Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 17. 11. 2009 11:04

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Re: Jak zvládnout manželovu nevěru ?

Blackly napsal(a):

Víš, iksko, já vnitřně tak nějak cítím, že to nemá cenu. Jenom nejsem zvyklá utíkat z boje. Hned na jaře jsem věděla, že jsem si vybrala tu těžší cestu. Asi to byla chyba, mohla jsem mít rozvod za sebou. Na druhou stranu bych třeba právě teď plakala v jiné diskusy, že jsem sama a že jsem to třeba tenkrát měla zkusit... smile
Ctím to, že na vztahu se musí pracovat a musí se budovat.

...neboj já byla taky stejně vedle, dala jsem mu půl roku. No škoda času ale je fakt, že jsem pak mohla vykročit k lepším zítřkům s čistým svědomím, že jsem to nezařízla hned, ale zase o moc penez lehčí big_smile

dum spiro spero

Není tady

#52 17. 11. 2009 11:09

Blackly
♥------

A jsme u toho, proč jsem vlastně do této diskuse přišla. Co mám dělat, když mu nedokážu odpustit ani se rozvést? Existuje třetí cesta?

Není tady

#53 17. 11. 2009 11:14

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Blackly napsal(a):

A jsme u toho, proč jsem vlastně do této diskuse přišla. Co mám dělat, když mu nedokážu odpustit ani se rozvést? Existuje třetí cesta?

...nene musíš si vybrat a jestli můžu radit neboj se tolik wink jedna z těch cest je správně.

dum spiro spero

Není tady

#54 17. 11. 2009 11:21

Blackly
♥------

Díky iksko. Popravdě mi Tvoje příspěvky za začátku přišly na můj vkus poněkud vulgární.
Ale s tím strachem jsi uhodila hřebíček na hlavičku.
Ja jsem moc velký srab na to, abych si vybrala, tak jen čekám, že to někdo udělá za mě...

Není tady

#55 17. 11. 2009 11:30

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nikdo to za tebe neudělá.. Prostě jednoho dne si řekneš, že toho máš dost a  odpíchneš se. Ten čas porovnávání, jestli je  nebo není ten správný moment je nejhorší. Jak vyšlápneš bude už dobře, protože za všechno co zvoráš si budeš moct vděčit jen sama sobě. Nebudeš muset čekat na něčí radu, pomoc, nakopnutí. Uleví se ti, paradoxně i třeba v momentě, kdy bys šla do horšího... stolt

Není tady

#56 17. 11. 2009 11:38

Blackly
♥------

Občas si taky říkám, co bych dělala, kdyby mi tenkrát řekl, že odchází? Padla bych na kolena a prosila bych ho, aby zůstal? Bylo by mi to líto? Můj problém možná je, že nad vším moc přemýšlím.
Možná bych se měla na všechno vykašlat. Užívat si, že manžel se nyní chová vzorně a doufat, že se poučil. Když ono to ale tolik bolí!!!

Není tady

#57 17. 11. 2009 13:18

Poly
♥♥♥♥---

Blackly napsal(a):

Díky iksko. Popravdě mi Tvoje příspěvky za začátku přišly na můj vkus poněkud vulgární.
Ja jsem moc velký srab na to, abych si vybrala, tak jen čekám, že to někdo udělá za mě...

Blackly, ze své vlastní zkušenosti vím, že se člověk do žádného rozhodnutí nemá nutit. Já jsem udělala v životě i hodně velké změny, ale všechno to přišlo tak, že už jsem vlastně uvnitř v sobě žila jiný život a vnější změna jen vyhověla té vnitřní změně. Pak se i těžká rozhodnutí dělají poměrně snadno.

Ty největší boje bojujeme sami v sobě - kdo jsem, jak chci žít, jak žiji, jak najít vyrovnanost a harmonii... Ty jsi podle všeho schopná, inteligentní a krásná žena a tvým hlavním úkolem je teď - možná, alespoň to tak na mě působí - naučit se být šťastná a užívat si života. Co kdybys manžela zatím neřešila a vztah k němu brala ad hoc - když ti vyhovuje něco podniknou s ním, udělat to, když nastane situace, že si CHCEŠ užít nějaké aktivity bez něj, bez výčitek svědomí a bez ohledů na něj to udělat taky? Přistoupit na provizorium a zatím o svém manželství nerozhodovat?

Není tady

#58 17. 11. 2009 14:02

Blackly
♥------

Ahoj Poly,
díky. Opravdu moc díky. Skoro jsi mě rozbrečela. smile
Svým způsobem je to hrozně jednoduché a já jsem na to za celou tu dobu přijít nedokázala! Já vlastně nemusím!
Poprvé za celou  tu dobu, mám pocit že vím, co udělám. Nebudu dělat nic, protože nemusím. Zní to přímo skvěle. smile
Můj problém totiž je, že si myslím, že pořád něco musím. Nevím jak stručně vysvětlit svou povahu. Já jsem zkrátka ta, co raději nejí a nespí, protože musí stihnout na 105% práci a na 110% rodinu. Mám spoustu kamarádů a koníčky, které taky nechci ošidit. Mám-li však být upřimná - věci, které mě dříve bavily dnes beru jako povinnost. Často jdu cvičit, protože musím (na rohu na mě přece čeká kámoška). Jsem v divadle nebo v kině a místo abych si užívala film nebo představení, říkám si, kdy přijdu domů, co ještě stihnu udělat a kolik mi bude zbývat hodin spánku...
Vím, že se mi leckdo z vás vysměje, ale já jsem se tak zkrátka narodila.
A mimochodem - manžel na mě vždycky obdivoval, jak všechno stihnu a co všechno dokážu. Bohužel mi to řekl až nyní...

Není tady

#59 17. 11. 2009 14:23

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Blackly napsal(a):

Měl, troufnu si říci, relativně atraktivní manželku. Bylo mu to málo. Našel si o rok starší milenku... Co Ty na to jako chlap?

Já na to, že o věku to není. smile Moje milenka byla o 2 roky starší než já, tedy o 8 let starší, než moje žena...

A Poly Ti to napsala dobře, protože Ty opravdu nic nemusíš...

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#60 17. 11. 2009 14:32

Blackly
♥------

Ano, Poly to přesně vystihla.
A já přece vím, že o věku to není. Já jsem to tam taky napsala jenom proto, aby mi někteří nezačali vysvětlovat, že byla mladší atd.
A ta otázka na Tebe, jako na chlapa (pokud tedy jsi chlap smile), byla spíš na tu jeho logiku. Proč to vlastně dělal? Proč podváděl manželku? Proč podváděl bratra? Ptala jsem se, jestli to vám chlapům stojí za to a jak to vlastně myslíte?
Ty jsi se mě taky ptal, zda to s tím domem myslím vážně...

Upravil(a) Blackly (17. 11. 2009 14:33)

Není tady

#61 17. 11. 2009 15:05

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jéééžiš, Blackly, to Ti přece žádný chlap nevysvětlí big_smile Nemůže. Není toho schopen big_smile. My, ženy, přece v určitých případech taky ne. Slováci tomu hezky říkají "čaro".
A popravdě, Ty bys to od něj (od manžela) fakt chtěla slyšet? Já ne. Protože by mě to "poté" už nezajímalo. Nepřipadá mi až tak podstatné, CO hledá partner u jiné. Důležitější je (bohužel?) skutečnost, že některé dvě povahy se k dlouhodobějšímu hezkému soužití prostě nehodí.
Totiž když to vezmeme do extrému, co se stane, kdyby Ti partner řekl, že mu u Tebe chybí pletení, háčkování, šití ...začneš s tím? No kdepak, že jo smile. A kdybys začala, jak dlouho bys to vydržela, když to není Tvoje "parketa"?
Za psaní o Tvé povaze se Ti zrovna já nevysměju, protože jsem byla úplně stejná. Jestli Tě to utěší, ono to přejde nejen životními lekcemi (které nám uštědří mnohdy naši blízcí), ale i tím, že děti povyrostou a povinností přece jen trošku ubyde...
S domem jsi to napsala pěkně big_smile. Ty 4 miliony se mi dobře četly big_smile.
A takovou tchýni bych vytěsnila ze svého života. Nejdřív duševně, pak možná i fyzicky smile. Nemá cenu se stýkat s lidmi, kteří nás šikanují. Život je krátký na to, abychom se nechali otravovat takovými lidmi.
Jedno je jisté; to zklamání z manželova chování Ti pomohlo něco si ujasnit. A to vůbec není v životě málo. Drž se.

Není tady

#62 17. 11. 2009 15:10

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš: A přemýšlíš i o tom, co tak lákavého mu oproti Tobě nabídla ta druhá?

Miky, Tvoje otázka ve mně vyvolává dojem, že spokojené partnerství trvá jenom tak dlouho, než našemu partnerovi nabídne někdo něco lepšího... big_smile Taková výměna "za lákavější" se snad provádí u aut, ne? big_smile
Kdyby mi takovou otázku položil manžel, už by mě nezajímal big_smile. Ostatně, dobře Ti to vysvětlila xxxx smile.
Já jsem léty dospěla k názoru, že pokud se chlapovi zatočí hlava z nabízených chvilek, tak mu tu chvilkovou madam ze srdce přeju. Napořád, protože přesně takovou si tedy se svou povahou zaslouží. big_smile big_smile

Není tady

#63 17. 11. 2009 15:21

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, viděli jste film "Chyťte doktora"? Tématicky dost blízký...

Není tady

#64 17. 11. 2009 15:38

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Blackly napsal(a):

...velká omluva zní-li to moc vulgárně, ale tak vulgární je život sám. Můžeš se smířit s tím, že manžel potkal jinou, můžeš s nima spát ve třech, můžeš plakat vztekat se nebo jít dál. Je to jen napsané bez pozlátek, prožila jsem si to sama a vim, že všechny pozlátka, který jsem tomu kdy nasadila kvůli sobě, rodině, sousedům /dosaď co je ti libo/jsem nakonec musela oloupat na holou kost a postavit se k tomu jak surový je život nebo se tím nechat převálcovat a skončit u psychiatra v lepším případě. Mám práci, která je skutečně do morku kostí a tak jsem asi okřesaná a jsem za to ráda...odpusť mi to. Měla bych tě hladit a litovat, ale někdy to nefunguje. Každopádně tu bolest chápu a je opravněná

dum spiro spero

Není tady

#65 17. 11. 2009 15:39

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Jo, viděli jste film "Chyťte doktora"? Tématicky dost blízký...

jj krásnej film, ti voli za to snad ani nemůžou  big_smile jinak to jak jste spravovali šicí stroj je bomba godlike

dum spiro spero

Není tady

#66 17. 11. 2009 15:50

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx, big_smile no to víš, já jsem vděčná, že manžel nebere moje nenálady vážně, protože jsem klasický typ ženské, která v momentě rozčilení obviní i předky ze 17. století big_smile.
Dodatek: JEHO předky. big_smile

Upravil(a) Tercila (17. 11. 2009 15:53)

Není tady

#67 17. 11. 2009 15:57

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

xxxx, big_smile no to víš, já jsem vděčná, že manžel nebere moje nenálady vážně, protože jsem klasický typ ženské, která v momentě rozčilení obviní i předky ze 17. století big_smile.
Dodatek: JEHO předky. big_smile

...ještě abys obviňovala ty svoje vissla

dum spiro spero

Není tady

#68 17. 11. 2009 16:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lea07 napsal(a):

Kéž by to tak bylo. Pořád ve mně hlodá takový ten červíček, je to tak nebo ne. 

Jde mi ale hlavně o to,jak začít věřit  a jak přestat pochybovat.

Holky poraďte..

Většina z toho, co teď napíšu, se ti s největší pravděpodobností nebude líbit a já to chápu, protože je to nejspíš hodně těžké pochopit a příjmout, vyžaduje to čas a LÁSKU.
- Jistotu, kterou tolik potřebuješ, nebudeš mít NIKDY. (Tototo je jedno z mála NIKDY, která prostě platí)
- VŽDYCKY budeš pochybovat o tom, co si prostě NEMŮŽEŠ ověřit jinak, než CITEM, protože ty pochybuješ
  o CITECH svého muže. Promiň, ale s tím obvykle jiná žena nemá nic společného. Ta je málokdy DŮVODEM,
  často jen katalyzátorem nesouladu.
  Pokud pochybuješ o něm, je to tak, že především pochybuhješ SAMA O SOBĚ.
  Když tohle nepochopíš, můžeš strávit na pochybách celý život.
- Přinutit druhého člověka, aby s tebou zůstal, můžeš jen prostřednictvím jeho STRACHU (bojí se tebe, tvých reakcí),
  LÍTOSTI (je mu tě líto a tak ti vlastně dává najevo, že bez něj nepřežiješ) a (pseudo)ZODPOVĚDNOSTI (jeho pocit
   zodpovědnosti vůči tobě a rodině je nastaven tak, že potlačí jeho samého, jeho osobnost, takže s tebou zůstane.
   Ovšem máš jen jeho fyzickou přítomnost, jeho city patří někomu jinému)
- Pokud ti toto stačí, další rady nepotřebuješ.

- Pokud chceš víc, musíš nejprve osvobodit sama sebe. Musíš se zbavit jak strachu, že zůstaneš sama, tak lítosti nejen
  nad sebou, ale i nad dítětem, které tvůj "pláč a nářek" jen zneklidňuje a frustruje, mnohdy dost fatálně, tak i
  samozřejmě nadměrného pocitu zodpovědnosti, jakobys právě ty byla jediná, kdo je zodpovědný za celý váš
  vztah a za vaše dítě.
- Uvědom si, že láska otce k jeho dítěti nmemá nic společného s láskou k tobě, pokus ty sama je ve své mysli
  nepropojíš a nezačneš se podle toho chovat. Je to ve tvé hlavě, nikoliv v jeho srdci.
- Uvědom si, že ty mu nemáš co odpouštět. Ten druhý člověk o naše odpuštění většinou nestojí, lépe řečeno
  čím víc se nám jeví jako mizera, který más zradil, tím víc mu je naše odpuštění fakticky ukradený. Pokud o něj tedy
  ještě stojí, měla bys mu ho co nejrychleji dát. Děláš to totiž především pro sebe, nikoliv pro něj.
  Pokud nedokážeš odpouštět a máš představu, že odpuštění znamená slabost a jen přivádí druhého do dalšího
  pokušení, vždycky k tobě příjde člověk, který ti tuhle představu splní. Budeš to tak prostě mít se všemi muži a budeš
  v tom muset žít, dokud ty sama nepochopíš, že to může být i jinak.

Nevím, kolik je ti let. Možná to, co se ti snažím sdělit, pochopíš hodně rychle, možná až za spoustu let.
Ale je celkem jedno, jak jsme staří, chápat prostý fakt, že LÁSKU si nelze vynutit, není si ji ale taky možné zakázat, ona prostě JE nezávisle na nás, může někdo v pěti letech, jiný to nepochopí ani v sedmdesáti.... spíš než s věkem to podle mne souvisí s otevřeností a s tím, do jaké míry se dokážeš zbavit právě strachu, lítosti a PSEUDOzodpovědnosti.

Žít s někým, koho nemiluješ, je přinejmenším smutné.
A pokud ty svého muže opravdu miluješ, měla bys ho milovat se vším všudy. Neponižovat jeho ani sebe hádkami a nedůvěrou. Uvědom si, že prokázat něco, co se NEDĚJE, prostě NELZE.
A pokud se to děje, jsi to ty sama, kdo prodlužuje agonii svým CHTĚNÍM, ponižuješ zase jeho i sebe především ty sama...
Takže pokud chceš radu, měla bys především svému muži  umět projevit svou lásku.
K projevům lásky žárlivost, výčitky, nedůvěra a neustálé pochyby prostě nepatří.

Opakuji, že si jsem vědoma faktu, že tohle všechno přijmout není jednoduché.
Že zjištění nevěry velmi bolí.
Ovšem pravdou také je, že bolí tím víc, čím větší ego má ten, kdo je podváděn.
Čím víc se s něčím pereš a bojuješ, tím víc ti to "nafackuje".
A také nikde neříkám, že "příjmout" znamená akceptovat a tolerovat.
To je hrubé zjednodušení.
A zjednodušování je typické pro hlupáky, kteří se zuby nehty drží svých jednoduchých pravd a pravidel, svých "oprávnění".

Příjmout znamená prostě příjmout a dál svobodně rozhodovat SAMA o SOBĚ. Nedovolit to nikomu dalšímu skrze svoje nezpracované emoce a pocity. A také si nepřivlastňovat právo rozhodovat o někom jiném.

Drž se.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#69 17. 11. 2009 18:14

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Blackly napsal(a):

A ta otázka na Tebe, jako na chlapa (pokud tedy jsi chlap smile), byla spíš na tu jeho logiku. Proč to vlastně dělal? Proč podváděl manželku? Proč podváděl bratra? Ptala jsem se, jestli to vám chlapům stojí za to a jak to vlastně myslíte?
Ty jsi se mě taky ptal, zda to s tím domem myslím vážně...

Tercila napsal(a):

Jéééžiš, Blackly, to Ti přece žádný chlap nevysvětlí... Nemůže. Není toho schopen ...

big_smile Takovéto komentáře, jako je ten od Tercily, mě vždycky upřímně pobaví... big_smile Tercila, Zuzi, Ikska, a podle Tvých několika příspěvků soudím že i Ty, patříte k oné "militantní" větvi žen, jejichž heslo směrem k mužům je: "Jednou sis mě vzal, tak musíš..." ..za ony tři tečky si můžeš dosadit cokoliv... stejně jako si místo slova "musíš" můžeš dosadit třeba slovo "nesmíš"...
...a můžeš mi bejt vděčnej za to, že jsem s tebou ještě zůstala...
Prostě - jednou sis mě vzal, tak se bude hrát podle mých pravidel, a basta! big_smile big_smile big_smile
"Mám tě ráda, ale běda, jestli..." big_smile big_smile big_smile ... big_smile big_smile big_smile

Není tady

#70 17. 11. 2009 18:52

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

souhlasím s Mikešem, když si někoho vezmu za manžela, manželku, tak to ještě neznamená, že na něj mám definitivu, rozvdla jsem se, protože manžel si našel jinou, asi k tomu měl důvod, já sama vidím, dnes, s odstupem času, že i já bych byla schopná nevěry, že i já bych byla schopná opustit partnera, svého současného partnera miluju, ale měli jsem ve dvopuletém vztahu období hádek a sporů, který už hraničily s rozchodem. tehdy jsem si uvědomila, že to, co jsem zazlívala bývalému manželovi, dnes chápu.
Holky, pamatujte si, i když milujete, neznamená to, že ten vámi milovaný miluje vás, nemusí to tak být, není to jeho povinnost. v lásce se stává, že jeden trpí víc. Bohužel.
Takže manželství, nebo i dlohodobý vztah, není DEFINITIVA. Jsme jen lidi, jako jsme schopni změnit názory, může se nám státr, že se prostě zamilujeme do někoho jiného, že změníme názor
Bolí to, strašněm, jak říkáme u nás, bolí to jako sviňa, znám to, bolelo to mě to tak, že se mi chtělo umřít, ale dozrála jsem a pochopila. Nemůžu nutit partnera, aby se mnou byl, když mezi náma není láska obouitranná.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#71 17. 11. 2009 18:57

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Žít s někým, kdo mě už nemiluje, nemá rád, je horší, než přežít rozchod, žila jsem v tom tři roky, nic horšího jsme v životě neprožila.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#72 17. 11. 2009 19:02

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mikýýý, zbytečně podléháš panice big_smile. Říká Ti něco slovo nadsázka? big_smile
Ostatně, kdo si mě jednou vzal, může taky jednou odejít, že? wink big_smile
Přehlídl jsi v příspěvku něco důležitého. Chytil ses jenom toho, co "Tvé jest". Následovala totiž moje věta, že takhle to mívají i ženy.... Mrkni ještě jednou a zbytečně se neplaš big_smile big_smile

Ale 2 věci mě tu v debatách už dlouho zarážejí. Jaktože při dnešní zaměstnanosti žen existuje tolik mužů přesvědčených (mylně) o tom, že ženy visí na mužích kvůli penězům.... a jaktože je tolik mužů přesvědčeno, že jsou chlapi ubozí chudáčci, kteří se nechají šikanovat? Já žádné takové utlačované chudáčky osobně neznám, pokud vím, tak všichni občas vystrčí rohy. Teda někteří vystrkují i parohy, to je fakt big_smile

Není tady

#73 17. 11. 2009 19:05

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Áááále, Modři, Mikeš přehání big_smile

Píšeš:  i já bych byla schopná nevěry, že i já bych byla schopná opustit partnera
A já dodávám: ale neopustila jsi. BYCH je jen podmiňovací způsob.
Nezaznamenala jsem, že by tu někdo "nutil" svého partnera... Ani Blackly. Jejich psaní vnímám jen jako překvapení nebo údiv nad chováním partnera. Žádné vynucování. Toho se tady bojí jen Mikeš big_smile.

Upravil(a) Tercila (17. 11. 2009 19:08)

Není tady

#74 17. 11. 2009 19:48

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Áááále, Modři, Mikeš přehání big_smile
...žádné vynucování. Toho se tady bojí jen Mikeš big_smile.

Já se nebojím big_smile Za 20 let manželství jsem už dostatečně vycepovanej... lol
Jenom na mě prostě z některých Tvých příspěvků (ale i z příspěvků od jiných holek zde) juká nějaký takový to "bububu", nebo jak to nazvat... big_smile "Já jsem tvoje žena, se mnou budeš šťastnej ať chceš nebo nechceš, na věčný časy a nikdy jinak..." big_smile big_smile big_smile tummenupp

Není tady

#75 17. 11. 2009 19:49

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Ivana*M napsal(a):

Já jsem se naučila nevěřit  nikomu. Už nikdy nechci být  postavena do role  podváděné blbky připitomněle se usmívající v iluzi  neposkvrněného "čistého" vztahu.

tummenupp

Trochu zbabělá a neurotická strategie. Určitě bezpečná, ale s malými výnosy. Partner, který na tohle přistoupí musí být zákonitě taky slabší jednec. roll

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí