29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
to je jasný,že pokud je bude mít,že nikam nebude moct že bude infekční max. ke tchýni autem...... ted jsem na ni byla koukat a vic jich nemá..zatím ...uvidíme ráno
Není tady
Lucinko a teplotu nemá???... u nás děti měli většino i teplotu..ale jim to začínalo všem v těch tříslech.... ale když píše Pinky že může i na zádech tak to by byl pech..tý jo před vánoci.....
snad to bude jen nějaký puchýřek......
je to na nic sedět celé svátky doma to je jasný....ale snad to fakt nebudou
Není tady
Lucinko a ty jsi je měla???...jestli se snažíte o mimi a neměla jsi je tak je to taky dost nebezpečný....
jinak tohle jsem našla:
Prvními příznaky (nemusí se ale dostavit, nebo mohou přijít až opožděně) jsou horečka, malátnost, bolesti hlavy. Po několika hodinách se objeví svědění kůže a její zarudnutí, které se rychle změní v charakteristické pupeny. Pupeny se postupně mění ve vodnaté svědivé puchýřky, na kterých během 4-6 hodin vznikají krusty. Vyrážka se vyskytuje jen na části těla (obvykle hlava, krk, záda a končetiny), nebo v těžších případech prakticky na celém těle, včetně víček, sliznice dutiny ústní a pohlavních orgánů
Není tady
Lucí, nezoufej, třeba to fakt nic nebude
Třeba malá od sestřenky je měla a měla jen tři pupeny a hotovo, dál už nic. U MUDr. jí řekli, že to neštovice byly, ale že když jich měla tak málo, může je klidně dostat znovu, prý se může stát, že bude mít málo protilátek.
Jo a teplotu kluci taky měli
A co se týče návštěv, když uvidíš, že jí nic není, tak si myslím, že k vám klidně můžou lidi přijít. Hlavně jim to musíte říct, aby to prostě věděli a sami se rozhodli, jestli přijdou nebo ne.
To že by nemohla k člověku se slabou imunitou viz. maminka od Jitky2, tak o tom tady nemusím snad ani debatit, to je nám jasné snad všem.
My jsme třeba měli jít tehdy k ségře pod stromeček a normálně jsme jeli, protože jejich kluci je měli měsíc před náma a ségra i švagr je měli taky nebo třeba k našim a tchánům jsme taky normálně chodili- teda jezdili, aby se nenachladili.
Kdybych s nima měla být celé svátky sama doma, tak by mi asi hráblo.
Dokonce se k nám došli schválně nakazit i dvě děti od sousedů, aby to měly za sebou A taky, že je dostaly...na Silvéra už je měly
Upravil(a) Pinky (17. 12. 2009 21:47)
Není tady
jo to je jasná k těm co je už měli bych normálně jela šak podruhé to člověk nedostane... ale oslabenější lidi prý můžou dostat pásák z toho tak nevím....
no já tu měla všechny děti když měli neštovice aby to natulka dostala a nic.... nedostala takže nás to ještě čeká....
Upravil(a) jitka2 (17. 12. 2009 21:59)
Není tady
Holky teplotu nemá nedrbe se,nic ji není jen má kapek rýmu..a ten na zádech ji začal asi v pondělí nebo v úterý,ale to vypadalo fakt jak potnička až dneska ji to tak vylezlo a pupínky má teda po bříšku a jen pupínky,malý bez puchýřku..no nebudu špekulovat a uvidí se...jenže všechny kámošky mají malinký děti a těšila jsem se na vánoce,jak budeme slavit u tchýně 25. z celou rodinou a budou tam i švagorvá a ˇAda je neměla,takže to by padlo...no nebudu špekulovat a zítra písnu jak jsme dopadly
Není tady
lucinko mě se to nezdá na neštovice..jestli jí to začalo už v pondělí nebo úterý tak by dneska už měla teplotu a puchýře všude ne jen kopřivku... nevím nejsem doktorka ale podle tvého popisu mě to nesedí.... no jsem zvědavá co zítra napíšeš.....
budeme na vás myslet
Není tady
ahoj holky..tak dopadly jsme takto
Není tady
a doprčic....... a jak se to teda léčí,a co naty-jak jí jinak je....?????nojo tak budete mít letos pod stromečkem puntíkatou natynku -a mi budeme závidět že to máte za sebou..........
Není tady
Jitu jj..jsou to neštovice,má je i v hlavě a na nosánku,ale je v pohodě..tak jsem ráda...a Mudra říkala,že po prvním výsevu..a ten byl teda v úterý,což jsem netušila,že jsou to neštovice tak za pět až sedm dní by měly zasychat..takže okolo Vánoc už bude v pohodě a po zaschnutí už není infekční a můžu pomalu ven a mezi lidi,tak jsem ráda..jsem ji říkala,že jsem zralá tak na panáka a ona..jé budte ráda,že nevypukly třeba za čtyři dny,takhle bude na svátky už v pohodě
a zatím se ani nedrbe tak nic nedávám
jen jsme asi nakazily další děti..tak jen doufám,že jim to nevypukne na Vánoce
Není tady
Lucko, tak neštovice? Aspon to bude mít Naty za sebou a do vánoc bude fit... a nevyčítej si, že jste mohli někoho nakazit, když jsi to nemohla tušit... koho by to napadlo
tak u nás je víc sněhu, ale taky pořádná zima... tak jsme doma a Kuba kouká na Madagaskar...
Není tady
prd že jste někoho nakazili......a kdo potom nakazil vás.....nojo to jsou ty dětský nemoce....-jé fakt závidím-počkej že adam je přitáhne až bude maličkej na světě a lapne to taky....to pak bude rodeo
hele a toho panáka si můžeš dát tak jako tak
no tak tatíka máme první den doma-a už leží-má migrénu-a on má ten průběh docela krušnej...-že mi ho je fakt líto...,takže uvidíme jak adam-ten zas od včera smrká a občas zakašle-a chce jít děsně k babi-tak uvidíme v jakým stavu příjde ze školky a kdyžtak půjde k tchánovcům-at tady má fakt klid.....
já ráno vyrazila do města-holky vůbec nemaj na adámka zimní boty....nojo sme zaváhali-teda já je chtěla koupit-a ty mu stačej ty co má-jenže to sou kotníkáče-a to mi příjde naprd když řádí ve sněhu....no ale bohužel tady prostě nee....takže asi musíme v neděli zajet do bolky....
-já to říkala že pak žádný neseženem......
no pak jsem ještě ádovi scháněla čepici...beraničku-aby to měl na uši a zavázání........no málem jsem vypustila duši než sem schrastila-a doufám že mu jako bude..... tady to je fakt šílený něco schánět....
haha-ted jsem se musela tlemit-sedím na gauči a pozoruju sýkorky a kosáky v krmítku-a ted jsem tam přiletěla asi já -kosice-norlmálně jak když tam sedí jen koule-no já no........
Není tady
Ahojky
tak mi včera s Aničkou řádily na perníčkách..zdobily jsme
takhle dopadly moje výtvory
a takhle Aničky výtvory
Není tady
celá po mamince-šikulka -adam když zdobil-tak tam vytlačil polevu a oblízal to......
sigi-tak co už chystáš výbavičku-no asi blbá otázka před vánocema...nebo jsi mrtvej brouk jako já??hele nechtěš trička pro maličkou?? já je tenkrát vyhrábla a válej se mi tu......zadara-nic za to nechci..jsou malý-tak do půl roku.....asi 4.......
Není tady
Luci to je mi líto, že máte neštovice, ale na druhou stranu aspoň je budete mít zas sebou. Já bych je taky brala ale ne teď... to mi připomnělo nahlásila se mi kamarádka, že se staví ona je z Janských Lázní tak to sem mají docela štreku, ale jezdí sem za rodičema a prý máme neštovice nevadí..tak jsem jí slušně poslala kamsi...protože 1) ANička je ještě neměla a před Vánocema po nich teda fakt netoužíme a za 2) ani ji nenapadlo se mě zeptat jesli jsem je měla já, ví moc dobře že jsem těhu ..tak mi to docela nakrklo. Já je teda prý měla, ale kdo ví jakej průběh a jestli mám protilátky..takže teď to rozhodně nehodlám zkoušet. No tak prý že se staví jen mezi dveřma, aby nám vrátili věci na mimčo co měli půjčené. Tak jsemna to zvědavá.. bude mi to docela trapný nepozvat je ani na kafe, ale jak říkám, nehodlám teď nic riskovat.
Sudi u nás jsou kosáci taky pěkný koule..to víš se ochladilo tak jsou načepejřený.
My se před chvilkou vrátily s Aničkou z venku..byly jsme se klouzat na kluzáku v parku. No ANička z toho byla nadšená a nechtěla jít ani domů, ale je tam doscela kosa tak jsem ji prostě odtáhla.
Jo a taky mi dneska přišlo rozhodnutí ze sociálky, že nemáme nárok na přídavky...protože ...a teˇse můžete zasmát ...jsme překročili životní minimum o celých 190.- No to bych je kopla do p... Mi přijde, že tady v tý republice maji na soc. dávky nárok fakt jen černý
Není tady
sudina napsal(a):
celá po mamince-šikulka
-adam když zdobil-tak tam vytlačil polevu a oblízal to......
sigi-tak co už chystáš výbavičku-no asi blbá otázka před vánocema...nebo jsi mrtvej brouk jako já??hele nechtěš trička pro maličkou?? já je tenkrát vyhrábla a válej se mi tu......zadara-nic za to nechci..jsou malý-tak do půl roku.....asi 4.......
Sudi ty jsi vtipálek.... prý chystáš výbavičku... ani jsem na to nešáhla...jediný k čemu jsem se dokopala, je že jsem vyklidila skříňku kde bude mít mimčo oblečení. Ale jinak nic. Nic nekupuju...koupila jsem akorát jeden overálek a bodyčko. Tím jsem zkončila.
Trika klidně vezmu a napiš mi co za ně
Je to se mnou strašný..když vidím u nás na jarňátkách jak všechny nakupují a schání a já nic
No ale co bych scháněla...všechno máme po Aničce....kočár, postýlku, přebalovák,lehátko, vaničku, nosítko, oblečení, dokonce i hračky. Tak co schánět že?
Není tady
jé to jsem potřebovala slyšet.....já teda ty věcičky třídila-mám to v krabicích a pytlích.....no po novým roce se na to asi vrhnu-ale já to pro změnu nemám kam dát-takže musíme ještě schánět skříň...
vid-jak to maj ty prvorodičky hezky setříděný,načančaný.... tak si taky říkám-že toho našeho druhýho asi šidím.....
Není tady
Sudi tak moc děkuju
No já to po novém roce musim taky všechno vyndat přebrat, ale nějak se mi do toho neche..ono s tou naší treperendou za prd...to bude zase makačka.
Třeba letos kvůli ní ještě nemám zabalený ani jeden dárek....všechno mám uložené v ložnici takže když jde večer spát tak mám smůlu a nemám to jak vyndat a stejně dárky pro manžela bych neměla kdy balit když je tu večer se mnou a přes den bych jí měla za zadkem tak to je taky o ničem. No snad to zvládnu zítra...odpoledneji dáme ke tchánovcům tak můžu řádit amanželovo zabalim v neděli dopo...to bude pryč i on tak si to tu užiju sama. Snad to všechno stihnu...mám toho jako každý rok nějak moc. To pořád bylo nebudeme toho moc kupovat a žádné drahé dárky a tak a já mám plnou skříň všeho možnýho
Není tady
Sigi krásný perníčky a ta kámoška ...no to je blbý,neřeknu kdyby trochu nudlily,ale s neštovicema a brát to jako hotovou věc :dumboM. já dneska obvolávala kámošky a vzaly to úplně v pohodě..já vím,že za to nemůžeme a taky jsme to od někoho chytly..ale fakt by mě mrzelo,kdyby to děckám zkazilo Vánoce
malou jsem dneska napatlala,napatlu ještě nový jeslti vyskočí,ale pak už nebudu i mudra říkala,že dneska už se radí spíš nemazat,aby to větralo,ale že by to radči dneska ještě zamázla..ale nedrbe se,tak jsem ráda.ale tu na zádech má fakt velkou
a to já zase budu výbavičku hezky chystat po Naty jsem vše prodala tak pojedeme od začátku a už se těším
Není tady