Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Svatba
  •  » Fotograf Marian Volek Hradec Králové, prosím, pomozte

#1 30. 11. 2009 0:03

Laskonka
♥♥♥----

Fotograf Marian Volek Hradec Králové, prosím, pomozte

Holky, pomoc! Chtěla bych si co nejdřív zamluvit svatebního fotografa - tady je jeho jméno a web: marifoto.cz. Prosím, neznáte ho některá??? Nemáte s ním zkušenosti (anebo neznáte někoho, koho fotil)? Mně se jeho fotky na webu líběj, ale jedna známá se u něj nechávala fotit v ateliéru a říkala, že je málo kreativní a nikdy víc. No tím mě teda naprosto zkazila plány a já teď vůbec nevím, co si o tom mám myslet - a jak teda zjistím, jakej je??? Na fotky jsem strašně náročná, ty jeho se mně na netu líbily. Kdyby jich tam měl pár, tak řeknu, že si tam nastrčil jen ty nej...ale on jich tam má hromady. A pěknejch... zas na druhou stranu: něco jinýho je vidět jeho fotky na netu anebo zažít ho v akci naživo... jak kreativní je, to zjistím až právě na tý mojí svatbě:-( Proto vás prosím, neznáte ho některá???

Není tady

#2 30. 11. 2009 0:51

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Re: Fotograf Marian Volek Hradec Králové, prosím, pomozte

ja ho neznam, ale zkoukla jsem ten web a musim rict, ze se mi to vubec nelibi.  Pusobi to na me celkove velmi kycovite a neprirozene.
No to jsem ti to moc neporadila. A pod pojmem kreativita si tva znama predstavuje asi  neco jineho nez ty. Ale dulezite je, co se libi tobe, pokud se ti jeho styl zamlouva, tak se vykasli na vsechny rady a jdi do toho.

42!

Není tady

#3 30. 11. 2009 1:07

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem si tech fotek prohledla vic a musim rict, ze je to spatne. Velmi spatne. Ve vetsine pripadu jsou na tech fotkach hrozne male postavicky lidi, vypada, jako by fotil spis interier kolem. Foti prilis zdaleka. Takze kompozice silne pokulhava. Ty fotky jsou pak dobarvovany ve Fotokramu (viz treba to neprirozene modre nebe, "dodelane" mraky). Hodne fotek je pod nebo preexponovanych. Vlastne se vubec divim, ze si muze rikat fotograf. A ty jeho kecy na webu uz jen dodelaly svoje
"Mám svůj styl a snažím se povznést svatební fotografii na úroveň umění. Nejdůležitější pro mne je skutečnost, že rozdíl vidí svatebčané na svých fotografiích. Mé fotografie jsou odlišné především v portrétování novomanželů. Netradičního přístupu k focení si již všímají i ostatní fotografové, kteří se pokoušejí o nápodobu mého stylu".

To jsem malem spadla ze zidle.

Sorry, ale ja bych do nej nesla.

Ovsem proti gustu zadny dispustat ;-)

Upravil(a) baba.jaga (30. 11. 2009 1:11)

42!

Není tady

#4 30. 11. 2009 16:57

Laskonka
♥♥♥----

Tak díky, babo Jago, pomohlas mně rozřešit moje dilema. Měla jsem tipy na dva fotografy a právě jsem zamluvila focení u toho druhýho;-) Měj se hezky!

Není tady

#5 30. 11. 2009 17:38

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Laskonka napsal(a):

Tak díky, babo Jago, pomohlas mně rozřešit moje dilema. Měla jsem tipy na dva fotografy a právě jsem zamluvila focení u toho druhýho;-) Měj se hezky!

Ja myslim, ze jsi celkem dobre udelala. Jeste jsem chtela podotknout, ze jsem u toho Mariana vubec nevidela fotky ze samotneho obradu. Takze to ani neslo posoudit kompletne.

42!

Není tady

#6 30. 11. 2009 18:06

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Velmi nerada oponuji babě, ale při zběžném prolítnutí webu musím říct, že zrovna mně se tedy docela jeho fotky líbily. Dost u mě bodovala ta "golfová" smile. Můj kolega je "poloprofesionální" fotograf smile, fotí svatby atd., tudíž jsem od něj dost často poučovaná big_smile, jak správně na fotky nahlížet - a myslím, že by těmhle na webu zas tolik nevytkl, nevím... Ani ty portréty mi nepřipadnou špatné.
Ono je to těžké, protože každý má jiný vkus, jiná očekávání a představy - zdaleka to, co se nelíbí jednomu člověku, je špatné, nebo to, co se líbí jinému člověku, je "obecně" krásné.
Nejvíc záleží na tom, co chceš Ty.
Ostatně, když jsi náročná, můžeš se nechat fotit přinejmenším dvěma fotografy, ne? smilewink.

Upravil(a) Tercila (30. 11. 2009 18:08)

Není tady

#7 30. 11. 2009 19:23

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Velmi nerada oponuji babě, ale při zběžném prolítnutí webu musím říct, že zrovna mně se tedy docela jeho fotky líbily. Dost u mě bodovala ta "golfová" smile. Můj kolega je "poloprofesionální" fotograf smile, fotí svatby atd., tudíž jsem od něj dost často poučovaná big_smile, jak správně na fotky nahlížet - a myslím, že by těmhle na webu zas tolik nevytkl, nevím... Ani ty portréty mi nepřipadnou špatné.
Ono je to těžké, protože každý má jiný vkus, jiná očekávání a představy - zdaleka to, co se nelíbí jednomu člověku, je špatné, nebo to, co se líbí jinému člověku, je "obecně" krásné.
Nejvíc záleží na tom, co chceš Ty.
Ostatně, když jsi náročná, můžeš se nechat fotit přinejmenším dvěma fotografy, ne? smilewink.

Tercilo, ja fakt nevim, ale mne to ani neprijde jako fotky ze svatby, jsou tam nejake postavicky, co jim ani nejde poradne videt do obliceje. Pak se vubec nelibi ty fotky z podhledu a nadhledu. Kor, kdyz to neumi. Prijde mi, ze foti zamky, zahrady ale rozhodne ne lidi.
Golfova to je ktera, kde ta dvojice je nekde v pozadi? to by tam mohli nastrcit nejake cizi lidi a vydavat to za svatebni fotky.
Pak ty fotky proti slunci, to je primo pest na oko, navic je silne videt, ze je to umele dodelavane. Myslim si, ze svatba neni zrovna misto, vhodne k uplatnovani jeho radoby umeleckou kreativity. Potom mi tam vazne schazi fotky ze samotneho obradu a vubec nejsou tam fotky, kde jsou lidi v prirozene situaci, treba fotky ze zabavy, fotky svatebcanu. Ta prezentace vubec, ael vubec neni kompletni. Coz taky hodne vypovida. Schvalne jsem si zagooglila a videla jsem par jinych webu, vetsinou tam to neni buhvi jaka kvalita, ale tomuhle se neda rikat ani prumer. Bohuzel. Pak ta jeho arogantni prezentace ve smyslu, ze ho vsichni kopiruji. Koho to vubec zajima.
Jinak se zeptej sveho kolegy.
Muj pritel foti na analogovy fotak a sve fotky i sam vyvolava, mel i dve mensi vystavy takze jsem taky dost casto poucovana, ale tady ta antikvalita je proste videt i okem amatera.  Mne fakt staci, ze proste na tech fotkach neni poradne videt ani nevestu ani zenicha.

42!

Není tady

#8 30. 11. 2009 20:31

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Tak teda abych uz to uzavrela. Za sebe bych volila spis "reportazni" typ fotek, ktery zachycuje celkovou atmosferu akce, nez tyhle naaranzovane staticke nesmysly.

42!

Není tady

#9 1. 12. 2009 18:46

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně, no on zřejmě každý fotograf pracuje tím svým způsobem, nikdo neobsáhne "všechno". Pak už záleží jen na tom, co se líbí zákazníkovi. Naštěstí je možnost si vybrat.

Není tady

#10 1. 12. 2009 20:04

Laskonka
♥♥♥----

Já jsem byla rozhodnutá jít za ním osobně, protože jsem od začátku cítila, že mi tam chybí takový ty fotky z obřadu, z příprav z domova atd., byly tam jenom aranžovaný fotky novomanželů..toho chlapa jsem nikdy neviděla, tak jsem chtěla omrknout, jakej je ve skutečnosti, jeho chování a hlavně - chtěla jsem se ho zeptat, jestli nemá nějaký jedno jaký album, ale takový, který by bylo jenom z jedný svatby. To abych viděla ucelenej výtvor toho, co nafotil na jedný jediný svatbě. V záloze jsem měla ještě jednoho fotografa, toho znám, na dvou svatbách jsem ho viděla fotit a líbil se mi, ale zase měl skoro o polovinu fotek míň za skoro stejnou cenu. A co si budem povídat, já si dva fotografy nebudu zajednávat, svatba je už tak obří díra do peněženky:-) No nakonec jsem nikam nešla a rovnou sáhla po tom osvědčeným:-)))

Není tady

#11 1. 12. 2009 20:11

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jen dodatek: moje příbuzná byla totálně zklamaná přístupem profesionálního fotografa, nakonec jim nejlepší svatební fotky dodal jejich náhodně přizvaný kamarád tummenupp

Není tady

#12 4. 12. 2009 12:07

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Tak jsem se na ty fotky taky podívala a musím říct, že některý jsou fakt moc hezký smile zmiňovaná golfová fotka mi přijde vtipná...třeba je ženich profesionální golfista? wink já se dost nasmála u té fotky, jak sedí nevěsta se ženichem na zemi opřeni o auto... big_smile

Není tady

#13 4. 12. 2009 17:43

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Pozrela som tie fotky a celkom sa mi páčili, ale nie sú to tzv. "dokumentačné", ale štylizované tzv. "ateliérové" fotky. Záelží na tom, kto má akú predstavu o svadobnom fotoalbume. Ja by som si popri takomto fotografovi určite buď ešte objednala jedného, alebo poprosila kamošov o "obyčajné" fotografie amatérov, ktoré síce nebudú asi nápadité, ale zato zachytia povedzme všetkých svadobčanov, obrad samotný, apod. Prípadne tohto by som objednala len na takéto nejaké "štylizované fotenie" niekde v prírode - v plnej svadobnej výzbroji - a obrad, hostinu apod. prenechala inému.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 4. 12. 2009 17:49

Olympia
Host

Taky jsem se byla podivat a muj nazor je totozny s nazorem B.J. v prispevku #7.
Fotim, foti i muj syn, troufam si rici, ze se malinko vyznam a dotycneho pana bych si jako fotografa nevybrala.

#15 4. 12. 2009 21:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Taky jsem se tam podívala a upřímně řečeno, ty fotky jsou hrozný... fotí taky něco jiného než nevěsty se vztyčenými pažemi? mad

Strach je malá smrt...

Není tady

#16 9. 12. 2009 15:42

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

No neví, nejsem odborník a neumím ty fotky posoudit z profesionálního hlediska, některý se mi i líbily, ale ze své svatby bych takovéhle fotky nechtěla. Představovala bych si spíš něco jako dokumentování celé akce než umělecké záběry na boty nebo kytku.

Není tady

• Diskuse
  •  » Svatba
  •  » Fotograf Marian Volek Hradec Králové, prosím, pomozte
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí