oto co je to slušná cena? A proč nejsou české bundy a za "slušnou" cenu?
Není tady