Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 25. 11. 2009 14:25

Marika
♥♥♥♥♥♥-

zánět x srůsty...???

Ahoj všem,

téma jsem hodila sem, případně moderátorky přesunou... smile
Včera jsem byla u svého gynekologa, uvažuji o změně lékaře. Můj problém je, že mám bolesti při sexu, jak dole, tak poté i břicha, ale to mám už od porodu.... A je pravda, že to bylo asi i před porodem, jen vážně nepatrně. Teď se to nedá srovnat...

Doktor si toho všiml i sám při prohlídce, já mu to tedy řekla jako první, že mě to trápí, pak mi udělal utz, ptal se, jestli jsem nemohla prodělat zánět nebo jestli nemám, tak jsem mu řekla, že to bych snad věděla, on že jo, že bych měla zkrátka velké bolesti břicha. Takže mi řekl, že jde zřejmě o srůsty, tím, že porod byl kleštový, tak to jen kleště podpořily a pohmoždily, ale i přesto mi dal léčbu - antibiotika - na 15 dní a ještě nějaké další čípky do konečníku s tím, že za 15 dní kontrola, pokud se to nezlepší, nešlo tedy o zánět, jde o srůsty a pak tedy operativní řešení....

Já nevím, letos by to byla už má 4. antibiotika!!! Přijde mi, že přeci zánět může zjistit i jinou cestou, co třeba krví???? Ne mi hned cpát atb, jen aby to "vyloučil" ....  jo a ještě doplním to, že se mě ptal, jestli jsem v poslední době nebrala atb,  jaká, na co byla a poté jaký byl styk, jestli se to zlepšilo při tom užívání atb,  řekla jsem mu, že to žádná změna nebyla...

Máte některá zkušenost, s gyn. záněty, jak se dá gyn. zánět zjistit?  Případně něco o srůstech... nevím o tom skoro nic a on mi toho moc neřekl, i když jsem se ptala... Jdu googlit smile

Nejhorší je, že sehnat v Praze gynekologa, který má trochu fajn hodnocení - je nadlidský výkon. Všude mají "plno"....

Děkuji za příspěvky a názory, klidně i tipy na vaše gynekology v Praze - je mi už vážně jedno kde v Praze smile I když by pro mě bylo nejlepší tak Praha 10, 15, Praha 4, ale beru vše big_smile

Upravil(a) Marika (25. 11. 2009 14:26)

Není tady

#2 25. 11. 2009 16:55

Irik
♥♥♥♥♥--

Re: zánět x srůsty...???

Mariko, máš na mysli zánět v děloze? Ten je vidět na normálním UTZ. mě ho tak dr. diagnostikoval...dokonce mi ukazoval na UTZ, že ta děložní stěna má změněnou strukturu, což já jako laik samozřejmě nemůžu posoudit. Měla jsem zánět a přitom mě nic nebolelo, měla jsem jen trošku zvýšenou teplotu.

Není tady

#3 25. 11. 2009 18:41

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Irik - nevím, čeho zánět, nic mi neřekl a já telátko se nezeptala, ptala jsem se jen na ty srůsty... Žádné problémy kromě té bolesti nemám. Ale ta bolest už je tak dlouhá - jsem po porodu tři roky,takže už mě to nijak nepřekvapuje... hmm
Jak jste to léčili, jsi v pořádku?
Utz mi dělal, tam asi tedy nic neviděl...

Není tady

#4 25. 11. 2009 19:09

Vanda
♥♥♥♥---

Srůsty nejsou na ultrazvuku ani na žádném rengenu vidět až při laparo. Dokáží způsobit velké problémy a i po odstranění se vždy za nějaký rok objeví znovu - alesponˇ u mě. Tak by mě zajímalo jestli se jich některá z vás zbavila navždy??

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#5 25. 11. 2009 20:53

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Vando a jak na to přišli tobě? Jaké jsi měla potíže? Bolesti?

Já jsem na to tedy zvědavá, chtěli bychom samozřejmě druhé miminko, ne hned, ale chtěli........

Není tady

#6 25. 11. 2009 21:00

Irik
♥♥♥♥♥--

Mariko, já jsem prodělala zánět dělohy - zjištěný na UTZ, vyléčený ATB. Srůsty žádné po zánětu nemám. Momentálně jsem těhotná.

Jak už někdo psal, srůsty nejsou zjistitelné UTZ. Stejně tak by to mohla být Endometrioza, ta se taky projevuje bolestmi. Vše lze zjistit až při laparoskopii.

Jiank zánět by měl být samozřejmě zjistitelný i z krve...ovšem nelze tak určit, kde v těle se nachází...jen že někde v těle je.

Není tady

#7 25. 11. 2009 21:06

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Irik - gratuluji k těhotenství smile !!

No, o tu krev mi jde, proč to tedy nejdřív nezjistí takto, než aby mě zase ládovali atb.. sad

No, každopádně jsem si je nezvala a asi ani nevezmu, zkusím splašit nějakého jiného gynekologa...

Nebo aspoň nějakou poradnu online... sad

Děkuji za rady smile

Není tady

#8 25. 11. 2009 21:53

Vanda
♥♥♥♥---

potíže- časté bolesti břicha a podbříšku. Urologické problémy ,záněty, záněty až k ledvinové kolice-až při operaci zjistili přirostlou dělohu k moč. měchýři.Srostlá střeva nebo přirostlá k břišní stěně což způsobilo neprůchodnost střev-taky zjištěno až při operaci a to pořád dokola.

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#9 27. 11. 2009 1:49

Myšák
♥♥♥----
Místo: Litomyšlsko

kdy jsi byla na kontrole u obvoďáka? Ten by tě taky mohl poslat na odběr, ne? Pokud nechceš jít znovu za gyndařem dozeptat se.

Není tady

#10 30. 11. 2009 9:52

Marika
♥♥♥♥♥♥-

No, to máš pravdu s tím obvoďákem, to mě nenapadlo. Ale dostala jsem konečně kontakt na kliniku, kde by mě měli vzít - obvolala jsem jinak asi 4 ordinace na doporučení a všude když už, tak po novém roce - nikoho nezajímá, že máš akutní problém.... Tak jdu volat.... Uvidíme.

Původně jsem byla už tak zoufala, že jsem v pátek volala svému, ale nebral to, začala jsem totiž krvácet - ale m yslím, že je to z HA, nedělám pauzy totiž na MS, takže si tělo řeklo už asi samo....

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí