29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím.
Přemýšlela jsem, jestli slohovku psát, nebo ne. Ale docela ráda je čtu, tak abych nezůstala nic dlužna, přidám tu svoji
Termín jsme měli 26.11.
Kontroly v poradně probíhali u mé doktorky vždy "ode dveří", takže "jak se máte?" a tím to haslo, takže žádné informace o tom, jestli se něco chystá nebo ne, jsem neměla. Jen byla malá už od cca 32 tt hodně nízko, což jsem teda dost pociťovala a doktorka říkala, že to bude rychlovka.
Takže jsem byla psychicky připravená - a doufala jsem - že to bude rychlovka, pěkně jako po másle, bez nástřihu a šití ... tak jsem si to naplánovala Jen jsem se bála, kdy to přijde, abychom stihli dojet do nemocnice
Z pátku na sobotu 21.11. jsem měla poslíčky a jisté tušení. V sobotu dopoledne jsme odvezli malou s sestře na hlídání, že si zajdu na nehty a uděláme velký nákup a dokoupíme ještě nějaké dárky na Vánoce.
V 17 hod jsme vyzvedli malou a ještě jsme měli mít v 17:30 hod schůzku ohledně stavby domu. Těsně po páté přišla 1. kontrakce, za 3 minuty hned další a už nepřešly Takže od první chvílě nebylo pochyb, že je to tu
Znovu odvézt Vanesku k ségře, zrušit schůzku, dojet pro tašku a směr porodnice!
Tam jsme přijeli něco po 18 hod. To mi bylo ještě dobře. Říkala jsem si, jak to tentokrát zvládnu jako hrdinka
Kontrakce začali mizet, nález - otevřená na 3. Takže příprava, sprcha ... To už se to rozjelo. Ale pěkně křížové bolesti a bolesti do podbřišku (ne do břicha), takže jsem se svíjela pod sprchou. Bohužel sama. Protože měli další příjem a tak tam se mnou manžel nemohl být. Ale asi mu to moc nevadilo, protože spolu s druhým tatínkem koukali na fotbal
Později kontrola. Otevřená na 4. Píchnutí vody....
Po dvou - pro mě nekonečných - hodinách ve sprše (ze které jsem nevycházela aby nebylo slyšet moje skučení ) jsem se ptala sestřičky, jestli by za mnou přece jen nemohl přijít manžel (docela mě točilo, že já tam trpím a on kouká na televizi
) a ona řekla, že máme jít na sál.
Tam mě vyšetřili a otevřená na 6. Bolesti už byly docela šílený a tohle mě zrovna moc nepovzbudilo. Ale nehorší bylo, že najednou jsem začala cítit šílený tlak a tělo samo tlačilo
Vím, že se to nemá. A kolikrát jsem to tu četla, že se to má prodýchávat. U prvního porodu jsem tohle vůbec nezažila. Nemohla jsem si pomoct, ale prostě jsem tlačila a u toho křičela, že vím, že nesmím, ale že nemůžu nic dělat:dumbom: Měla jsem hrozný strach, že se roztrhnu (což mi říkal, doktor - v tu cxhvíli jsem mu přála, aby si to zkusil
) a že ublížím malé
Manželovi jsem drtila a kousala ruku, ať z toho taky něco má
Už nevím, jak dlouho tohle trvalo, ale zdálo se mi to nekonečné. Když konečně řekli, že můžu tlačit, byla to neskutečná úleva. A musím říct, že tahle fáze porodu mi jde , zatlačila jsem 3x a malá doslova vylítla ven
Narodila se 21.11. ve 22:20 a měla 3,55 kg a 50 cm.
Pak už následovalo šití. Sice mě nestříhli, ale natrhla jsem se. No nic moc A neodlučovala se mi placenta, takže ji ze mě asi půl hodiny po šití tahali.
Malou přinesli ukázat, přiložit a pak odnesli do inkubátoru. Manžel tam se mnou byl ještě ty dvě hodiny na sále, tak jsem byla ráda. I když bych se ještě ráda i kochala našim miminkem.
Dost jsme bojovaly s kojením, ale už to vypadá, že jsme to zvládly. Taky mi prasklo šití.
Porod sice nebyl moc dlouhý, ale o dost intenzivnější než ten první. Po pravdě jsme s manželem vždycky mluvili o 3 dětech, ale v tuhle chvíli si opravdu nejsem jistá, jestli bych do toho ještě jednou dobrovolně šla
Za sebe nějak nemůžu říct, že porod byl nejkrásnější zážitek v životě, ať první, či druhý. Asi jsem moc velké "bebíčko"
Ale to, co prožívám teď, při pohledu na miminko, to bych nevyměnila za nic na světě
Deniska je zlatíčko. Krásně papá a spinká a je to takové moje koťátko Jsem z ní úplně vedle
Omlouvám se za délku. Nějak mi to psaní moc nejde
Upravil(a) Fufík (3. 12. 2009 10:28)
Není tady
Fufí, ještě jednou moc gratuluji k Denisce Jsi šikulka
Není tady
Fufík, moc pěkná slohovka, ještě jednou gratuluji k Denisce .
Není tady
Fufí jsi statečná mamina Pohled na své dítě je to nejkrásnější a my se na to všechny moc těšíme a za já myslím,že na tu bolest rychle zapomeneme.Já říkala,že 3 děti nechci a podívej na mě
moc se těším na toho kulíška a hodlám si tohle mateřství co nejvíce užít.
Přeji vám ať vám Deniska pěkně roste a vy se stále jen usmíváte při pohledu na ní
Není tady
Fufí,
blahopřeji k miminku a přeji vám hodně zdraví
Není tady
Fufíku, krásně jsi to napsala...at se vám všem dobře daří a jste spokojená rodinka
Není tady
Fufíku, krásná slohovka!!!!!
Přesně vím, co prožíváš!! Z Tomáška jsem vedle ještě teď!!!
Iva
Není tady
Fufí, hezky napsané, hlavně, že jste to zvládly - obě a že si užil i tatínek
Není tady
Ahojky... Divím se, že jsem sem vlezla a přečetla, ale přeci jen je hezké, když se někomu narodí drobeček... ještě sem moc nechodím, na tohle asi potřebuju pořád víc času
Takže moc gratuluju, slohovka je moc pěkná... Ti chlapi..ach jo
ale co, pak byl za to dostatečně pokousán
Tak to pěkně zvládejte
Upravil(a) Kerstin (6. 12. 2009 17:59)
Není tady
Fufíku krásná slohovka, gratuluju a přeji tobě a Denisce jen to nejlepší
Není tady
Není tady
Fufíku, moc krásná slohovka
Není tady