1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
můu dát půlročnímu dítěti kuřecí vývar??
Není tady
Ja tedy nevim,mela jsem pocit,ze se v pul roce zacina mrkvi, mrkvi s bramborem a pomalicku se najizdi na jednotlive druhy zelenin, ja osobne maso zacala davat az cca o mesic a pul pozdeji.
Není tady
tybláho tak to je hustý dotaz a
já začala přidávat k vařené zelenině vývar a tak od 11m a maso taky tak
Není tady
Andulko, mně to hustý dotaz nepřijde... mně zas přijde hodně pozdě zavádět maso v 11měsících, pokud teda malý neměl nějakou úpravu stravy od Dr...
Anaj, záleí na tom, kdy jsi začala dávat zeleninu, ale myslím, e slabým kuřecím vývarem nemůe ublíit, pokud u je prcek zvyklý na zeleninu...
stačí se podívat např. sem: http://www.apidi.cz/clanky/jidelnicek-pro-kojence/ , kde je doporučený jídelníček pro kojence a uvádí kuřecí maso ji od půl roku... prostě v okamiku, kdy je zavedená základní zelenina a její kombinace (co bych tipla tak na cca měsíc od první mrkvičky), je načase začít s masem (napřed králíčí, kuřecí, krůtí, později - od cca 10-11měsíců i vepřové)
Upravil(a) lenkaB (15. 11. 2009 19:31)
Není tady
tak my jsme nekojící, take jsme začínali s příkrmy po 4. měsíci, maso jsme zavedli asi po 3 týdnech...vývar jsem dala malé mezi 7 a 8 měsícem ....ale to bylo i s nudlema....jinak pár liček vývaru jsem na zředění zeleniny dávala u v těch 5 měsících
Upravil(a) Luciana81 (15. 11. 2009 20:15)
Není tady
andulko,jak to myslí proč hustý dotaz??
Není tady
Já teda nevidím rozdíl v tom dávat vývar nebo dávat maso - to je přeci toté ne? A vidím to přesně jako LenkaB. Pokud máte za sebou první zeleninku, tak přidat maso.
Maso v 11ti měsících mi teda přijde hodně pozdě.
A jetě mi doktor říkal, e nejlepí je králík, telecí a jehněčí. e z toho kuřecího masa si moc ivin nevezmou.
Není tady
začala jsem dávat maso v 11m protoe jsme narození dříve
jinak mě příjde e se maso dává zbytečně brzo (u nás ho zavádí maminky a po roce)
ale je to kadého věc
Není tady
tak my začali s příkrmy od ukončenýho 4 .měsíce..nebyla u kojená a maso tak myslím od 6.měsíce,take nevidím důvod proč nedat slabý vývar
a maso po roce no nevím..to my příjde docela dlouho
Není tady
Já mám doma taky jednu kníku, kde se doporučuje maso a po prvním roce, ale to byl taky jeden z důvodů, proč jsem knihu odloila.
ale jak říkáte a si kadý vybere z doporučení co mu vyhovuje.
Není tady