29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Téma zavřeno
petulacka napsal(a):
Ćau vespolek
připravuji zelí, králíka a knedlíkco kuchtíte vy??
U nas dnes vari manza a budeme mit rybicku Pangacius
Není tady
Mefi, doktor doporučoval v období chřipek zhruba půl té ampulky toho oscilococina denně. Já už to užívám delš dobu - asi tak měsíc, dávala jsem si jednou týdně tu jednu ampulku, a teď si dávám každý den. No a hned jak bych dostala horečku, tak mám v lékárničce nachystaný Tamiflu a paralen, tak jsem celkem zásobená.
Teda to ti závidím, že tvůj manža vaří. To u nás nehrozí, protože je strašnej kuchař. Ale my to máme celkem dobře zařízené. V sobotu chodíme na oběd ke tchyni a v neděli jezdíme k našim. Takže pohoda.
Není tady
my budem mit cesnecku a peceneho pstruha na masle, brambory (manza dovezl vcera cerstve ryby )
Není tady
akar napsal(a):
Maharishi at je male brzo lip a hlavne, at to nechytnes
u nas jsou vsichni zdravi, az na meale mala lita s tatkou po zahrade (sel tam neco delat), tak mam alespon klid na vareni
jinak mam dneska v planu relax a nebudu nic delat
Akar, taky doufám, že to nechytnu. A co je tobě? Nějaké nachlazení??
Není tady
rybyčky mám taky ráda
já vlastně všechno snad, kromě hrachové kaše
Není tady
Maharishi muj manzel vari taky strasne (spis nevari, neumi to) - jeho vrchol je parek v mikrovlnce, polevka ze sacku a cokoliv, co je predsmazene a da se dat na plech do trouby (kde na sacku je, jak to tam ma dlouho a na kolik stupnu mit
- tohle mu slo vyborne v Anlii
)
Není tady
Maharishi napsal(a):
akar napsal(a):
Maharishi at je male brzo lip a hlavne, at to nechytnes
u nas jsou vsichni zdravi, az na meale mala lita s tatkou po zahrade (sel tam neco delat), tak mam alespon klid na vareni
jinak mam dneska v planu relax a nebudu nic delat
Akar, taky doufám, že to nechytnu. A co je tobě? Nějaké nachlazení??
jj jsem se vzdycky zakecala se sousedkama a na sobe jen tricko s kr.rukavem (no, muzu si za to sama ) ale uz se to lepsi, z nosu uz tolik netece, jen mam silenej kasel a poboliva me hlava (nastesti bez teplot
)
Není tady
akar napsal(a):
Maharishi
muj manzel vari taky strasne (spis nevari, neumi to) - jeho vrchol je parek v mikrovlnce, polevka ze sacku a cokoliv, co je predsmazene a da se dat na plech do trouby (kde na sacku je, jak to tam ma dlouho a na kolik stupnu mit
- tohle mu slo vyborne v Anlii
)
Tak to jsou na tom podobně, akorát můj manža by asi nezvládl ani to předsmažené
A nejhorší je, že když se rozhodne vařit, tak mu do toho nesmím kecat. Si pamatuji, jak měl za úkol uvařit mrkvovou polévku a ikdyž jsem mu dala recept, tak to striktně odmítl, protože si prý poradí sám.
Dopadlo to tak, že dal vařit asi litr vody a do toho nakrájel na kolečka pár mrkví, osolil to a přidal tam na dochucení chilli papričku...no byl to fakt humus.
Upravil(a) Maharishi (29. 11. 2009 11:40)
Není tady
Muj manza zase nerad vari. Ale mame asi tri jidla, ktera mu opravdu jdou a tak je dela on. A mezi temi treba jidly jsou i ryby. Jinak on by mohl varit, ale hrozne ho to nebavi. Coz je skoda... Protoze jsem zjistila, ze vari dobre a i kdyz to dela bez receptu - podle toho, jak ho to napadne, vzdycky mi chutnalo.
Mahari, me vcera koupil manza to Oscillococcinum a tam pisou,ze preventivne se bere jedna ampulka tydne... Ale ty pises, ze beres jednu denne..
Není tady
mefinka napsal(a):
Muj manza zase nerad vari. Ale mame asi tri jidla, ktera mu opravdu jdou a tak je dela on. A mezi temi treba jidly jsou i ryby.
Jinak on by mohl varit, ale hrozne ho to nebavi. Coz je skoda... Protoze jsem zjistila, ze vari dobre a i kdyz to dela bez receptu - podle toho, jak ho to napadne, vzdycky mi chutnalo.
Mahari, me vcera koupil manza to Oscillococcinum a tam pisou,ze preventivne se bere jedna ampulka tydne... Ale ty pises, ze beres jednu denne..
Jo normálně se bere jedenkrát týdně (pro prevenci), ale doktor (je homeopat) říkal, že teď když je už chřipková epidemie, můžu klidně půlku každý den. A malá jednu třetinu.
Není tady
Maharishi napsal(a):
Jo normálně se bere jedenkrát týdně (pro prevenci), ale doktor (je homeopat) říkal, že teď když je už chřipková epidemie, můžu klidně půlku každý den. A malá jednu třetinu.
Aha. No, ja premyslim, ze bych zacala preventivne aspon jednou tydne brat, protoze zrovna tenhle tyden musim rano do prace busem. Tak jen budu doufat, ze nemocni lidi zustanou doma a nepotahnou se po sedme kdo vi kam...
Není tady
mefinka napsal(a):
Maharishi napsal(a):
Aha. No, ja premyslim, ze bych zacala preventivne aspon jednou tydne brat, protoze zrovna tenhle tyden musim rano do prace busem. Tak jen budu doufat, ze nemocni lidi zustanou doma a nepotahnou se po sedme kdo vi kam...
No snad jo, ale lidi bývají často bezohlední, ikdyž se necítí dobře, tak jdou třeba do divadla (aby jim nepropadli lístky) atak. A taky ti, co musí jít do práce, ačkoliv jsou nemocní (třeba můj manže - nebylo mu dobře, ale musel jít). Teď jsem četla v novinách, že lidi co mají chřipku ať vůbec k doktorům nechodí (aby to nešířili dál) a ať si přijdou pro neschopenku, až jim bude líp.
Není tady
Maharishi napsal(a):
Mefi, doktor doporučoval v období chřipek zhruba půl té ampulky toho oscilococina denně. Já už to užívám delš dobu - asi tak měsíc, dávala jsem si jednou týdně tu jednu ampulku, a teď si dávám každý den. No a hned jak bych dostala horečku, tak mám v lékárničce nachystaný Tamiflu a paralen, tak jsem celkem zásobená.
Teda to ti závidím, že tvůj manža vaří. To u nás nehrozí, protože je strašnej kuchař. Ale my to máme celkem dobře zařízené. V sobotu chodíme na oběd ke tchyni a v neděli jezdíme k našim. Takže pohoda.
taky dobry kuchar
to mazel musi zase recept mit a napsano presne kolik atd. (informace jako trochu, spetka atd. - nebere ) ale je to tak asi dva tydny vymyslel, ze si stahne nejakou kucharku na netu a zacne se ucit varit
- jsem zvedava, kdy a k cemu se dokope - ale mel by pomale zacit. Porad vyhrozuje, ze chce se prostridat na rodicovske, tak jsem mu rekla, ze dokud nebude umet uvarit alespon nejaka zakladni jidla, tak at na to zapomene
(ja na dve smeny nepojedu)
Není tady
Maharishi napsal(a):
No snad jo, ale lidi bývají často bezohlední, ikdyž se necítí dobře, tak jdou třeba do divadla (aby jim nepropadli lístky) atak. A taky ti, co musí jít do práce, ačkoliv jsou nemocní (třeba můj manže - nebylo mu dobře, ale musel jít). Teď jsem četla v novinách, že lidi co mají chřipku ať vůbec k doktorům nechodí (aby to nešířili dál) a ať si přijdou pro neschopenku, až jim bude líp.
Jojo, rikali to v televizi pred par dny. Doktor napise neschopenku i pet dnu zpetne. Coz je fajn, rano das vedet v praci a nikam nemusis. Aspon, ze tak. Moje kamoska to ma podobne jako tvuj manza. I kdyz je nemocna, tak do prace musi, protoze tu praci tam dela sama... Ale je to dost blby vuci ostatnim lidem. Pro me aspon manza ted bude jezdit odpoledne, kdy jezdi vic lidi nez rano. Tak to snad nejak zvladnu...
Není tady
Dobrý den!
Tak já se nechala inspirovat těma řízkama naloženejma.. takže je dnes máme s bramborem a nebo salátem.
A jinak zítra taky šupu do lékárny.. pro něco.. manža začíná kašlat.. (brzo že)
Není tady
Tak já se přidávám k těm co maji doma vařícího manžu. Ten můj vaří každý víkend !!
K tamiflu ...myslím, že v těhu ho nelze podávat, prý je na to nějaká releza nebo tak něco, ale jen jsem to četla..
Není tady
ahojky maminy,
přeji krásné adventní odpol
stříkám sněhuláky na okna a už mě to nebaví (máme hodně oken
). Co Vy? lenošíte?
Není tady
Ahoj holky, teeeeeda, to fakt nemam sanci docist, tak aspon ten novy chlivecek Mahari noviny jsem necetla, bojim se divat uz i na zpravy
zavrena nemocnice????????? jak jako zavrena???
Jinak ja dnes konecne koupila adventni venec, tak tu krasne sviti jedna svicka
Není tady
Toša napsal(a):
Ahoj holky, teeeeeda, to fakt nemam sanci docist, tak aspon ten novy chlivecek
Mahari noviny jsem necetla, bojim se divat uz i na zpravy
zavrena nemocnice????????? jak jako zavrena???
Jinak ja dnes konecne koupila adventni venec, tak tu krasne sviti jedna svicka
čau Toši, myslím zavřená jako pro návštěvy...že ti, co už tam leží nemůžou mít návštěvy do odvolání...
Není tady
slunicka napsal(a):
Tak já se přidávám k těm co maji doma vařícího manžu. Ten můj vaří každý víkend
!!
K tamiflu ...myslím, že v těhu ho nelze podávat, prý je na to nějaká releza nebo tak něco, ale jen jsem to četla..
Mě doktor říkal, že je Tamiflu od 2trim. v pohodě. No já každopádně doufám, že ho potřebovat nebudu
Není tady
Jenom na skok vas jdu vsechny pozdraviti a na dalku polibiti , stejne kvuli te pandemii uz nikoho ani nazivo nelibam ;-)
Manzel mel praseci chripku a ja jsem to s mimiskem prezila, jsme na to dva a odolni
Není tady
teda Elii tak to je dobre, ze jste OK
a na tebe ta chripka vubec nepreskocila nebo jsi ji mela taky?
Není tady
Ahojky, jdu vás jen na skok pozdravit. V pátek jsme s malým pekli cukroví, včera už mi nebylo ok, ale do dneška držím, teplotu nemám, ale cítím, že se ve mě něco mele. Za to malej má od včera 38, kašel, rýmu, tak jsem trošku začala propadat panice a nechci to tu na vás moc házet - i když vidím, že chrochtací téma je stále aktuální. Už jsem začala i sledovat, kolik teď váží a jaká by byla šance na přežití...prostě magor
Tak nám zítra držte pace, pojedeme k doktorce na vyšetření.
Není tady
Zdravím při nedělním adventním podvečeru
Nám už odjela návštěva a já jsem unešená z jejich malého yorkšírka, půlroční slečna, naprosto k sežrání
Mám na Vás holky dotaz a mo, moc prosím o radu hlavně už zkušené maminy ... už druhý den v noci nemůžu a hlavně se bojím spát. Už ve čtvrtek se mi stalo, že jsem se v noci ze spaní začala dusit ... prostě se mi začali vracet sliny a já to potom vdechla a málem to nerozdýchala, v pátek se to opakovalo dvakrát v noci, naráz mě zbudí plná pusa i noc slin a včera jsem se už bála spát, večer už nic nejedla a moc nepila, ale bylo to zas ... měla jste to některá? Co s tím, co na to? Dneska si zkusím večer loknout Gaviscon, ale už teď se bojím si lehnout
Něco jak reflux, no ne něco, reflux, ale ne jídla, žáha mě nepálí a přes den nic, jen večer jak zalehnu
Není tady
Téma zavřeno