18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Budu ráda za jakýkoliv názor na můj problém, který mě hodně trápí. Byla jsem poměrně dlouho sama bez partnera. Před půl rokem jsem se seznámila přes internet s jedním klukem a u na první schůzce mi byl hodně sympatický(je mu 30 let a mě 26let) . Já jemu taky tak zamnou jezdil a podnikali jsme různé výlety. Asi na čtvrté schůzce mi řekl e se chce jetě sejít i s jinými slečnami se kterými si píe (asi aby zjistil jaké jsou ony). Já jsem mu řekla e se mi to nelíbí a e tedy se nebudeme scházet spolu. Dlouho jsme o tom debatovali a on pak řekl e se s nimi nesetká a e chce být semnou. Tak začalo nae chození. U během vztahu (jsme spolu přes půl roku) byl dost vztahovačný a kdykoliv jsem s ním nesouhlasila, vyvolal konflikt ale o mě říkal e konflikní jsem já. Někdy by mě láskou snědl a někdy byl docela chladný a já se vedle něj cítila docela osamělá a smutná. Jene já do něj byla hodně zamilovaná a stála o něj i přesto vechno. Řekl mi e měl osm let vztah a e se z rozchodu sesypal. Bývalá slečna ho prý ke konci vztahu podváděla, tahala z něho peníze a byla na něj hnusná. My dva se spolu seznámili rok od jejich rozchodu. Jeliko jsem cítila e něco není v pořádku, zeptala jsem se ho zda se něco děje a on mi řekl e přestoe jsem mu hodně sympatická a má mě rád, něco mu v naem vztahu chybí a nemůe se do mě zamilovat i kdyby chtěl. Byl to docela ok. Rozejít se semnou nechce, chce bojovat, protoe mě má rád(nevím ale kvůli čemu chce bojovat). Já mu řekla e chci nějaký čas přestávku abych mohla o vem popřemýlet. Je to pár dní co se tenhle rozhovor uskutečnil a já se dost trápím, hodně mě to bolí. Vím e tento vztah nemá budoucnost ale přesto se sama sebe ptám zda je jetě ance e mu budu třeba chybět a vztah se změní k lepímu. Můe dobře fungovat vztah bez prvotního zamilování? Asi utopie e??
Není tady
Křepelko,
myslím, e se tvůj přítel jetě úplně nedostal z minulého rozchodu. Bojí se navázat dalí vztah, e se to třeba bude opakovat. Asi se bojí někomu znovu důvěřovat.
K tomu ho nemůe nijak přimět, to záleí hlavně na něm. Asi to bude delí dobu trvat, ne se to vyřeí a třeba se mu podaří se do tebe zamilovat. Teď mu v tom pochybnosti a strach brání...
Není tady
Taky si myslím, e se spí bojí vztahu. Nechce nic uspěchat, tak vydr, uívej si to, co je a netlač na pilu. Ono se to vykrystalizuje. Pokud na kadým vaem setkání bude řeit, jestli u se do tebe jako zamiloval, nebude se s tebou chtít vídat, ale kdy tomu nechá volnějí průběh, můe jednoho krásnýho dne zjistit, e tě miluje a ani nebude vědět, jak se to stalo...
Není tady
děkuju za vae odpovědi. Já bych to nijak nehrotila, ale je pravda e kdy jsem s ním tak prostě cítím jak si není mnou a naim vztahem jistý. Někdy se mi i vyhýbá (nebo mi to tak aspoň přijde) a to mě dost bolí. Kdy pracovně odjel na 1O dní tak mi třeba napsal jednu sms za den a ani jednou nezavolal. Kdy jsem mu řekla e by mě potěilo kdyby mi zavolal, odpověděl e neměl potřebu mi volat a e mu mám zavolat já. Nevím někdy je docela ostrý a nejsem si jista zda bych to v budoucnu ustála. Ale na druhou stranu bez něj jsem taky neastná a trápím se. Ach jo:-((
Není tady
křepelka napsal(a):
děkuju za vae odpovědi. Já bych to nijak nehrotila, ale je pravda e kdy jsem s ním tak prostě cítím jak si není mnou a naim vztahem jistý. Někdy se mi i vyhýbá (nebo mi to tak aspoň přijde) a to mě dost bolí. Kdy pracovně odjel na 1O dní tak mi třeba napsal jednu sms za den a ani jednou nezavolal. Kdy jsem mu řekla e by mě potěilo kdyby mi zavolal, odpověděl e neměl potřebu mi volat a e mu mám zavolat já. Nevím někdy je docela ostrý a nejsem si jista zda bych to v budoucnu ustála. Ale na druhou stranu bez něj jsem taky neastná a trápím se. Ach jo:-((
Na tvem miste bych se na nej nejak extremne nevazala. Doporucuju se nezavirat ani pred moznosti seznameni se s nekym jinym. Podle me je si tebou naopak hodne jisty, ma te tzv. na haku, kdyz si muze dovolit rict, ze ani nemel potrebu ti volat.
Zkus byt mene pristupnejsi a o to vice odtazena. Je to tezky, ale mela bys mu dat najevo, ze on neni pupek tveho sveta.
Upravil(a) baba.jaga (26. 11. 2009 22:40)
Není tady
Křepelko, já nechci být hnusná , ale jedna SMS za den, to je jetě dobrý. Napsal ti, myslel na tebe, to je přece super. Dřív nebyly mobily a lidi taky ili...
Ono to lachání přes telefon nedělá vztah. Horí je, kdy ti píe, jak mu chybí a maluje vzduný zámky a člověk je pak nabuzenej, jak je vechno super a pak se sejdou a zámky nikde... -Já znám dost lidí, co to tak mají a říkám tomu "telefonní styk". Po telefonu super, ale pak si nemají co říct, nemají společné zájmy a dohadují se o blbinách - tys psal bla, bla to a ono a teď tu batí sekanou a nic...
Důleitý je, jak to vnímá, kdy jste spolu. Jestli to má vydret tu jeho fázi strachu ze závazku, tak to přeije, a jestli ne, tak to ber jako zkuenost do dalích vztahů. Nic se nedá lámat přes koleno a kdy bude cítit, e i kdy jste spolu, tak ti to nic nedává - ale opravdu nic - bě od toho. To pak není k ničemu.
Není tady
Myslím, e přítel je k tobě celkem upřímný a dává ti jasná znamení, v jakém stavu se nachází a co chce a nechce. Jedná s tebou fér. Jde jen o to, jak se k tomu postaví ty. Buď to přijme a nebo prostě bude muset hledat dál. Pokud ti mohu něco doporučit, tak uívej toho, co ti dává a neskuhrej, e ti nedává víc. Čas ukáe, jak to s tebou myslí a moná tě i mile překvapí, kdy uvidí, e si naprosto pohodová a usměvavá holka
Není tady
Křepelko,
moc to "hrne" a "tlačí".
A začala jsi u ve chvíli, kdy jsi mu řekla, e "se ti nelíbí", aby poznal jetě jiné dívky z netu.
Proč?
Bojí se "konkurence"?
Ztráty?
Čeho se nejvíc bojíme, to obvykle příjde a my si to musíme proít.
"Nedr" se tolik toho vztahu. Uvolni se. Pokud zůstane sama sebou, láska určitě příjde, pokud bude neustále v "křeči", hrát nějakou tu roli, abys byla taková, jakou si MYSLÍ, e on tě chce mít, láska se spí lekne toho "divadýlka", které hraje a nejspí nepříjde.... A to platí pochopitelně i o něm. Vra mu volnost rozhodování a jeho rozhodnutí prostě příjmi, a je jaké je. Bude JEHO a bude OPRAVDOVÉ.
Moná ztratí partnera, ale můe získat přítele a to není málo.
Nu a pokud to tak opravdu má být a ty to zvládne velmi dobře, získá oboje - partnera a přítele pro ivot.
To za tu trochu "trápení" stojí, co říká?
Není tady
Myslím Křepelko, e on s tebou jedná fér, řekl ti o svých pocitech na rovinu.
Ale přiznávám, mě by tohle bolelo a vadilo, nechtěla bych být v neopětovaném vztahu. Asi bych se pokusila na tom vztahu nestavět, moc se na něj nevázat (tak, jak píe baba.jaga) a nějaký čas tomu jetě nechat volný průběh, bez jakéhokoli plánování budoucnosti a tak.
Pokud se i po čase nic nezmění, on i dál bude s tebou rád, ale bez větích citů, na tvém místě bych pak začala k sobě hledat někoho jiného.
Protoe k citům nikoho nepřinutí a ít s někým bez lásky by aspoň mě tedy netěilo.
křepelka napsal(a):
Rozejít se semnou nechce, chce bojovat, protoe mě má rád(nevím ale kvůli čemu chce bojovat).
Já zase nechápu, s čím nebo s kým chce bojovat? Sám se sebou, aby se do Tebe zamiloval?
Není tady
Mono s démonmi minulosti... Ale s tým TY nič nemôe urobi, Křepelka, len mu (vám) dra palce. Ja by som asi pribrzdila city, prejavy náklonnosti a nejaký čas vyčkala, ako sa bude situácia vyvíja. Vzah sa vdy vyvíja, ak sa nevyvíja, odumiera... No a podža toho sa potom rozhodla. Neviem, či na ňom nežpie príli aj preto, e si predtým "bola dlho sama" - ale to podža mňa nie je dobrý dôvod pre vzah.
Upravil(a) Selima (27. 11. 2009 8:51)
Není tady
křepelka napsal(a):
Budu ráda za jakýkoliv názor na můj problém, který mě hodně trápí. Byla jsem poměrně dlouho sama bez partnera. Před půl rokem jsem se seznámila přes internet s jedním klukem a u na první schůzce mi byl hodně sympatický(je mu 30 let a mě 26let) . Já jemu taky tak zamnou jezdil a podnikali jsme různé výlety. Asi na čtvrté schůzce mi řekl e se chce jetě sejít i s jinými slečnami se kterými si píe (asi aby zjistil jaké jsou ony). Já jsem mu řekla e se mi to nelíbí a e tedy se nebudeme scházet spolu. Dlouho jsme o tom debatovali a on pak řekl e se s nimi nesetká a e chce být semnou. Tak začalo nae chození. U během vztahu (jsme spolu přes půl roku) byl dost vztahovačný a kdykoliv jsem s ním nesouhlasila, vyvolal konflikt ale o mě říkal e konflikní jsem já. Někdy by mě láskou snědl a někdy byl docela chladný a já se vedle něj cítila docela osamělá a smutná. Jene já do něj byla hodně zamilovaná a stála o něj i přesto vechno. Řekl mi e měl osm let vztah a e se z rozchodu sesypal. Bývalá slečna ho prý ke konci vztahu podváděla, tahala z něho peníze a byla na něj hnusná. My dva se spolu seznámili rok od jejich rozchodu. Jeliko jsem cítila e něco není v pořádku, zeptala jsem se ho zda se něco děje a on mi řekl e přestoe jsem mu hodně sympatická a má mě rád, něco mu v naem vztahu chybí a nemůe se do mě zamilovat i kdyby chtěl. Byl to docela ok. Rozejít se semnou nechce, chce bojovat, protoe mě má rád(nevím ale kvůli čemu chce bojovat). Já mu řekla e chci nějaký čas přestávku abych mohla o vem popřemýlet. Je to pár dní co se tenhle rozhovor uskutečnil a já se dost trápím, hodně mě to bolí. Vím e tento vztah nemá budoucnost ale přesto se sama sebe ptám zda je jetě ance e mu budu třeba chybět a vztah se změní k lepímu. Můe dobře fungovat vztah bez prvotního zamilování? Asi utopie e??
- asi by moc chcel by enou véééežmi očarený a véééžmi milovaný (akási forma - "nadvlády a podvlády " nad a pod ním a zároveň oceňovania ), - vtedy sa zamiluje, jemu to chýba ...
- a na druhej strane, chce ma vetko pod kontrolou
skús sa ho jemne opýta, prečo ho bývala podvádzala, na toto by som bola zvedavá, by tebou, ako bude reagova, je pravdepodobné, e to ete nespracoval, ale aj to o niečom vypovedá..., moné je, e je ete citovo viazaný v bývalom vzahu
Není tady
Mně pratila do očí věta o tom, e "a někdy byl docela chladný a já se vedle něj cítila docela osamělá a smutná"...po půl roce vztahu?
Není tady
Asi na čtvrté schůzce mi řekl e se chce jetě sejít i s jinými slečnami se kterými si píe (asi aby zjistil jaké jsou ony). Já jsem mu řekla e se mi to nelíbí a e tedy se nebudeme scházet spolu. Dlouho jsme o tom debatovali a on pak řekl e se s nimi nesetká a e chce být semnou.
Aneb za dobrotu na ebrotu . Kdyby drel zobák a se slečnami se seel, moná by se necítil někam tlačen "vyhroováním", e se nebudete scházet. Takhle můe mít pocit, e o něco přiel tím, e nepoznal i ty dalí slečny . Dost by mě zajímalo, jaký byl průběh té debaty a jaké argumenty ho "přesvědčily"...
něco mu v naem vztahu chybí a nemůe se do mě zamilovat i kdyby chtěl.
On se moná jetě pořád vyrovnává s předchozím vztahem a ty má po dlouhé době zase vedle sebe chlapa. Asi to je malinko nevyrovnané - čím víc jsi zamilovaná a dává mu to najevo, tím víc on uniká... "Vztah bez prvotního zamilování fungovat můe - ale to by museli být nezamilovaní oba. Takovej "sňatek z rozumu", co u vás není. Je moné, e se nechce rozejít jen proto, aby nebyl sám (mít slečnu je jaksi obvyklé ), nebo aby ti (zatím) neublíil.
Není tady
Tak se na to zkus podívat tak, e pro něj je stejně těký neřkuli nemoný se do tebe zamilovat stejně jako pro tebe je těký se "odmilovat". To přes koleno nejde lámat.
Není tady
Já to znám.
Někteří z nás jsou sráči. Alibisticky se naučíme říkat "pravdu" - tzn. moc tě nemiluju. Ale zároveň nedokáeme odejít.
Přeci jenom pravidelný u.k, tuli-tuli, trocha té bezpečné romantiky a teplá postel se hodí. Koneckonců je to moná lepí ne chlastat a potulovat se po barech. Take důvod, proč je s tebou, je předevím pohodlnost, přizdisrá.čství a moná té naivita. Jak tu ji 1000x proběhlo, někteří tvému stavu "převoznice".
Funkce převoznice je ta, aby převezla panáčka z dob temnoty, přes úskalí nejistoty (ze sebe samotného), do přístavu s názvem "u jsem fakt v pohodě a mám koule na normální a pořádný vztah se vím vudy". Ovem s jinou partnerkou. Opravdovou partnerkou, o kterou budu muset troku bojovat. A bude to dělat s chutí a elánem. Proč? Protoe bude zamilovaný. Co se nedá říct o převoznici....
Cím neříkám, e to tak je ve 100% případů. Východisko pro Křepelku vidím v tom, co říkají Baba Jaga, Pandora, Selima a dalí - navázat se tolik a víc dýchat sama za sebe. Co ti umoní buď se panáčka zbavit nebo být natolik pevná, e to ustojí, dokud se on nevyrovná sám se sebou a minulým vztahem. K vyrovnání se s bývalým vztahem si přečti třeba toto: Jak dlouho můe trvat, ne se znovu opravdu zamilujete (mui)
http://nicolas007.blog.cz/0812/jak-dlou … zamilujete
Jinak samozřejmě drím palce.
Není tady
Tiina napsal(a):
Osobně bych s člověkem, který se "bojí vztahu" a "není si jistý" neztrácela čas.
Ja taky ne, a neni mi moc jasne proc do tech vztahu vstupuji, kdyz je vlastne nechteji . Podle mne chteji mit asi nekoho jisteho do postele a jinak si zit po svem.
Není tady
Já celkem chápu proč do nich vstupují ti chlapi, Nicolas to popsal docela hezky, ale co nutí ty eny zůstávat ve vztahu kde padají věty jako "nemiluju tě" a "nemám potřebu ti volat" a tak podobně. To by mě stačilo slyet jednou. Přece nebudu čekat někde v koutku a se chlapec rozmyslí.
Není tady
Grainne napsal(a):
Tiina napsal(a):
Osobně bych s člověkem, který se neztrácela čas.
Ja taky ne, a neni mi moc jasne proc do tech vztahu vstupuji, kdyz je vlastne nechteji . Podle mne chteji mit asi nekoho jisteho do postele a jinak si zit po svem.
Přesně.
Jen vysvětlím, aby bylo jasné, proč do těch vztahů vstupujeme.
Zdá se nám to netaktické takto říct na první schůzce: "bojím se vztahu" a "nejsem si jistý". "Chtěl bych mít jen jistotu někoho do postele a jinak si ít po svém". To by se ta jistota postele rychle rozplynula.
Proto říkáme to, co chcete slyet...
Plus to, e se samozřejmě někdy (nikoli vdy) diametrálně liíme v tom, co je "vztah" pro vás eny a co je "vztah" pro nás mue.
Není tady
S mym pritelem jsem se seznamila po pul roce co odesel od manzelky.
Kdyz se rozvadel tak se zhroutil musel navtivit psychyatra ,2 mesice na to poznal me.Casto jsem si rikala,ze jsem jenom naplast za jeho manzelku navic jsme si byli dost podobne.Taky se me zdal nekdy i ted docela chladny mozna je to tim,ze ho srovnavam s predchozimi partnery,ale udela pro me vse.Snazi se dobre vychazet s mymi detmi a ve vsem v domacnosti me pomuze nedela mu problem uklidit nebo uvarit poklada to za samozrejmnost.Ale vadi me ,ze netouzi me objimat nebo se mazlit casto si rikam jestli me vubec miluje,kdyz mu to nechybi a to jsme spolu teprve rok.
Upravil(a) eremuruss (27. 11. 2009 16:10)
Není tady
Tiina napsal(a):
Já celkem chápu proč do nich vstupují ti chlapi, Nicolas to popsal docela hezky, ale co nutí ty eny zůstávat ve vztahu kde padají věty jako "nemiluju tě" a "nemám potřebu ti volat" a tak podobně. To by mě stačilo slyet jednou. Přece nebudu čekat někde v koutku a se chlapec rozmyslí.
e by to byly sadomasochistky?
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Nikolasi,
převoznici se dá říkat i "maminka" . Také nám pofouká bolístky, ale nemilujeme ji erotickou láskou .
Na druhou stranu, s maminkou obvykle neu..me
Není tady
Mike napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Nikolasi,
převoznici se dá říkat i "maminka" . Také nám pofouká bolístky, ale nemilujeme ji erotickou láskou .Na druhou stranu, s maminkou obvykle neu..me
No tak můeme převoznici nazvat kamarádkou z vandru, přeci kamarád taky rád.
Není tady