|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj lidičky. Potřebuju poradit. Ač máme v panel. bytě 3 děti, dvě kočky, dva pejsky, dvě akvárka, nejstarší dcera přesto touží po zvířátku, které bude čistě její. Co by bylo nejvhodnější, nejméně náročné, přitom by se to dalo ochočit a mazlit se s tím ?? Napadl mě křeček - morče, ale to by se určitě líbilo i našim kočičkám a jeho život by byl příliš krátký .. Co takhle želvička ? Nějaký malý druh, né ta, jak vyroste do velikosti velkého talíře .. Určitě nééééé pavou, brrrrr, to bych se bála vstoupit do děcáku, pavouky a další prima havěti fakt nemusím (mám z nich fóbii).. Poradíte ??
Není tady
A co zakrslýho králíčka, to jsou zlatíčka a zvyknou si na každé zvíře ... Ten můj když vidí psa hned se s ním běží přivítat .... A na mazlení je úplně ideální a vydrží víc, něž křeček a morče ...
Není tady
nemám s tím žádné zkušenosti. Smrdí ? Čím krmit, kde ho chovat (velké akvárko, krabici, klec .. ??) ?? Dcera bude mít narozeniny, tak řeším a řeším. Všechny naše zvířátka jsou zlatíčka, ale je pravda, že hafíci jsou hlavně fixovaní na manžela a na syna (muž je bere na ryby a syn s nimi zase řádí), číčiny jsou zase moji miláčkové (se mi podařilo, že jsou upnuté na mě), rybyčky se nemazlí s nikým, mají svůj svět .. No, ten králíček .. hmmm, prosím tedy o další chovatelské info.
Není tady
O králíčkovi jsem tu jednou psala:
Ten králíček není špatný nápad, je to přítulné snadno ochočitelné zvířátko. Pokud by jsi se pro něj rozhodla, pár tipů:
Vždy krmit ve stejnou dobu - časem si navykne na čas a bude se jídla dožadovat.
Poku jste v bytě, krmte ho hlavně suchou stravou, nečpí po tom tolik moč.
Na podestýlku se běžně používají hobliny, ještě lepší a míň prašné je podestýlka z kukuřičného šustí a klasů.
Nezapomeň, že je to hlodavec a přehlodá vše co mu stojí v cestě a to včetně elktrických kabelů!
Je to milé zvířátko, ohlodalo mi záclony co byly na zem....
Není tady
opět kopírováno z dřívějška:
Ne, králíček se takto nedá naučit. Jsou ale jedinci, kteří kvůli pudu sebezáchovy bobky kvůli predátorům shromažďují do skrytých míst. Česky: kaděj tam kde to podle nich nelze najít. Ale že by chodil na misku jako kočka... To ne... Prostě to trousí za sebou. Ale ve své bedýnce dělávají do jednoho rohu. No někdo má chlupy a jiný bobky...
Není tady
Ahojky Elo, vidím, že řešíš problém pro své děti. Nejlepší zvířátko na mazlení je pro mě pejsek, ale jak jsem četla tvé požadavky na zvířátko.. přidávám svůj názor-úvahu.
Zakrslý králíček je pěkné zvířátko, jenže on moc nekomunikuje. Žije si svým životem, žere a spí. Moje maminka má i beránka-zajíčka a zakrslého králíčka. Pouští to chlupy a může se stát, že na to děti budou citlivější než u psa, protože oni mají jemnou srst a to až moc. Nezavrhuji ho, ale nedoporučuji
K té želvičce - moje sestra želvičku má, moc na mazlení není, nenapsala jsi kolik tvé dceři je, želvičky jsou docela rychlé, zvlášť ty malé a pokud máš dcerku mladší, mohlo by se stát, že jí želvička spadne ze stolu, ruky apod.
Já osobně doporučuji morčátko. Je takové komunikativní, dá se dokonce i naučit pár věcí. Měli jsme Vilíka a pak Nerouška. Stačí větší klec, 1x týdně čistit (my jsme čistili radši 2x, vzhledem k tomu, že jsme ho měli v pokoji tak aby tam nebyl zbyt.smrádek
). Dá se vzít na jaře či v létě i kolem baráku na trávu, pokud je čistá a nemyslím si, že by po něm kočky šly. Když je naučíš
Zakrslý králíček nebo morčátko už je to pro kočky téměř stejné. Já osobně a z vlastní zkušenosti doporučuji morčátko a dej pak vědět, jak jsi dopadla 
činčila je také dobré zvířátko ale králíček se lépe chová v náruči - a o to asi jde.
Není tady
dcera má - bude mít - 10 let. Jak je to se smrádečkem, smrdí ?? Tedy né že by naše kočičky produkovaly fialkovou vůni, ale když už se vy .., tak to rovnou ze záchodečku vyndám a vyhodím. Takže se to dá ukočírovat. Hafani smolí venku, rybičky do vody .. Smrdí králík či morče ?? Jinak, sama jsem tak nějak alergik, ale na čiči a hafany ne, zajímavé - tak si říkám, že asi dojdu do zverimexu, posadím se na půl hodinky před klec s králíkama a budu fetovat, co to se mnou bude dělat ..
Když nic, možná ten králíček se u nás zabydlí.
Není tady
Může být i v kleci nebo akvárku, něco co nemůže prokousat ... aspoň 30x60 ... potřebuje především seno, něco na hlodání, nejlepší jsou ovocné stromy, ale třeby i vrba ... pak klasika, zrní (ve zverimexech už to prodávají míchaný), mrkev, jablka a podobně. Podestýlku piliny, kukuřičná podestýlky, mě se nejvíc osvědčil kočkolit ... Když jsem používala piliny, tak za tři dny byl králík cítit a musela jsem mu to vybírat ... s kočkolitem, to vydrží až týden...
Když ho budeš pouštět, dá se naučit, že bude chodit do klece na záchod - tedy čůrat. Bobokovat, asi bude po bytě, ale to se dá lehce vysát. Když bude malinkej, nedávej mu moc zelenýho (tedy pampelišky a tak), jinak se říká, že přerostou ... Já jsem tomu svému dávala jen tak na chuť, pár lístečků (2-3).
Jinak přijde na zavolání ... ten můj má strašně rád, když ho drbu na bříšku ...
Jo a když ho budeš pouštět, tak jen po dozorem, rádi hlodají nábytek a kabely ...
Když tak se ještě zeptej co by tě zajímalo ...
Není tady
Kdyz byl kluk v materince, poridila jim ucitelka se souhlasem vsech rodicu do tridy kralicka. Udelali rozpis na vikendy, kdy si deti brali prcka domu. Prirodovedne to pusobilo super fantasticky. kdyz jsem pro nej v patek odpoledne jela, kluk uz cestou hlasil co smi, co nesmi, co ma rad, jake je ockovani, jake nemoci, kolik ma zubu..... Strasne si pral jednoho vlastniho kralika domu, a ja kdyz zasla co vsechno se dokazal naucit jsem nebyla temer proti... az na klicovy okamzik, ktery rozhodl vse a synovi "znicil" zivot
Zustali spolu sami a ja sla vyvetrat psa. Kdyz jsem se vratila, kluk drzel na kline kralika, v druhe trimovaci nuz a nuzky a ze pry zkousi, jak by mu to sluselo. V zivote jsem se tak nestydela jak pred tridni ucitelkou, kdyz jsem ji vracela kralika s vystrizenym (temer holym) koleckem na zadech.

Není tady
Ještě by se měl očkovat dvakrát do roka ... proti mixomatoze a moru ... někdo říká, že když nechodí ven tak to není potřeba, ale prý to mohou přenášet i komáří. Já ho očkovat nechávám stojí to tak kolem 80 korun ...
Není tady
holky, díky moc za info, jste zlatíčka. No, moje nejmenší teď do sebe nasoukala - konečně, po hodinovém trápení - snídani, tak razíme do zverimexu. Fetovat, okouknout situaci, ceny, získat další info a případně rovnou realizovat. 
Není tady
Kralka napsal(a):
Když ho budeš pouštět, dá se naučit, že bude chodit do klece na záchod - tedy čůrat. Bobokovat, asi bude po bytě, ale to se dá lehce vysát.
Tak tohle efektivne komentoval muj znamy, dnes uz kamarad pri prvni navsteve. prohlasil "ahoj, zujte se a mezitim si rozmyslete, jestli si nechate ponozky. Klademe po byte naslapne miny...."

Není tady
Dita.L napsal(a):
Kralka napsal(a):
Když ho budeš pouštět, dá se naučit, že bude chodit do klece na záchod - tedy čůrat. Bobokovat, asi bude po bytě, ale to se dá lehce vysát.
Tak tohle efektivne komentoval muj znamy, dnes uz kamarad pri prvni navsteve. prohlasil "ahoj, zujte se a mezitim si rozmyslete, jestli si nechate ponozky. Klademe po byte naslapne miny...."
![]()

kvůli tomu jsem si kupovala takový ten malý, ruční vysavač, na ty bobky je to ideální ... 

Není tady
Kralka napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Kralka napsal(a):
![]()
kvůli tomu jsem si kupovala takový ten malý, ruční vysavač, na ty bobky je to ideální ...
a co rafinovane skryte naslapne miny??

Není tady
tak a jsme doma. Já a zakrslík.
Bílo - černé králičí miminko. Myslím, že dcera bude štěstím bez sebe, až přijde ze školy. Už je v pelíšku - tedy v akvárku o rozměru 100 x 40 cm (cýška 45 cm), za podestýlku má Granum, za papáníčko Darwin´s speciál, mističku se žrádýlkem a další s vodou, syrovou mrkev, jablko a samozřejmě horu sena (z toho sena mají pohotovost i naše kočky, v životě to neviděly, tak to fetujou, div jim nelezou očička z důlků). A u akvárka sedí a mají to jako video, nespustí z nového člena rodiny oči. Fakt nádhernej pohled - na zemi u stěny obří akvárko. V něm maličký králičí kluk (tedy prý kluk) a před akvárkem nasáčkované kočky i větší pes (menší neuznal za vhodné se tomu věnovat, ale většímu - ikdyž mladšímu - se to moooooc líbí, nejradši by si ho asi odnesl k sobě do pelíšku) ..
Není tady
Blahopřeju...
Chtěla bych dnes být tvojí dcerou....
Není tady
někdy si říkám, jestli můj chlap fakt nemá pravdu, že coby stará babka skončím s 10-i kočkami, 4-mi psy a spoustou další havěti. Ale já fakt za to nemůžu, že zvířata miluju a že v tomhle jsou děti po mně ..

Není tady
Elo super, jen mističku s vodou bych vyměnila za napaječku, jsou sice drahý (100 kč), ale jak králík běhá, tak si do misky nahází bordel a budeš mu muset hodně často měnit vodu ....
Já mám celýho šedivýho ... mě řekli, že to bude holka, tak jsem mu dal jméno Adéla, ale nakonec se z něho vyklubal kluk, ale už jsem ho nepřejmenovávala ...
Není tady
Dito L., ten můj skrytý nedělá, ztrácí bobky cestou když hopká ... 
, skrytý hnízdo, bobků jsem ještě nenašla ...
Upravil(a) Kralka (14. 2. 2006 11:32)
Není tady
oni zrovna takovou tu napáječku měli docela malinkou, jako pro křečky, což mi připadalo nedostačující. Ale až pojedu do centra, podívám se po ní tam.
Jinak jsem už odchytla Evelýnku (čiči), jak si králíčka chtěla odnést (už si dělala místečko, kde za krkem ho šikovně vzít). Tak dostala na zadek a králíček síťový kryt. Pro všechny případy.. Fakt bych byla ráda, kdyby tu s námi byl i za pár let 
Není tady
Ela.. napsal(a):
oni zrovna takovou tu napáječku měli docela malinkou, jako pro křečky, což mi připadalo nedostačující. Ale až pojedu do centra, podívám se po ní tam.
Jinak jsem už odchytla Evelýnku (čiči), jak si králíčka chtěla odnést (už si dělala místečko, kde za krkem ho šikovně vzít). Tak dostala na zadek a králíček síťový kryt. Pro všechny případy.. Fakt bych byla ráda, kdyby tu s námi byl i za pár let
To to bude problém, naučit ostatní zvířátka, že je to člen rodiny a že se nežere ... Králíček si na ostatní zvykne rychle, ale oni. Moje fenka taky musela párkrát dostat po papuly ... ale už je to v pohodě. Adéla si z ní teď dělá srandu. Podběhne ji pod břichem a něž se Kykynka stačí rozkoukat, je pryč ...

Upravil(a) Kralka (14. 2. 2006 14:09)
Není tady
Tak reakce dcery byla dle očekávání - zase jsem ta nejhodnější mamulička pod sluncem 

Jinak králíček dostal jméno Honzík, před chvílí baštil a teď usíná. Psi jsou z toho div živi, teď začalo harašit starší (ale mrňavý) čubince, od té nebezpečí zakousnutí fakt nehrozí, ale je pořád vytlemená u akvárka a hubu od ucha k uchu, dá-li se říct, že se pes směje, tak ta naše se teď přímo chechtá. Kočky usnuly, tak nemusím držet pohotovost, ale stejně to bude ještě zajímavé - oni si říct nedají, tedy zatím. Hlavně ta větší, potvora jedna chundelatá. Asi si myslí, že je to jako ta koule, co jí visí na šplhadle a kterou ona přímo miluje (je z králičí kůže), tak nevím, jestli si Honzíka nechce taky pověsit na šplhadlo ..
Není tady
Elo :dej pozor na krmení, mi jsme takhle přišli o morče, když jsme ho koupily v Hornbachu, tak nám neřekli, že jsou je zvyklé jen na suché krmivo a granule a čerstvé (mrkvev ,trávu, salát...) musíme jen po malinkých kousičkách. Ono jim to chutná, ale nejsou na to zvyklá a nafukuje je to. My jsme mu dopřáli a za tři dny o něho přišli.
Není tady
Ahoj Elo, tak mi to nedalo a ptala jsem se na jedné králičí diskuzi, proč nekrmit zeleným, tak je to kvůli očkování. Když králíček není naočkovaný, tak se to prý nedoporučuje. A také, že to nekteří zakrslíci špatně tráví.
Já mu zelený dávám, ale jak jsem řekla, jen tak na chuť ne na nakrmení.
Zelené může být mokré, ale nesmí se zapařit. Také prý nemá být hned z lednice (mrkvová nať, mrkev, jakblko a tak), to jsem nevěděla, ale už jsem zase o něco chytřejší 
Není tady