Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 2. 12. 2009 1:04

masa
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1295
Web

dlouhodobá nemoc a zameškání ve škole

Ahoj všem,
chtěla jsem se zeptat jestli nemá někdo zkušenost s řešením s dlouhodobém zameškání ve škole. Obě děti mám po zápalu plic a syn byl ve škole pouze 3 týdny v září a nastupuje do školy až v lednu. Bude dělat rozdílové zkoušky, ale já bych byla radši kdyby si ročník zopakoval neb zamešká celé pololetí. Ale učitelka mi řekla že to prý nejde. Má s tím někdo zkušenost a jaké bylo řešení u vás? Syn není zrovna jedničkář a bojím se že to na něm nechá následky. Doma se samozřejmě učíme, ale já mu to nepodám jako ve škole, navíc mám doma i tříletou dceru, tak není na to i tolik klid. Děkuji

Upravil(a) masa (2. 12. 2009 1:06)


http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21567.png
http://premamy.sk/images/ticker/narodeniny/21571.png
http://my.mondozoo.com/mondozoonfs/7de5254796a99182e1802eb20c912b9d.png

Není tady

 

#2 2. 12. 2009 9:37

Amriana
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2008
Příspěvky: 3063

Re: dlouhodobá nemoc a zameškání ve škole

Ahojda ..
Napiš písemnou žádost na ředitelství školy, že žádᚠo opakování ročníku z důvodu dlouhodobé nemoci, vysvětli, že mᚠstrach aby syn zvládl učivo a dolož potvrzení od lékaře. Minimálně by Ti mělo vedení školy odpovědět za jakých podmínek a zda vůbec toto synovi umožní, eventuálně Ti vysvětlí jaké další kroky bys v této věci měla podniknout. Ale začala bych opravdu oficiální žádostí a razítkem od lékaře.. Paní učitelka nemusí vědět všechny kličky, je to řadový pedagog. Žádostí nic nezkazíš.


Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

 

#3 3. 12. 2009 19:02

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: dlouhodobá nemoc a zameškání ve škole

Osobně bych počkala na výsledek rozdílových zkoušeka  předtím si rozmyslela všechny alternativy. V potaz musíš vzít především dosavadní propěch, synovy možnosti i co se týče samostatné práce. Řešením může být doučování, vlastně už v průběhu pololetí měla škola využt možnosti a poslat své učitele k vám na konzultaci. Pobyt v nemocnici je také ošetřen, funguje tam v rámci zdravotního stavu dítěte i vyučování.  Opakování nemusí být tou nejlepší možnéostí. Uvědom si, jaký stres to může synovi přinést. Komplet nový kolektiv, jiné vyučující a i možný posměch spolužáků. Já bych se možná ještě pokusila zkontaktovat pedagogicko psychologickou poradnu a  možnost se poradit.


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 

#4 16. 12. 2009 13:22

Ela..
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1393

Re: dlouhodobá nemoc a zameškání ve škole

Maso, u syna jsem ze zdravotních důvodů kdysi měla taktéž přerušenou první třídu - ve škole byl 2 týdny v září, pak následovala spála, po ní dva dny škola a další spála, 3 dny škola a spálová angína, další 2 dny škola a chřipka s komplikacemi (zápal plic atd.).. v lednu jsem zašla k mudr, požádala o potvrzení na přerušení školní docházky, to donesla do školy, tam to bez problémů schválili a další září syn nastoupil do první třídy znovu.
Já sama měla ze zdravotních důvodů kdysi přerušený čtvrák na střední, taky samá nemoc, pak operace.., v lednu mamka požádala o přerušení, schváleno a v září jsem nastoupila do čtvráku znovu s tím, že mi předchozí rok vůbec nepočítali.
Ty sama svého syna znᚠnejlíp, znᚠjeho možnosti, ne každé dítě je schopno se doučit celý půlrok najednou. Ikdyž rozdílové zkoušky zvládne na 3-4, stále mu bude spoustu věcí unikat a pokud se nedoučí ty základy, poveze se to s ním již po zbytek školních let. Osobně bych na tvém místě proto také řešila odklad = přerušení a znovu nástup v září.

Není tady

 

#5 16. 12. 2009 13:53

Sakura
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 4417

Re: dlouhodobá nemoc a zameškání ve škole

maso, ja jsem jednou zameskala 2 mesice skoly (na gymnaziu), po zapalu plic jsem byla oslabena a chytla salmonelu. Jenom ty dva mesice jsem horkotezko dohanela. Urcite bych si zazadala o opakovani rocniku, obratila bych se na sekretariat skoly nebo primo reditele, snad budou prijemnejsi a pristupnejsi nez ucitelka. Drzim palce a hlavne at se syn poradne vykuryruje.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů