29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Obracím se na Vás všechny s prosbou o radu: "Co s myšima?"
Z těch malých a údajně naprosto neškodných hlodavců /HA-HA/ je mi už nanic. Nikdy jich u nás v hájovně u lesa nebylo tolik, jako letos. Ať už jsme kocoury měli nebo ne. Poslední macek se ztratil na jaře a náhradníky jsme už nepořídili /vždycky se někde zatoulají na námluvách, kastrovat je nemáme to srdce..../ a já to odplaču.
Ale k těm myším - pořídila jsem velice rafinovaný jed v růžových granulích, prý hlodavcům děsně chutná. Pastě jakéhokoli druhu jsem už vzdala, pravidelně jsem je nacházela nesklapnuté nebo otevřené, zato vždy vyžrané. Granule se mají stále doplňovat a pokud mizí, tak tam ještě ty potvory jsou.
Já teda při pohledu na myš skáču 2 metry vysoko a ječím. A to i mrtvou. Když ten jed konečně zabere, tak se myšky /místo toho aby někam zalezly a v klidu skonaly/ doplazí na místa, kam běžně chodím, a dekorativně se tam rozprostřou.
Ještě jsem nevyzkoušela "pískací" odháněč hlodavců.
Není tady
Jediný co u nás zabírá je past a v ní suchý chleba. Živochytka nezabrala ani trochu, jedy nemůžem používat kvůli psům, kočky jsou líný Tak je prostě vraždíme. Od srpna jich máme na kontě asi 26
ale bohužel se pořád množí
Je to na palici
Není tady
Totéž co Definitiv - obyčejná dřevěná sklapovací pastička se suchým chlebem a chytá se tam jedna myška za druhou-v garáži.
Není tady
Kuty napsal(a):
Totéž co Definitiv - obyčejná dřevěná sklapovací pastička se suchým chlebem a chytá se tam jedna myška za druhou-v garáži.
K problematice myší se také mohu vyjádřit. Jednak jsem kocour a druhak máme na chatě myší plno (myšleno venku na zahradě, ne v baráku - to by moje žena nevydejchala
). Často nám nějaká vleze do dílny a jak píšou holky, nejlíp zabírá obyčejnej suchej chleba, nalíčenej v pastičce. Z vlastní zkušenosti vím, že je dobré ho předtím trošku opéct (opálit) nasucho nad plamenem (úplně postačí zapalovač), je pak pro myši voňavější...
Není tady
Naše myší anabáze pokračuje asi takto: nejlépe zabírá Ratimor a Lexaurin. Oba přípravky mají růžovou barvu, jen doufám, že si je jednou nespletu při aplikaci . Dle návodu "R" - je tam látka, která vyvolá zvracení jak u lidí, tak i zvířat - kromě hlodavců, kteří zvracet neumí. Mám doma a kolem baráku 2 jezevčíky, kteří se o myši otrávené nestarají /zřejmě pud sebezáchovy/. Lexaurin jsem si vzala po dvou dnech naprosté hysterie z myší a poté, co mi bylo doma důrazně sděleno, že můj jekot už nehodlá nikdo nadále snášet...."takové malé myšičky". Zato pavoučka, kterého já vezmu do ruky a vynesu ven, nebo ho nechám žít v období chladu a mrazu, tak z něho jsou na větvi zase oni.
Malé myšičky a velcí myšáci byli prostě všude, takovou anexi fakt za 17 let zpátky nepamatuju. Zrekognoskovala jsem terén a určila 2 místa, kudy se myšky mohou protáhnout.
U dětí v pokoji si klíďo píďo běhali myšky i po garnýži, poté skočili dolů do topení, proběhli se po zemi a schovali za skříň.
Pastě fungují tak jednou, maximálně dvatkrát, zato gelové bonbony /kromě toho, že je vidět, zda jsou sežrané, ožrané, nebo vcelku/ fungují spolehlivě.
Nejsem žádný sadista a kromě much, vos, sršňů, komárů a klíšťat živé tvory nevraždím.
Když se vypotácela první myška doprostřed kuchyně /jinak běhají jak blesk/, po delším váhání jsem vzala lopatku a zkrátila její utrpení.
Můj starší syn při popisu, jak ty myši umírají, mi řekl, že je to nehumální. Je to chemik a zná složení přípravku. "Mami, oni vykrvácí zaživa"!. Jakmile mu ale jedna proběhla na chodbě pod nohama....neječel, ale řekl důrazně, ať je likviduji všemi dostupnými prostředky.
Dodneška jich mám na "kontě" 8. Po bytě nechodím, než se SAVEM, abych dezinfikovala místa "odchytu". Dle mladšího syna je tady ještě "jedna",už se trochu potácela, ale ještě měla dost síly schovat se mu za botníkem.
Manžel koupil i odpuzovače na základě dráždění sluchu. Jeden je ultrazvukový plašič, ovšem při každém pohybu to v něm klapne /už ani nenadskakuju/ - dosah 100 m2, druhý plašič intenzivně píská /30 m2/, po třech dnech jsem z něj vyrvala baterku - i já jsem jenom člověk - s tím, že ho pustím do provozu ve stodole, kde je zřejmě zdroj nákazy. I s rizikem, že je vyženu k nám.
Není tady
Ano ano,růžové granulky na myšku jsem si pořídila také-usypala mi trochu paní uklízečka v práci.Nasypala jsem je za skříň a čekala,až ta potvůrka po požití "nebude " a že ji po nálezu hned vyhodím.Nevím,jestli těch granulek nebylo málo,nebo nevím,zda těch myšek nebylo víc,ale ony růžové granulky se mi dostaly do šatní skříně plné prádla:-( Jednu myšku jsem sice vyhodila,ale našla jsem ji ve skříni v tom prádle a navíc všude samé pohozené granule.Nezbývalo,než ty haldy prádla vyprát,vyžehlit,skříně umýt....Od té doby používám pastičku a dávám suchý chleba-tak jak radí ostatní.Granulky už nikdy více:-)
Není tady
I ta poslední už skonala, žádné gelové bonbony nejsou načaté. Tak snad budu mít dnes v noci pokoj.
Není tady
marg napsal(a):
že můj jekot už nehodlá nikdo nadále snášet...."takové malé myšičky". Zato pavoučka, kterého já vezmu do ruky a vynesu ven, nebo ho nechám žít v období chladu a mrazu, tak z něho jsou na větvi zase oni.
.
Jéééžiš myši ,pokud najdu na chatě od nich ty hovínka .balím věci .volám dědu a ten likviduje!!! Nesnáším je,Jednou jsem skončila i v postýlce u malého a ječela jak siréna!!!a můj manžel,ten se jen bavil..
za to ,pokud on se potká s mým mazlíkem pavoučkem je schpnej spadnout i ze sedačky!!
Není tady
sisi21 napsal(a):
marg napsal(a):
že můj jekot už nehodlá nikdo nadále snášet...."takové malé myšičky". Zato pavoučka, kterého já vezmu do ruky a vynesu ven, nebo ho nechám žít v období chladu a mrazu, tak z něho jsou na větvi zase oni.
.Jéééžiš myši ,pokud najdu na chatě od nich ty hovínka .balím věci .volám dědu a ten likviduje!!! Nesnáším je,Jednou jsem skončila i v postýlce u malého a ječela jak siréna!!!
a můj manžel,ten se jen bavil..
za to ,pokud on se potká s mým mazlíkem pavoučkem je schpnej spadnout i ze sedačky!!
Tak jsem skončila na 11-ti kouscích, ještě jedna myš a budu "vybodovaná". Psi zatím žijí, ale co jsem viděla, tak se jedem zpacifikovaných myšek nedotkli.
Ve stodole se to jen "hemžilo" a já si otvírala závoru pohrabáčem. Nyní je všude klid. Jen nevím, až budeme malovat, jestli někde za skříní nenajdeme drobné kostní pozůstatky. Největší pochvalou pro mne bylo konstatování mého muže: "Mamko, tys je fakt naprosto zdecimovala."
S příchodem chladna čekám další invazi....mají se na co těšit. Chudinky.
PS: A chleba, natož opíkaný, nato sežraný a past nesklapnutá, myš někde zalezlá spící a trávící a mě děsící..... Možná máme nějaké rafinovanější myši - u nás pasi nefungují. Ten jed ale taky není navždy - je to už prý 3. generace.
sisi21, pamatuji si okamžik, kdy mi myška zapanáčkovala na televizním stolku - proti TV obrazovce měla úžasný profil, manžel byl pochopitelně nepřítomen, a já vzala půlroční dítě z postýlky, vyskočila na postel a sledovala, odkud na mne ten hlodavec zaútočí. Pavouky ale chráním, na záchodě máme Ferdu, což je nejlepší ochrana proti mým hochům, aby tam netrávili více času než je třeba .
Upravil(a) marg (18. 12. 2009 17:00)
Není tady
marg napsal(a):
pamatuji si okamžik, kdy mi myška zapanáčkovala na televizním stolku - proti TV obrazovce měla úžasný profil, .
no to je hrozná představa.Asi bych měla kolaps.Opravdu co nemusím jsou myši a hadi.Jiný zvířátka mě nevadí.
Není tady