Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 26. 11. 2009 20:47

křepelka
♥♥♥♥---

chce být semnou ale lásku ke mně necítí

Budu ráda za jakýkoliv názor na můj problém, který mě hodně trápí. Byla jsem poměrně dlouho sama bez partnera. Před půl rokem jsem se seznámila přes internet s jedním klukem a už na první schůzce mi byl hodně sympatický(je mu 30 let a mě 26let) . Já jemu taky tak zamnou jezdil a podnikali jsme různé výlety. Asi na čtvrté schůzce mi řekl že se chce ještě sejít i s jinými slečnami se kterými si píše (asi aby zjistil jaké jsou ony). Já jsem mu řekla že se mi to nelíbí a že tedy se nebudeme scházet spolu. Dlouho jsme o tom debatovali a on pak řekl že se s nimi nesetká a že chce být semnou. Tak začalo naše chození. Už během vztahu (jsme spolu přes půl roku)  byl dost vztahovačný a kdykoliv jsem s ním nesouhlasila, vyvolal konflikt ale o mě říkal že konflikní jsem já. Někdy by mě láskou snědl a někdy byl docela chladný a já se vedle něj cítila docela osamělá a smutná. Jenže já do něj byla hodně zamilovaná a stála o něj i přesto všechno. Řekl mi že měl osm let vztah a že se z rozchodu sesypal. Bývalá slečna ho prý ke konci vztahu podváděla, tahala z něho peníze a byla na něj hnusná. My dva se spolu seznámili rok od jejich rozchodu. Jelikož jsem cítila že něco není v pořádku, zeptala jsem se ho zda se něco děje a on mi řekl že přestože jsem mu hodně sympatická a má mě rád, něco mu v našem vztahu chybí a nemůže se do mě zamilovat i kdyby chtěl. Byl to docela šok. Rozejít se semnou nechce, chce bojovat, protože mě má rád(nevím ale kvůli čemu chce bojovat). Já mu řekla že chci nějaký čas přestávku abych mohla o všem popřemýšlet. Je to pár dní co se tenhle rozhovor uskutečnil a já se dost trápím, hodně mě to bolí. Vím že tento vztah nemá budoucnost ale přesto se sama sebe ptám zda je ještě šance že mu budu třeba chybět a vztah se změní k lepšímu. Může dobře fungovat vztah bez prvotního zamilování? Asi utopie že??

Není tady

#2 26. 11. 2009 21:44

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: chce být semnou ale lásku ke mně necítí

Křepelko,
myslím, že se tvůj přítel ještě úplně nedostal z minulého rozchodu. Bojí se navázat další vztah, že se to třeba bude opakovat. Asi se bojí někomu znovu důvěřovat.
K tomu ho nemůžeš nijak přimět, to záleží hlavně na něm. Asi to bude delší dobu trvat, než se to vyřeší a třeba se mu podaří se do tebe zamilovat. Teď mu v tom pochybnosti a strach brání...

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#3 26. 11. 2009 21:51

javena
♥♥♥♥♥♥-

Taky si myslím, že se spíš bojí vztahu. Nechce nic uspěchat, tak vydrž, užívej si to, co je a netlač na pilu. Ono se to vykrystalizuje. Pokud na každým vašem setkání bude řešit, jestli už se do tebe jako zamiloval, nebude se s tebou chtít vídat, ale když tomu nechᚠvolnější průběh, může jednoho krásnýho dne zjistit, že tě miluje a ani nebude vědět, jak se to stalo... wink

Není tady

#4 26. 11. 2009 22:28

křepelka
♥♥♥♥---

děkuju za vaše odpovědi. Já bych to nijak nehrotila, ale je pravda že když jsem s ním tak prostě cítím jak si není mnou a našim vztahem jistý. Někdy se mi i vyhýbá (nebo mi to tak aspoň přijde) a to mě dost bolí. Když  pracovně odjel na 1O dní tak mi třeba napsal jednu sms za den a ani jednou nezavolal. Když jsem mu řekla že by mě potěšilo kdyby mi zavolal, odpověděl že neměl potřebu mi volat a že mu mám zavolat já. Nevím někdy je docela ostrý a nejsem si jista zda bych to v budoucnu ustála. Ale na druhou stranu bez něj jsem taky nešastná a trápím se. Ach jo:-((

Není tady

#5 26. 11. 2009 22:39

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

křepelka napsal(a):

děkuju za vaše odpovědi. Já bych to nijak nehrotila, ale je pravda že když jsem s ním tak prostě cítím jak si není mnou a našim vztahem jistý. Někdy se mi i vyhýbá (nebo mi to tak aspoň přijde) a to mě dost bolí. Když  pracovně odjel na 1O dní tak mi třeba napsal jednu sms za den a ani jednou nezavolal. Když jsem mu řekla že by mě potěšilo kdyby mi zavolal, odpověděl že neměl potřebu mi volat a že mu mám zavolat já. Nevím někdy je docela ostrý a nejsem si jista zda bych to v budoucnu ustála. Ale na druhou stranu bez něj jsem taky nešastná a trápím se. Ach jo:-((

Na tvem miste bych se na nej nejak extremne nevazala. Doporucuju se nezavirat ani pred moznosti seznameni se s nekym jinym. Podle me je si tebou naopak hodne jisty, ma te tzv. na haku, kdyz si muze dovolit rict, ze ani nemel potrebu ti volat.
Zkus byt mene pristupnejsi a o to vice odtazena. Je to tezky, ale mela bys mu dat najevo, ze on neni pupek tveho sveta.

Upravil(a) baba.jaga (26. 11. 2009 22:40)

42!

Není tady

#6 26. 11. 2009 22:44

javena
♥♥♥♥♥♥-

Křepelko, já nechci být hnusná tongue, ale jedna SMS za den, to je ještě dobrý. smile Napsal ti, myslel na tebe, to je přece super. Dřív nebyly mobily a lidi taky žili... big_smile
Ono to lachání přes telefon nedělá vztah. Horší je, když ti píše, jak mu chybíš a maluje vzdušný zámky a člověk je pak nabuzenej, jak je všechno super a pak se sejdou a zámky nikde... hmm -Já znám dost lidí, co to tak mají a říkám tomu "telefonní styk".  Po telefonu super, ale pak si nemají co říct, nemají společné zájmy a dohadují se o blbinách - tys psal bla, bla to a ono a teď tu baštíš sekanou a nic...
Důležitý je, jak to vnímáš, když jste spolu. Jestli to má vydržet tu jeho fázi strachu ze závazku, tak to přežije, a jestli ne, tak to ber jako zkušenost do dalších vztahů. Nic se nedá lámat přes koleno a když budeš cítit, že i když jste spolu, tak ti to nic nedává - ale opravdu nic - běž od toho. wink To pak není k ničemu.

Není tady

#7 27. 11. 2009 7:36

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Myslím, že přítel je k tobě celkem upřímný a dává ti jasná znamení, v jakém stavu se nachází a co chce a nechce. Jedná s tebou fér. Jde jen o to, jak se k tomu postavíš ty. Buď to přijmeš a nebo prostě budeš muset hledat dál. Pokud ti mohu něco doporučit, tak užívej toho, co ti dává a neskuhrej, že ti nedává víc. Čas ukáže, jak to s tebou myslí a možná tě i mile překvapí, když uvidí, že si naprosto pohodová a usměvavá holka smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#8 27. 11. 2009 8:27

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Křepelko,
moc to "hrneš" a "tlačíš".
A začala jsi už ve chvíli, kdy jsi mu řekla, že "se ti nelíbí", aby poznal ještě jiné dívky z  netu.
Proč?
Bojíš se "konkurence"?
Ztráty?

Čeho se nejvíc bojíme, to obvykle příjde a my si to musíme prožít.
"Nedrž" se tolik toho vztahu. Uvolni se. Pokud zůstaneš sama sebou, láska určitě příjde, pokud budeš neustále v "křeči", hrát nějakou tu roli, abys byla taková, jakou si MYSL͊, že on tě chce mít, láska se spíš lekne toho "divadýlka", které hraješ a nejspíš nepříjde.... A to platí pochopitelně i o něm. Vra mu volnost rozhodování a jeho rozhodnutí prostě příjmi, a je jaké je. Bude JEHO a bude OPRAVDOVÉ.
Možná ztratíš partnera, ale můžeš získat přítele a to není málo.
Nu a pokud to tak opravdu má být a ty to zvládneš velmi dobře, získᚠoboje - partnera a přítele pro život.
To za tu trochu "trápení" stojí, co říkáš?

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 27. 11. 2009 8:29

Blossom
Host

Myslím Křepelko, že on s tebou jedná fér, řekl ti o svých pocitech na rovinu.
Ale přiznávám, mě by tohle bolelo a vadilo, nechtěla bych být v neopětovaném vztahu. Asi bych se pokusila na tom vztahu nestavět, moc se na něj nevázat (tak, jak píše baba.jaga) a nějaký čas tomu ještě nechat volný průběh, bez jakéhokoli plánování budoucnosti a tak.

Pokud se i po čase nic nezmění, on i dál bude s tebou rád, ale bez větších citů, na tvém místě bych pak začala k sobě hledat někoho jiného.
Protože k citům nikoho nepřinutíš a žít s někým bez lásky by aspoň mě tedy netěšilo.

#10 27. 11. 2009 8:35

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

křepelka napsal(a):

Rozejít se semnou nechce, chce bojovat, protože mě má rád(nevím ale kvůli čemu chce bojovat).

Já zase nechápu, s čím nebo s kým chce bojovat? va Sám se sebou, aby se do Tebe zamiloval? va

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#11 27. 11. 2009 8:36

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Možno s démonmi minulosti... wink Ale s tým TY nič nemôžeš urobi, Křepelka, len mu (vám) drža palce. Ja by som asi pribrzdila city, prejavy náklonnosti a nejaký čas vyčkala, ako sa bude situácia vyvíja. Vzah sa vždy vyvíja, ak sa nevyvíja, odumiera... No a podža toho sa potom rozhodla. Neviem, či na ňom nežpieš príliš aj preto, že si predtým "bola dlho sama" - hmm ale to podža mňa nie je dobrý dôvod pre vzah.

Upravil(a) Selima (27. 11. 2009 8:51)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#12 27. 11. 2009 8:43

katafyge
♥♥♥♥♥--

křepelka napsal(a):

Budu ráda za jakýkoliv názor na můj problém, který mě hodně trápí. Byla jsem poměrně dlouho sama bez partnera. Před půl rokem jsem se seznámila přes internet s jedním klukem a už na první schůzce mi byl hodně sympatický(je mu 30 let a mě 26let) . Já jemu taky tak zamnou jezdil a podnikali jsme různé výlety. Asi na čtvrté schůzce mi řekl že se chce ještě sejít i s jinými slečnami se kterými si píše (asi aby zjistil jaké jsou ony). Já jsem mu řekla že se mi to nelíbí a že tedy se nebudeme scházet spolu. Dlouho jsme o tom debatovali a on pak řekl že se s nimi nesetká a že chce být semnou. Tak začalo naše chození. Už během vztahu (jsme spolu přes půl roku)  byl dost vztahovačný a kdykoliv jsem s ním nesouhlasila, vyvolal konflikt ale o mě říkal že konflikní jsem já. Někdy by mě láskou snědl a někdy byl docela chladný a já se vedle něj cítila docela osamělá a smutná. Jenže já do něj byla hodně zamilovaná a stála o něj i přesto všechno. Řekl mi že měl osm let vztah a že se z rozchodu sesypal. Bývalá slečna ho prý ke konci vztahu podváděla, tahala z něho peníze a byla na něj hnusná. My dva se spolu seznámili rok od jejich rozchodu. Jelikož jsem cítila že něco není v pořádku, zeptala jsem se ho zda se něco děje a on mi řekl že přestože jsem mu hodně sympatická a má mě rád, něco mu v našem vztahu chybí a nemůže se do mě zamilovat i kdyby chtěl. Byl to docela šok. Rozejít se semnou nechce, chce bojovat, protože mě má rád(nevím ale kvůli čemu chce bojovat). Já mu řekla že chci nějaký čas přestávku abych mohla o všem popřemýšlet. Je to pár dní co se tenhle rozhovor uskutečnil a já se dost trápím, hodně mě to bolí. Vím že tento vztah nemá budoucnost ale přesto se sama sebe ptám zda je ještě šance že mu budu třeba chybět a vztah se změní k lepšímu. Může dobře fungovat vztah bez prvotního zamilování? Asi utopie že??

- asi by moc chcel by ženou véééežmi očarený a véééžmi milovaný (akási forma - "nadvlády a podvlády big_smile " nad a pod ním a zároveň oceňovania  tongue  ), - vtedy sa zamiluje, jemu to chýba ...
- a na druhej strane, chce ma všetko pod kontrolou

skús sa ho jemne opýta, prečo ho bývala podvádzala, na toto by som bola zvedavá, by tebou,  ako bude reagova, je pravdepodobné, že to ešte nespracoval, ale aj to o niečom vypovedá..., možné je, že je ešte citovo viazaný v bývalom vzahu

Není tady

#13 27. 11. 2009 9:26

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Mně praštila do očí věta o tom, že "a někdy byl docela chladný a já se vedle něj cítila docela osamělá a smutná"...po půl roce vztahu?

Není tady

#14 27. 11. 2009 9:51

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Asi na čtvrté schůzce mi řekl že se chce ještě sejít i s jinými slečnami se kterými si píše (asi aby zjistil jaké jsou ony). Já jsem mu řekla že se mi to nelíbí a že tedy se nebudeme scházet spolu. Dlouho jsme o tom debatovali a on pak řekl že se s nimi nesetká a že chce být semnou.
Aneb za dobrotu na žebrotu http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png. Kdyby držel zobák a se slečnami se sešel, možná by se necítil někam tlačen "vyhrožováním", že se nebudete scházet. Takhle může mít pocit, že o něco přišel tím, že nepoznal i ty další slečny http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png. Dost by mě zajímalo, jaký byl průběh té debaty a jaké argumenty ho "přesvědčily"...
něco mu v našem vztahu chybí a nemůže se do mě zamilovat i kdyby chtěl.
On se možná ještě pořád vyrovnává s předchozím vztahem a ty mᚠpo dlouhé době zase vedle sebe chlapa. Asi to je malinko nevyrovnané - čím víc jsi zamilovaná a dávᚠmu to najevo, tím víc on uniká... "Vztah bez prvotního zamilování fungovat může - ale to by museli být nezamilovaní oba. Takovej "sňatek z rozumu", což u vás není. Je možné, že se nechce rozejít jen proto, aby nebyl sám (mít slečnu je jaksi obvyklé http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png), nebo aby ti (zatím) neublížil.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#15 27. 11. 2009 10:56

Majja
♥♥♥♥♥--

Tak se na to zkus podívat tak, že pro něj je stejně těžký neřkuli nemožný se do tebe zamilovat stejně jako pro tebe je těžký se "odmilovat". To přes koleno nejde lámat.

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#16 27. 11. 2009 11:16

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Osobně bych s člověkem, který se "bojí vztahu"  a "není si jistý" neztrácela čas.

Není tady

#17 27. 11. 2009 14:11

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já to znám.

Někteří z nás jsou sráči. Alibisticky se naučíme říkat "pravdu" - tzn. moc tě nemiluju. Ale zároveň nedokážeme odejít.
Přeci jenom pravidelný šu.k, tuli-tuli, trocha té bezpečné romantiky a teplá postel se hodí. Koneckonců je to možná lepší než chlastat a potulovat se po barech. Takže důvod, proč je s tebou, je především pohodlnost, přizdisrá.čství a možná též naivita. Jak tu již 1000x proběhlo, někteří tvému stavu "převoznice".

Funkce převoznice je ta, aby převezla panáčka z dob temnoty, přes úskalí nejistoty (ze sebe samotného), do přístavu s názvem "už jsem fakt v pohodě a mám koule na normální a pořádný vztah se vším všudy". Ovšem s jinou partnerkou. Opravdovou partnerkou, o kterou budu muset trošku bojovat. A bude to dělat s chutí a elánem. Proč? Protože bude zamilovaný. Což se nedá říct o převoznici....

Címž neříkám, že to tak je ve 100% případů. Východisko pro Křepelku vidím v tom, co říkají Baba Jaga, Pandora, Selima a další - navázat se tolik a víc dýchat sama za sebe. Což ti umožní buď se panáčka zbavit nebo být natolik pevná, že to ustojíš, dokud se on nevyrovná sám se sebou a minulým vztahem. K vyrovnání se s bývalým vztahem si přečti třeba toto: Jak dlouho může trvat, než se znovu opravdu zamilujete (muži)
http://nicolas007.blog.cz/0812/jak-dlou … zamilujete

Jinak samozřejmě držím palce.

Není tady

#18 27. 11. 2009 15:40

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Tiina napsal(a):

Osobně bych s člověkem, který se "bojí vztahu"  a "není si jistý" neztrácela čas.

Ja taky ne, a neni mi moc jasne proc do tech vztahu vstupuji, kdyz je vlastne nechteji . Podle mne chteji mit asi nekoho jisteho do postele a jinak si zit po svem.

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#19 27. 11. 2009 15:48

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Já celkem chápu proč do nich vstupují ti chlapi, Nicolas to popsal docela hezky, ale co nutí ty ženy zůstávat ve vztahu kde padají věty jako "nemiluju tě" a "nemám potřebu ti volat" a tak podobně. To by mě stačilo slyšet jednou. Přece nebudu čekat někde v koutku až se chlapec rozmyslí.

Není tady

#20 27. 11. 2009 16:02

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Grainne napsal(a):

Tiina napsal(a):

Osobně bych s člověkem, který se neztrácela čas.

Ja taky ne, a neni mi moc jasne proc do tech vztahu vstupuji, kdyz je vlastne nechteji . Podle mne chteji mit asi nekoho jisteho do postele a jinak si zit po svem.

Přesně.
Jen vysvětlím, aby bylo jasné, proč do těch vztahů vstupujeme.
Zdá se nám to netaktické takto říct na první schůzce: "bojím se vztahu"  a "nejsem si jistý". "Chtěl bych mít jen jistotu někoho do postele a jinak si žít po svém". To by se ta jistota postele rychle rozplynula.
Proto říkáme to, co chcete slyšet...

Plus to, že se samozřejmě někdy (nikoli vždy) diametrálně lišíme v tom, co je "vztah" pro vás ženy a co je "vztah" pro nás muže.

Není tady

#21 27. 11. 2009 16:09

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥

S mym pritelem jsem se seznamila po pul roce co odesel od manzelky.
Kdyz se rozvadel tak se zhroutil musel navtivit psychyatra ,2 mesice na to poznal me.Casto jsem si rikala,ze jsem jenom naplast za jeho manzelku navic jsme si byli dost podobne.Taky se me zdal nekdy i ted  docela chladny mozna je to tim,ze ho srovnavam s predchozimi partnery,ale udela pro me vse.Snazi se dobre vychazet s mymi detmi a ve vsem v domacnosti me pomuze nedela mu problem uklidit nebo uvarit poklada to za samozrejmnost.Ale vadi me ,ze netouzi me objimat nebo se mazlit casto si rikam jestli me vubec miluje,kdyz mu to nechybi a to jsme spolu teprve rok.

Upravil(a) eremuruss (27. 11. 2009 16:10)

Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

#22 27. 11. 2009 16:22

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tiina napsal(a):

Já celkem chápu proč do nich vstupují ti chlapi, Nicolas to popsal docela hezky, ale co nutí ty ženy zůstávat ve vztahu kde padají věty jako "nemiluju tě" a "nemám potřebu ti volat" a tak podobně. To by mě stačilo slyšet jednou. Přece nebudu čekat někde v koutku až se chlapec rozmyslí.

že by to byly sadomasochistky? wink

Není tady

#23 27. 11. 2009 16:37

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Nikolasi,
převoznici se dá říkat i "maminka" smile . Také nám pofouká bolístky, ale nemilujeme ji erotickou láskou big_smile .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#24 27. 11. 2009 16:52

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Nikolasi,
převoznici se dá říkat i "maminka" smile . Také nám pofouká bolístky, ale nemilujeme ji erotickou láskou big_smile .

Na druhou stranu, s maminkou obvykle nešu..me big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#25 27. 11. 2009 16:56

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Mikeš napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Nikolasi,

Na druhou stranu, s maminkou obvykle nešu..me big_smile big_smile big_smile

No tak můžeme převoznici nazvat kamarádkou z vandru, přeci kamarád taky rád.

Out from the dark into the light !

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí