29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jo, Tinuš, tu s tim prošláplým košem jsem taky viděla
Honzik je šikulka
A manžel je pěkněj svalovec
A myslim, že je mu Štěpulin podobnej
Žanet, pusinku Simonce posiláme a nestrš s kokama
To s tim miminkem je strašný, já bych už nechtěla žit, kdyby mě něco takovýho potkalo
Není tady
Žanet,Eliška měla tehdy 6 nemoc asi ve věku Simonky.V neděli jí začly teploty a ted' už nevím přesně v úterý nebo ve středu se osypala.Tenkrát jsme skončily v nemocnici,protože mi vůbec nejedla a nepilaAle naštěstí dostala hlad a asi i rozum a zase se rozjedla.
Není tady
AHoj, tak horečka nás dohnala, ke všemu si zas nedal sáhnout na stehýnka jak ho bolela, ale už spinká, tak uvidíme na jak dlouho
vzhledem k těm dávkám, včera dal i 200 mlíka a k tomu, že má mojeho tak 200-300 a zbytek nutroše teda dr. říkala, že už po tom 4 měs. mám zkusit tu mrkev
Žanet jak dlouho ji vaříš v páře ? já mám parní hrnec, ale ještě jsem ho nezkoušela
jinak my se ke státnici učili přesně složení předního a zadního mlíka - v procentech kolik čeho obsahuje, takže rozbory předního a azdního mlíka se už dělaly a řekla bych , že ne jednou
mě dr. vysvětlovala, že jak se říká, že je slabé mlíko, že není slabé,a le třeba jen špatná technika a mimčo pije jen to přední mlíko, (a pak třeba jen dumle prs) které ho tak nezasytí a proto má dříve hlad
KAtji šatičky parádní, Anička bude fešanda
jo a mě dr. taky říkala, po měsíci příkrmu dávat jednou týdně do jídla půlku dobře uvařeného žloutku a sem tam kapku olivového oleje
já kupovat bio taky nebudu - někde snad i vyšlo, že ta zelenina mívá občas i více dusičnanů - četla jsem nějaký test - tak nevím jestli to je pravda, ale bio mrkev jsem stejně nikde neviděla
Není tady
Zanet, dej vedet, jak dneska se Simcou - drzim palce, at se "jen" osype a nejni to nic vaznejsiho ..s tim nocnim krmenim jsi me moc nepotesila
..to jsou mi vyhlidky...
dneska budicek o pulnoci - to sel a udelal nutros...a pak az v pul ctvrte, zato pak se budil co hodinu, asi prdiky, bo se kroutil a nemohl pak zabrat...no fakt masakr motorovou pilou
Luli, jeee, svalous, no to mu musim rict ...
jinak prikrmy jsem delala jako Zanet - brambor a kousek sklinky s nejakou zeleninkou ... to Honzikovi smakovalo - nikdy jsem mu to teda nemixovala, vzdycky jsem to jen rozmackala vidlickou - zezacatku na hodne jemno a pak cim dal tim mene jemne...
Jani, at je Tobi brzy bez teplot a fit
Není tady
Zanet-jak a v cem varis v pare? Ja sem tak nikdy nevarila... ale pise se, ze zelenina je tak zdravejsi. A Simonka at je brzy zdravoucka
Moni-mam 3 satky:Moby, Jim Jade se lnem a zakar Paul. RS je zkratka pro ring sling-pres jedno rameno, na takove sup nahoru dolu rychlovky. Ten modry satek fakt nevim, satku je tisice, zalezi na zpusobu tkani, byly tam pruhy nebo nejaky vzor...
Není tady
Ahojte sluníčka moje,
tak v první řadě hlavně přeju do novýho chlívku hlavně hodně zdravíčka těm našim bobískům, aby se jim všechny bacily pokud možno vyhnuly
Ta moje malinkatá šibalka chvilku spinká, tak vás sem jdu konečně zahltit příspěvkama jako vždycky
Ve středu sme byli na kyčlích a HURÁ už tam nemusíme, levá je tedy prej pořád o kousek napřed, ale nic to neznamená. Takže i bez preventivního širokýho balení.
Ta dr. mi chtěla dát radu, že mám dávat Kristýnku na bříško před krmením, no tak sem jí řekla, že je na bříšku půl dne, protože se otáčí sama tak prej máme přerychlený dítě
Akorát jak se pořád otáčí, tak dost blindí, jenže to bych jí musela držet násilím, aby zůstala chvilku ležet na zádech. Prostě jí to hrozně baví, už se dokonce dvakrát překulila mimo deku, takže její nová zábava je válet sudy Musím jí obkládat deku polštářema nebo by mi někam zdrhla....
Teď jsme měli tři dny krizi s večerním spaním. Tak jsem na vás ani neměla čas. Beruška se vždycky najedla usnula na půl hoďky a pak se začla převalovat ze strany na stranu a to jí budilo až se vzbudila úplně, chvíli byla veselá a pak začla brečet. Usínala kolem desátý což je na ní pozdě,jindy usíná max do osmi. Nevěděla sem co to zase je a včera sem jí po dlouhý době dala před spaním rourku - takže naše oblíbený prdy. Nechápu to, přes den má tolik pohybu, prdí krásně, kaká třeba 5x denně no a večer po koupání se tam ty prdy najednou objeví a nejdou ven převaluje se i v noci, až tak kolem šestý ráno se vyprdí a vykaká. Je to pro mě záhada...Zkusim se v pondělí zeptat doktorky co s tím.
I když je to o 100% lepší co dáváme ten babycalm, alespon už to nejsou třeba tříhodinový koliky, ale stejně...
JInak u nás novinky:
- neuspáváme na ruce, přeci jen už je trošku velká na to, ale jdu si lehnout s ní, jakoby jí houpu a usne do dvou minut. Dokonce mi dva dny po sobě usnula dopoledne sama, ale to dospávala to převalování v noci.
Takže přes den buď v kočárku nebo v posteli
- konečně si prodlužuje noční intervaly už kojíme jen dvakrát, je to příjemná změna. Takže Tinuško my sme kojili až do teď okolo 23,pak ve 2, pak v 5 plus mínus a pak okolo osmý s tim že běžně sme ještě usnuli do devíti.
- a největší zpráva: týnka spí v postýlce!!! udělali sme kompromis, já nemusím vstávat, ona má svůj prostor a my taky - prostě sme odmontovali jednu stranu postýlky, snížili rošt a je to nastejně s naší postelí
naprosto maximálně nám to tak vyhovuje.
Není tady
tak jsme bez teploty, máme zase usměvavého klučinu
-žanet jdeš zase k dr.?já už bych ji taky nechala vzít krev, držím palce ať to nic není a hlavně to brzy přejde
Není tady
Lusi Kristýnka je fakt šikula, mě včera dr. uklidnila, že se jí jeví tobík moc šikovný, zcel odpovídající věku a že si z rehabky a neuroložky nemám nic dělat, že má víc jak půlku dětí, co toho neumí tolik co tobík a nijak se to neřeší ,tak jsem za ni ráda, aspon někdo ho chválí a mě nestresuje
Není tady
a teď k vám:
Žanetko, přeju ať Simonku trápení brzy přejde
Katji, šatečky jsou krásný, Annička bude kočka
Tobíkovi od Janičky taky přejeme aby byl brzy bez horečky
jak tak koukám tak my budeme jedni z posledních co začnou s příkrmy...něco málo už se o to zajímám, ale jsem rozhodnutá čekat, jestli jí bude mlíčko stačit.
Akorát H. si myslí, že by mohla už na Vánoce rybu třeba s tou mrkví. Budu mu to muset vyvrátit
já taky budu asi půl domácí a půl skleničkovat, hlavně to masíko si nedovedu představit jak kupuju pidi porce a pak vařím, ale myslim, že holky na jarňatech psali zajímavě o tom že navaří a pak zmrazujou ve formičkách na led. Uvidíme co nám bude vyhovovat.
Taky sem četla, že jednou týdně má být místo masíka vařenej žloutek, s olejem je to pro mě novinka.
Holky já jsem asi blbá, ale asi nepoznám rýmu Malý z nosu neteče, ale tak divně chrčí, že sem si říkala, že má ucpanej nos. NO ale zkoušela sem odsát a nic. TAk nevim. Jen si říkam ať to nic není, v pondělí jdeme na druhou hexu už tak o týden dýl než sme měli.
A kdyby to rýma byla, něco ste tu psali o kapkách do nosíku, ty máte předepsaný od dr.? a co to je za kapičky?
ohledně šátků, pořád sem si nějak nepořídila ten origo, takže už to mam zařízený apřinese mi ho Ježíšek
dárky mám podle svýho předsevzetí skoro všechny, nebo na cestě, takže pomalu začínám o víkendu dělat Vánoční úklid, příští neděle už je adventní, tak aby to do tý doby bylo a mohla sem si udělat výzdobu. Ne že bych normálně neuklízela, ale na některý věci se prostě nedostane - třeba okna máme naposledy mytý když sem byla v porodnici
Holky a pečete? já bych ráda, jenže neni trouba, tak sem si vymyslela 3nepečený druhy
Není tady
tak já se taky pochlubím šatečkama, vybral H. na mmb, aby to Kristýnce pod stromečkem slušelo
tak to je dobře Jani, že už je Tobík zase úsměvavej klučík a podle mě je taky moc šikovnej, ta rehabka tě opravdu zbytečně stresuje
v minulým chlívku ste se bavili o hračkách, tak u nás taky vede šustící látková knížka. Akorát si říkám, že sme jí k ježíšku neměli kupovat hračky, stačil by balík minerálek. Fascinují jí totiž pet lahve, jak nás vidí, že pijeme nebo jí bereme do ruky tak se může "zbláznit"
A taky hrozně ráda bouchá do stolu nebo s taťkou do klávesnice
Není tady
konečně došel papír z Prahy, tak pudu vyřídit ten rodičák asi taky v pondělí.
a už 4den tu máme krásně slunečno, až 20stupňů je to divný v půlce listopadu a hlavně vůbec nevim co malej oblíkat.
no myslim, že sem to tu zakecala až až
mě ty krátký příspěvky prostě nejdou
Není tady
Ahoj maminy dlouho jsem se neozvala, protože máme problémy s taťkou docela dost nás pozlobil tak jsme teď odstěhované u babičky s dědem ... no příští týden se k němu asi budeme vracet, ale dělám to jen kvůli Andílkovi.
No nechcu být sprostá ale je to na p**u .
Až se vrátím tak pokecáme ... doufám že jste všichni zdravý a máte se líp jak my.
Všem mrňouskům posílám hubánky a maminám papáčka.
Není tady
Anisku to mě mrzí, rozhodni se dobře, ještě to proberte
brácha jen kvůli dětem zůstaval ve vztahu a nevím, jestli to pro ty děti bylo to nejlepší, dost tím trpěly a neshody hodně vnímaly, přeju ať se ti to podaří vyřešit co nejlépe pro Vás všechny
Lusinko já taky nechtěla s příkrmy tak brzo, ale je fakt, že Tpbi jí teď hodně a přes den co 2 hodiny, tak to zkusím a uvidím
Není tady
Jani, to bude v košili a vestičce určitě fešák, už se těším na fotečky od stromečku já bych šatičky taky nekupovala, zaujali mě různé vánoční overálky ale na skoro na všech byl santa, toho já nemusí a tak nějak doufám, že ty šatičky využijeme i na jinou slavnostní příležitost. Měli by být kapku větší a vydržet.
Anisku to mě mrzí ale jak píše Janička, dobře to zvažte, naši byli spolu taky jen kvůli nám a my to pociťovali a jak to loni dopadlo se snad ani nedá napsat. Ale budu věřit, že u vás se vše v dobré obrátí a bude jenom líp
Jani, tak to už bych asi taky myslela na příkrm, když by jedla co dvě hodiny. To sem zvědavá jak Tobíkovi bude mrkvička chutnat
malá je dneska nějaká šípková růženka, sotva sem jí nakojila, tak dál spinká sluníčko moje, že by na ní opravdu něco lezlo?
teď se mi stalo: někdo zvonil, otevřu a za dveřmi zástupce jednoho mobilního operátora, když sem se zeptala co by rád, tak mi řekl: "Dobrý den, máte doma rodiče???" tak sem mu řekla, že nemam čas, že jdu kojit malou
no zasmála sem se s chutí...
Není tady
Ahojík, tak v rychlosti - nestíhám, ale abyste věděli.... Simča od večera je bez teplot a ráno jsem jí vytáhla z postýlky a byla osypaná na hrudníčku, na zádíčkách a v zadu na krku - takže ta šestka... večer na Vás juknu
Není tady
AHoj holky, tady je zase nádherně, to je až neuveřitelný na konec listopadu
Lusinko, dneska se mi o tobě zdálo, potkaly jsme se v Budějkách v nějakým obchodě, já lezla do kabinky a ty z ni a měla si sebou nějakýho mlaďase, ale H. to nebyl Tak kdo to teda byl
Šatečky jsou překrásný, hoď odkaz prosim
Anisku, přeju ať to vyřešite co nejlip Hele, nepozlobil tě už onehdá, když si byla těhotná? Nebo si tě s někým pletu? Mám pocit, že se tu něco takovýho řešilo, nějaký sms či co ?? Jestli jo, tak je to pěkněj neřád
Tak co Žanet? Jak dopadla Simonka? Snad to bude ok.. Jo tak už jsem dočetla - že jenom 6
Jani, super, že už je Tobi v pohodě. My byly opět úplně ok, akorát má na noze miniaturni flček, posledně neměla ani to, ale noha ji teda naštěsti vůbec nebolela..
Upravil(a) lulana (20. 11. 2009 12:00)
Není tady
Tinuš, nám se budí Adam na jídlo 4x v noci A čajem či vodou ho neočůrám
Jednou jsme nestíhali dát kaši a to byla noc.. Jinak s kojením pomalu končím, stejně se mi už moc netvoří.. Samo od sebe se začalo tvořit méně..
Anisku, vím, že si měla s přítelem problémy i v těhotenství.. Pokud si pamatuji, tak že si vzal tel. čís. nějaké slečny.. Přeji ti, ať to vyřešíte k tvojí spokojenosti.. S některými chlapi je to těžký
Není tady
Lusi, ty kapičky se jmenujou Libenar - je to vlastně fyzilog.roztok, žádná drasťárna, takže se nemusiš bát. A jsou volně prodejný
Není tady
Tiffi, už nám dneska dorazila ohrádka, je super, takže diky za tip. Lulinku to evidentně bavi, hele
Není tady
zanet, tak to je dobry, ze se mala osypala a nejni to nic horsiho
jani, prima, ze je Tobi uz v pohode .. jo a vidis, pry, ze je pozadu a Dr. ho chvalila, takze to zas tak horky nebude
anisku, taky moc drzim palce, at se vse vyresi hlavne k Tve spokojenosti
Lusi, krasne satecky to bude prdolka fesanda!
... jinak ja davam radsi nez libenar Sterimar - ten se tam strikne tim rozprasovacem a Stepula se u toho tak nerozciluje jako u Libenaru
PetiZ ..ctyrikrat, to je fakt na palici...a to ho vzdycky nakojis? nebo davas nejaky nutros a spol.?!?
Stepula chrni na balkone, ja jsem nejaka vyrizena jeste z dopoledne - dve hodky jsme trajdali...Honzika to stejne ke spanku neprivedlo, takze zas bude vesely podvecer
Není tady
Ahoj holky,
tak my jsme se dnes vypravily v Manduce do obchodu. Všichni zírali, ale obešlo se to bez blbých poznámek (Jani vzpoměla jsem si na tvoji příhodu ) a militantních důchodců
. Domů jsem se vracely přes les. Moc krásná procházka, bylo nádherné počasí, tak to budeme praktikovat častěji. Anička asi po 15 minutách usnula
, a takhle vypadala, když jsem jí "odpojila":
Jinak nás začalo bavit "čtení", je z toho u vytržení, mlátí do časopisu ručičkama a slintá
Není tady
Žany, tak to je fajn, že už víte co to je, hlavně ať se toho Simča co nejdřív zbaví.
Lusi, šatičky jsou luxusní , já pokud Anička už nebude mít třmeny, tak dostane buď pletený šatičky od Nextu, nebo riflovou laclovou sukni
...
Luli, říkala jsem si, že nebudeme Aničce nic moc dávat, ale ta zahrádka vypadá suprově, jdu mrknout na MMB jestli tam nemají nějakou mírně jetou. Kolik stála nová?
Protože až Aničce sundají třmeny, tak bude muset dohonit vývoj a toto se mi zdá jako super věc
Tinu, my do nosu stříkám Physiomer, je fakt lepší to tam stříknout něž kapat, ale Libenar máme taky. Jinak křtiny proběhnou v Křtinách .
Není tady
Jani, http://www.babygoods.cz/produkty/postyl … radka.html
Narazila jsem někde na netu i na "chlapečtějši" variantu, ale už nevim kde...
Jinak já ji mám z Ostravy, vyšla mě skoro o 4 kila levněji než jinde, navic měli akci bez poštovnýho a v připadě osobniho odběru tam maji ještě 5% slevu.. Chacha hračky to jsou . Jinak ceny spiš vyšši, ale tu zahrádku měli zrovna za dobře Nevim jestli ale na takovýho chlapáka to nebude malý.. Pišou tam 0-6 měsiců. Nám je to OK, ale ten kobereček kolem kdyby byl větši, bylo by to lepši, že by koukala vic před sebe. Ale má dalši podněty a zabaveni, takže já kup hodnotim velice pozitivně
Katji, neuvěřitelný háro má Anička To my máme furt kraťounký jemňoučký štětinky
Co ty naušničky? Ještě je nemá pořád zahojený? Nebo to jenom tak vypadá na fotce?
Není tady