|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Psycholozka resi Cyrana,jen tu nikdo z nas nemame nikde od Cyrana psano, co rekla tedy jemu Cyranovi -jakou roli hraje on v tomhle pribehu. 
Není tady
Kiara napsal(a):
Svatá Boží prostoto ... Cyrano ...
V dnešní době dělat realitní makléřkuje krize, reality stagnují ... já to nevidím jako zaměstnání, které by vedlo k tomu, aby VYDĚLÁVALA, to je spíš o tom, že bude někam pravidelně-nepravidelně docházet a sbírat zkušenosti, aby po půl roce zjistila, že si nevydělá ani na slanou vodu
Užitečnější a přínosnější by pro ni bylo, aby nastoupila do takové práce, kde má příslib pevného a pravidelného výdělku nebo - když už má v Tobě takové zázemí, že do Tvé náruče může kdykoliv v případě finančního nezdaru ekonomicky omdlít - si rozšířila vzdělání formou denního či dálkového studia.
Ahoj Kiaro,
opravdu jsem rád, že dělá alespoń něco, než aby začala zase pít............. je to pozitivní alespoň pro její sebevědomí. je mi to jasné, co jsi napsala, ale říkat jí to nebudu.
Hezký večer
cyrano
Není tady
hirondel napsal(a):
Psycholozka resi Cyrana,jen tu nikdo z nas nemame nikde od Cyrana psano, co rekla tedy jemu Cyranovi -jakou roli hraje on v tomhle pribehu.
Ahoj Hirondel,
já se tím nemám zabývat - tedy tou její hrou. já jí předestřel svůj plán - pokud se vše výrazně nezlepší - děti nechat povyrůst, potlačit svoje ego a pak to rozškrtnout. ppochopila mne - tedy moje nastavení.......
cyrano
Není tady
Cyrano napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ahoj Hirondel,
já se tím nemám zabývat - tedy tou její hrou. já jí předestřel svůj plán - pokud se vše výrazně nezlepší - děti nechat povyrůst, potlačit svoje ego a pak to rozškrtnout. ppochopila mne - tedy moje nastavení.......
cyrano
Cyrano, co to konkrétně znamená - "nechat děti povyrůst" - kolik let budeš čekat?
Není tady

... až bude mít mladší dítě po promoci
...
Není tady

Já chápu "dát si čas",ale manželka to chápe ,že"to nějak dopadne,on to se mnou zvládne ,nemá na to aby odešel atd .Pro děti není nikdy správný čas,děti to bude vždycky bolet a řekla bych ,že nejvíc v pubertě.Ale to je má představa.Cyrano,pokud to jde u vás vyřešit nějak finančně,nečekej tak dlouho,pokud cítíš jinak.Pokud se budeš přít s citama ,nikdy to nebude dobré.Vím to podle sebe.Pokud dokážeš rozetnout to,s čím nejsi spokojený,máš šanci najít toho,kdo si toho bude považovat....toho,co nabízíš.Věř mi .Zatím já jsem to nedokázala,ale věřím tomu.Je to slabost...vím že to zatím nejde,ale půjde
Časem.Jen si musíme projít tou svou cestou 
A taky ,když osvobodíš sebe,osvobodíš i toho druhého.Vím ,že si myslíš ,že to jsou kecy,ale jsem přesvědčená,že to funguje .Jen to odhodlání.Je to jako můj mrtvej zub ,bojím se vytrhnutí a mám pocit,že půjdu ,až když mám zánět a je to 100x horší..až když musí ven.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Anda napsal(a):
Pisatel napsal(a):
To je ale špatná psycholožka. Příteli tyranyzovaným a trpitelem jejích avantýr a rozmarů jsi TY a pak Vaše děti. Doporučím ti změnit psycholožku.
A pak už bych si nehrál, každá hra má svůj konec a tady myslím došlo k závěrečnému písknutí.Pokud čtu dobře, psycholožka ji vidí jako dramatickou umělkyni, netvrdí, že ji Cyrano terorizuje.
Ale dramatické výstupy paní C jsou mi tak nějak v tom okamžiku ukradené, pan C je ten kdo nejvíc trpí, ona si hraje svou hru. O něho jde.
To vieš odkiaľ? Podľa mňa najviac trpia deti a pan C. hrá svoju rolu s rovnakou chuťou ako pani C... všimni si, už rok tu máme túto rodinnú drámu v priamom prenose... a pôžitok je rovnaký na oboch stranách, možno uňho ešte väčší - pani C. podnikla aspoň chabý pokus vymaniť sa z tejto role... Kým aspoň jeden z nich neprestane hrať, neuverím, že im to - čo len jednému - naozaj vadí.
Není tady
Prostě k tomu Cyrano potřebuješ nakonec dospět.
Není tady
Selima napsal(a):
Pisatel napsal(a):
Anda napsal(a):
Pokud čtu dobře, psycholožka ji vidí jako dramatickou umělkyni, netvrdí, že ji Cyrano terorizuje.Ale dramatické výstupy paní C jsou mi tak nějak v tom okamžiku ukradené, pan C je ten kdo nejvíc trpí, ona si hraje svou hru. O něho jde.
To vieš odkiaľ? Podľa mňa najviac trpia deti a pan C. hrá svoju rolu s rovnakou chuťou ako pani C... všimni si, už rok tu máme túto rodinnú drámu v priamom prenose... a pôžitok je rovnaký na oboch stranách, možno uňho ešte väčší - pani C. podnikla aspoň chabý pokus vymaniť sa z tejto role... Kým aspoň jeden z nich neprestane hrať, neuverím, že im to - čo len jednému - naozaj vadí.
A jak tohle můžeš vědět? Paní C hraje svoji dramatickou roli nepochopené, bla bla bla, a pan C pochopiv stav věci jal se ukázat, že v dramatu má svoje místo. Vznikla fraška o jednom známém konci. Paní C jako dramatická dáma odejde vždy nepochopena a pan C a další pánové skončí v Pelhřimově v lepším na Pankráci a možná v Beřkovicích. Děti paní C a pana C ztratí to nejkrásnější a nakonec obě strany kroklejou. Tolik antické drama o zraněném srdci
Není tady
opravdu jsem rád, že dělá alespoń něco, než aby začala zase pít............. je to pozitivní alespoň pro její sebevědomí
Prd a vořech pozitivní... Kiara má pravdu, že ausgerechnet tohle není v současný době a při momentálním rozpoložení tvojí ženy ta nejvhodnější profese. Vzhledem k situaci se obávám, i když vám to nepřeju, že nebude dlouho trvat a tvoje paní přijde na to, že není hvězda prodeje realit... K čemu ji to "pomůže" bych si troufla odhadnout, ale nerada bych předjímala. Možná to klapne.
Není tady

Ale proč by měl Cyrano svojí ženě říkat - podívej, reality teď tolik nejdou, nechceš zkusit něco jinýho?...
Na jednu stranu mu tu tlučem do hlavy, jak nemá svou ženu neustále vodit za ruku a nechat ji, ať si to srovná sama a pak mu napíšem (ne všichni), že si našla práci na prdlačku a měl by jí to říct... 
Proč? Ať na to holka přijde sama. Je dospělá. Má v hlavě mozek, dvě děti a občanku. 
Třeba jí to vyjde. Nehledě na to, že sehnat dnes práci není fakt taková prča. Alespoň něco má.
Není tady
No já nevím, mám obavu, že Cyráno má potřebu kontrolovat paní C a je mu jedno zda paní C bude mít v práci úspěch, naplní jí a uspokojí. Myslím, že uspokojuje jen své ego. Ale mohu se mílit.
Není tady
javeno, nezdá se mi, že bych mu radila "řekni jí to" (a ani Kiara se nevyjádřila podobně). On Cyrano o její práci píše "Snad jí uživím, kdyby to kleklo...Hlavně ať se zabaví", ale paní C. by podle mého mínění potřebovala zaměstnání, kde by musela vykázat nějaké výsledky a chodit od-do, tedy ne jak se jí zachce a tuplem ne s jistotou, že když to klekne, spadne na nabouchanej polštář, takže se vlastně tak moc nestane.
Není tady

Pisatel napsal(a):
Selima napsal(a):
A jak tohle můžeš vědět? Paní C hraje svoji dramatickou roli nepochopené, bla bla bla, a pan C pochopiv stav věci jal se ukázat, že v dramatu má svoje místo. Vznikla fraška o jednom známém konci. Paní C jako dramatická dáma odejde vždy nepochopena a pan C a další pánové skončí v Pelhřimově v lepším na Pankráci a možná v Beřkovicích. Děti paní C a pana C ztratí to nejkrásnější a nakonec obě strany kroklejou. Tolik antické drama o zraněném srdci
To viem odkiaľ? No, pokiaľ sa niekto odsťahuje . aj s deťmi - tak je to podľa môjho jednoduchého sedliackeho rozumu známka, že chce zmeniť hru, kulisy, hereckých partnerov - prsote že už nechce hrať svoju doterajšiu rolu. Ty to vidíš inak?
Není tady
Selima napsal(a):
To viem odkiaľ? No, pokiaľ sa niekto odsťahuje . aj s deťmi - tak je to podľa môjho jednoduchého sedliackeho rozumu známka, že chce zmeniť hru, kulisy, hereckých partnerov - prsote že už nechce hrať svoju doterajšiu rolu. Ty to vidíš inak?
Selimko, celou tuto dramtickou frašku o dvou dějstvích sledujeme a komentujeme dost dlouho, aby herci pochopili, že tento kus je od samého začátku špatnou hrou a změnama dekorací, ani změnama rolí se k lepší tragikomedii nepropracují. To s tebou souhlasím.
Není tady

Heli, já píšu - ne všichni...
Prostě to tak na mě působí, že nemá smysl komentovat, jakou práci si našla. A někteří to komentují. Můžou, proč ne, ale podle mě naprosto zbytečně. Kdyby šla prodávat, taky by se dalo říct, že si moc nevydělá, ale tady jde spíš o to, že dělá. Nesedí doma a nelamentuje, jaká je chudinka. U ní nejde o zajištění rodiny. Spíš o to, dostat se do normálu. Na kontrolu paní C. od pana C. mám podobný názor jako Pisatel. Doufám, že se trochu Cyrano poučil a nechá svou ženu dýchat. Ať si kus cesty umete sama. Kdyby jí řekl, že reality nemají teď valnou šanci na výdělek, byla by to voda na její mlýn - on jí nevěří...
Tak asi v tomhle smyslu byl můj komentář. 
Není tady

javena: můj názor je ten, že paní Cyranová by se měla fofrem snažit být na manželovi ekonomicky nezávislá a to pro její vlastní dobro. To, že si najde "šolich", odkud za půl roku s neúspěchem a bez vydělané koruny vyletí jako holubice ze skály jednak vůbec jejímu sebevědomí nepomůže, druhak neznám manžela, který by tuhle eskapádu neokomentoval se zdviženým obočím a výrazem: "Chudinko, vidíš? Co bys byla beze mě ..." Jaký to bude mít v globále dopad na manželský (ne)soulad Cyranovců, není těžké uhodnout.
MMCH když se tady Cyrano nechal slyšet, že JEHO peníze pohánějí chod rodiny a manželka je si schopna vydělat pouze na svoje hadříky, měl by ji sám - když už tady na tohle žehrá - nešanovat a zahnat madam na takovou pozici, kde si bude v potu tváře pravidelně vydělávat na svůj chléb vezdejší.
Jinak se obávám, že se jejich soužití zase přesmykne do pozice vzteklé holčičky, závislé na tatínkovi-manželovi, která mu svoji závislost bude dávat jaksepatří sežrat a zase mlátit drahýma hračkama o podlahu 
Cyrano - nestěžuj si. Místo aby ses v rodině snažil nastavit tvrdé mantinely pro dobro věci, necháváš ženu budovat vzdušné zámky, zase všechno dotuješ a zase se budeš divit.
Není tady

No, ale po tom, co jsem tu četla si myslím, že sečteno, podtrženo se vlk nažere a koza zůstane celá. Paní C. si bude připadat nezávislá (že nájem, jídlo a hadříky platí manžel pomine, jak je zvyklá) a jestli není úplně padlá na hlavu, zůstane pěkně s manželem, protože si nevydělá ani na slanou vodu. Pan C. bude spokojený, protože žena zůstane s ním (to od začátku chtěl) a všechno bude jak bylo. Jen s tím rozdílem, že ona nebude mít cuky sebrat se a jít a on řídit její život a dávat jí najevo, že by bez něj nezaplatila ani nájem. Pokud se oba poučili... Lidi se až tak nemění. Můžou se jen poučit. V jádru zůstavají stále stejní.
A pokud jim to tak bude vyhovovat, proč ne. 
Není tady
Paní C. si bude připadat nezávislá... Pan C. bude spokojený, protože žena zůstane s ním
Paní C. si možná nezávislá připadat nebude, ale pokud si z předchozího něco vzala, buď se rozkouká a o svoji skutečnou nezávislost (na panu C., ne na milencích a alkoholu) postará velmi rychle, nebo zjistí, že požitky plynoucí z toho, že je "hodná" jí nezávislost bohatě vynahradí a bude se podle toho chovat.
V prvním případě pan C. může říkat "já se přece tolik snažil..." a za mrchu bude ona, když odejde, v tom druhém pak C. velmi pravděpodobně spokojený bude, protože všechno půjde podle jeho představ a plánů... a ještě bude mít svatozář, že přes všechno, co mu "způsobila", je on ten šlechetný, který ji neodkopnul.
Upravil(a) helena (18. 12. 2009 6:37)
Není tady
helena napsal(a):
Paní C. si bude připadat nezávislá... Pan C. bude spokojený, protože žena zůstane s ním
Paní C. si možná nezávislá připadat nebude, ale pokud si z předchozího něco vzala, buď se rozkouká a o svoji skutečnou nezávislost (na panu C., ne na milencích a alkoholu) postará velmi rychle, nebo zjistí, že požitky plynoucí z toho, že je "hodná" jí nezávislost bohatě vynahradí a bude se podle toho chovat.
V prvním případě pan C. může říkat "já se přece tolik snažil..." a za mrchu bude ona, když odejde, v tom druhém pak C. velmi pravděpodobně spokojený bude, protože všechno půjde podle jeho představ a plánů... a ještě bude mít svatozář, že přes všechno, co mu "způsobila", je on ten šlechetný, který ji neodkopnul.
A pokud budou chytrolíni a neumrou (hned vzájemnou vraždou), budou žít v tomto tragikomickém vztahu až do smrti. Howght 
Není tady
Cyrano napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ahoj Hirondel,
cyrano
Ahoj Cyrano,
a jakou charakteristiku (nebo osobni roli) mas v tomhle spolecnem pribehu Ty?
A co rikala psycho. -mas ci nemas na te jeji roli nejaky podil?
Zena nema zajem o rodinnou terapii pises. A vypatral jsi proc?
Ja osobne mam za to ze Tva zena ma hodne poskozenou psychiku. Muze se stat ze urcite veci si nemusi nikdy uvedomit,protoze to nedokaze.
Treba to s tema priborama ze jsou na jinem miste,je podle mne naproste lpeni na nepodstatne veci. Jinak to totiz nedokaze. Je nespokojena sama se sebou a to se odrazi vne prave i na takovych prkotinach jako jsou pribory na jinem miste.
Chapu takove lidi kteri pokracuji ve vztahu ( i kdyz neni ten vztah zdravy) kvuli detem dokud neodrostou. Mas me pochopeni. 
Na to vsak take musi byt dva.
Není tady
PavlaH napsal(a):
Prostě k tomu Cyrano potřebuješ nakonec dospět.
Přesně tak, PavloH.
cyrano
Není tady
javena napsal(a):
Ale proč by měl Cyrano svojí ženě říkat - podívej, reality teď tolik nejdou, nechceš zkusit něco jinýho?...
Na jednu stranu mu tu tlučem do hlavy, jak nemá svou ženu neustále vodit za ruku a nechat ji, ať si to srovná sama a pak mu napíšem (ne všichni), že si našla práci na prdlačku a měl by jí to říct...
Proč? Ať na to holka přijde sama. Je dospělá. Má v hlavě mozek, dvě děti a občanku.
Třeba jí to vyjde. Nehledě na to, že sehnat dnes práci není fakt taková prča. Alespoň něco má.
Ahoj Javeno,
díky, cítím to stejně. Nakonec bych byl ten špatný, kdo jí nepřeje rozlet.
cyrano
Není tady
Pisatel napsal(a):
No já nevím, mám obavu, že Cyráno má potřebu kontrolovat paní C a je mu jedno zda paní C bude mít v práci úspěch, naplní jí a uspokojí. Myslím, že uspokojuje jen své ego. Ale mohu se mílit.
Ahoj Pisateli,
mýlíš se. Přeji jí úspěch - a už jí nkotroluji, už sje z toho unavený, a a´t si dělá, co chce. Pokud bude mít úspěch a) bu%d dříve odejde a nebude na mne ekonomicky tak závislá, b) nebo neodejde a přidá na společnou hromadu nějaké penízky.....
Hezký večer
Cyrano
Není tady
hirondel napsal(a):
Cyrano napsal(a):
hirondel napsal(a):
Ahoj Hirondel,
cyranoAhoj Cyrano,
a jakou charakteristiku (nebo osobni roli) mas v tomhle spolecnem pribehu Ty?
A co rikala psycho. -mas ci nemas na te jeji roli nejaky podil?
Zena nema zajem o rodinnou terapii pises. A vypatral jsi proc?
Ja osobne mam za to ze Tva zena ma hodne poskozenou psychiku. Muze se stat ze urcite veci si nemusi nikdy uvedomit,protoze to nedokaze.
Treba to s tema priborama ze jsou na jinem miste,je podle mne naproste lpeni na nepodstatne veci. Jinak to totiz nedokaze. Je nespokojena sama se sebou a to se odrazi vne prave i na takovych prkotinach jako jsou pribory na jinem miste.
Chapu takove lidi kteri pokracuji ve vztahu ( i kdyz neni ten vztah zdravy) kvuli detem dokud neodrostou. Mas me pochopeni.
Na to vsak take musi byt dva.
Ahoj Hirondel,
moje psycholožka ženu zhodnotila jako nezralou osobu, s chybným osobním nastavením, s tím, že ty její eskapády nemám brát osobně, že by to zkoušela na jakéhokoliv chlapa. A že je sama se sebou nespokojená.
S pozdravem
cyrano
Není tady