|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
lenka.0323 napsal(a):
Kamčitka napsal(a):
Holky, já to teda hcápu tak, že v ten měsíc, co se Vám narodilo mimi, jste dostaly normálně mateřsko, ale krom tohomáte nárok na rodičovský příspěvek.
Bohužel se to ale netýká mne, protože beru jen rodičovský příspěvek
Misho, zkus napsat tomu chlapíkovi z toho prvního odkazu...Já jsem teda odpověděla a napsal mi na mail, že opravdu máme na to nárok, ale paní ze sociálky dneska manželovi řekla, že ten dotyčný pán si ten zákon vyložil špatně a podle sebe:-((((
Tak naposledy - vysvětlovala jsem to dole. Nárok je na rodičák pokud náleží mateřská jen po část měsíce. Sleduje se to od data narození dítěte. Takže je to trošku paradox, leč je to tak. Pokud se dítě nenarodí prvního v měsíci, pak VZNIKNE NÁROK NA VÝPLATU RODIČOVSKÉHO PŘÍSPĚVKU.
Není tady
V tom jednom odkazu je napsáno že to platí od ledna 2004. Takže už dva roky.
No to na nás fakt dost ušetřili
, hlavně když o tom někde nevědí ještě dnes ....
Není tady
Nety napsal(a):
lenka.0323 napsal(a):
Kamčitka napsal(a):
Holky, já to teda hcápu tak, že v ten měsíc, co se Vám narodilo mimi, jste dostaly normálně mateřsko, ale krom tohomáte nárok na rodičovský příspěvek.
Bohužel se to ale netýká mne, protože beru jen rodičovský příspěvek
Misho, zkus napsat tomu chlapíkovi z toho prvního odkazu...Já jsem teda odpověděla a napsal mi na mail, že opravdu máme na to nárok, ale paní ze sociálky dneska manželovi řekla, že ten dotyčný pán si ten zákon vyložil špatně a podle sebe:-((((
Tak naposledy - vysvětlovala jsem to dole. Nárok je na rodičák pokud náleží mateřská jen po část měsíce. Sleduje se to od data narození dítěte. Takže je to trošku paradox, leč je to tak. Pokud se dítě nenarodí prvního v měsíci, pak VZNIKNE NÁROK NA VÝPLATU RODIČOVSKÉHO PŘÍSPĚVKU.
prosím, Nety poraď. I když si myslím, že budu asi bez nároku, ale pro jistotu. Já porodila 21.3.2005 než se malej narodil pobírala jsem rodičovský příspěvek 3635,- na první dítě. když jsem nastoupila na druhou MD tak mi tento nárok na příspěvek zanikl neboť jsem zaměstnaná na dobu neurčitou tudíž mi půl roku vyplácel zaměstnavatel, myslím že to je peněžitá pomoc v mateřství. Po půl roce mi opět náležel rodičovský příspěvek 3696,- platný od 1.1.2006. Koukala jsem na lejstra z úřadů konkrétně z 26.9.2005 a tam mi napsali že rodičovský příspěvek na dítě za měsíc září a dále měsíčně ve výši 3696,- . Částka vám bude snížena o dávky peněžité pomoci v mateřství nebo nemocenské poskytované v souvislosti s porodem, pokud na ně budete mít nárok a budou nižší než vypočtená výše rodičovského příspěvku.
takže pokud tomu dobře rozumím, ten jednorázovej příspěvěk jsem dostala, ale protože jsem brala peníze od zaměstnavatele tak to bylo o to snížený???
Děkuji zaa radu. Nezlob se vím, že tady toho bylo teď na tebe hodně. děkuji. Lucy
Není tady
Lucy, tohle se uvádí na každém takovém oznámení o přiznání rodičovského příspěvku. Jde jen o to, že jsou třeba maminky, co mají velmi nízkou tu peněnžitou pomoc v mateřství. Pak je sociálka doplácí do výše rodičovského příspěvku, tedy rodičovský příspěvek je pokrácený o tu nemocenskou po dobu toho půlroku mateřské. Ale je to velmi málo případů, většinou bývá peněnžitá pomoc v mateřství vyšší. je to jen taková informace, která se konkrétně Tebe netýkala. Za měsíc, kdy ti mateřská skončila - patrně v průběhu září, ti již vyplatili i rodičovský příspěvek v plné výši. Tobě nesnížili nic o nic jednoduše řečeno.
Není tady
Nety napsal(a):
Lucy, tohle se uvádí na každém takovém oznámení o přiznání rodičovského příspěvku. Jde jen o to, že jsou třeba maminky, co mají velmi nízkou tu peněnžitou pomoc v mateřství. Pak je sociálka doplácí do výše rodičovského příspěvku, tedy rodičovský příspěvek je pokrácený o tu nemocenskou po dobu toho půlroku mateřské. Ale je to velmi málo případů, většinou bývá peněnžitá pomoc v mateřství vyšší. je to jen taková informace, která se konkrétně Tebe netýkala. Za měsíc, kdy ti mateřská skončila - patrně v průběhu září, ti již vyplatili i rodičovský příspěvek v plné výši. Tobě nesnížili nic o nic jednoduše řečeno.
tak ještě jsem nahlídla do mých výpisů ze sporo a tam jsem našla, že v září jsem měla dvakrát přídavky na dítě a ještě peníze od zaměstnavatele. V měsíci říjnu jsem už od úřadu dostala 4737,- Kč v čemž by měly být i ty přídavky 3696,- rodičovskej plus dvakrát 520,- přídavky. a ještě stále od zaměstnavatele.od listopadu jsem tam měla ještě započítanou dovolenou a od prosince to běží normálně. ale o jednorázovým příspěvku v lejstrech od úřadu a částka ve výpisů není pouze ten příspěvek s přídavkama, který mi běží každý měsíc.
je to tak správně nebo tam nějaký nárok na jednorázovej je??? Děkuji.
Není tady
aha teď to pořádně ještě čtu takže když mi byla v tom říjnu vyplacena částka od zaměstnavatele a ještě dávka od úřadu tak to je ten JEDNORÁZOVEJ PŘÍSPĚVĚK?????
Není tady
Lucy, dostla jsi peníze poprvé v říjnu za září. Tohle je v pořádku.
Ale jinak platilo i pro Tebe, že jsi si samozřejmě mohla v měsíci narození dítěte požádat na ten měsíc rodičovský příspěvek... ale nelam si s tím už hlavu, zpětně to nejde. V tomhle případě je to ještě malinko komplikovanější.
Je prostě smůla, že někdo o tyhle peníze přijde, někdo ne. Mrzí mne to, proto se snažím vám pomoct. Ale i když tyhle penízky utečou, máte miminka a to je taky moc fajn. zkrátka celá ta situace v dávkách se různě vyvíjí a pořád se něco mění... někdo porodí posledního března a kdyby vydržel do prvního dubna, má porodné jednou tak vysoké... zkrátka to jen zamrzí...
Není tady
tak jsem podala žádost!!!!! Dle rady Nety.
Nety jestli mi to vyplatí, tak ti pošlu úplatek 
ale baba říkala, že s tím nemám počítat, že to 100% zamítnou a já se odvolám a půjde to pod magistrát.
Proto se ptám holky, je tu někdo z Prahy, komu byl tento příspěvek vyplacen?
mám alespoň dobrý pocit, že jsem to zkusila. Od včerejška jsem byla vnitřně naprdnutá 
Není tady
Lucy napsal(a):
aha teď to pořádně ještě čtu takže když mi byla v tom říjnu vyplacena částka od zaměstnavatele a ještě dávka od úřadu tak to je ten JEDNORÁZOVEJ PŘÍSPĚVĚK?????
Ne není, ten příspěvek, kterému říkáte jednorázový, to je rodičovský příspěvek vyplacený za měsíc, ve kterém se dítě narodí. ten by musel být vyplacený ještě dříve...
Není tady
no jo, první a mám dost smůlu, porodím - zvednou porodné, platím očkování, které bude příští rok již placené zdr. poj., takže tohle je taková má malá záplatka 
Nety děkuju, i kdyby z toho nic nebylo, moc jsi mi pomohla, díky tvým informacím se se mnou bavili dost na úrovni, jelikož jsem tě pojmenovala právníkem
a to už znělo 
Není tady
Nety napsal(a):
Lucy, dostla jsi peníze poprvé v říjnu za září. Tohle je v pořádku.
Ale jinak platilo i pro Tebe, že jsi si samozřejmě mohla v měsíci narození dítěte požádat na ten měsíc rodičovský příspěvek... ale nelam si s tím už hlavu, zpětně to nejde. V tomhle případě je to ještě malinko komplikovanější.
Je prostě smůla, že někdo o tyhle peníze přijde, někdo ne. Mrzí mne to, proto se snažím vám pomoct. Ale i když tyhle penízky utečou, máte miminka a to je taky moc fajn. zkrátka celá ta situace v dávkách se různě vyvíjí a pořád se něco mění... někdo porodí posledního března a kdyby vydržel do prvního dubna, má porodné jednou tak vysoké... zkrátka to jen zamrzí...
Pravda je, že máme svá miminka a že peníze nejsou všechno, i když se sakra hodí!!!!!! Ale aspoň ty dámy na příslušném úřadě nás mají o tomto informovat. Jinak ti moc děkuji, že nám v tomhle radíš, jsi moc hodná...

Není tady
Misha1 napsal(a):
no jo, první a mám dost smůlu, porodím - zvednou porodné, platím očkování, které bude příští rok již placené zdr. poj., takže tohle je taková má malá záplatka
Nety děkuju, i kdyby z toho nic nebylo, moc jsi mi pomohla, díky tvým informacím se se mnou bavili dost na úrovni, jelikož jsem tě pojmenovala právníkema to už znělo
Ježišikriste, omdlím, právníkem......hlavně mne nikde nejmenujte
Ten nárok tam opravdu je a ty sis žádost stihla podat. Myslím, že to zkonzultují s jiným pracovištěm. A to je nějaký malý odbor, kde jsi byla? Je tam hodně kanceláří nebo nějaká myší dírka... jsem fakt překvapená, že nevěděli o čem mluvíš.....
Není tady
Lucy, je spíš škoda, že vám neporadí tam, kde vám ty peníze vyplácejí...... samy jste si tady přečetly, že někde to automaticky poradí, někde na takovou maminku koukají jako na blázna... no, to se holt nedá nic dělat..
Není tady
no na Stodůlkách o to ještě nikdo nežádal, prý se s tím setkali poprvé, takže vždy asi musí být průkopník. Nevím jestli to budou konzultovat, netvářily se. Je to docela velká socka. Je tam tak 15 ženských u okýnek + nějaké vzadu. Budu vás informovat. Třeba jim to magistrát potvrdí 
Není tady
To mi neříkej, že si tam ještě nikdo nepožádal rodičovský příspěvek na měsíc, ve kterém se dítě narodilo!!!!???? Fakt ne??? Čumim! 
Není tady
Holky já jsem si tam taky zavolala a řekli mi, že prý ani v Plzni zatím o tento příspěvěk nikdo nežádal!!! A jak píšou na tom odkazu, že je to v platnosti od 1.1.2004 tak to mi na to řekla, že prý ne, že jim to od ministerstva vrátili a snad prý až od října 2005. A nezdá se mi, že by to ještě v Plzni nikomu nevyplatili, protože když by se narodilo mimi právě v tom říjnu, tak by na to už nárok měl. Nebo že by se žádné nenarodilo??? To asi těžko.
Není tady
Teď jsem byla na www.emimino.cz a píšou tam, že se pan Raninec obrátil na TV NOVA a bude to v hlavních zprávach. Tak se budeme všechny koukat!!!!!
Není tady
Jsem hluboce přesvědčená o tom, že se jistě v Plzni stejně jako na dalších jiných odborech vyplácí rodičovský příspěvek v měsíci, kdy se dítě narodí. Já si spíš myslím, jestli jste neformuloval někdo špatně otázku do telefonu a neptali jste se na nějaký jednorázový příspěvek či tak něco. nevím, kdo je pan Raninec, ale ta Nova mne teda dost děsí.....
Není tady
Víte jak si myslím, že to tímhle zveřejněním dopadne? všimnou si toho poslanci a zjistí, že někde utíkají peníze, kde nemají díky formulaci zákona. Takže při příštím čtení to postaví tak, aby toto vyplácení nebylo možné a penízky do státní kasy se neplýtvaly zbytečně... asi tak. je mi líto, můj názor, co propukne po zveřejnění na Nově.
Není tady
Lucy napsal(a):
Holky já jsem si tam taky zavolala a řekli mi, že prý ani v Plzni zatím o tento příspěvěk nikdo nežádal!!! A jak píšou na tom odkazu, že je to v platnosti od 1.1.2004 tak to mi na to řekla, že prý ne, že jim to od ministerstva vrátili a snad prý až od října 2005. A nezdá se mi, že by to ještě v Plzni nikomu nevyplatili, protože když by se narodilo mimi právě v tom říjnu, tak by na to už nárok měl. Nebo že by se žádné nenarodilo??? To asi těžko.
Lucy, te´d to čtu - KAM SIS PROSÍM TĚ ZAVOLALA, ŽE TI ŘEKLI TAKOVOU BLBOST ?
Není tady
Nety napsal(a):
Jsem hluboce přesvědčená o tom, že se jistě v Plzni stejně jako na dalších jiných odborech vyplácí rodičovský příspěvek v měsíci, kdy se dítě narodí. Já si spíš myslím, jestli jste neformuloval někdo špatně otázku do telefonu a neptali jste se na nějaký jednorázový příspěvek či tak něco. nevím, kdo je pan Raninec, ale ta Nova mne teda dost děsí.....
Formulovala jsem ji tak, že jsem se dočetla o rodičovském příspěvku, který se má vyplácet v měsíci, kdy se dítě narodí..... No a řekli mi to, co jsem napsala. No nic. Jsem též zvědavá, co se spustí, až to odvysílají...
Není tady
Nety napsal(a):
Lucy napsal(a):
Lucy, te´d to čtu - KAM SIS PROSÍM TĚ ZAVOLALA, ŽE TI ŘEKLI TAKOVOU BLBOST ?
Volala jsem na úřad práce v Plzni....odbor státní sociální podpory....
Upravil(a) Lucy (15. 2. 2006 16:18)
Není tady
Jéé, tak to ses špatně zeptala. Vždy´t to říkám, tady je jen chyba v komunikaci, tam to vyplácejí naprosto běžně a všem maminkám to i nabízí, tak nepanikař. Musela ses bohužel špatně zeptat. 
Není tady
Nemohli Ti říct, že tam o to ještě nikdo nepožádal. Kamarádce se narodily dvojčátka v dubnu 2005 a vím zcela přesně, že jí to právě tam NABÍDLI A VYPLATILI. Asi tak:D
Není tady