29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky,najde se mezi váma těhulka,co čeká jednovaječná dvojčátka? Mám pocit,že jsem v tom sama:(
Není tady
Adanko, o nikom na Babinetu s jednovajecnymi dvojcatky tu bohuzel nevim, ale je tu par holek, co ceka dvojvajecna - treba Blava, Adriana1 a mozna i ja, hahaha Mela jsem totiz vcera na na UZV v 6. tydnu jeden gestacni vacek a k tomu jeste nejaky stin jakoby druheho. Ale spis ne, kde bych ja prisla ke dvojcatkum.
Jinak ti moc preju krasne a pohodove tehotenstvi a na konci dve krasna miminka.
Mit jednovajecna dvojcata byl vzdycky muj sen.
Není tady
Adanko podívej se na stránky http://www.dvojcata.cz/index.php tam určitě někoho najdeš
Není tady
Ahoj Saki,díky moc za info! Jinak ohledně dvojčátek...ani já ani můj manžel NEMAME v rodě dvojčata ,ani jednovaječná,ani dvijvaječná ) Byla jsem na IVF ale všichni tam na mě koukaly jak na zjevení,prý to je zázrak,dát jedno vajíčko,po těch všech problémech a ono aby se rozdělilo.Prý na to IVF nemá vliv.Doslova mi mudr řekl,že je to jen a jen osud. Ani nevíš jak moc si přeju,zůstat alespoň do vánoc doma a ne v nemocnici....Snad to vyjde
Není tady
Adanko, tak to je krasne, ze se to povedlo po IVF, o tom slysim opravdu poprve. Verim, ze se na ne moc tesis a doufam, ze se nam tu s nima pak pochlubis. Mej se zatim krasne a opatruj se!
Není tady
Adanka napsal(a):
Ahoj Saki,díky moc za info! Jinak ohledně dvojčátek...ani já ani můj manžel NEMAME v rodě dvojčata ,ani jednovaječná,ani dvijvaječná
) Byla jsem na IVF ale všichni tam na mě koukaly jak na zjevení,prý to je zázrak,dát jedno vajíčko,po těch všech problémech a ono aby se rozdělilo.Prý na to IVF nemá vliv.Doslova mi mudr řekl,že je to jen a jen osud. Ani nevíš jak moc si přeju,zůstat alespoň do vánoc doma a ne v nemocnici....Snad to vyjde
Adi, v televizi v jednom pořadu byla rodina, která popisovala IVF. No a měli několik embryí, paní si nechala zavést jedno, že měla strach z dvojčat a ono se nakonec z jednoho embryjka vyklubaly 3 jednovaječná miminka Dobrý příběh. Tak at se vám daří
Není tady
Adanko, velká gratulace, přeji pohodový zbytek těhu a zlatá a zdravá miminka. My už máme jednu holčičku doma a teď jsem opět těhotná. Sama bych se dvojčátkům nebránila, ale vypadá to zatím jen na jedno.Mým snem je ale velká rodina, tak se ještě budeme za pár let snažit ještě o další.
Není tady
Ahoj Adanko, tak to je krasny pribeh My jsme taky po IVF a cekame dvojvajecna dvojcatka, ale delali jsme si srandu, ze by byl mazec, kdyby se jeste nektere to vajicko rozdelilo a my meli 3-4 ditka
To bych neverila, ze se to fakt muze stat. Nedelej si s tim starosti a uzivej si to, vsechno bude dobre, jen na sebe davej vetsi pozor.
Není tady
Holky jste zlatíčka...dík za gratulace a podporu.Jasně ,že se strááášně na kluky těšíme...manžel trénuje děti ve fotbale ,Martínka vede od 3 let a při představě,že čekáme další hošíky,je nadšený.Mám našlápnuto na Klapzubovu jedenáctku:dumbom:
Stále mi kluci hladí bříško a rozmazlují mě,kdybych neměla tolik komplikací tak jsem jak princezna ,která má všechno po čem touží.
Moc se bojím abych děti v pohodě donosila,stále mi tuhne bříško a teď ta vcestná placenta. Večtvrtek se dovím jak to vapadá a pokud se nevytáhne ,budu muset na steh,aby se zabránilo předčasnému porodu a krvácení.Jenže já se bojím,že ta narkoza mi zhorší tuhnutí bříška a už mě nepustí z nemocnice domů.
Holky tak zatím páááá
Není tady
Mám dvojvaječná dvojčata a kdyžř jsem si kluky dovezla domů prvnímu synovi byly tři roky.Dnes už je jim 13let.Nebude to procházka růžovou zahradou,ale všechno se dá zvládnout.Také gratuluji přeji hodně štěstí a zdraví a aby vše proběhlo dobře a bez komplikací.Kolik dětí že to máš tedˇ?
Není tady
Mám syna Martínka,je mu 9 let. Staráášně se na děti těší.Bylo to hodně náročné??
my jsme chtěli už dříve mimi ale nějak nám nebylo přáno,nejprve,manželovo špatné sperma,pak moje alergie na veškeré spermie,potom endometrioza 3 stupně.IVF byla jediná cesta jak k mému uzdravení endometriozy,tak k vytouženému mimi.
Upravil(a) Adanka (17. 11. 2009 21:01)
Není tady
Adi mám dvojvaječné holky taky z IVF... a k nim jsem vyvdala dnes již 9ti letou cácorku... takže taková holčičí 11ctka
moc moc přeji, aby jsi všechno zvládla co možná nejlépe a miminka donosila co nejdéle...
a teda někdy to je záhul, ale stejně jsem šťatná, že je mám... ten dvojí úsměv, dvojí obejmutí atd... prostě maminy s dvojkama vědí o čem píšu...
Není tady
Devítiletý klučina už bude velký pomocník.Manžel mi hodně pomohl hlavně při koupání a nočním krmení.Vstávali jsme oba on přebaloval a já chystala sunar a pak si každý nakrmil toho ,,svojeho".Neměj strach všechno zvládneš.Já jsem tedˇ v období kdy vařím ty mega porce,peču metry štrůdlů,na bramboráky chystám do zadělávací mísy a tak.K tomu se časem daky dopracuješ.Nejraději jsem když všichni vypadnou na fotbal.Ale neměnila bych.
Není tady
holky jste super...velké povzbuzení..díky moooc.Já si jdu dát sprchu a zítra vám písnu.Tak dobrou s kobrou:D
Není tady
Dobré dopoledne babinetky,tak mám zánět a dostala jsem antibiotika + nějaké léky na vkládání.Rozhodnutí ohledně šití se odkládá .Ach jo,doufám,že ta moje placenta povyleze výš abych na steh nemusela.
Dneska jsem opět v noci nespala,je to hrůza to moje tuhnutí a navíc mám noční můry z císaře v epidurálu který mne čeká.Už se dost bojím.....
Není tady
Ahojky, Adanko kdy máš termín?
Není tady
No termín mám 13 března ale budu mít plánovaného císaře první týden v únoru.
Není tady
Adanko, a je treba mozne, ze se placenta jeste posune a cisar nebude nutny? Cisar me taky desi...
Preji ti, at je zanet brzy pryc!
Není tady
Saki kdepak,císaře mám jistého,protože čekám jednovaječná dvojčátka ta placenta to jen jistí.
Není tady
Adanko promin, o rozeni dvojcatek toho moc nevim. Takze jednovajecna nejdou nez cisarem? Jenom dvojvajecna jdou prirozene, protoze maji kazde svoji plodovou vodu?
Není tady
Přesně tak,nejde ale o plodovou vodu ale o placentu kterou mají společnou.Holt se císaři nevyhnu ale je fakt,že si neumím představit rodit děti dvě,tak jsem ráda,že císař bude ale toho epidurálu se tak strašně bojím.Toho,že budu při vědomí a že třeba budu cítit jak mě řežou atd atd:(
Není tady
Adanko, to je chlapecek. Holcicku bych si ale ted moc prala, tak uvidime.
Adanko, moje maminka uz nezije, bohuzel (zemrela letos v dubnu na infarkt), ale pred 4 lety a loni na podzim prodelala dve docela tezke operace v castecne narkoze, byla tedy pri vedomi. Davali ji endoprotezu kycelniho a pak kolenniho kloubu. Dali ji behem operaci na usi sluchatka s hudbou, aby nic neslysela. Moc jsem se ji nechtela vyptavat, byly to asi dost dlouhe a tezke operace, trvaly nekolik hodin. Ale co slycham o cisari, tak to je behem pulhodinky hotove, takze pokud si taky reknes o hudbu, urcite je epidural behem cisare podle me lepsi a pro tve telo setrnejsi, nez celkova narkoza. Tak se tim moc nestrachuj, urcite to bude v poradku a nebude to bolet. Urcite min nez porod pririzenou cestou. Ten muj byl strasny, 49 hodin.
Jojo, neni nad porod "po japonsku", naprosto prirozeny, bez tisicich leku.
Není tady