29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Maminky,mam jedinou otazku, to ockovani je povinne stejne jako Hexa nebo se matka muze rozhodnout,ci sve dite naockuje nebo nenaockuje? Moc dekuji,nikde jsem to nenasla.
Upravil(a) Slniečko (27. 11. 2009 8:57)
Není tady
Souris,ja prave myslim, pro to druhe miminko,co ted cekame.
Není tady
Povinné to neni určitě. Ale když se matka rozhodne a budou splněny podminky, bude ditě naočkováno zdarma.
Není tady
lulano a jake podminky, ja jsem myslela, ze uz to maji ted zdarma vsechny deti
Není tady
podle tohoto článku http://www.novinky.cz/zena/deti/184700- … darma.html by mělo být pro všechny děti narozené po srpnu 2009....
Není tady
Jasně, to je prvni podminka a dalši je, že očkování bude zahájeno v obdobi tři až pěti měsíců ditěte. Děti zároveň musí stihnout dostat v souladu se zněním zákona do sedmého měsíce tři dávky. Je to zrovna v tomhle článku jasně napsaný. Takže já to chápu tak, že když se rozhodnu začit s očkovánim na pneumokoky později a ne s prvni hexou, tak podminky nesplnim a očkováni zdarma nemám...
Upravil(a) lulana (28. 11. 2009 19:57)
Není tady
Dekuji moc,slo mi jen o to,jestli je to ci neni plosne ockovani. Plosne znamena povinne,jinak je to na volbe matky.
Není tady
tak dneska jsem se na to ptala u dr. a ta mi rekla,ze jsou s tim zatim velke problemy a zdarma se u nas ve meste neockuje,protoze stat po detskych lekarich chce,aby vakcinu platili lekari a stat jim to mozna nekdy vrati,az na to bude,takze se porad o tom dohaduji
Upravil(a) Haňule (5. 1. 2010 19:17)
Není tady
Dneska jsem se taky informovala u našeho doktora.Je pravda,že si ty vakcíny lékaři musí nakupovat sami,ale pak jim je pojišt'ovna proplatí.Tak jak už se tu psalo,spadají do toho miminka narozená od srpna,ale nesmí mít už naočkovanou nějakou dávku v loňském roce,jinak by si i další museli hradit rodiče sami.Musí stihnout očkování do 7 měsíce věku a začít s ním letos.Takhle to mají všechny pojišt'ovny kromě VZP,která neklade podmínku,aby dítě bylo naočkované do 7 měsíce.Snad se k VZP připojí i ostatní pojišt'ovny,protože by jim takhle přetáhli klienty.
Takhle mi to dnes náš pediatr řekl.
Není tady
no tak muzu jen doufat, ze zacnou ockovat i lekari u nas, ze se nejak s pojistovnou domluvi
Není tady
Ahoj, u naší doktorky to funguje tak, že na preventar napíše recept na vyzvednutí v lékarně.
Zajímalo by mě, jestli jste se rozhodli PRO očkování nebo NE? Přiznám se, že po čtení vlákna o očkování od Def mám v tom DOST chaos Díky
Není tady
Dako,asi tak nejak,taky to vlakno ctu, ale ten strach z nemoci je u me porad vetsi, nez strach z vedlejsich ucinku, takze zatim ockovat chci
Není tady
no právě že u mě taky, navíc nám ho dr doporučila, mám krom 4- měsíčního klučiny i 4- letou dcerku a ta tahá ze školky spoustu bacilů a nemocí a malý to od ní chytá, takže u nas je pořád nějaká rýma apod. u nás jsme PRO
Není tady
Já jsem pro očkování a nikdy mě ani ve snu nenapadlo,abych svoje děti nenechala očkovat.Posunout očkování,když to musí být ,ano ale neočkovat vůbec ne.Pokud jim můžu poskytnout ochranu před nějakou nemocí,tak to udělám.Myslím,že očkování je menší zlo než samotné onemocnění.Vojta s Eliškou mají krom klasiky naočkovaného meningokoka a klíšt'ovku a Vojta navíc neštovice,které chci nechat naočkovat i Elišce a Štěpánkovi ve formě Priorixu tetra.
Každý má svůj názor,ale nad tím,co někdo vedle na vlákně vypustí z pusy,zůstává občas rozum stát.
Není tady
no Verca uz ma taky krome povinneho klistovku, pneumokoka, zloutenku a ted chci i meningokoka
Není tady