29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Luli dobrej postřeh, to levý má furt ještě červený, je to děs, vždycky když to vidím, tak si to vyčítám....
Snažím se najít ten vak na zimu na Manducu nebo šátek, pod jakým heslem byste to hledaly? Jsem dneska nějaká zabedněná....
Není tady
Katji, já za ni dala 1280,-
Ale pod stromeček se mi to zdá právě pozdě, proto jsem to vytáhla hned.. Pišou tam 0-6 měsiců, tak to bude určitě trochu na dýl, ale neumim odhadnout o kolik.. Aby to pak neměla na měsic no...
Není tady
tak tohle jsem myslela tou kapsou:
http://www.ditezeskatulky.cz/cs/2111.10 … 3v1-deluxe
Není tady
Lu děkuji, no mě se to zdá super,ale je fakt,m abych to nekupovala na měsíc, Tobík už má 7350 g
Katji já kapsu nekupuju, jdu si ve středu vyzkoušet tohle jestli M nebo L : http://www.fler.cz/zbozi?id=532376
Žanet, tak přeji brzké uzdravení, hlavně že je to šestá nemoc a ne něco jiného
Není tady
Holky, moc díky, jsem ráda, že se ta teplota konečně vyřešila, Simča je celá bobek kropenatá, ale konečně bez teplot!!! A to je hlavní! Jinak Míša mi ode dneška rýmuje, takže za chvíli to určitě budeme mít tuplované.... Snažím se Michalku k Simonce nepouštět, ale asi to neuhlídám!
Jinak ohledně toho vaření v páře. Já už tak vařila i Mišce. Mám takový skleněný hrnec (kdysi dost drahý), který má na dně díry a ten se dá na klasický hrnec s vodou. Do toho skleněného hrnce naskládám veškeré potraviny - jako brambor, brokolici nebo mrkev nebo květák a maso. Přikryju pokrývkou a vařím dokud nezměkne. No a pak to vše rozmichuju. Není to takové suché a fakt je to chutnější. Parní hnec nevlastním.... Včera mi Simča odmítla skleničku, takže už si na domácí stravu zvykla
Není tady
Ahojky mamči, my od včerejška mámee veselo
. V půlnoci se probudil a strašně plakal, tak doslat papu, které vyzvracel
, měl horečku 39,2 což mi přišlo strašně moc. Tak sem volala na záchranku ( teď si nemyslete, že jsem hysterky, vždycky tam volám, když si nevím rady, oni poradí) tam mi řekli, Panadol a do nemocnice, že horečka je vysoká a může dostat křeče. Jenže já k...a, měla panadol jen v sirupu, takže mě pozvracel podruhé a jak
. V nemocnici mu dali nějaký čípek a pak ještě čípek domů a chudinka papal a ž druhý den v 11hodin takže po 16 ti hodinách. Nejdřív po troškách příkrm , potom po troškách nutroš. Potom už 120 po 2 hodinách. Asi to doháněl. Vypil 0,5l čajíku, Dr řikala normální černej, že ty děcký jsou projímavý všechny.
Odpo měl ještě jeden horečku a od té doby je to už dobrý. Večer mírně zvýšená.
Vyžadoval spaní na mě, což se stalo naposledy v šestinedělí. Teď spinká u nás v posteli a hlavičku už má studenou. A já se tam nevejdu
Prý je nějaká viroza nebo zuby, ty trvají až 6 týdnů
Jsem dost nevyspalá a klobouk dolů, před mamčama, které mají víc dětí, Žanet nechápu jak to můžeš zvládnout.
Lusi, šatičk nádherný , my jsme na to jaksi zapomněli
. Co mu oblíknem? Musím se po něčem podívat. Jani od kud máte košili a vestu?
Jo Jani, asi to je divný, ale zdálo se mi o tvém taťkovi, že je jeden z vůdčích osobností elitní armárdy, ale už nevím jaké a co bylo dál. Zvláštní co? A tvůj taťka to byl, protože si pamamtuju, že měl něco od janabas dcery.
Katji, nám teď malej jak měl horečky taky nekakal a dr říkala klidně glicerinovej čípek. Asi taky ne pořád, ale že klidně můžu. A vlasků teda máte
Kdy jdete vlstně na kontrolu nožiček?
Na nás taky ještě pořád zírají a to máme šátek už celkem dlouho a pohybuju se téměř na stejných m ístech.
Anísku musí to být děs
TAk jsem si dopila čaj a jdu na gauč
Není tady
Ahojte, Monasko teda to jste si užili, snad už to bude lepší a bez teploty , jinak já mám paralen jak v sirupu, tak v čípcích
a o snu taťkovi řeknu
Žanet a jak cca vaříš v páře tu mrkev ? a maso ? a není to pak moc husté, když to rozmixuješ ? nebo přidáš trošku vody?
Upravil(a) janabas (21. 11. 2009 8:32)
Není tady
Ahoj zlatíčka....
Žanet super že ste to zvládli!
Anísku držím palečky
Lusííí - s tou postelý bezva!
Tinuš - šiklky s překulováním!
Monásku já mam taky jen sirup..čípky sem ještě nepořídila hlavně že to je OK...šmudlík malej, na křeče sem dostala diazepam, 1/4 prášku spolu s oanadolem dávat, právě kvůli těm křečím...
líbí se mi ta Zahrádka i ta kapsa na nošení...a ty šatečky pod stromeček....
Malej se dnes vykadil pomocí rourky...měl to chudák ucpaný takovym tuhym hovínkem... pak už tlačil jak o závod a šlo to krásně ven.. takže do příkrmů asi budem bojovat takto....
Jinak máme po prvním očkování+synflorix a mel ten den a druhý den horečky...a už dobrý...tak mam zase spokojený miminko na chvilku jdu se umejt
a vyrazíme k rodičum na oběd...
Není tady
Moni-tak uz je malemu lip? Jinak k tem cipkum, mam doma paralenovy a Dr mi rikala, ze kdyz ho budu chtit dat jen pulku, tak ho mam jakoby okrouhat po stranach, nema se pulit prelomenim v pulce, ze pri priprave tech cipku ta leciva latka seda na dno. To jen kdyby nekoho zajimalo.
Lusinko-s tou posteli jste to vyresili paradne ja ted premyslim, jak to budem delat, Filik uz zacina pomalu lozit, pritahuje se rucickama za hrackama, nozkama se tak srandovne odrazi. Kdyz spi v posteli, tak ho obskladavam nasema perinama, ty jeste nepreleze. A ty vanocni saticky jsou nadherne aaaaach
Zanet-co dala Dr Simonce na tu 6 nemoc? brzke uzdravenicko preju
Jani-tak jsi varila v pare?to je dobre, ze smakovala
Není tady
Ahoj holky, už je líp. Vypadá to na zoubky. Nejvíc ho to bolí v okamžiku,.kdy má jít spinkat. Pomáhá nám docela calgel.
Nevíte jestli můžu panadol nebo nurofen (už mám obojí v čípkách ) použít i na bolest, když nemá horečky?
Není tady
zdravím všechny
tak my jsme měly veselou noc....Jůlinka měla včera průjem a večer když sem dorazila tak manžel hned hlásil, že malá asi začala kakat krev, takže jsem zabalila tašku a vyrazila na pohotovost do Vinohradské nemocnice. Byli tam na nás moc hodní, a koukli na Jůlinku. Naštěstí to dopadlo dobře, bříško měkké, dehydrovaná není. Prý se to někdy stane, že mají miminka při průjmu krev. Samozřejmě že nás nezapoměli skásnout o 90kč a poslali nás koupit Smectu. Tak sem na doporučení vyrazila na Mírák do jediné lékárny nonstop snad v celé Praze
Dorazila jsem s malou domu v 1 hod. v noci a musela jí uspat v náručí, chudinka byla tak přetažená že jí to samo nešlo. Teď už krev naštěstí není, ale kaká pořád, méně často. Snad to bude zítra už dobrý.
Nevíte jak rychle Smecta zabírá a jestli je lepší jí dávat do jídla nebo do vody a nechat vypít?
Sem se z toho vykecala a jdu vás zkusit dočíst, beruška spinká.
Není tady
Sem vás dočetla, ael dalo mi to fušku
Moni to jste si teda užili. Hlavně že už je to lepčíííí.
Jani ta bunda vypadá hodně dobře.
Katjo malá má teda pořádný číro
Lusinko to byl ale blbec, ale potěšila taková lichotka máte stejnou bundičku
a naušničky malé stráááášně moc slušíííí. Fotečky jsou super. A šatečky jsou taky krásný, Týnka bude pod stromečkem princeznička.
S postýlkou jste to vymysleli dobře, Jůlinka už taky cca týden spinká s roštěm úplně dole, ale proto že nám to nahoře ruplo . Včera jsem dovezla postýlku novou tak jí musíme smontovat, ale ta nemá stahovací tu boční mřížku, tak se mi dotoho moc nechce.
Vánoční cukroví peču jak mám čas, co nestíhám tak mi peče mamka.
Anisku to mě mrzí že máte problémy, snad to vyřešíte co nejlépe.
Žanet doufám že bude Simonce brzy lépe.
Z hraček u nás taky vede šustící látková knížka, světluška a banán od Lamaze.
Já veřím mrkvičku taky v páře. Parní hrnec sem si obstarala už dávno, protože manžel jídlo vařené v páře vyžaduje. Zrovna dneska jsem dělala rybu, brambor a brokolici .... byla to mňamkaáááá. Jídlo je mnohem chutnější, hlavně je za 20 min. hotové a nemám plný sporák nádobí.
Když jsme někde mimo, tak vařím na pařáku....je to skoro to samé.
Pauli pokrmy vařené v páře jsou opravdu lepší. Vitamíny nejsou vymáchané, jídlo není nacucané vodou a je to celkově zdravější. Brambora je žlutá, brokolice je zelená a mrkvička červená (oranžová) prostě chuť a barva jaká těmto potravinám přísluší.
Jooo a musím se pochlubit. Dneska jsme byli na VÍTÁNÍ OBČÁNKŮ, bylo to hezký a dostali jsme pamětní list a poukaz na nákup v dětském obchůdku za 800kč, to jsem ani nečekala.
Dávám do albíčka fotky, kdyby ste se chtěly mrknout.
bohužel V. s Eliškou asi neumí fotit a na polovinu fotek se nedá koukat sem ted málem vyskočila z kůže
Upravil(a) Pavlík2697 (21. 11. 2009 18:32)
Není tady
Ahoj všechny,ani nestíham reagovat na všechno,dohonila mě asi chřipajzna tak snad to nechytnou děcka.Ale ještě jsem dneska stačila koupit kryštofkovi sportovní kočárek,který můžem používat už ted.Jo a hlásim konečně konec záhady a to te jak se nam malý nechtěl usínat a co hodinku až 2 se v noci budil,hlad neměl.bylo to tím že jsem dneska konečně objevila ZUB,hned jsem to zkusila na lžičku,jestli cinkne a má HO TAM,tak jsem si hned v Polsku vybrala i par věciček na sebe,po porodu jsem nic pořádneho neměla.
Žanet,je fajn že Simonka měla jen šestou nemoc,držím palečky at osypáni brzo přejde.
Pavlíku,tobě taky nezávidím,to musela být hrozná noc,hlavně že je Julinka ok.
Upravil(a) Katkad (21. 11. 2009 19:24)
Není tady
lulana napsal(a):
Lusinko, dneska se mi o tobě zdálo, potkaly jsme se v Budějkách v nějakým obchodě, já lezla do kabinky a ty z ni a měla si sebou nějakýho mlaďase, ale H. to nebyl
Tak kdo to teda byl
![]()
Šatečky jsou překrásný, hoď odkaz prosim
jéé Luli, tak to byl určitě brácha vyšší, 16let, tmavý vlasy??? on se mnou poslední dobou chodí vyřizovat po městě pochůzky
Ale jestli někdy budeš mít cestu do Budějc, tak já tě v nějaký kabince budu čekat
šatičky jsou od nextu, a kupovaný na mmb, byly jednou použitý a zatím jsou na cestě. Takže odkaz na ně asi žádný nenajdu, ale měli sme ve výběru asi patery, tak na ty ti klidně odkaz na mmb pošlu
Moc děkuju holky za pochvalu těch šatiček já si prostě občas kompenzuju, že sem nemohla nakupovat holčičí výbavičku, tak bude mít první svoje šatičky a ne půjčený. A jak už sem psala, doufám, že je využijeme i na jinou slavnostní příležitost.
Není tady
Pěknou neděli všem
Moni, Pavlíku vy jste si tedy opravdu užili. Tak doufám, že Jůlince už je dobře a že Robíkovi brzy vyraší nějaký ten zoubek.
Taky gratuluju Kryštůfkovi k zoubku to už abych taky začala nějaký čekat, je mi to jasný jen co skončí prdy, tak přijdou zuby...
Utíká nám to hrozně
Jani, super, že Tobíkovi mrkvička zachutnala, vařila si jí teda v tý páře jak jste se bavili nebo jinak? Malej bude na papání určitě šikula
Ta otočná zahrádka je moc krásná a dá se sehnat i docela levná, našla sem jí i v mořský variantě - to bude asi ta klučičí, ale pro nás by to bylo asi na nic, tak nějak si říkám, že malá brzy poleze. Dneska se začala přesně tak otáčet jako na tý zahrádce ale bez ní. Prostě na bříšku a přeručkovává aby se dostala kam chce. K tomu válí ty sudy. Už ani nemá cenu dávat jí pod hrazdičky, protože vždycky uteče...
Děkuju za tipy na kapičky, zatím jsem žádný nekupovala. Malá nemá ani trošku teplotku, z nosu jí neteče ani neni pořádně co odsávat, tak asi rýmu nemá, musim se na to chrčení poptat v pondělí u dr.
Musim se přiznat, že si pěstuju hrůzu z toho, že nepoznám příznaky nějaký nemoci
Napřed ta rýma. Teď Pavlík píše o průjmu, tak se blbě zeptám: jak se pozná, že má průjem jen kojený dítě, malá kaká pořád tekutý míchaný vajíčka a z popisu v chytrých knížkách nejsem moudrá
Taky pořád koukám na fontanelu, jak malá nemá moc vlásků a ostatní světlý, tak je vidět jak tepe, četla sem že mírný tepot je normální, ale já si fakt všimnu každý den...
Tyhle obavy mě přepadávají až poslední týden, tak nevim, snad to přejde
pořád přemýšlím i nad tou chřipkou, blíží se epidemie a do toho ta prasečí, tak sem vyloučila všechny obchoďáky a hlavně MHD, budu radši chodit pěšky
H. mě moc nechápe, ale určitě by taky nechtěl aby malá byla nemocná...
Žanet, ať vás nemoc brzy opustí jak vlasně dlouho tahle nemoc trvá?
Pavlí, fotky jsou krásný a o tom, že máme stejnou bundičku sem věděla už když sem jí kupovala, když ona byla tak levná, ale nosí jí tu pomalu každý mimčo, zrovna dneska sme potkali holčičku co jí měla.
Katji, Anička má teda moooooc vlásků. Je krásná
tak sem se vykecela a jdu si hajnout k tý mojí berušce, ona se už umí tak krásně tulit
Není tady
Tak spaní ještě nebude,
beruška moje malinká se napapala a spinká jako andílek a mě začal bolet zub po dlouhatánský době. To ale neusnu, tak budu ještě chvilku tady.
Chtěla jsem se zeptat jak to máte se spaním a režimem přes den teď?
Já nechávám malou spát jak se jí chce a na procházku taky vyrážíme jak to vyjde. Většinou spí tak 3x denně a nepravidelně.
Máte někdo zajetý, že spánek v určitou dobu?
Přemýšlela jsem nad tím a nám by to stejně nevycházelo. Někdy má H. ranní, někdy odpol. a my zas chceme být s ním, kolikrát musíme jet pryč třeba do poradny, takže mi ani ty prochajdy nevycházejí pravidelně třeba dopoledne.
Jen mě to zajímá jak to máte vy, u nás to asi takhle zatím zůstane.
H. taky spí a já bych potřebovala aby mě někdo politoval, asi si půjdu nahřát obklad, tak dobrou
Není tady
Lusi my to máme se spaní celkem pravidelné a to že dopoledne tak 2 hodky a pak kolem 3 odpoledne ty 2-3 hodky.Ted spal ani i min,kvuli toho zubu si myslím.
Koupila jsem mu už dávno takové kousátko,ale nechtěl si s ním hrát,nebo ho nebavilo,ale od včerejška ho pořádně nedal z huby.
Není tady
bré ránko.... to je bezva že muj malej má 5 prostě vyspáno... a nezajímá ho, že já spala 3,5 hodiny.... ach joooo tak si tu hrajeme s hrazdičkou...
Lusí - pravidelný spánek? Ani ne...on mi sám na gauči nebo v postlce nebo tak neusne.. takže chrní v kočáře, každý dopoledne sme venku od 10-1 třeba....odpoledne chodí muj chlap z práce a buď si doma hrajou a usíná na ruce, nebo s nim jde zase ven.... jenže včera spal od 4-7 u mých rodičů, matka byla drndat, pak po koupání usnul v půl 10.. no a asi už má vyspáno.....takže žááádný takhle blbě odpolední spaní mě hrábne
Holky jak naučit prcka aby usínal sám i dopoledne? třeb av postýlce? Mě řve jak tur...a když něco nehoupe nebo nedrncá tak spí na balkóně max hodinku, ani ne....
Není tady
Angel,u nás už je taky naspáno,ale ještě si povída v postýlce.Kdysi mi taky usínal sám,ale ted ho musíme uvozit nebo aby usnul na ruce,jinak je protivný.Jedině kdy usíná sám to je večer,to neustoupím a nenosím.
Není tady
ahoj holky, tak ten můj kulíšek už nějakej ten režim má, ale spát ho nechávám kdy se mu chce, ráno vstáváme tak v 7 v 8 máme jídlo pak si hraje .. když začne jakoby remcat.. stačí vzít pochovat položi a spí ..a tohle se opakuje hodinu skoro po každým jídle .. většinou po hamání ve 12 vydrží do 2 bez spaní a pak jde po jídle do kočárku tak na 2-3 h... a pak ještě večer někdy spí někdy ne... dávám mu najíst podle toho jak se vzbudí .. ale většinou to vyjde líp, když dostane v 5 v 7 v 8vykoupat a potom jídlo v 9 a spí krásně.. když šel do postýlky dřív tak se mu nechtělo a byl schopnej to protáhnout do 10
jo jinak holky..já už nevím .. jak jsem málo přibrali, tak jsem začla víc přikládat.. a tak .. takže ted kandíme min.3x za den a někdy teda fakt zeleně... už se vždy hrozím jaká bude barva v plínce.. snad je to jenom tím předním mlíčkem... uvidím v úterý na převážení....
jo a v poslední době jsem měla nějak chut na mlíko, tak jsem ho dost vypila... tak bylo taky zeleno s hlenem a s kousky nestráv. mlíčka.... tak vezmu dr. na ukázku plínku ... všeude čtu o tý alergii na kravskou bílkovinu....
Není tady
Ahojte
předně gratuluju Kryštůfkovi k první zoubku, to je snad první zoubek u nás ne ?
PAvli já bych se taky vyděsila, snad smecta brzy zabere ¨
Lusinko nám taky fontanela tepe , nejvíc si toho všímám při jídle, ale už ji má celkem malinkou cca 1 x 1 cm, buď ráda , že nejsi dr., já si připadám občas jak hysterka, malému něco je a mě hned naskakují před očima všechny možné diagnózy
chtěla jsem chodit na cvíčo i na plavání už od prosince, ale odložila jsem to u nás ve městě už je 5 škol zavřených kvůli chřipce, pár dětí i sprokázanou prasečí, takže bych si to vyčítala, kdybych šla a Tobi by pak onemocněl, však nám to neuteče a do obchodů už s ním taky nechodím
Tobi se za ručky ještě nepřitahuje, ale když je v lehátku nebo v polosedě u mě na klíně pokrčí nožky, zapne bříško a skoro se posadí bez ručiček, děla prostě lehy sedy
já tu otočnou lagunu jdu zrovna objednat
a režím, vstává mezi 8-9, pozdravíme se , jdem se umýt, přebalit a převlíct z pyžémka, pak jde na bříško si pohrát a já jdu dělat nutroš, pak krmení, odříhnutí a tak do hodinky usíná, teď mi chrní v manduce, pak je kolekm 11-12 jídlo, před tím přebalení , hra na bříšku, jídlo, pak je docela dost dlouho vzhůru, hraje si, povídáme,...
a pak spí většinou venku na procházce, pak zase hra, krmení,... v 7 koupání, jídlo, pak tak půl hoďka spánku, pak hraní až do 10 - prostě dřív neusne, ani kdybychomdělali nemožné , no a pak spí , kolem 3-4 krmení, pak krmeníkolem 6 a spánek do těch 8-9
mrkev jsem dla skleničkovou od hami, musím ten parní hrnec pohledat - předěáváme horní kuchyň s obyvákem, tak je všechno vystěhované a pořádně nevím, kde co je, mám spodek keramický, a na to je ten skleněný díl, jak ho popisovala Žanet
hehe koukám , že ti Lusi dneska můžu konkurovat
Upravil(a) janabas (22. 11. 2009 9:07)
Není tady
Ja vařím normalně ve vodě a malemu nic neochucuju.Jo a z jednoho zubu se dneska na světle ukázaly zuby 2.
Není tady