Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 18. 11. 2009 10:14

marg
♥♥♥----

Re: Jak se smířit s něčím, co nechápete...

"Kamarád taky rád". Ale jen na čas a příležitostně. Chlapec se ve svých 30-ti letech stále hledá... a co na to jeho maminka?
Nelly82,
rozlučte se s hochem a  smiřte se i s tím faktem, že Vás to bude nějakou dobu bolet. Ale vedle takového partnera, jak ho popisujete, byste zažila jen strádání, nejistotu a nakonec i citovou prázdnotu. Znám holčinu, která si kvůli takovému nejistému "blbečkovi" sáhla i na život. V podstatě ji týral neustálými rozchody a smiřováními, poslední kapkou byl růžový slon jako dar, že se s ní tedy opět rozchází. Snědla prášky, zapila vínem a skončila s výplachem žaludku ve špitále. Naštěstí to přežila, ale ON ji takto psychicky týral skoro 2 roky.
Vše ukončila, chodila na terapii, dala se jakž-takž do pořádku, a ten blbec jí znovu zavolal. Musela se hodně vzchopit, aby se nevrátila na začátek.

Nuzota z lidí vlky činí a vlky z lesů žene hlad.
F. Villon

Není tady

#27 18. 11. 2009 10:16

Nelly82
♥------

marg napsal(a):

"Kamarád taky rád". Ale jen na čas a příležitostně. Chlapec se ve svých 30-ti letech stále hledá... a co na to jeho maminka?
Nelly82,
rozlučte se s hochem a  smiřte se i s tím faktem, že Vás to bude nějakou dobu bolet. Ale vedle takového partnera, jak ho popisujete, byste zažila jen strádání, nejistotu a nakonec i citovou prázdnotu. Znám holčinu, která si kvůli takovému nejistému "blbečkovi" sáhla i na život. V podstatě ji týral neustálými rozchody a smiřováními, poslední kapkou byl růžový slon jako dar, že se s ní tedy opět rozchází. Snědla prášky, zapila vínem a skončila s výplachem žaludku ve špitále. Naštěstí to přežila, ale ON ji takto psychicky týral skoro 2 roky.
Vše ukončila, chodila na terapii, dala se jakž-takž do pořádku, a ten blbec jí znovu zavolal. Musela se hodně vzchopit, aby se nevrátila na začátek.

Děkuji! Myslím si, že mám dostatek hrdosti na to, abych v něčem takovém nepokračovala, pokud jsou karty takto vyloženy...

Není tady

#28 18. 11. 2009 11:47

Matrioshka
♥♥-----
Místo: Bullerbyn

Taky jsem zazila neco podobneho. Byla jsem zamilovana a on chtel mit svou "svobodu". Moc jsem se natrapila. Prestavali jsme se vidat... Az to nakonec uplne vysumelo. A kolegyne mi mesic na to rekla, ze ho potkala na jedne akci s jinou. Tim to pro mne uvnitr skoncilo definitivne. Pul roku na to jsem potkala cloveka, se kterym jsme za tyden 10 let. Uteklo to. Cas je nejlepsi lekar. Drzim palce.

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním a odkládáním, život utíká.

Není tady

#29 18. 11. 2009 11:54

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Nelly, nechápu proč nad Heleninými příspěvky vyskakuješ jak čertík, myslím že to napsala naprosto přesně.
On přece hraje od začátku férově, dal Ti najevo, jak to mezi Vámi vidí, proč Ty tak tlačíš na pilu?
Pokud s někým pravidelně spím, je mi s ním dobře, tak to přeci bývá, že k němu začnu něco cítit. A to že on to tak má, to přece ale nemusí hned znamenat, že ta posloupnost bude taková jak Ty asi čekᚠ- chození, bydlení, svatba, dítě... a žili spolu šastně až do smrti.
Nemám pocit, že by s Tebou jednal bezcitně. Tak to vnímᚠTy, protože jsi se zamilovala a mᚠspoustu očekávání.
Já si nemyslím, že bys pro něj skutečně nic neznamenala, ale holt ne každý to má tak jak to máme my...
Pokud nedokážeš přijmout jeho verzi vztahu, tak radši jdi od Toho, nebo se budeš pořád trápit, vyčítat, očekávat... A čas běží fakt hrozně rychle smile
Lepší ho trávit s někým, kdo má stejná očekávání ne?

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#30 18. 11. 2009 12:30

Nelly82
♥------

Želvička17 napsal(a):

Nelly, nechápu proč nad Heleninými příspěvky vyskakuješ jak čertík, myslím že to napsala naprosto přesně.
On přece hraje od začátku férově, dal Ti najevo, jak to mezi Vámi vidí, proč Ty tak tlačíš na pilu?
Pokud s někým pravidelně spím, je mi s ním dobře, tak to přeci bývá, že k němu začnu něco cítit. A to že on to tak má, to přece ale nemusí hned znamenat, že ta posloupnost bude taková jak Ty asi čekᚠ- chození, bydlení, svatba, dítě... a žili spolu šastně až do smrti.
Nemám pocit, že by s Tebou jednal bezcitně. Tak to vnímᚠTy, protože jsi se zamilovala a mᚠspoustu očekávání.
Já si nemyslím, že bys pro něj skutečně nic neznamenala, ale holt ne každý to má tak jak to máme my...
Pokud nedokážeš přijmout jeho verzi vztahu, tak radši jdi od Toho, nebo se budeš pořád trápit, vyčítat, očekávat... A čas běží fakt hrozně rychle smile
Lepší ho trávit s někým, kdo má stejná očekávání ne?

Nevyskakuji jako čertík, připadá mi, že překrucuje něco, co jsem poměrně jasně napsala. Mimo to jsem nikde neuvedla, že očekávám bydlení, svatbu a dítě. (Kupříkladu já osobně svatbu nikdy v plánu neměla s nikým a o dětech už několik let mluvím jako o možné ALTERNATIVĚ.)

Jediné, co jsem očekávala, že jeho city jsou stejné, protože vzhledem k jeho chování a slovům by mě ani nic jiného nenapadlo - a upřímně ani nikoho z našeho okolí.

Mně třeba hodně pomohlo to, co napsala Tercila - někdy to prostě lásku NEZNAMENÁ...

Není tady

#31 18. 11. 2009 12:40

Želvička17
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Ústí nad Labem

Tak si to bydlení, svatbu a dítě dej do uvozovek, to bude lepší smile
Já si prostě myslím, že ženy k tomu plánování, hnízdění, stejně tak nějak víc inklinují a potřebují vidět konkrétní činy...  v tomto směru.

No a Tvoje pojetí Lásky je asi jiné než jeho no... smile

Já tam vidím v tom Tvém jednání trošku příliš té hysterie, zkus se stáhnout, udělat se vzácnější... smile

http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/gSkVyMR.jpghttp://lb5m.lilypie.com/gSkVp2.png
http://lb2m.lilypie.com/TikiPic.php/sNH41tS.jpghttp://lb2m.lilypie.com/sNH4p2.png

Není tady

#32 18. 11. 2009 12:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Byla jsem zamilovana a on chtel mit svou "svobodu". Moc jsem se natrapila.
Ale to, že jsme do někoho zamilované, přece automaticky neznamená, že "naše city budou opětovány", jak se tak hezky píše v červené knihovně http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Když se to povede, je to fajn, ale NAŠE zamilovanost není důvod k tomu, aby se dotyčný subjekt čehokoli vzdával.
Jediné, co jsem očekávala, že jeho city jsou stejné, protože vzhledem k jeho chování a slovům by mě ani nic jiného nenapadlo...
O svatbě a dětech jsem ani nepípla - jen o tom, že se v podstatě od začátku vašeho "vztahu" vyjadřoval o svých představách... To jsi napsala celkem jasně.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#33 18. 11. 2009 12:49

Nelly82
♥------

helena napsal(a):

Ale to, že jsme do někoho zamilované, přece automaticky neznamená, že "naše city budou opětovány", jak se tak hezky píše v červené knihovně http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png Když se to povede, je to fajn, ale NAŠE zamilovanost není důvod k tomu, aby se dotyčný subjekt čehokoli vzdával.
Jediné, co jsem očekávala, že jeho city jsou stejné, protože vzhledem k jeho chování a slovům by mě ani nic jiného nenapadlo...
O svatbě a dětech jsem ani nepípla - jen o tom, že se v podstatě od začátku vašeho "vztahu" vyjadřoval o svých představách... To jsi napsala celkem jasně.

Ty ne, to tu psal někdo jiný... A já jsem nechtěla, aby se čehokoliv vzdával - pro mě to bylo dokonalé, dokud jsem nezjistila, že z jeho strany ty city nejsou.

Není tady

#34 18. 11. 2009 14:01

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Je to blbé, ale ako osm už písala, nevidím nejaké reálne východisko. pokaiž to má TRVALE nastavené inak ako ty(a mám pocit, že to je ten prípad), tak je to proste márne. Môžete ma rozdielny názor na Depeche Mode alebo telenovely či juhoamerický futbal, ale s rozdielnym názorom na intenzitu a formu vzahu sa proste asi spolu ži nedá. hmm Takže - držím päste do budúceho vzahu s niekým,  ským to máte nastavené podobne.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#35 18. 11. 2009 14:19

helena
♥♥♥♥♥♥♥

... pro mě to bylo dokonalé, dokud jsem nezjistila, že z jeho strany ty city nejsou.
To se někdy stává, bohužel. Nakonec buď ráda, žes to zjistila včas - a už jeho chování svědčilo o něčem jiném, nebo sis to jenom namlouvala.
(Mmch - to o tom vzdávání se ti nepatřilo.)

Není tady

#36 18. 11. 2009 14:48

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Oba máte čertvě ukončené vztahy, proto bych já na tvém míistě vážný vztah neplánovala. Já bych si uklízela v sobě a byla zvědavá sama na sebe , co se ve mně vykrystalizuje za pocity a ptřeby a doslova si vychutnala toto (adventní big_smile ) období.

Ten pán o němž píše si nemyslím, že je člověk na místo, které bys mu chtěla nabídnout. Vyrozuměla jsem, že bys uvítala vybalancovaný vztah.
Toho bych vzala jako kamaráda popř. pro sex, pokud bych měla tyto zájmy.

A jak napsala Selima, není proč chápat, stačí vzít tak jak to je. To bych musela chápat všechno od všech a někdy to asi není potřeba. Vzala bych to, co říká, nezkoumala to a jela si svoji lajnu. Tady (s ním )bych si na vidle určitě nenabíhala, nepůsobí na mě vyzrálým dojmem . Otázka je taky , co od partnera očekávᚠ( toho vyzrálého jsem si napsala pro sebe..ty mᚠtřeba jiné priority).  Právě proto bych si hýčkala toto "nicnemusicí" období a pěkně vyčkala až uzraju do červena (bo oranžova?)...big_smile

Téměř vždycky se naskytnou problémy, když člověk vytluče vztah vztahem. Mohou tam být pocity soucitu, poděkování, vděku zaměněny za lásku apod. Jeden tento konkretní problém mám nyní v rodině .
Čistě můj osobní názor.

Není tady

#37 18. 11. 2009 16:14

Matrioshka
♥♥-----
Místo: Bullerbyn

helena napsal(a):

Jj to je sice pravda, ale když jsem zamilovaná přemýšlím všelijak jen ne racionálně a ve skrytu duše prostě doufám... To je myslím přirozené...

Zatímco ztrácíme svůj čas váháním a odkládáním, život utíká.

Není tady

#38 18. 11. 2009 19:06

Nelly82
♥------

Problém byl vyřešen, dámy... Dnes jsem se dozvěděla, že v jeho odcizení je již 3 týdny jiná slečna. A tím je pro mě jasno a skončeno...

Není tady

#39 18. 11. 2009 20:36

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

Nelly tak to mě mrzí, tohle se dozvědět je bohužel dost smutný. Snad ti to aspoň trochu usnadní to rozhodování to s ním nadobro skončit. Drž se, holka.

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#40 18. 11. 2009 20:40

Blossom
Host

Ano, smutný je tohle vždycky, ale - a teď mluvím čistě za mě- lepší je jasná, nepříjemná pravda, než dlouhé tápání a trápení Má to cenu? Nemá?

Takto je to aspoň jasné, a až tě tahle nepříjemná pravda přebolí, půjdeš prostě v životě dál, o jednu zkušenost bohatší.

A nezapomeň na přísloví - Když osud jedny dveře zavírá, současně někde jinde otevírá další...

#41 18. 11. 2009 21:24

marg
♥♥♥----

"Vydrža!!

Nuzota z lidí vlky činí a vlky z lesů žene hlad.
F. Villon

Není tady

#42 18. 11. 2009 21:48

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Nely, před rokem jsem byla na přednášce pana Červenky -rodinné konstelace.
Byla jsem zvědavá, jak to dělá jiný konstalatér, než ta, ke které chodím já. Bylo to bezva i s názornými ukázkami práce a proč to píšu, s jeho zkušenostmi.
Vyhledal ho mladý muž, který byl docela nešastný z toho, že nedokáže být s jednou partnerkou, že těm krásným dívkám a ženám vlastně moc ubližuje. Zamiloval se , musel je získat a následně  ze vztahu utíkal jako zajíc.
Po konstelaci z toho vyplynulo, že v každé z nich hledal matku( měl nějaké velmi složité dětství, ty okolnosti si už moc nepamatuji) a je jasné, že tu matku v žádné ani  nemohl nalézt, ony chtěly partnera......

tyhle příběhy mě vždy naplňují nadějí, že se vším jde něco udělat, když je dobrá vůle změnu udělat.

Teď jsem teprve přečetla Tvůj poslední příspěvek, ale jen pro dokreslení  situace    nesmažu  můj příspěvek úplně celý
Drž se hjarta

Upravil(a) Heluška (18. 11. 2009 21:51)

Není tady

#43 19. 11. 2009 9:24

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Nelly, tak je apsoň jasno. Banálne, ale čo už. Držím päste, aby sa ti darilo čo najlepšie a aby tento koniec bol začiatkom niečoho lepšieho. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#44 19. 11. 2009 9:56

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Dnes jsem se dozvěděla, že v jeho odcizení je již 3 týdny jiná slečna.
A je vymalováno... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a nemusíš se trápit s tím, proč on tohle a tamto...
Tak mě napadlo, jestli v tom jeho periodickém stahování se taky nebyly nějaké kočičky - jen tak, na hraní... http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png

Není tady

#45 19. 11. 2009 10:06

Nelly82
♥------

Děkuju vám... snad to bude brzy pryč.

Není tady

#46 19. 11. 2009 10:09

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Heli, to už je snáď teraz jedno, nie? Aký význam má pátra po tom, čo (možno) bolo?

Brita

Není tady

#47 19. 11. 2009 10:15

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Sel, žádný pátrání, jen momentální nápad... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png jedno z možných vysvětlení jeho chování.

Není tady

#48 19. 11. 2009 10:20

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Jj, a dos pravdepodobné.. .ale sú aj iné. A je to už podža mňa fakt jedno.

Brita

Není tady

#49 19. 11. 2009 12:23

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Nelly82 napsal(a):

Problém byl vyřešen, dámy... Dnes jsem se dozvěděla, že v jeho odcizení je již 3 týdny jiná slečna. A tím je pro mě jasno a skončeno...

No, dobrá zpráva, ne?
Začíná ti nová etapa života - a krásná..!smile
Můžeš si nyní dopřát luxusu a věnovat se pouze sobě.

Není tady

#50 19. 11. 2009 13:22

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Predpokladam, ze novy objev bude po dalsi 3 mesice hojne vychvalovan a opevovan pred prateli ;-)
Tak to uz u takovych lidi chodi.

42!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí