|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
jojo, jak budu u mamky v mem trvalembydlisti, jdu na to, jen nevim na co se presne ptat:-)))
Není tady
Milé maminky, nemáte pocit, že jste někomu skočily na špek? Tolik maminek odpovědělo a nikdo příspěvek nedostal, není to divné? Jsem z oboru a o jednorázovém příspěvku ve výši 3700 Kč jsem neslyšela, teda slyšela až dneska kdy mi jedna nastávající matka volala. Bylo jasné, že těmto informacím nevěří a pouze si skutečnost ověřuje. Každá mamina obdrží po porodu porodné a následně PPM nebo rodičovský příspěvek ve výši od 1. 1. 2006 - 3696 Kč. Rodičovský příspěvek se vyplácí zpětně tedy když se dítě narodilo v lednu tak RP se vyplatí až v únoru. Žádná pracovnice by vám výše uvedený příspěvek nezapřela.
Není tady
aprill, asi si to nečetla celé, dvě maminky napsaly že ho dostaly !!!
Není tady
tak jsem psala tomu p.Ranincovi a odepsal mi, že opravdu máme na tuto dávku NAROK!
Není tady
aprill, neuraž se prosím, ale právě kvůli těm "z oboru", kteří nejsou dobře informovaní, tak hodně maminek přišlo o tuto možnost... nebo to máte nařízené "zhora", že máte takové věci zamlčovat, dokud se vás někdo nezeptá a čím víc na tom ušetříte, tím jsou větší osobní ohodnocení? neber to prosím jako urážku, ale když někdo napíše, že je z oboru a nezná pořádně zákony týkající se toho oboru, je to opravdu žalostné...
Není tady
aprill napsal(a):
Milé maminky, nemáte pocit, že jste někomu skočily na špek? Tolik maminek odpovědělo a nikdo příspěvek nedostal, není to divné? Jsem z oboru a o jednorázovém příspěvku ve výši 3700 Kč jsem neslyšela, teda slyšela až dneska kdy mi jedna nastávající matka volala. Bylo jasné, že těmto informacím nevěří a pouze si skutečnost ověřuje. Každá mamina obdrží po porodu porodné a následně PPM nebo rodičovský příspěvek ve výši od 1. 1. 2006 - 3696 Kč. Rodičovský příspěvek se vyplácí zpětně tedy když se dítě narodilo v lednu tak RP se vyplatí až v únoru. Žádná pracovnice by vám výše uvedený příspěvek nezapřela.
April, patrně z oboru nejsi. to není žádný jednorázový příspěvek, je to rodičovský příspěvek, který se vyplatí v měsíci narození dítěte, pokud se dítě nenarodí prvního. Praxe tohoto vyplácení není zase tak stará, takže spousta maminek, které mají děti třeba dva až tři roky staré samozřejmě nic neobdržely.
Není tady
makca napsal(a):
taky jsem jelen:-) a proc by vyplaceli za jeden mesic rodicovsky prispevek, kdyz se bere materska??? no zkusim se na socialce poptat, kazda koruna dobra a radeji udelam blba ze sebe, nez prijit o tri tisice, ze?
Nárok na tento příspěvek vznikne, když je mateřská jen po část měsíce, snažila jsem se to níže vysvětlit. Bohužel si můžete žádost uplatnit pouze tři měsíce zpětně. Samozřejmě podle vašeho trvalého pobytu.
Není tady
lenka.0323 napsal(a):
holky, to snad ne! do kdy se o to musí zažádat? já vůbec o ničem nevím, malá se narodila 9.1.2006 a dostala jsem jen porodné a beru normálně půl roku mateřskou a pak teprve rodičák. Na sociálce manželovi nic neřekli.
Požádej si co nejdříve, nejdéle musíš žádost podat v dubnu, žádat se může jen tři měsíce zpětně. Na to pozor. Nárok Ti vznikne. Na to jsou zákony a skulinky v nich 
Není tady
Misha1 napsal(a):
svině! pardon..... Já to měla včera 3 měs. po porodu
mám z toho zničenou náladu, a to jsem dneska kupovala očkování Infantrix hexa. to by mi na to aspoň přispělo
Misho, počkej, tři měsíce po porordu nemusí být ještě nic ztraceno. jestli se dítě narodilo třeba plácnu 14.11. tak to nevadí. Ty si podáš žádost do konce února tři měsíce zpětně. když ji dáš třebas 20.2., tak si požádáš od 20.11. a nárok na rodičovský příspěvek za ten měsíc Ti vznikne v plné výši a doplatí Ti to. Uvidíš 
Není tady
Nety, jen se ujišťuji, že jsem pochopila správně - pokud jsem na úřadu práce a nastoupím na mateřskou, budu dostávat zrovna rodičovský příspěvek (zhruba 3600) a ten se mi nezdvojí tím, že bych porodila třeba 15. Prostě pokud beru hned rodičák, tak mi žádný druhý (zdvojený) nepřísluší. Je to tak?
Není tady
No, tak doufám, že jsem vám odpověděla na ty nejnutnější otázky. A nebojte se, co jsem napsala je absolutní pravda, jestli čemukoli nerozumíte klidně se ptejte, nechodím na tohle forum tak často, takže kdyžtak napište vzkaz a já sem nahlédnu. Jen jsem vám chtěla pomoci, protože této problematice rozumím. Tak držím palce!
Není tady
lenulka napsal(a):
Nety, jen se ujišťuji, že jsem pochopila správně - pokud jsem na úřadu práce a nastoupím na mateřskou, budu dostávat zrovna rodičovský příspěvek (zhruba 3600) a ten se mi nezdvojí tím, že bych porodila třeba 15. Prostě pokud beru hned rodičák, tak mi žádný druhý (zdvojený) nepřísluší. Je to tak?
Ano, přesně tak to je. Pokud nemáš nárok na peněžitou pomoc v mateřství, vyplácí státní soc.podpora rodičovský příspěvek od data narození a dávky se samozřejmě nemůže "zdvojit". Když ti vznikne nárok na peněžitou pomoc v mateřství od Okresní správy sociálního zabezpěčení /to by ti řekli tam, je to totiž možné, pokud jsi na ˇUřadu práce, ale neznám přesně podmínku kolik dní musíš být v evidenci a podobně/, a dítě se nenarodí prvního, pak samozřejmě rodičovský příspěvek v tomto měsíci náležet bude.
Není tady
Nety tak jsem volala na sociálku a vyfakovali mě, prý tomu nerozumím a nikdy nemůže jet soubžně mateřská i rodičák. Koukala jsem i na tu žádost a tam je přímo uvedeno - potvrzuji že nepobírám PPM. Já se z toho poseru, klidně jim to tam dám, ale jak jim to můžu potvrdit?
Není tady
Misha1 napsal(a):
Nety tak jsem volala na sociálku a vyfakovali mě, prý tomu nerozumím a nikdy nemůže jet soubžně mateřská i rodičák. Koukala jsem i na tu žádost a tam je přímo uvedeno - potvrzuji že nepobírám PPM. Já se z toho poseru, klidně jim to tam dám, ale jak jim to můžu potvrdit?
Klid. Napiš mi fakta. Datum narození dítěte, mateřskou jsi měla, to jsem doufám pochopila dobře. Ta kolonka tam je, ale nic si z ní nedělej. Potřebuješ jim jen doložit doklad odky dokdy je vyplácená mateřská a denní výš. to se vyžaduje. pokud je mateřská po část měsíce, tak tam ten nárok na rodičovský příspěvek opravdu vzniká. napiš mi teď ten datum anrození dítěte a šup šup.
Není tady
datum narození je 13.11.2005, ale PMM čerpám od 5.10.2005 co jsem nastoupila na mateřskou, takže v listopadu jsem PMM čerpala celý měsíc. Už jsem z toho zmatená
Není tady
Misha1 napsal(a):
datum narození je 13.11.2005, ale PMM čerpám od 5.10.2005 co jsem nastoupila na mateřskou, takže v listopadu jsem PMM čerpala celý měsíc. Už jsem z toho zmatená
To je v pořádku, protože sociálka to sleduje od data narození dítěte, tedy od 13.11. a pro ně ji máš od 13.11. a tedy jen po část měsíce. To je ten paradoxní princip, hrozně to mate, protože je to absolutně nelogické. Takže si nech potvrdit přílohu k té žádosti - patrně Ti dali doklad Potvrzení k žádosti o rodičovský příspěvek - to potvrdí plátce mateřské /potvrdí OD, DO, denní výši/. jestli tenhle doklad nemáš, nech si to napsat na jakýkoli kus papíru, hlavně a´t Ti tam dají štempl. Dejme tomu, že si to seženeš zítra a zajdeš si podat žádost, takže zítra je 16.2., tudíž do žádosti napíšeš , že žádáš od 16.11. /tři měsíce zpětně od data podání/. Vypíšeš zbytek žádosti. Ta kolonka mám - nemám nárok, tak to nech být a napiš k tomu "dle doloženého potvrzení" a basta. Docupitej na státní sociální podporu a řekni jim, že si jdeš podat žádost o RP na měsíc, kdy se dítě narodilo, protože to zákon umožňuje a běžně se toto vyplácí. A trvej na podání. Když narazíš na slepici, tak si klidně nech vystavit i doklad, že Ti žádost převzala. jestli jsi si to prostě na ten měsíc nepožádala, tak nárok tam JE! A pokud jsi z Prahy, tak mne tedy překvapuje, že toto paní neví......třeba na nějakém malinkatém městečku bych to pochopila, ale...
Není tady
Nety jsi moc hodná, zkusím to, ale ekonomka sociálky mi rovnou řekla, že to zamítnou 
Není tady
Misha1 napsal(a):
Nety jsi moc hodná, zkusím to, ale ekonomka sociálky mi rovnou řekla, že to zamítnou
Ekonomka sociálky? jaká ekonomka?
Máš jedno dítě, narodilo se v průběhu listopadu, měla jsi mateřskou, teď si požádáš na listopad zpětně rodičák a jen jim klidně řekni, že když to vyplácí jinde - v Plzni, v Brně, v Budějicích a všude se postupuje podle stejného zákona, tak že ty peníze dostaneš a basta. Podej to, když ti to zamítnou, tak se odvoláš
To jen napíšeš, že se odvoláváš proti rozhodnutí a žádáš o vyplacení dávky a bude pořízeno
tahle dávka za ten jeden měsíc skutečně náleží. prosím Tě, kde že Tě vyřizují???? to jsem z toho blázen....
Není tady
praha 13 stodůlky, ach jo.............
Není tady
Nety, já jsem také z Prahy, sice se malá narodila před 2 lety, ale přiznám se že nevím o nikom z mého okolí že by to dostal....
No asi to byla tenkrát novinka platná od ledna a v únoru o tom ještě neveděli 
Docela mě mrzí ten přístup. Já už mám smůlu, ještěže o tom vím až budeme mít další mimčo, ale mamky kdo máte ještě nárok nedejte se !!!!!
Není tady
Misha1 napsal(a):
praha 13 stodůlky, ach jo.............
Misho, mně se to nějak nezdá, vždy´t to není možný.. no tak uvidíš, jak dopadneš. Tak mi pak řekni. Jsem z toho celá blázen.
Není tady
spunt napsal(a):
Nety, já jsem také z Prahy, sice se malá narodila před 2 lety, ale přiznám se že nevím o nikom z mého okolí že by to dostal....
No asi to byla tenkrát novinka platná od ledna a v únoru o tom ještě neveděli
Docela mě mrzí ten přístup. Já už mám smůlu, ještěže o tom vím až budeme mít další mimčo, ale mamky kdo máte ještě nárok nedejte se !!!!!
No, já myslím, že ta praxe vyplácení není tak dlouhá. Mne jen vždy zarazí, když o tom někde neinformují, protože ta maminka tohle prostě vědět nemůže....
Není tady
tak manžel byl dnes na sociálce a prý si to ten pán Raninec špatně vyložil, že nikdy nic takového neslyšeli a že nemůže být současně vyplacena mateřská i rodičovský. Dokonce mluvil s vedoucí a ta se divila. Takže jsme asi utřeli..... ale prý si to teda prostuduje a manžel se tam staví příští týden. Holky, která sociálka teda to vyplácí? Ze kterého města?
Není tady
Kamčitka napsal(a):
Holky, já to teda hcápu tak, že v ten měsíc, co se Vám narodilo mimi, jste dostaly normálně mateřsko, ale krom tohomáte nárok na rodičovský příspěvek.
Bohužel se to ale netýká mne, protože beru jen rodičovský příspěvek
Misho, zkus napsat tomu chlapíkovi z toho prvního odkazu...
Já jsem teda odpověděla a napsal mi na mail, že opravdu máme na to nárok, ale paní ze sociálky dneska manželovi řekla, že ten dotyčný pán si ten zákon vyložil špatně a podle sebe:-((((
Není tady
Vyplácet to musejí všechny, protože ten nárok tam je. V měsíci narození dítěte. Takže oni se jsitě poradí s nadřízeným orgánem a ten jim to vysvětlí 
Není tady