|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Nakrájet do zavařovací sklenice cibuli a zasypat cukrem, do rána pustí šťávu a po lžičkých dávat dítěti, nebo zábaly na průdušky z psího nebo normálního sádla, pomáhá i vlažný olej, nejúčinnější je černá řepa, ale nedá se sehnat.
Není tady
černou řepu jsem viděla v pátek v kauflandu. Jinak z léků je dobrý thymomel - pouze jitrocelový sirup.
Z čajů mateřídouška, majoránka, jitrocel, tymián, slézová růže.
Není tady
To byla spíš červená řepa, ne? Já jsem se s černou normálně v obchodě nesetkala.
Na ten kašel je opravdu výborný tymián. je to přírodní antibiotikum, posiluje obranyschopnost a uvolňuje průdušky. Dají se koupit i bylinné krémy.
Jitrocel je sice dobrý, ale většina sirupů z lékárny je plná cukru.
Vynikající průduškový čaj je ze 2 lžic lipového květu, 2 lžic podbělu, majoránky-používám nať tak cca 2x 10 cm, a hrsti květů černého bezu. Je chuťově velmi dobrý a moje děti ho mají moc rády.