29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
Situško jestli to nemá něco společného s horní dutou žílou,vím že těhule ve vyšším stádiu těhu se mohou dusit.Má se ležet na levém boku a být tebou bych si hodně vypodložila lože,aby si byla vejš,jééžiš to se nedivím,že jsi vylekaná
Není tady
Ahojte, teda vidim, ze nachlazeni a nemocnost nejak stoupa, to vubec nezni dobre ... holky drzte se!
Sito, smarja, to zni hrozne! To jsem jeste neslysela, snad ti holky nejak poradi. Nejaky vysoky polstar pod hlavou asi nepomuze ze?
Není tady
Gabu, jaktoze ty mas na vsechno radu? Jeste ze te tady mame
Sito, snad ti neco podobneho pomuze, zni to fakt hrozive
Není tady
Gabu, to jsem zkoušela hned po první noci si to víc vypodložit pod hlavou, ale nic a na boku spím už nějaký čas. Právě že mě se to děje i na tom boku
Zítra se budu muset zeptat doktora co s tím. Jsem na mrtvici, jak se blíží večer tak dostávám strach.
Není tady
Nicky za ty roky co dejchám bych na tom měla být daleko lépe
Situš měla by jsi být až v polosedu,vím hrozný třeba se ti to dnes vyhne
jsem zvědavá co ti zítra na to řekne dr.
My jsme dnes byli na vánočních trzích,utratili za blbinky H. mě koupil jmelíčko.Já sežrala trdelník a kokos.A měla jsem neskutečnou chuť na svařáka
jak voněl
Včera jsme celý den uklízeli,omyli společně okna a vyndali s kumbálu výzdobu mám s toho vánočního moc hezký pocit
Jinak mám taky vařícího chlapa,většinou vaříme spolu..to nás baví jsme sehraný
takže se vůbec nebojím,že by se nepostaral
V týdnu bych chtěla začít něco péct
Mefinko určitě máš recept na vanil.rohlíčky napiš mě sím,ale chtěla bych z vlašáků.Dělala jsem z lískových a nebylo to ono
už teď s toho mám nervy,ale přece jim musím něco málo upéct,jsem doma,to by byla ostuda
Není tady
Any, to víš že jsem se vyděsila spíš si v klidu a naráz se dusíš, a slintáš jak bernardýn
a co věcičky, omrkla jsi je v pátek? My dneska vyhráli druhou aukci, tak mám komplet oblečeníčko do 3 měsíců
Není tady
Gabu napsal(a):
Mefinko určitě máš recept na vanil.rohlíčky
napiš mě sím,ale chtěla bych z vlašáků.Dělala jsem z lískových a nebylo to ono
už teď s toho mám nervy,ale přece jim musím něco málo upéct,jsem doma,to by byla ostuda
Jasne, my delame jen z vlasskych . Doufam, ze ostatnim holkam nebude vadit, ze recept vlozim sem.
280g masla, 310g hl. mouky, 140g cukr moucky, 140g mletych vlasskych orechu (cukr moucka s vanilkovym cukrem na obaleni). Mam napsanou poznamku, ze valecek ma byt opravdu uzounky, protoze pri peceni se to jakoby rozplacne. A my delame cca 8 cm dlouhe "tycky", ze kterych tvarujeme rohlicky.
Pokud bys delala, tak se nezapomen pochlubit
Není tady
Mefíííí určitě vadit nebude už ho mám skopírovaný do receptů a vyzkouším. Jen mi ještě písni, jak dlouho je je třeba nechat odležet
Není tady
Sito, doufam, ze ti zitra doktor rekne, co to je nebo ti poradi, jak tomu predejit. Verim, ze se bojis a ze te to dost vylekalo.
My dneska po obede uklidili a pak jeli k nasim na navstevu (necekanou). Venec si koupim az zitra (no, co se da delat, prvni svicka holt bude horet mimo prvni advent) a ozdoby asi vytahnu v tydnu nebo az na Mikulase. A to uz zacnu i pect pernicky.
Není tady
Sita napsal(a):
Mefíííí určitě vadit nebude
už ho mám skopírovaný do receptů a vyzkouším. Jen mi ještě písni, jak dlouho je je třeba nechat odležet
![]()
Ja to vetsinou delam tak, ze si vecer pripravim testa - treba na rohlicky a pracny a pak druhy den s tim pracuju dal. Ale myslim, ze tak hodinku pred pecenim by to melo stacit. Jen, pokud se pouzije maslo, tak je potreba to vyndat driv, aby se s tim dalo pracovat. Ja jsem spis zvykla na maslo, ale u techhle rohlicku by ani Hera nevadila... Mam napsano, ze u sve trouby pri 170°C pecu 14 min.
Není tady
mefinka napsal(a):
Sita napsal(a):
Mefíííí určitě vadit nebude
už ho mám skopírovaný do receptů a vyzkouším. Jen mi ještě písni, jak dlouho je je třeba nechat odležet
![]()
Ja to vetsinou delam tak, ze si vecer pripravim testa - treba na rohlicky a pracny a pak druhy den s tim pracuju dal. Ale myslim, ze tak hodinku pred pecenim by to melo stacit. Jen, pokud se pouzije maslo, tak je potreba to vyndat driv, aby se s tim dalo pracovat. Ja jsem spis zvykla na maslo, ale u techhle rohlicku by ani Hera nevadila... Mam napsano, ze u sve trouby pri 170°C pecu 14 min.
Mefíí, to jsou taky dobrý informace, ale mě spíš jde o to, jak dlouho před svátky je pečeš, já mám dva recepty, a jeden je třeba nechat odležet minimálně dva týdny a u druhého jsou hned křehoučký ...
Není tady
Sita napsal(a):
Mefíí, to jsou taky dobrý informace, ale mě spíš jde o to, jak dlouho před svátky je pečeš, já mám dva recepty, a jeden je třeba nechat odležet minimálně dva týdny a u druhého jsou hned křehoučký ...
Aha, promin, spatne jsem to pochopila . Ja to delam vetsinou 14 dni pred Vanoci.
Není tady
mefinka napsal(a):
Sita napsal(a):
Aha, promin, spatne jsem to pochopila
. Ja to delam vetsinou 14 dni pred Vanoci.
To jsem potřebovala vědět. Taky se už chystám v týdnu péct. Děkuju
Mefí, možná máš i recept na marokánky...? Já loni měla skvělej, ale jako jedinej jsem si ho nechala na papírku a ten se nějak ztratil a teď mám jen z časáku a nevypadá nijak valně.
Není tady
Teda holky, nové okýnko a zatím samé nic moc zprávy.
Elii, vidím, že prasečí řádí i v USA, ale hlavně že jste to nechytli i vy dva.
Situš, to jsi mě teda vyděsila. Mě se to nikdy nestalo, tak vůbec nevím, co s tím. Určo se s tím svěř doktorovi, ať ti poradí!
Katko, tak snad to chřipka nebude! Ať se z toho malej co nejdřív dostane.
Jinak Niki už je naštěstí líp, už nezvrací a teplota jí klesla. Já se celej den pozoruju, a začíná mi být taky jaksi blbě...ale nevím, jestli to není zase spíš z přežrání
Není tady
Sita napsal(a):
mefinka napsal(a):
Sita napsal(a):
Aha, promin, spatne jsem to pochopila
. Ja to delam vetsinou 14 dni pred Vanoci.
To jsem potřebovala vědět. Taky se už chystám v týdnu péct. Děkuju
Mefí, možná máš i recept na marokánky...? Já loni měla skvělej, ale jako jedinej jsem si ho nechala na papírku a ten se nějak ztratila teď mám jen z časáku a nevypadá nijak valně.
Situš, já na marokánky zrovna mám. Jsem si včera koupila ingredience a co nevidět je začnu dělat. Hodím ten recept pak sem.
Není tady
Situs, ja marokanky nikdy nedelala, ale mam je taky rada, takze take pockam, az recept da Mahari
Není tady
Marokánky:
1/4 l šlehačky
160 g kandovaného ovoce
160 g ořechů (různé směsi)
160 g cukru
1 vanilinový cukr
20g hladké mouky
Šlehačku, cukr, vanilinový cukr a mouku svaříme za stálého míchání na kaši. Do vlažné kaše vmícháme kandované ovoce a ořechy nasekané na malé kousky.
Na plech vyložený pečícím papírem děláme lžičkou malé hromádky a zvolna pečeme. Hromádky se roztečou do placiček, které můžete polévat čokoládou.
Já místo kandovaného ovoce používám jenom rozinky. Můžou se dát i třeba sušené švestky atak. Nevím teda od koho je původně tento recept, ale snad poslouží
Není tady
A-N-Y 1 napsal(a):
Máti dělá vynikající marokánky,pokud budete mít zájem zítra vám sem písnu recept-jsou fakt super
Já budu chtít, vyzkouším oboje, protože loni se po nich zaprášilo ani nevím jak
Že jo, a ty ceny
Není tady
Téma zavřeno