|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Zajímá mě, kdo a proč se nechá očkovat proti prasečí chřipce. Udajně se očkovat musí začít, jinak státu hrozí pokuta 2 miliony.Pokud pacient zemře, nikdo neví, kdo ponese odpovědnost, tudíž není právní záruka. Lékaři si údajně nechají podepsat poučení o nepříznivých dopadech na pacienta a tím pádem to bude na pacientovi :-) ! Ministerstvo nevydalo zatím právní garanci pro případ vedlejších účinků. Ředitel SUKLu to odmítá, údajně za to může výrobce.Ale protože je Pandemrix u nás registrovaný, nese odpovědnost stát. Lékař má odpovědnost jen v případě, pokud nebude vakcína v lednici a píchne ji teplou., lék pod kůži by aplikoval do žíly a pod. Mám obavu, že pokud nejsou jasná pravidla, nemělo by se začít....ale už je to tady a někdo se bude muset obětovat. 
Není tady
ano ano a ano. necham ockovat nejen sebe, ale hlavne deti. manzel pujde take. hradi to zdravotni pojistovna, cekame jen na pozvanku.
alergicke reakce se sice objevili v Kanade, ale ty se objevuji na vsechno. proste to nekomu nesedlo.....

Není tady
Jasně že jo, do každý ruky jednu a možná i do nohou.
Už teď si dávám po večeři jedno Tamiflu jako zákusek. 
Není tady
Ja ne. Zatim vsichni nakazeni meli lehky prubeh a ti co zemreli , meli i jine nemoci. Neverim tomu nechat se ockovat v dobe, kdy je virus uz tady kolem. Ale nebudu ovlivnovat me okoli, at se kazdy rozhodne sam.
Upravil(a) Lenka (25. 11. 2009 12:49)
Není tady
Ne.
Není tady
http://www.novinky.cz/domaci/185265-v-p … ripku.html
Jeniku, tak to te uprimne lituji, respektive tvoje jatra protoze Tamiflu jako prevence je absolutne neucinny 

Není tady
V práci nám očkování nabídli. NE
Není tady
Dito.l myslím že od Jeníka to bylo myšleno uplně jinak:lol:
jinak my taky NE
Není tady
Nee
Není tady
Keny, ja vim, ze to byla od Jenika ironie, znam ho. Ja to psala taky s ironii 

Není tady
Já se také nenechám očkovat, nedovolím ani syna, který pracuje ve zdravotnictví. Právě proto, že máme oslabenou imunitu. Můj dojem je, že právě lidé s oslabenou imunitou by se neměli nechat očkovat, můžou mít větší komplikace, než bez očkování.
Není tady
Ne nenechám. Ani mí blízcí. Maminka žije v penzionu. Každoročně se očkují senioři( kromě ní) z očkovaných jich přes polovina chřipku stejně chytne, možná i s horším průběhem.
Statistiky udávají , že na komplikace s běžnou sezonní chřipkou umírá u nás průměrně 2000 lidí ročně.
S "prasečí" to bude stejné. 4 zemřelí byli zatím vždy z řad oslabených lidí.
Sázím spíše na zvyšování imunity před onemocněním. Pokud mě chřipka dožene, poctivě ji odchrochtám doma abych to neroznášela dál.
Samozřejmě se obávám o své blízké, ale hysterické očkování v okamžiku, kdy už je chřipka stejně tady mi nepřijde jako řešení.
Není tady
Ne. A neuvažuju ani o očkování svého chronicky nemocného syna, upřímně bojím se toho očkování, je to nevyzkoušené, nikdo neví, jestli to vůbec funguje a co to udělá. Nebojím se o sebe, ale o své děti...ale...co my víme, co bude? Navíc si myslím, že v době, kdy už je nemoc tady, je stejně na nějaké očkování sakra pozdě.
Není tady
Dita.L napsal(a):
Jeniku, tak to te uprimne lituji, respektive tvoje jatra protoze Tamiflu jako prevence je absolutne neucinny
Hm a myslíš že mi to nepomůže ani když to zapíjím koloidním stříbrem?
Tak to je mi ale pěkné nadělení......... 
Není tady
Ne a neznam nikoho rozumneho kdo by se nechal 
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Dita.L napsal(a):
Hm a myslíš že mi to nepomůže ani když to zapíjím koloidním stříbrem?
Tak to je mi ale pěkné nadělení.........
hmmmmm tak to potom jo, to by se mmohli dit zazraky 

Není tady
Dcera zrovna donesla ze skoly papir o vakcinaci. Jde 27.11. hned jsem ji to podepsala.
Pisou v tom, ze vakcina obsahuje jednak oslabene viry a pak jeste nejake slozky, ktere podporuji imunitni system a brani vyvoji viru. Moc chytra z toho nejsem
Zaci skol jsou ockovani prednostne, takze pujdou velci (predpokladam, ze LUC to donese brzo taky, ale me by spis vyhovovalo, kdyby mi naockovali nejdriv Kolomba, protoze je nejmensi a asi by pro nej chripka mela nejhorsi nasledky.
Bych docela rada znala duvod a meritka toho postupu v tom kdo ma prednost pred kym a proc.

Není tady
Aneri napsal(a):
Zajímá mě, kdo a proč se nechá očkovat proti prasečí chřipce. Udajně se očkovat musí začít, jinak státu hrozí pokuta 2 miliony.Pokud pacient zemře, nikdo neví, kdo ponese odpovědnost, tudíž není právní záruka. Lékaři si údajně nechají podepsat poučení o nepříznivých dopadech na pacienta a tím pádem to bude na pacientovi :-) ! Ministerstvo nevydalo zatím právní garanci pro případ vedlejších účinků. Ředitel SUKLu to odmítá, údajně za to může výrobce.Ale protože je Pandemrix u nás registrovaný, nese odpovědnost stát. Lékař má odpovědnost jen v případě, pokud nebude vakcína v lednici a píchne ji teplou., lék pod kůži by aplikoval do žíly a pod. Mám obavu, že pokud nejsou jasná pravidla, nemělo by se začít....ale už je to tady a někdo se bude muset obětovat.
U nás v hotelu byl host s prasečí chřipkou. Odvezli ho na Bulovku a pak volala doktorka z hygieny a když jsem se ptala na nebezpečí, tak mi řekla, že prasečí chřipka má mírnější průběh než normální. Očkovat bych se nenechala, myslím, že ta vakcína není zas tak prozkoumaná a můj názor je, že i očkování proti normální chřipce není moc účinné.
Není tady

Hodím sem jedno moje (už trošku zapadlé) vlákno. Názor nechť si udělá každý sám 
Stane se díky prasečí chřipce z lidstva stádo volů?
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=39078
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Jasně že jo, do každý ruky jednu a možná i do nohou.
Už teď si dávám po večeři jedno Tamiflu jako zákusek.

A za sebe ne a a ani nikoho z rodiny.
Není tady
Určitě ne!
A myslím, že to ukazuje, jak se lidi nechají dobře zmanipulovat... proč místo strašení neřeknou, kolik lidí ročně umře na normální chřipku? Někdo si na strachu lidí jen dobře namastí kapsu.
Navíc tomu nevěřím - kdokoliv se nechal očkovat na klasickou chřipku (v mém okolí), tak tu chřipku dostal a v mnohem horším průběhu. A tohle očkování proti prasečí chřipce - nikdo neví, jestli a jaké to bude mít vedlejší účinky... Měla bych z toho strach.
Upravil(a) LENNNA (25. 11. 2009 18:43)
Není tady

Já ani děti ne.
Není tady

Ne, nechci být pokusný králík.Mám pocit, že se kolem toho dělá zbytečný humbuk a firmy které tyto očkovací látky vyrábí vykazují slušné zisky.
Není tady