6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobré ráno,
Petro,at ti je co nejdřív lip,sestřenice v německu,měla tu prasečí a byl to prý humus,tak at se dáte co nejdřív dokupy.nejvíc líto mi je domče,že přijde o mikuláše a tak.
jinak perníčky zdobím normalnim mikrotenovým sáčkem a polevu zkoušim po lžičce,jestli je hustá a když ne pořád přidávam cukr,až je to ok.
Adule,třebe bude Mít Martínek štěstí,když šlápnul do .....,vsad mu sportku
Není tady
Adul, utíkej podat Sportku To bude megavýhra Takhle jednou šlápl Martinův brácha do h... a za tři dny našel šrajtofli s tisícovkou a eurama asi za 6 tisíc. Takovej nefachčenko a ještě měl štěstí
Mikuláš měl čerta s Mikulášem včera, tak dostal balíček (banán, jabko, mandarinku a perník + bramboru). Proč to píšu je, že za každé pololetí vybírají 500,- od dítěte na tyhle balíčky. Letos ještě dostanou malý dárek pod stromek, ale furt mi to jaksi tu pětistovku nedává. Asi furt remcám, ale když si spočítám, že mají ve školce 120 dětí a každé dá na rok 1000,- ... Martin dneska šel dát ty prachy, ale řekl, že bude chtít vyúčtování Platíte taky nějaké příspěvky?
Žanet, já ještě na nákupy nebyla, plánuju to postupně. Teď o víkendu chci nakoupit nějaké ingredience aspoň na cukroví. Dárky nemám ještě žádné, ani nemám šajnu A René je hustá, mi se libi ta jeji fajná ostravština - hned to zní líp. Souris nezlob se, ale ty máš Pražáka jako Brno, to je hrůůůza To ja učím Mikuláše fajnu ostravštinu, takže u nás letí výrazy jako štrample, klamerky, rožnout, zvetit se atp. A Martin mi říká, že budeme mít doma hotentota
Já měla asi taky prasečí A prej pak budeme mít imunitu Takže Petruš, jak to překlepete, tak jste za vodou Držím palec, ať je to rychle.
Není tady
Dobré ráno,
Adul se tu chlámu, tohle jsem si měla přečíst hned včera po tom incidentu... to víš, neštěstí druhého vždycky pobaví víc a ty to umíš ták krásně podat
Já jsem docela často nacházela peníze, pamatuju si, že jako děti jsme obcházely na sídlišti balkony a sbíraly kolíčky a já vždycky našla i nějaké prašulky, no ale to mi bylo tak pět, šest a teda nějakou dobu už nenacházím nic a v každé hře prohraju, takže mám asi štěstí v lásce jako blázen byť poslední dny je manžel na zabití, vždycky když toho má v práci hodně a je unavenej, tak je takovej morous...
tak včera jsem udělala VANIL.ROHLÍČKY, mATYLDA DĚLALA ŠNEKY A HOVÍNKA (to mi tu zas Žofka přehodila Caps lock), tak máme nejrůznější patvary a ještě jsem dělala karásky, protože jsem zkoušela jedno těsto na vánočku, ale ještě se mi nechtělo vánočku, takj jsem udělala malé houstičky a těsto testem prošlo...
je lososa bych si dala, mňam, nejraději na lehko v bylinkovo cintronové zálivce na grilu... to je tip na nedělní oběd
Není tady
My neplatíme nic nad rámec školkovného a jídla, ale dávali jsme 50Kč na mikuláššský balíček a na nástěnce byla žádost o sponzorský dar dětem na ježíška, tak jsem Mikuláše platila pětistovkou a nechala zbytek na toho Ježíška...
a zrovna teď mám za sebou nákup ovoce v Kauflandu a to byl teda nářez a to jsem tam byla před osmou!!! a lidi se tam pomalu prali o jablka
Už jsem se tu ptala ale nedostalo se mi odpovědi, nevíte zda existuje pojistka na posuvné dveře u vestavných skříní, aby se do nich Žofka nedostala?
Není tady
a ještě malý poddotázek, kde se tyhle pojistky kupují? Já to při Matyldě nepotřebovala, ani ochrany rohů, ale jaksi zrekonstruovaný byt je dětem více "přístupný" - šuplíky v kuchyni, tam však zatím neleze, ale do té vestavné mi potvory lezou obě a schovávají se tam, jenže já tam mám i z části spíž, takže Žofka tu pořád rozhazuje různé zavařeniny a prázdné lahve
Není tady
Tak to my taky platíme jen v rámci školkovného nic navíc ne. Je fakt,že když šli do solné jeskyně tak jsem dávala 50 kč,ale nic víc.
Trochu jsem dopoledne stěhovala nábytek. V obýváku je teď více místa.
Jdu vařit.
Není tady
My platíme SRPŠ taky 1000 Kč... Mikulášský balíček měl dostat ve školce dnes, ale jelikož jsme šli ráno na logopedii, do školky nešel.
Není tady
Alexx já to taky nechápu, platíme 500kč na srpš a veškerý výlety a akce se platěj solo, jen dneska dostali každý kalendář, mandarinku, jablko, sůšu a perník k mikuláši, už je plno rodičů naštvaných že chtějí taky vidět vyúčtovaní kam ty peníze jdou, a školka je povinna to prokázat
Zážitek z rána z ALberta, jela jsem okolo říkám juknu na akci sleva na mikulášské dobroty, to Vám byl masakr, měli to tak naplácané vše dohromady a tak 10věcí bylo zlevněných, hodně lidí si rvalo košíky a ani nevěděli že berou věci za normální cenu prostě pojančený a hrrr přejeli by kohokoliv jen aby něco urvali, div se neprali u kas se pak hádali no blázinec, tak jsem se posmála a jela do Tesca kde mají to samé ještě levnější a nikdo tam nebyl
Claire mají to v Ikee - veškerý zábrany
Karal ani jsem ti nepogratulovala k
Není tady
Klaris: Tak to my vyúčtování vidíme. Naštěstí,takže vím kam to vše jde. Máme i školkovskou radu s rodičů.
Holky tak kuchyňku asi objednávat nebudu. Nevím kam by jsme jí tady v tom malé bytě daly. Vím,že to moje malé sluníčko bude zklamaný,ale fakt to asi nepůjde.
Není tady
Klaris některý lidi jsou fakt divný
Filípek dostal ve školce mikulášský balíček Nový Věk, takže samé zdravé věci, to mě celkem potěšilo.
A navíc, světe div se, říkal že to bylo dobrý, Mikuláše už se nebojí a zítra prý klidně může přijít
Není tady
Piškůtku, tvůj manžel přeci dělá se dřevem, co kdyby Natálce stloukl malou kuch.linku a vy do ní pořídíte jen nádobíčko nebo spotřebiče... Matyldě jsem kupovala kuchyňku už před dvěma lety, v Tescu, ale dostala od té doby takových spotřebičů a nadobíčka, že se to do téhle kuchyňky stejně nevejde a já bych takovou dřevěnou linku vcelku uvítala, aby bylo kam dát to nádobíčko ale ony ty dřevěné jsou dost drahé a stejně pořád ne tak bohaté na prostor. Sestřenice s manželem dceři právě vyrobili kuch.linku a kuch. desku má z pravé kuch.desky, která zbyla... i když asi to neřeší problém s prostorem
Teda dneska je tak hnusně, že se mi nechce ale lautr vůbec nic
Není tady
ahoj vespolek
ja dneska nejak nestiham, dopo jsem zdobila pernicky, teda poprve v zivote, neni to zadna nadhera, ale jsou to moje dilo a jsem nalezite pysna:-) ale v pondeli budu muset udelat dalsi varku, protoze to nejak rychle mizi:-)
petrus, teda ze by vas postihla nakonec praseci? tak at jste brzy v poradku!
mala mela Mikulase dneska ve skolce, jeste o tom mluvi ted...
totiz tatinek mi pekne zavaril, mam prace jak na kostele a on mi dopo oznamil, ze slibil male, ze ji vyzvednu po o, s cimz jsem fakt nepocitala, noa prijdu do skolky s jazykem na veste a mala nechtela jit, ze pry tam chce spat, fakt na palici... takze jsem ji urvanou vzala, tahala do obchodu, pak na barak zeslabit topeni, rychle domu, ted tu lezi na gauci a odpociva, ale myslim ze ve skolce by to mela lepsi:-(
jinak my platime SRPŠ asi 250,- teda myslim ze to tak je a k tomu zvlast jeste vylety a divadla... dneska dostali balicek se sladkostmi, bylo toho docela dost.
souris, teda vy mate nejakou zdravou skolku, to je prijemne...
adul, uz sis dala sportku?
Není tady
ahoj holky,
ALEXX díky. No o tý imunitě jsem to taky sylšela, tak doufám že jsme jí měli a že už bude klid Říkal mi táta, že v lednu má přijít další vlna a prý ještě horší
MAKČI díky
taky platíme ve školce - 300,- a taky to jde na tyhle balíčky - Mikuláš, Vánoce,. Velikonoce. Výlety a divadýlka platíme zvlášť
Není tady
kdyby se tu objevila ROMČA - vše nej k svátku Barušce
Není tady
Claire napsal(a):
Piškůtku, tvůj manžel přeci dělá se dřevem, co kdyby Natálce stloukl malou kuch.linku a vy do ní pořídíte jen nádobíčko nebo spotřebiče... Matyldě jsem kupovala kuchyňku už před dvěma lety, v Tescu, ale dostala od té doby takových spotřebičů a nadobíčka, že se to do téhle kuchyňky stejně nevejde a já bych takovou dřevěnou linku vcelku uvítala, aby bylo kam dát to nádobíčko ale ony ty dřevěné jsou dost drahé a stejně pořád ne tak bohaté na prostor. Sestřenice s manželem dceři právě vyrobili kuch.linku a kuch. desku má z pravé kuch.desky, která zbyla... i když asi to neřeší problém s prostorem
Teda dneska je tak hnusně, že se mi nechce ale lautr vůbec nic
To je dobrý nápad,ale prostor to stejně nevyřeší. Holt bude bez kuchynky
Není tady
Já mám dneska zase depku Začalo to včera v noci, kdy si Eliška zhruba o půlnoci střihla zase svůj záchvat nočních děsů, řvala tu hodinu jak smyslů zbavená, se vším házela, no prostě amok. Dřív tyhlety záchvaty mívala častěji (někdy bylo období, že třeba každej den), teď už se to sice trochu sklidnilo, ale stejně jsem z toho vždycky hotová. Má to někdo z vašich dětí taky nebo jsme exoti?
Jinak je teď v poslední době naprosto na facku, furt odmlouvá, řve kvůli blbostem, když si s ni chci hrát, tak začne ječet, že to takhle nechce a že to nemusí atd., no fakt už toho mám plný zuby. Nejradši bych se sbalila a šla do práce nebo někam emigrovala. Já už se fakt těším, až půjde příští rok do školky a bude tam chodit každej den! A jestli mi ji nevezmou ani příští rok, tak se půjdu asi oběsit Je hodná jedině tehdy, kdy se čučí na nějakou pohádku, ale přece ji na to nemůžu nechat koukat celej den?
Není tady
Karal, ti chlapi, co?
Petruš, dostala jsem dneska ATB.. Mám taky problém s dýcháním a dr. řekl, že na průduškách je nález.. Teď odpadla Nela, takže to vypadá, že se o ní taky něco pokouší a Adam je protiva..
Souris, možná pozdě, ale mám delikatesní recept na lososa.. Nejůžasnější věc, kterou jsem kdy jedla.. Takže.. Grilované lososové Terijaki (4 porce lososa, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce cukru, 1/2 lžičky zázvoru, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžíce oleje, 2 velké stroužky česneku). Ve velké míse smícháme sójovou omáčku, cukr, zázvor, citronovou šťávu, olej a utřený česnek. Do mísy vložíme porce ryby a dobře je potřeme marinádou. Necháme odležet nejméně 1 hodinu v chladu. Porce ryby grilujeme nejméně 5 minut z každé strany a průběžně potíráme marinádou. Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem. Já doporučuji zámecké brambory...
Piškůtku, pokud je manžel šikovný, tak si poradí i se skládací kuchyňkou, tak aby byla ze tří dílů ohoblovaných prken (pozn. v Ikee teď manžel sehnal ve výprodejovým koutku docela slušný prkýnka) a spojit panty.. Koupit nějaký barvy a je hotovo.. Jinak co se týče nákupů, protože vím, že hodně šetříte, tak zkus příště přes seznam do vyhledávače zadat co potřebuješ, pak klikni na zboží a dej si seřazení od nejlevnějšího..
Len, zrovna včera v noci na dnešek měla Nela záchvat.. Svůj první.. Nemohla se probrat a popadnout dech :-( (přisuzuju to mikulášské veselici u nich ve školce) a jinak v tom ostatním je stejná s Eliškou.. Mě ty její náladičky natolik ovlivňují, že se často stěhuju a teď, když jsem nemocná mám tak náladu pod psa, že vidím i mouchy na Jardovi.. Jen co se trochu oklepu, tak se zajdu opět zrelaxovat na nějaký výtvarný kurz.. Docela mě zaujala technika malování horkým voskem - enkaustika.. Už jsem poslala dotaz k nám do výtvarného ráje, ať to zkusí zařadit do výběru. Podmínka bude sehnat čtyři lidi..
Není tady
taky jsem tuhle koukala, jestli se u nás nebude konat nějaký kurz a zrovna té enkaustiy, ale tady se nic neděje a nebo neumím hledat...
holky, já vím, jak je to vysilující, když děti zlobí a vztekají se, Matylda taková období mívá, ale musím říct, že u nás hodně zafungovala školka a dost se zklidnila, tak přeju, ať vás příští rok do školek vezmou. Musím říct, že mi to stojí i za to každodenní vstávání a ježdění autem, protože Maty tam spokojená je a já mám doma jenom Žofku a to je docela pohodička...
Tak Maty si z mikulášské přinesla malou igelitku plnou sladkosstí a jednoho igráčka a taky adventní kalendář-to jsem ráda, ten jsem jí úplně zapomněla pořídit!
Upravil(a) Claire (4. 12. 2009 16:20)
Není tady
Claire, v Berouně http://tvorivost.cz/index.html nabízejí enkaustiku, ale zatím je to v přípravě.. Do Hořovic to máš dál, ale stejně to u nás neklapne a spíš se vydám do Berouna..
Ty jo, igráčka..? Vzpomínka na beztarostné dětství
Není tady