1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Stránky: 1 2
maminky děkuji za názory a zkuenosti...
Jetě mám takovej poznatek... od jedný mý kamarádky... řeily jsme právě onu mluvu .. Vojta mi rozumí vechno, jen se prostě vyjadřuje mimikou , zvuky , gesty a posunky - jen občas prohodí slovo .. ač si s ním povídám - např. básničku a on po mě opakuje slova.. , buď ho to přestane bavit nebo začne dělat blbosti - nevydrí u toho - stejně pak skončíme a on si pak zase jede ,v tý svojí hatmatilce..
Ale ta kamarádka se mě ptala, jestli mi dlouho nebo často spí... No a Vojta je spáč od narození .. spí celou noc.. a po obědě teď.. dá klidně 2-3h .. No a ona mi řekla, e to je i díky tomu.. e ty děti co spí dlouho přes den, jsou takový "línějí" na to učení.. a co spí málo nebo jen krátce .. tak za ten den do sebe dokáou nasát víc vjemů a jsou prostě učenlivějí..
Má doma synka, co mluvil , chodil a poznával věci straně brzo - protoe jí skoro od malinka nespal..
Tak to je jen takový postřed odjinud..
Není tady
Márci to není pravda Naty od mala spí celkem hezky,od roka a něco celý noci a dotedka přes den spí dvě hodky a večer jde do pelechu v osm a vstává okolo sedmé..a je teda myslím ikovná dost
Není tady
Luci, přijď taky někdy na skype, ne zmizím do práce
Není tady
Tak Marci,me o vikendu kamaradka rikala presny opak,ze deti,ktere vic spi a dlouho spi i pres den jsou pry chytrejsi.
Upravil(a) Slniečko (25. 11. 2009 13:34)
Není tady
hmm..... tak teď babo raď.. kde je pravda..
Upřímně.. mě to je celkem umák... nejsem ani typ na to, abych jela podle nějaké příručky
jen mě zajímaly poznatky a zkuenosti - ze ivota .. take se docela háu do klidu... budeme opakovat a učit se , ale nějak hrotit to nebudu.. na to jsou kolky a koly..
dííky..
Není tady
Márci,mě Ondrá i Mates přes den celkem brzo přestali spát,Máta uměl ve dvou letech barvy,pěkně mluvil,jedl příborem-i krájel noem a Ondrá řekne jedno-dvě slova,rozumí vemu-to jo,barvy ani náhodou.Můj názor je ,e tak do toho nástupu do kolky by tohle měli děti znát a takové nad ,pod,mení-větí,to Ondrá umí,ale kluci od mani se to učili a kolem pátého-estého roku na logopedii.Myslím,e v naem případě,ikdy má Ondrá ,,pomalejí start",tak bude v dospělosti chytřejí ne Mates.
Není tady
Márci - bud v klidu
Marky je nespavá od mala a nemluví. Tedy opakuje to je, umí zpívat, ale ty její slova, nikdo tomu nerozumí.
A e by mluvila ve větách jako stejně starý holčičky? To ani omylem.
ALe neřeím. Já jsem prý taky byla taková putka tichá. A mí kluci taky nemluvili a rozmluvili se a ve třech letech.
Jinak to určitě děláte - básničky - ty rýmy umí doplňovat, u písniček taky.
Není tady
Ahoj holky,
tak jsem to tady rychle přelítla, take se omlouvám, jestli to tady u někdo napsal. Taky jsem se koukala do chytrý kníky, ale o barvách tam nebylo nic. Ale kdy jsme byli ted s Eli na tříleté prohlídce u paní doktorky, tak nás z barev zkoueli, natěstí je malá pojmenovala vechny dobře, ale cvičili jsme to doma. Dělali ji problémy lutá a zelená, tak proto jsme to hodně opakovali.
Nevim, jak je to jinde na třílet. prohlídkách, já si právě pamatovala jetě, kdy byl syn malý, e to po něm tenkrát chtěli.
Nicméně kadé dítě je jiné, jedno je napřed v tom, druhé zase v něčem jiném, nakonec se to naučí vechny .
Není tady
Stránky: 1 2