Oznámení

1. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednoduše upéct to nejlahodnější cukroví!

1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je všechny a také tradice s nimi spojené.

#26 25. 11. 2009 13:23

Márci
♥♥♥♥♥♥♥

Re: od kdy se učí / umí děti barvy ?

maminky děkuji za názory a zkušenosti... tummenupp

Ještě mám takovej poznatek... od jedný mý kamarádky... řešily jsme právě onu mluvu .. Vojta mi rozumí všechno, jen se prostě vyjadřuje mimikou , zvuky , gesty a posunky - jen občas prohodí slovo .. ač si s ním povídám - např. básničku a on po mě opakuje slova.. , buď ho to přestane bavit nebo začne dělat blbosti - nevydrží u toho - stejně pak skončíme a on si pak zase jede ,v tý svojí hatmatilce..
Ale ta kamarádka se mě ptala, jestli mi dlouho nebo často spí... No a Vojta je spáč od narození .. spí celou noc.. a po obědě teď.. dá klidně 2-3h .. No a ona mi řekla, že to je i díky tomu.. že ty děti co spí dlouho přes den, jsou takový "línější" na to učení.. a co spí málo nebo jen krátce .. tak za ten den do sebe dokážou nasát víc vjemů a jsou prostě učenlivější..
Má doma synka, co mluvil , chodil a poznával věci strašně brzo - protože jí skoro od malinka nespal..
Tak to je jen takový postřed odjinud.. wink

Není tady

#27 25. 11. 2009 13:28

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥

Márci to není pravda lol Naty od mala spí celkem hezky,od roka a něco celý noci a dotedka přes den spí dvě hodky a večer jde do pelechu v osm a vstává okolo sedmé..a je teda myslím šikovná dost dumbom

Není tady

#28 25. 11. 2009 13:33

Marika
♥♥♥♥♥♥-

Luci, přijď taky někdy na skype, než zmizím do práce vissla big_smile

Není tady

#29 25. 11. 2009 13:34

Slniečko
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno-Praha-Brno

lol Tak Marci,me o vikendu kamaradka rikala presny opak,ze deti,ktere vic spi a dlouho spi i pres den jsou pry chytrejsi. lollollol

Upravil(a) Slniečko (25. 11. 2009 13:34)

"Nikdo si nezaslouží Tvé slzy či pláč a ten, kdo si je zaslouží, Tě nikdy nerozpláče..."
http://lbyf.lilypie.com/r1htp1.png
1. ROK: 8,570 kg, 74 cm, 2. ROK: 11,0 kg, 86 cm, 3. ROK: 12,0 kg, 93 cm
http://lb2f.lilypie.com/lQfmp1.png
1.ROK: 7,400 kg, 72 cm, 2. ROK: 9,6 kg, 81 cm

Není tady

#30 25. 11. 2009 13:56

Márci
♥♥♥♥♥♥♥

hmm..... tak teď babo raď.. kde je pravda.. lollollol

Upřímně.. mě to je celkem šumák... nejsem ani typ na to, abych jela podle nějaké příručky wink
jen mě zajímaly poznatky a zkušenosti - ze života .. takže se docela hážu do klidu... budeme opakovat a učit se , ale nějak hrotit to nebudu.. na to jsou školky a školy.. lollollolvissla

dííky.. tummenupp

Není tady

#31 25. 11. 2009 15:39

mates
♥♥♥♥♥♥♥

Márci,mě  Ondrᚠi Mates přes den celkem brzo přestali spát,Máta uměl ve dvou letech barvy,pěkně mluvil,jedl příborem-i krájel nožem a Ondrᚠdumbom řekne jedno-dvě slova,rozumí všemu-to jo,barvy ani náhodou.Můj názor je ,že tak do toho nástupu do školky by tohle měli děti znát a takové nad ,pod,menší-větší,to Ondrᚠumí,ale kluci od manži se to učili až kolem pátého-šestého roku na logopedii.Myslím,že v našem případě,ikdyž má Ondrᚠ,,pomalejší start",tak bude v dospělosti chytřejší než Mates.

Není tady

#32 25. 11. 2009 16:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Márci - bud v klidu stolt
Marky je nespavá od mala a nemluví. Tedy opakuje to je, umí zpívat, ale ty její slova, nikdo tomu nerozumí.
A že by mluvila ve větách jako stejně starý holčičky? To ani omylem.
ALe neřeším. Já jsem prý taky byla taková putka tichá. A mí kluci taky nemluvili a rozmluvili se až ve třech letech.
Jinak to určitě děláte - básničky - ty rýmy umí doplňovat, u písniček taky.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#33 26. 11. 2009 8:08

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ahoj holky,

tak jsem to tady rychle přelítla, takže se omlouvám, jestli to tady už někdo napsal. Taky jsem se koukala do chytrý knížky, ale o barvách tam nebylo nic. Ale když jsme byli ted s Eli na tříleté prohlídce u paní doktorky, tak nás z barev zkoušeli, naštěstí je malá pojmenovala všechny dobře, ale cvičili jsme to doma. Dělali ji problémy žlutá a zelená, tak proto jsme to hodně opakovali.
      Nevim, jak je to jinde na třílet. prohlídkách, já si právě pamatovala ještě, když byl syn malý, že to po něm tenkrát chtěli.

Nicméně každé dítě je jiné, jedno je napřed v tom, druhé zase v něčem jiném, nakonec se to naučí všechny smile .

Není tady

NÁŠ TIP:

Zápatí