1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Luli dobrej postřeh, to levý má furt jetě červený, je to děs, vdycky kdy to vidím, tak si to vyčítám....
Snaím se najít ten vak na zimu na Manducu nebo átek, pod jakým heslem byste to hledaly? Jsem dneska nějaká zabedněná....
Není tady
Katji, já za ni dala 1280,-
Ale pod stromeček se mi to zdá právě pozdě, proto jsem to vytáhla hned.. Piou tam 0-6 měsiců, tak to bude určitě trochu na dýl, ale neumim odhadnout o kolik.. Aby to pak neměla na měsic no...
Není tady
tak tohle jsem myslela tou kapsou:
http://www.ditezeskatulky.cz/cs/2111.10 … 3v1-deluxe
Není tady
Lu děkuji, no mě se to zdá super,ale je fakt,m abych to nekupovala na měsíc, Tobík u má 7350 g
Katji já kapsu nekupuju, jdu si ve středu vyzkouet tohle jestli M nebo L : http://www.fler.cz/zbozi?id=532376
anet, tak přeji brzké uzdravení, hlavně e je to está nemoc a ne něco jiného
Není tady
Holky, moc díky, jsem ráda, e se ta teplota konečně vyřeila, Simča je celá bobek kropenatá, ale konečně bez teplot!!! A to je hlavní! Jinak Mía mi ode dneka rýmuje, take za chvíli to určitě budeme mít tuplované.... Snaím se Michalku k Simonce nepoutět, ale asi to neuhlídám!
Jinak ohledně toho vaření v páře. Já u tak vařila i Mice. Mám takový skleněný hrnec (kdysi dost drahý), který má na dně díry a ten se dá na klasický hrnec s vodou. Do toho skleněného hrnce naskládám vekeré potraviny - jako brambor, brokolici nebo mrkev nebo květák a maso. Přikryju pokrývkou a vařím dokud nezměkne. No a pak to ve rozmichuju. Není to takové suché a fakt je to chutnějí. Parní hnec nevlastním.... Včera mi Simča odmítla skleničku, take u si na domácí stravu zvykla
Není tady
Ahojky mamči, my od včerejka mámee veselo
. V půlnoci se probudil a straně plakal, tak doslat papu, které vyzvracel
, měl horečku 39,2 co mi přilo straně moc. Tak sem volala na záchranku ( teď si nemyslete, e jsem hysterky, vdycky tam volám, kdy si nevím rady, oni poradí) tam mi řekli, Panadol a do nemocnice, e horečka je vysoká a můe dostat křeče. Jene já k...a, měla panadol jen v sirupu, take mě pozvracel podruhé a jak
. V nemocnici mu dali nějaký čípek a pak jetě čípek domů a chudinka papal a druhý den v 11hodin take po 16 ti hodinách. Nejdřív po trokách příkrm , potom po trokách nutro. Potom u 120 po 2 hodinách. Asi to doháněl. Vypil 0,5l čajíku, Dr řikala normální černej, e ty děcký jsou projímavý vechny.
Odpo měl jetě jeden horečku a od té doby je to u dobrý. Večer mírně zvýená.
Vyadoval spaní na mě, co se stalo naposledy v estinedělí. Teď spinká u nás v posteli a hlavičku u má studenou. A já se tam nevejdu
Prý je nějaká viroza nebo zuby, ty trvají a 6 týdnů
Jsem dost nevyspalá a klobouk dolů, před mamčama, které mají víc dětí, anet nechápu jak to můe zvládnout.
Lusi, atičk nádherný , my jsme na to jaksi zapomněli
. Co mu oblíknem? Musím se po něčem podívat. Jani od kud máte koili a vestu?
Jo Jani, asi to je divný, ale zdálo se mi o tvém takovi, e je jeden z vůdčích osobností elitní armárdy, ale u nevím jaké a co bylo dál. Zvlátní co? A tvůj taka to byl, protoe si pamamtuju, e měl něco od janabas dcery.
Katji, nám teď malej jak měl horečky taky nekakal a dr říkala klidně glicerinovej čípek. Asi taky ne pořád, ale e klidně můu. A vlasků teda máte
Kdy jdete vlstně na kontrolu noiček?
Na nás taky jetě pořád zírají a to máme átek u celkem dlouho a pohybuju se téměř na stejných m ístech.
Anísku musí to být děs
TAk jsem si dopila čaj a jdu na gauč
Není tady
Ahojte, Monasko teda to jste si uili, snad u to bude lepí a bez teploty , jinak já mám paralen jak v sirupu, tak v čípcích
a o snu takovi řeknu
anet a jak cca vaří v páře tu mrkev ? a maso ? a není to pak moc husté, kdy to rozmixuje ? nebo přidá troku vody?
Upravil(a) janabas (21. 11. 2009 8:32)
Není tady
Ahoj zlatíčka....
anet super e ste to zvládli!
Anísku drím palečky
Lusííí - s tou postelý bezva!
Tinu - iklky s překulováním!
Monásku já mam taky jen sirup..čípky sem jetě nepořídila hlavně e to je OK...mudlík malej, na křeče sem dostala diazepam, 1/4 práku spolu s oanadolem dávat, právě kvůli těm křečím...
líbí se mi ta Zahrádka i ta kapsa na noení...a ty atečky pod stromeček....
Malej se dnes vykadil pomocí rourky...měl to chudák ucpaný takovym tuhym hovínkem... pak u tlačil jak o závod a lo to krásně ven.. take do příkrmů asi budem bojovat takto....
Jinak máme po prvním očkování+synflorix a mel ten den a druhý den horečky...a u dobrý...tak mam zase spokojený miminko na chvilku jdu se umejt
a vyrazíme k rodičum na oběd...
Není tady
Moni-tak uz je malemu lip? Jinak k tem cipkum, mam doma paralenovy a Dr mi rikala, ze kdyz ho budu chtit dat jen pulku, tak ho mam jakoby okrouhat po stranach, nema se pulit prelomenim v pulce, ze pri priprave tech cipku ta leciva latka seda na dno. To jen kdyby nekoho zajimalo.
Lusinko-s tou posteli jste to vyresili paradne ja ted premyslim, jak to budem delat, Filik uz zacina pomalu lozit, pritahuje se rucickama za hrackama, nozkama se tak srandovne odrazi. Kdyz spi v posteli, tak ho obskladavam nasema perinama, ty jeste nepreleze. A ty vanocni saticky jsou nadherne aaaaach
Zanet-co dala Dr Simonce na tu 6 nemoc? brzke uzdravenicko preju
Jani-tak jsi varila v pare?to je dobre, ze smakovala
Není tady
Ahoj holky, u je líp. Vypadá to na zoubky. Nejvíc ho to bolí v okamiku,.kdy má jít spinkat. Pomáhá nám docela calgel.
Nevíte jestli můu panadol nebo nurofen (u mám obojí v čípkách ) pouít i na bolest, kdy nemá horečky?
Není tady
zdravím vechny
tak my jsme měly veselou noc....Jůlinka měla včera průjem a večer kdy sem dorazila tak manel hned hlásil, e malá asi začala kakat krev, take jsem zabalila taku a vyrazila na pohotovost do Vinohradské nemocnice. Byli tam na nás moc hodní, a koukli na Jůlinku. Natěstí to dopadlo dobře, bříko měkké, dehydrovaná není. Prý se to někdy stane, e mají miminka při průjmu krev. Samozřejmě e nás nezapoměli skásnout o 90kč a poslali nás koupit Smectu. Tak sem na doporučení vyrazila na Mírák do jediné lékárny nonstop snad v celé Praze
Dorazila jsem s malou domu v 1 hod. v noci a musela jí uspat v náručí, chudinka byla tak přetaená e jí to samo nelo. Teď u krev natěstí není, ale kaká pořád, méně často. Snad to bude zítra u dobrý.
Nevíte jak rychle Smecta zabírá a jestli je lepí jí dávat do jídla nebo do vody a nechat vypít?
Sem se z toho vykecala a jdu vás zkusit dočíst, beruka spinká.
Není tady
Sem vás dočetla, ael dalo mi to fuku
Moni to jste si teda uili. Hlavně e u je to lepčíííí.
Jani ta bunda vypadá hodně dobře.
Katjo malá má teda pořádný číro
Lusinko to byl ale blbec, ale potěila taková lichotka máte stejnou bundičku
a nauničky malé strááááně moc sluíííí. Fotečky jsou super. A atečky jsou taky krásný, Týnka bude pod stromečkem princeznička.
S postýlkou jste to vymysleli dobře, Jůlinka u taky cca týden spinká s rotěm úplně dole, ale proto e nám to nahoře ruplo . Včera jsem dovezla postýlku novou tak jí musíme smontovat, ale ta nemá stahovací tu boční mříku, tak se mi dotoho moc nechce.
Vánoční cukroví peču jak mám čas, co nestíhám tak mi peče mamka.
Anisku to mě mrzí e máte problémy, snad to vyřeíte co nejlépe.
anet doufám e bude Simonce brzy lépe.
Z hraček u nás taky vede ustící látková kníka, světluka a banán od Lamaze.
Já veřím mrkvičku taky v páře. Parní hrnec sem si obstarala u dávno, protoe manel jídlo vařené v páře vyaduje. Zrovna dneska jsem dělala rybu, brambor a brokolici .... byla to mňamkaáááá. Jídlo je mnohem chutnějí, hlavně je za 20 min. hotové a nemám plný sporák nádobí.
Kdy jsme někde mimo, tak vařím na pařáku....je to skoro to samé.
Pauli pokrmy vařené v páře jsou opravdu lepí. Vitamíny nejsou vymáchané, jídlo není nacucané vodou a je to celkově zdravějí. Brambora je lutá, brokolice je zelená a mrkvička červená (oranová) prostě chu a barva jaká těmto potravinám přísluí.
Jooo a musím se pochlubit. Dneska jsme byli na VÍTÁNÍ OBČÁNKŮ, bylo to hezký a dostali jsme pamětní list a poukaz na nákup v dětském obchůdku za 800kč, to jsem ani nečekala.
Dávám do albíčka fotky, kdyby ste se chtěly mrknout.
bohuel V. s Elikou asi neumí fotit a na polovinu fotek se nedá koukat sem ted málem vyskočila z kůe
Upravil(a) Pavlík2697 (21. 11. 2009 18:32)
Není tady
Ahoj vechny,ani nestíham reagovat na vechno,dohonila mě asi chřipajzna tak snad to nechytnou děcka.Ale jetě jsem dneska stačila koupit krytofkovi sportovní kočárek,který můem pouívat u ted.Jo a hlásim konečně konec záhady a to te jak se nam malý nechtěl usínat a co hodinku a 2 se v noci budil,hlad neměl.bylo to tím e jsem dneska konečně objevila ZUB,hned jsem to zkusila na ličku,jestli cinkne a má HO TAM,tak jsem si hned v Polsku vybrala i par věciček na sebe,po porodu jsem nic pořádneho neměla.
anet,je fajn e Simonka měla jen estou nemoc,drím palečky at osypáni brzo přejde.
Pavlíku,tobě taky nezávidím,to musela být hrozná noc,hlavně e je Julinka ok.
Upravil(a) Katkad (21. 11. 2009 19:24)
Není tady
lulana napsal(a):
Lusinko, dneska se mi o tobě zdálo, potkaly jsme se v Budějkách v nějakým obchodě, já lezla do kabinky a ty z ni a měla si sebou nějakýho mlaďase, ale H. to nebyl
Tak kdo to teda byl
![]()
atečky jsou překrásný, hoď odkaz prosim
jéé Luli, tak to byl určitě brácha vyí, 16let, tmavý vlasy??? on se mnou poslední dobou chodí vyřizovat po městě pochůzky
Ale jestli někdy bude mít cestu do Budějc, tak já tě v nějaký kabince budu čekat
atičky jsou od nextu, a kupovaný na mmb, byly jednou pouitý a zatím jsou na cestě. Take odkaz na ně asi ádný nenajdu, ale měli sme ve výběru asi patery, tak na ty ti klidně odkaz na mmb polu
Moc děkuju holky za pochvalu těch atiček já si prostě občas kompenzuju, e sem nemohla nakupovat holčičí výbavičku, tak bude mít první svoje atičky a ne půjčený. A jak u sem psala, doufám, e je vyuijeme i na jinou slavnostní příleitost.
Není tady
Pěknou neděli vem
Moni, Pavlíku vy jste si tedy opravdu uili. Tak doufám, e Jůlince u je dobře a e Robíkovi brzy vyraí nějaký ten zoubek.
Taky gratuluju Krytůfkovi k zoubku to u abych taky začala nějaký čekat, je mi to jasný jen co skončí prdy, tak přijdou zuby...
Utíká nám to hrozně
Jani, super, e Tobíkovi mrkvička zachutnala, vařila si jí teda v tý páře jak jste se bavili nebo jinak? Malej bude na papání určitě ikula
Ta otočná zahrádka je moc krásná a dá se sehnat i docela levná, nala sem jí i v mořský variantě - to bude asi ta klučičí, ale pro nás by to bylo asi na nic, tak nějak si říkám, e malá brzy poleze. Dneska se začala přesně tak otáčet jako na tý zahrádce ale bez ní. Prostě na bříku a přeručkovává aby se dostala kam chce. K tomu válí ty sudy. U ani nemá cenu dávat jí pod hrazdičky, protoe vdycky uteče...
Děkuju za tipy na kapičky, zatím jsem ádný nekupovala. Malá nemá ani troku teplotku, z nosu jí neteče ani neni pořádně co odsávat, tak asi rýmu nemá, musim se na to chrčení poptat v pondělí u dr.
Musim se přiznat, e si pěstuju hrůzu z toho, e nepoznám příznaky nějaký nemoci
Napřed ta rýma. Teď Pavlík píe o průjmu, tak se blbě zeptám: jak se pozná, e má průjem jen kojený dítě, malá kaká pořád tekutý míchaný vajíčka a z popisu v chytrých kníkách nejsem moudrá
Taky pořád koukám na fontanelu, jak malá nemá moc vlásků a ostatní světlý, tak je vidět jak tepe, četla sem e mírný tepot je normální, ale já si fakt vimnu kadý den...
Tyhle obavy mě přepadávají a poslední týden, tak nevim, snad to přejde
pořád přemýlím i nad tou chřipkou, blíí se epidemie a do toho ta prasečí, tak sem vyloučila vechny obchoďáky a hlavně MHD, budu radi chodit pěky
H. mě moc nechápe, ale určitě by taky nechtěl aby malá byla nemocná...
anet, a vás nemoc brzy opustí jak vlasně dlouho tahle nemoc trvá?
Pavlí, fotky jsou krásný a o tom, e máme stejnou bundičku sem věděla u kdy sem jí kupovala, kdy ona byla tak levná, ale nosí jí tu pomalu kadý mimčo, zrovna dneska sme potkali holčičku co jí měla.
Katji, Anička má teda moooooc vlásků. Je krásná
tak sem se vykecela a jdu si hajnout k tý mojí beruce, ona se u umí tak krásně tulit
Není tady
Tak spaní jetě nebude,
beruka moje malinká se napapala a spinká jako andílek a mě začal bolet zub po dlouhatánský době. To ale neusnu, tak budu jetě chvilku tady.
Chtěla jsem se zeptat jak to máte se spaním a reimem přes den teď?
Já nechávám malou spát jak se jí chce a na procházku taky vyráíme jak to vyjde. Větinou spí tak 3x denně a nepravidelně.
Máte někdo zajetý, e spánek v určitou dobu?
Přemýlela jsem nad tím a nám by to stejně nevycházelo. Někdy má H. ranní, někdy odpol. a my zas chceme být s ním, kolikrát musíme jet pryč třeba do poradny, take mi ani ty prochajdy nevycházejí pravidelně třeba dopoledne.
Jen mě to zajímá jak to máte vy, u nás to asi takhle zatím zůstane.
H. taky spí a já bych potřebovala aby mě někdo politoval, asi si půjdu nahřát obklad, tak dobrou
Není tady
Lusi my to máme se spaní celkem pravidelné a to e dopoledne tak 2 hodky a pak kolem 3 odpoledne ty 2-3 hodky.Ted spal ani i min,kvuli toho zubu si myslím.
Koupila jsem mu u dávno takové kousátko,ale nechtěl si s ním hrát,nebo ho nebavilo,ale od včerejka ho pořádně nedal z huby.
Není tady
bré ránko.... to je bezva e muj malej má 5 prostě vyspáno... a nezajímá ho, e já spala 3,5 hodiny.... ach joooo tak si tu hrajeme s hrazdičkou...
Lusí - pravidelný spánek? Ani ne...on mi sám na gauči nebo v postlce nebo tak neusne.. take chrní v kočáře, kadý dopoledne sme venku od 10-1 třeba....odpoledne chodí muj chlap z práce a buď si doma hrajou a usíná na ruce, nebo s nim jde zase ven.... jene včera spal od 4-7 u mých rodičů, matka byla drndat, pak po koupání usnul v půl 10.. no a asi u má vyspáno.....take ááádný takhle blbě odpolední spaní mě hrábne
Holky jak naučit prcka aby usínal sám i dopoledne? třeb av postýlce? Mě řve jak tur...a kdy něco nehoupe nebo nedrncá tak spí na balkóně max hodinku, ani ne....
Není tady
Angel,u nás u je taky naspáno,ale jetě si povída v postýlce.Kdysi mi taky usínal sám,ale ted ho musíme uvozit nebo aby usnul na ruce,jinak je protivný.Jedině kdy usíná sám to je večer,to neustoupím a nenosím.
Není tady
ahoj holky, tak ten můj kulíek u nějakej ten reim má, ale spát ho nechávám kdy se mu chce, ráno vstáváme tak v 7 v 8 máme jídlo pak si hraje .. kdy začne jakoby remcat.. stačí vzít pochovat poloi a spí ..a tohle se opakuje hodinu skoro po kadým jídle .. větinou po hamání ve 12 vydrí do 2 bez spaní a pak jde po jídle do kočárku tak na 2-3 h... a pak jetě večer někdy spí někdy ne... dávám mu najíst podle toho jak se vzbudí .. ale větinou to vyjde líp, kdy dostane v 5 v 7 v 8vykoupat a potom jídlo v 9 a spí krásně.. kdy el do postýlky dřív tak se mu nechtělo a byl schopnej to protáhnout do 10
jo jinak holky..já u nevím .. jak jsem málo přibrali, tak jsem začla víc přikládat.. a tak .. take ted kandíme min.3x za den a někdy teda fakt zeleně... u se vdy hrozím jaká bude barva v plínce.. snad je to jenom tím předním mlíčkem... uvidím v úterý na převáení....
jo a v poslední době jsem měla nějak chut na mlíko, tak jsem ho dost vypila... tak bylo taky zeleno s hlenem a s kousky nestráv. mlíčka.... tak vezmu dr. na ukázku plínku ... veude čtu o tý alergii na kravskou bílkovinu....
Není tady
Ahojte
předně gratuluju Krytůfkovi k první zoubku, to je snad první zoubek u nás ne ?
PAvli já bych se taky vyděsila, snad smecta brzy zabere ¨
Lusinko nám taky fontanela tepe , nejvíc si toho vímám při jídle, ale u ji má celkem malinkou cca 1 x 1 cm, buď ráda , e nejsi dr., já si připadám občas jak hysterka, malému něco je a mě hned naskakují před očima vechny moné diagnózy
chtěla jsem chodit na cvíčo i na plavání u od prosince, ale odloila jsem to u nás ve městě u je 5 kol zavřených kvůli chřipce, pár dětí i sprokázanou prasečí, take bych si to vyčítala, kdybych la a Tobi by pak onemocněl, vak nám to neuteče a do obchodů u s ním taky nechodím
Tobi se za ručky jetě nepřitahuje, ale kdy je v lehátku nebo v polosedě u mě na klíně pokrčí noky, zapne bříko a skoro se posadí bez ručiček, děla prostě lehy sedy
já tu otočnou lagunu jdu zrovna objednat
a reím, vstává mezi 8-9, pozdravíme se , jdem se umýt, přebalit a převlíct z pyémka, pak jde na bříko si pohrát a já jdu dělat nutro, pak krmení, odříhnutí a tak do hodinky usíná, teď mi chrní v manduce, pak je kolekm 11-12 jídlo, před tím přebalení , hra na bříku, jídlo, pak je docela dost dlouho vzhůru, hraje si, povídáme,...
a pak spí větinou venku na procházce, pak zase hra, krmení,... v 7 koupání, jídlo, pak tak půl hoďka spánku, pak hraní a do 10 - prostě dřív neusne, ani kdybychomdělali nemoné , no a pak spí , kolem 3-4 krmení, pak krmeníkolem 6 a spánek do těch 8-9
mrkev jsem dla skleničkovou od hami, musím ten parní hrnec pohledat - předěáváme horní kuchyň s obyvákem, tak je vechno vystěhované a pořádně nevím, kde co je, mám spodek keramický, a na to je ten skleněný díl, jak ho popisovala anet
hehe koukám , e ti Lusi dneska můu konkurovat
Upravil(a) janabas (22. 11. 2009 9:07)
Není tady
Ja vařím normalně ve vodě a malemu nic neochucuju.Jo a z jednoho zubu se dneska na světle ukázaly zuby 2.
Není tady