29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kdysi mi vyprávěla maminka, že čáp létá po světě a rozdává miminka.
Někdy kluk, jindy zas holčička.
Dočkaly jsme se toho největšího štěstí na světě, není nic hezčího, než úsměv dítěte.
Naše maminky a jejich miminka
Adule
31 let, doma mam Martina je to Davídek
narozen: 17.5.2009 v 11:29 hod. / 3240g a 52cm
Aluska
28 let, doma už mám syna Mathiáska. je to holčičla Ellen
narozena: 4.6.2009 v 10:10 hod. / 2990g a 47 cm
Amriana
36 let, doma kluk 11 let je to Martínek
Narozen: 25.5.2009 v 11:39 hod. / 3500g a 50 cm
Angel
25 let, přítel Štěpán je to Štěpánek
Narozen: 14.8.2009 v 9:30hod. / 3850g a 52 cm
Ostatní: najdete mě i na facebooku
anisek0
21 let, 1 dítko je to Anetka
Narozena: 24.6.2009 / 3050g a 50 cm
Azalka
29 let, první miminko je to Mikolášek
Narozen: 28.7.2009 v 8:55 hod. / 2500g a 47 cm
Bubuku
první miminko je to Davídek
Narozen: 6.8.2009 v 20:05 hod. / 3530g a 53 cm
můj web: http://bubuku.rajce.idnes.cz/
Darina
29let, doma je dcera Michaela je to holčička Karolínka
Narozena: 14.7.2009 v 17:50 hod. / 3790g a 51 cm
můj web: http://www.michaelka1.estranky.cz/
Dey
22 let, první miminko je to Dianka
Narozena: 10.8.2009 / ???
můj web: fotoalba.cz/krysatka
Enn
26 let, 1. dítě je to Eliška
Narozena: 25.6.2009 / 2070g a 44cm
Ivka75
33 let, doma jedno dítko
je to Jonášek
Narozen: 4.6.2009 ve 3 hod. / 3190g a 49cm
můj web: http://ivka75.rajce.idnes.cz/
Janabas
28 let, první miminko je to Tobiášek
Narozen: 21.7.2009 v 14:05 hod. / 2900g a 47 cm
můj web: http://janabas.rajce.idnes.cz/
KatjaCat
31 let, první miminko je to Anička
Narozena: 18.7.2009 v 5:35 hod. / 3700g a 51 cm
můj web: http://katerina1977.rajce.idnes.cz/
Katkad
25, doma Terezka
: je to Kryštůfek
Narozen: 15.6.2009 v 5:58hod. / 4340g a 52cm
Keks
30 let je to Jonášek
Narozen: 6.7.2009 v 7:45hod. / 2790g a 48cm
Klea
28 let, doma Terezka
je to Jakoubek
Narozen: 26.7.2009 v 12:05 hod. / 3090g a 51 cm
Kukusa
27 let, místo Belgie, prvni dite holcicka Myriam (15.12.2006)
: Je to Adámek
Narozen: 14.5.2009 ?
Libunda
je to Štěpánek
Narozen: 21.8.2009 v 10:03 hod. / 3810g a 49 cm
Lulana
29 let, 1. dítě
: je to Terezka
Narozena: 11.7.2009
můj web: http://lulana.rajce.idnes.cz/
Lusinka
22 let, první miminko
: je to Kristýnka
Narozena: 27.6.2009 v 15:52 / 3700g a 51cm
Mirka755
23 let, doma už máme slečinku Anetku
je to Ondřej
Narozen: 2.7.2009 v 9:12 hod. / 3760g a 50cm
Monaska81
28 let, jsme z Kolína je to Robin František
Narozen: 28.5.2009 / 3450g a 50cm
Můj web: http://monaska81.rajce.idnes.cz/
Nona
28 let, doma chlepeček 1,5 roku
: je to Vendulka
Narozena: 9.6.2009 v 19:54 hod. / 2900g a 50cm
Paulina
27 let, první miminko
: je to Filip
narozen: 8.6.2009 / 4410g a 51cm
můj web: http://paulina81.rajce.idnes.cz/
Pavlik2697
32 let, doma 10letá holčička
: je to Julie
Narozena: 25.6.2009 v 13.49 hod. / 3800g a 52 cm
můj web: http://pavlik2697.rajce.idnes.cz/
PetaZ
28let, první dítě Nela je to Adam
Narozen: 22.6.2009 v 21:20 hod. / 3420g a 49cm
Tiffi
28 let, doma holčička
: je to Vanesska
narozena: 8.5.2009 ve 21:55 hod. / 2800g a 49cm
můj web: http://hoffmannovi.rajce.idnes.cz/
Tinuška
30 let, doma kluk Honzík
: je to Štěpánek
Narozen: 6.8.2009 v 13:59 hod. / 3960g a 51 cm
můj web: http://fotoalba.centrum.cz/unewest.php?nick=mikajdove
Verunka a Vaneska
24 let, doma mám dceru Vanessku
Je to Samuel
Narozen: 28.6.2009 v 8:52 / 3320g a 50cm
Zzann
24let,doma 4letá Nelly je to Tadeáš
Narozen: 14.6.2008 v 13:15 hod. / 2890g
můj web: http://zzann.rajce.idnes.cz/
Žanet
28 let, doma už jedna holčička
: je to Simonka
narozena: 22.5.2009 v 0:37 / 3740g a 48cm
můj web: www.zany.rajce.net 22.5.-21.6.
Lidé narození ve znamení Blíženců jsou mnohostranně nadaní a své schopnosti umí využít jak v teorii, tak v praxi. Jsou to velmi inteligentní a bystří lidí, kteří mají zájem o všechno dění, a velmi rychle se orientují v každé situaci. Jsou přístupní všem novinkám, které se na světě objeví, a protože rychle rozpoznají jejich výhody, snaží se je uvádět do života ve prospěch všech. Velmi často ale narážejí na nepochopení konzervativnějších spoluobčanů. Jsou to společenští lidé a reprezentativní osobnosti, které svým vrozeným šarmem a elánem dovedou ostatní nadchnout a ovlivnit. 23.6.-22.7.
Znamení Raka je ovládáno Měsícem, který dává lidem narozeným v tomto znamení, zvláštní, výrazně citové založení, a tím i značnou zdrženlivost až nesmělost. Jejich rozum, myšlení i chování je velmi závislé na náladách, a proto se rádi upínají na silnější osobnosti a volí si i partnery, kteří jim poskytnou oporu. Lidé narození ve znamení Raka bývají velmi umělecky založení a mnozí z nich umějí své bohaté citové vjemy sdělovat štětcem, slovem i zpěvem a i když se o nich říká, že jsou ovlivnitelní, tak ovlivňují vlastně oni své okolí a obohacují ho o kouzlo své emocí plné osobno sti. 23.7.-22.8.
Znamení Lva dává lidem, kteří se v něm narodili, zdravé sebevědomí a přirozenou autoritu. Mají vůli vládnout a ovládat druhé, ale jejich chování je velkorysé a přátelské. Tito lidé o sobě zpravidla nemají žádné pochybnosti, protože věří svým pracovním i morálním kvalitám a důvěřivě posuzují i své protějšky. Jsou to lidé hrdí a mají v úctě i hrdost svých spoluobčanů, u kterých jsou oblíbeni pro svou přímost a otevřenost. V jejich povaze je rytířskost a vrozený takt. V přítomnosti těchto lidí se každý cítí dobře a nikomu nevadí, podřídit se jejich vedení a rozhodování, protože tito lidé vyzařuj& iacute; klidnou převahu a nikdy se neuchylují k malichernostem.
Není tady
Tak holky, pojďte do novýho
Pavli, děkujeme
Tak přeju v novým domečku samá zdravá, šťastná a šikovná a žádné starosti a slzičky
Není tady
Tak jak to tak vypadá, tak tu v novým asi budu sama
Není tady
AHoj Lulano, jak se máš? Jo, dobře, akorát mě boli šiška.. Tak ať tě to brzy přejde..
Tak jsem si pokecala a zase jdu
Není tady
Jé, už tu nejsem sama
Katji, psala jsem ti na tvoje tématko kvůli domáci zelenině. Jinak držim pěsti, ať se to kaděni brzy srovná
S těma přikrmama a hlavně s těma PIŠKOTAMA se mi to zdá teda taky hodně divoký.. Nikdy bych ji piškot nedala Na to má času dost...
Není tady
No to bude fašanda Jaký bude mit křestni jméno?
Není tady
Já myslela, že už vás z toho chlivu starýho prokecanýho nedostanu
Není tady
Jé, tak aby misto svěcený vody nestřikala voda plodová
Anna Lucie- moc hezký
To je super, že áte děti takhle málo od sebe. My máme s moji velkou kamarádkou 3 týdny.. Jenže ona zůstala viset v Praze a já jsem prchla, tak jsme dost daleko....
Není tady
Berušky mojeeee malej už 7 den nekajdil..co s tíím? dělali jste něco? Pomoooct... moc sem nechodim, nestíhám to, teď máme ještě horečky z očkování...pak taky nechtěl vůbc prsa a tak.. takže ani moc nálada...tak se moc omlouvám, že Vás zanedbávám...
Není tady
Ahoj Angel,
jak říká moje doktorka, pokud se sám nerozjede vyprazdňovací reflex, tak s tím nemá cenu nic dělat. Anička má od 2. týdne věku strašně dlouhej interval 7-9 dní. Já jí můžu v zadečku šťourat rourkou jak chci a nic. Ale u nás je to extrém (mrkni na témátko "regulerní bobek...." ).
Být tebou zkusím masáž bříška, přitlačovat nožičky k bříšku, dávat na bříško. Pokud toto nepomůže, tak se stav za doktorkou, snad ti něco poradí.....
Není tady
Tiffi, jj, taky na nás Adam hladově mkrá, tak ať si zažvatlá křupku
Keks, dneska se poprvé Adam přetočil za zad na bříško.. A to už končí pátý měsíc.. A jakou mu to dalo práci přehodit tu tlustou zadničku
Není tady
ahoj mysky,
tak nam preji vsem hlavne hodne zdravicka v novem chliFku ... omlouvam se, ale fakt nejak nestiham nebo nejni energy...Stepula se budi mezi desatou jedenactou vymlaskne 150ml Nutrilonu a pak znova - to uz zas kojim - ve dve a v pul ctvrte ve ctyri....a ja se ptam: Je toto normalni? Mate to taky tak - vy kdo kojite??? I nekojite?? ...ja uz fakt nevim, jak ho ocurat...prijde mi, ze se budi i ze zvyku ale stejne ho nikdy nenechame bulet dele jak pet minut...nejak porad nevim, zda fakt nema hlad - hloda to porad ve me...chjo!
Jinak na trech mesicich mel broucek sest kilo a 62cm - takze zadnej obrik, ale dr. byl moc spokojenej...kyclicky mame taky v cajku a jsme bez latkovek, tak jsem moc rada...jo a dneska se trikrat pretocil ze zad na brisko a napotreti se mu podarilo i vyndat ruce, takze pasl koniky
Katji, jak vy s tema nozkama (doufam, ze jsem si to nepopletla)? Moc jsem na vas myslela, bo pred nami dostala pani pro holcicku ve trech mesicich ty trminky ...jinak satecky krasne!!!
Luli, krasne nausnicky, jsem tuhle koukala, ale uz jsem nezvladla napsat
Zanet, jak vy? Koukala jsem, ze nejak teplotujete
Angi, drzim palce, at je zas lip
vsechny ostatni moc moc zdravim, nejak ted nestiham bo co?!
Není tady
Ahojky!!
Jonášek právě usnul
Hodně zdravíčka v novém chlívku!!
Katji, Anička bude krásná, ty šaty jsou nádherné !!
Tinuško, ty máš Štěpánka šikulku... S kojením a nočním papáním neporadím...my už od 2 měsíců vstáváme naštěstí jen jednou za noc, ale stále....teď jsem Jonáškovi dala už i několikrát kašičku na noc, no tak se probouzí asi tak o hodinu později, než s mlíkem - tak to nezabralo....ale vím, že se se stejným problémem potýká PetaZ a Žanet...
Jo, Peti, s velkým zadkem je práce Ale zadařilo se
Jak znám Jonáška, tak se začne překulovat tak v 5 1/2 měsíci...my děláme vše se zpožděním...
Není tady
tak ať máme i v novém chlívečku zdravé a spokejené dětičky i maminky
Tinuško to jste pašáci, Tobi se sám na bok netočí, z boku na břicho se začal točit teď ve 4 měs
dnešní kontrola 7350 g, ukňourané odpoledne zatím bez teploty po očkování, tak snad to vydrží
ANgel nám v 2,5 měs. Tobi taky 7 dní nekalal- do 10 dnů je to v normě, cvičili jsme nožičkama, nnahřívali a masírovali bříško, dávali fenyklový čajík,.....teď už zase kakaá každý den, max ob den
Není tady
Tinuš, Štěpánek je moc šikovnej To ta naše lenoška malá furt nic, jako snaži se, ale nepřetoči se ze zad na břiško ještě vůbec
Opačně ji to jde, když chce, ale moc často nechce
Myslite, že na to má vliv, že šla o 14 dni dřiv na svět?
Jinak jsem ti koukala do alba, Honzik na záchodě je fakt vtipnej A malej je teda luxusni pankáč
Jo teď jsem na to přišla, že on si při tom otáčeni pomáhal vlasama?
Diky za pochvalu naušniček
Není tady
Keksiku,diky...co se tyce zpozdovani Jonika, tak vsak ma diky drivejsimu narozeni cas, ne?tak si nelamej hlavu..a hlavne, kazde mimco je sikovne na neco jineho a jindy
Není tady
jeee, holky diky ... no chtela jsem neco taky napsat a zrovinka dneska ta otockova premiera - doufam, ze to otaceni do zitra nezapomene
Jani, drzim palce, at je zitra Tobi uz ve sve kuzi....u nas reakce na prvni hexu - jen zvysenka cca 24hodin a pak uz klid
Luli, prave ze ma chudak jeste handicap, ze diky tomu ciru ma vetsi odpor vzduchu ... ale jinak uz mu ty vlasy docela lehaji ... covece neda se s tim nic delat...po koupani mu to scesem dolu a v noci uz zase pjooong a ma je hore ... asi mu z nas vstavaji hruzou
... no a ad Honzik to je snad no comment - nevim, zda tam je ta fotka, jak proslapnul kos na spinave pradlo ... stoji tam v nem po pas a nevinne kouka nahoru
Není tady
Jsem psala ještě do starého chlívečku , otázky na Paulínu, tak jestli můžeš, mrkni, prosím
Katjo, šátečky krásny, kdo vám vyšíval stuhu? Anna Lucie je moc pěkný.
S tím příkrmem nevím. Před pár lety ještě tvrdili, že existuje slabé mlíčko, dnes tuto teori ivyvracejí novými testy ( mimochodem mají pravdu, jinak bych nekojila od třetího týdne). Kamarádka mluvila s neonatologem, ten říkal, že se teď bude testovat zda vůbec existuje přední a zadní mlíčko. Takže každou chvíli se objevují nové a nové věci.
Žanet, odkud máš zeleninku a masíčko na příkrmy, které si děláš sama?
Jak může miminko někomu spadnou? Ještě ke všemu v dětském centru? Nebo v porodnici? jak se nedávno stalo. Musí to být strašné.
Asi i pro tu která ho upustila, to musí být hrozný
Není tady
ahoj Monasko, no tak vidis, na co vsechno se jeste ohledne mlika neprijde ..jinak nevim, vo co go s tim padanim deti...ale ja jak jsem nevychrapana tak delam desny tycoviny...dneska jsem sebou malem sekla i s prckem, kdyz jsem lezla z postele...ono je to hned...ale znova pisu, ze nevim, na co presne jsi reagovala....
Není tady
Ahoj holky.... tak Simča pořád teplotuje - ale žádné osypání se nekoná, takže zítra asi poprosím doktorku aby jí vzali krev... fakt se dost bojím, aby neměla nějakého .....koka či co
Katji - toto jsem našla na netu:
Šestá nemoc
je virové onemocnění typické 3–4denní horečkou, po jejímž poklesu se objeví vyrážka.
Původcem nemoci je virus. Jedná se o šestý lidský herpetický virus (HHV-6). Nákaza se přenáší vzdušnou cestou a onemocnění postihuje starší kojence a batolata. Vyskytuje se sporadicky či v drobných epidemiích zejména v jarních měsících. Onemocnění zanechává trvalou imunitu, nemůže se již opakovat. Inkubační doba (tj. doba od nákazy k objevení se prvních příznaků onemocnění) kolísá od 6 do 15 dnů s průměrem 10 dnů.
Onemocnění začíná náhle vysokou horečkou, která trvá 3 až 5 dnů a není doprovázena výraznějšími projevy z postižení horních cest dýchacích. Bývá jen lehký zánět hltanu a mírné zduření krčních a šíjových mízních uzlin. V době prudkého poklesu horečky se především na trupu objeví drobně skvrnitá růžová vyrážka. Šíří se na krk a horní části končetin, ale v obličeji nebývá. Někdy trvá jen několik hodin a zpravidla do dvou dnů mizí bez následků.
Tinuško do nedávna jsem krmila Simču 2-3x za noc, ale co jsme najeli na příkrmy, tak jí stačí krmení 2x v noci a někdy se zadaří že jen jednou.... Jinak malý je s tím otáčením šikulka!!!!
Není tady
Ještě jsem zapoměla na Monasku - zeleninu nakupuju normálně v běžných supermarketech a vůbec nekupuju bio. Prostě co jíme my, to očistím - oškrábu a vařím dlouho v páře. Prozatím vařím jenom zeleninu, masko dávám ze skleničky. Jen jsem zjistila, že Simča si zvykla na domácí stravu, skleničky jí moc nejedou, takže jí to dělám na půl. Prostě uvařím brambor, rozmixuju a dám do nich půlku skleničky. A to mi sní.... Takže tak. Vařila jsem tak i Mišce.
Není tady