29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
AHojky,
s manželem jsme spolu 7let, máme dvouletého syna a bohužel manžel i milenku.(nebo aspoň měl) Nikdyby to do něho nikdo neřekl, každý nás měl vždycky za ideální pár (i já) manžel byl vždycky moc hodnej a citlivej chlap. Do hospody nechodil, je klidný povahy, vzorný táta a nejednou před 3/4 rokem s epřiznal,že má rád i někoho jiného. Kupodivu mě to ani nepřekvapilo,už měsíc jsem něco tušila. Měl typické příznaky nevěrného chlapa. Když jsem se zeptala o koho jde, málem mě trefilo:grater: 3lo o moji nej kamarádku, se kterou jsme se v té době hodně stýkaly. Máme stejně staré děti, o víkendu jsme chodili i s ní a jejím manželem do restaurací. A najdnou tohle. Prý to mezi nimi trvalo měsíc. Asi 3x se líbali a hlavně psali smsky,ale oba odpřísáhli, že spolu nespali. ( prakticky ani nevím kdy, ona nemá hlídání pro malého a manžel nikde na dlouho beze mě nebyl) Ale bohužel si stačili říct 'miluju tě' Sice to nechápu jak dokáže 40tiletý chlap říct někomu po 14 dnech,že ho miluje,ale je to tak. Prasklo,když jí její manžel přišel na smsky a dal jí na výběr. Zůstala s ním a s mým mužem to ukončili. On se mi potom k tomu přiznal. Byla jsem z toho špatná. Zradili mě vlastně dva nejbližší lidé. S ní jsem spřetrhala veškeré kontakty a s manželem se dohodla,že pokud to opravdu skončilo,pokusím se to překousnout,ale má to poslední šanci. Při další lži mu sbalím kufry a přijde o mě i malého. První 3 měsíce jsem mu to hodně vyčítala,hádali jsme se. Potom jsem se trochu uklidnila a řekla si,že těmi hádkami ubližuju i sama sobě a musím zatím udělat tlustou čáru. Přestala jsem tedy řešit,co bylo a začala jsem se zaměřovat na manžela. On se velmi snaží, opravdu myslím,že je to teď mězi námi hezké,ale stejně ve mně pořád je ten pocit nedůvěry. Někdy jede do krámu,na benzinu atd. a já si vždycky říkám,jestli jel opravdu tam a nesetkal se s ní. Občas se ho i zeptám,jestli se od té doby zkontaktovali,ale prý né. Což je mi také divný,když bydlíme ve stejným malým městě,oni se táááák milovali a najednou se během 3/4 roku ani nepotakají nebo nenapíší. Chtěla bych si to nějak ověřit, ale nevím jak. Je to fakt hrozný žít v tý nejistotě.
Ona to prý má doma blbý a kdyby mohla klidně by s tim mým byla. Protože ten je proti jejímu manželovi svatej. Proto mám i strach. Vždycky to je dobu v pohodě,ale pak třeba někde slyšim,že je někdo viděl v autě spolu a už to ve mně zas jede nanovo. Co mám dělat? Už chci věřit,ale nevím jak. Kdyby tak existoval nějaký důkaz,že to skončilo.
Není tady
Pozrim, mať takýto strach z niečoho, čo by sa len MOHLO stať, je ako mať strach zo smrti. Tá síce raz príde, ale načo si tým kaziť celý život...? Kašli na to, ak sa k TEBE správa pekne, to je hlavné, a ostatné nerieš. Veď už si sa sama presvedčila, že ti intuícia funguje, a keby sa niečo dialo, tak sa to určite zavčasu dozvieš.
Upravil(a) Selima (14. 11. 2009 15:37)
Není tady
lea07 napsal(a):
Při další lži mu sbalím kufry a přijde o mě i malého.
Chápu, že to bolí, chápu, že se v citech a pocitech teď kapku plácáš, ale tahle věty, ta mi teda vadí. PROČ by měl přijít o malého, ten není přece tvůj. I pokud byste spolu nebyli, tátou by zůstal.
Není tady
lea07 napsal(a):
... Přestala jsem tedy řešit,co bylo a začala jsem se zaměřovat na manžela. On se velmi snaží, opravdu myslím,že je to teď mězi námi hezké,ale stejně ve mně pořád je ten pocit nedůvěry. Někdy jede do krámu,na benzinu atd. a já si vždycky říkám,jestli jel opravdu tam a nesetkal se s ní. Občas se ho i zeptám,jestli se od té doby zkontaktovali,ale prý né. Což je mi také divný,když bydlíme ve stejným malým městě,oni se táááák milovali a najednou se během 3/4 roku ani nepotakají nebo nenapíší. Chtěla bych si to nějak ověřit, ale nevím jak. Je to fakt hrozný žít v tý nejistotě.(
Co se zaměřit na sebe?
Upravil(a) majkafa (14. 11. 2009 15:10)
Ahoj Leo07,
myslím si, že důkaz o tom, že to mezi tvým manželem a kamarádkou skončilo, není důležitý. Stejně by jsi tomu v této fázi nevěřila.
Zkus se zaměřit na sebe, věřit si a najít svojí pevnou půdu pod nohama.
Přeji hodně štěstí.
Není tady
Mně by tohle taky vadilo......nezaměřuj se na sebe, ale na něj .....tady děvčata vždycky radí, že má žena pracovat na sobě, když zahne manžel, ale ona za to nemůže ,selhal on............měl včas říct, že mu doma něco vadí ......takže žádný předělávání sama sebe , on se musí chovat normálně , jinak pojede.
Oni bohužel selhávají dost často......neumí se chovat normálně...začne si klidně s nejbližší kámoškou .....fakt nemyslí hlavou .Kamarádka má blbýho manžela, tak cítí šanci ...to je hnus.
Není tady
Roz, to, co píšeš, je nejkratší cesta k rozvodu, však ty jsi přece rozvedená. Lea chce naopak s manželem zůstat, a pak teda musí (měla by) zvládnout emoce a nevyčítat, nepřipomínat, vyrovnat se s tím, co bylo, sama. A získat sebeúctu.
Není tady
Daphné napsal(a):
Roz, to, co píšeš, je nejkratší cesta k rozvodu, však ty jsi přece rozvedená. Lea chce naopak s manželem zůstat, a pak teda musí (měla by) zvládnout emoce a nevyčítat, nepřipomínat, vyrovnat se s tím, co bylo, sama. A získat sebeúctu.
Já jsem rozvedená protože jsem měla bludy a manžel to neunesl.........já docela chápu, že nechce být s nevěrným mužem ........já bych ho kontrolovala taky , to je cesta k pravdě.......oni se někdy chovají jak nesvéprávní .....zvlášt když jim nějaká mrcha brečí na ramenou , jak to má doma blbý ........ona prostě chytla prvního, kterej byl poblíž, aby se vymanila z domácího prostředí. A ten kuba na to skočil.
Není tady
Roz, sama jsi jinde psala, že člověk by měl radit jen na základě vlastních zkušeností, když to sám prožil. Doporučuju se toho držet.
Leo, zkus vyhledat starší vlákna dam, kde to tak dopadlo, že manžel zůstal. Třeba Lucii33, Vanilku, Fanny5, nebo zkušenosti Nabuko. Nedávno se tady na vedlejším Vanilčině vlákně ozvaly.
Upravil(a) Daphné (14. 11. 2009 16:54)
Není tady
Leo, kromě jmenovaných jsou s původním manželem i holky, které postupovaly "lehce" jinak . Třeba Zklamaná , nebo já. V období podobném tomu, v jakém se nacházíš ty- na vážkách-, je momentálně asi nejblíže Laurenne.
Mysli na to, co vás spojuje. Nevyjížděj po svém muži zbytečně, zkus netrápit sama sebe představami. Jde to zpočátku blbě, něco bude už napořád "jinak" , ale lze to "jinak " pojmout i jako velikánské plus.
Pokud jsem si tak přečetla o tvém muži, přijde mi lehce podobný tomu mému "pokladu" i Zklamčinému manželovi ( dle vlastností, které popisuješ). Ulítnul v podobném období ( malý prcek v rodině, jinak je spolehlivý, tahoun, dobrák.)Je to chlap, který stojí za pokus přenést se přes jeho chybu. V poměru s chybami a "přečiny" jiných mužů mají ti naši mnohá plus navíc.
To , co bylo nezměníš, to co bude můžete společně budovat. A tobě neuškodí nebýt důvěřivá " nadstandardně". Stačí když se budete mít rádi.
A na nějaké slídění se vykašli!
Když bude chtít, bude maskovat dokonale, stejně na nic nepřijdeš. Důležitější je, jak se chová k tobě.
Upravil(a) zuzi777a (14. 11. 2009 17:16)
Není tady
Zkus mu odpustit. Tohle ještě nezní tak strašně. Některé statistiky říkají, že 90% сhlapů bylo někdy nevěrných... Ten Tvůj podle všeho nyní seká dobrotu, nevyčítej, nepátrej... Byl to úlet, asi se zamiloval, no taková zamilovanost rychle vyprchala. Vybral si být s Tebou, to je důležité.
Není tady
Na zacatku vztahu s manzelem jem zarlila priserne. Ted uz vim lip, jak chlapi funguji (i kdyz stale jen zhruba). Radeji nekontroluju, nechci nic vedet, i kdyz jsou okamziky, kdy zpozornim. Hlavni je, jak se chova ke mne a k synovi, jak travime cas spolu. Manzelstvi je dlouha cesta a myslim, ze ulet ci neveru poznamena jednou asi kazdy vztah. Dulezite je se s tim umet vyrovnat a vztah udrzet. Ovsem nesmeji si ti dva ublizovat. Pokud je manzel hodny a miluje te, snazila bych se na to nemyslet. Vim, ze je to tezke, ale jednou se nad to urcite dokazes povznest. Pokud chces vztah udrzet, nevycitej mu to uz, nemluv o tom. Drzim palce!
Není tady
O jakým úletu tady furt píšete, ženský?
"Asi 3x se líbali a hlavně psali smsky,ale oba odpřísáhli, že spolu nespali..."
To jen tak pro pořádek...
Není tady
Představovala jsem si při čtení této části, jak oba klečí na kolenou před svými zákonitými partnery a přísahají.
O "spaní" tady přeciž vůbec nejde.
majkafa napsal(a):
O "spaní" tady přeciž vůbec nejde.
To nejde, pravda...
majkafa napsal(a):
Představovala jsem si při čtení této části, jak oba klečí na kolenou před svými zákonitými partnery a přísahají.
...ale přesně tohle jsem si představil taky...
Není tady
Leo, tohle je vlastně optimistický,protože jsi si v praxi ověřila,že tvůj manžel je hrozně špatný zahybač .
Tu důvěru k němu získáš zpátky až časem.
A ve chvíli,kdy tě to začne štvát si představ sebe na jeho místě.
No, ruku na srdce ženský, kdyby mi stál v ložnici v trenkách Antonio Banderas,tak jde nějaká věrnost stranou .(tím se v těhle kousavých chvílích uklidňuji a zároveň se modlím,aby se náhodou někdo takový nezjevil v našem sousedství)
Není tady
Já vím,že musim začítu sebe, však to jsem už taky udělala,ale zároveň taky nechci být za tu,která to rychle odpustí, nebude o tom mluvit a manžel z toho vyjde nejlíp. Řekne si, no co, zas takovej průser to nebyl,žena to vcelku přešla, tak proč bych to neudělal někdy znovu. Takhle fakt skončit nechci. Vždyť on si musí taky uvědomit,co udělal a co všechno mohl ztratit.
A tady nešlo o žádný úlet. Oni si vyznali lásku (však neříkám každému,že ho miluju), plánovali si,že budou spolu, že on nás opustí. A o to mi jde. O to,že nevím,jestli k ní ještě něco necítí. Jestli kdyby se potkali nebo mu napsala smsku, jestli by se zase nezbláznil a neutekl už nadobro.
Chci mu věřit, chci s ním mít druhý dítě, ale nechci s dvěma dětmi zůstat jednou sama.
Upravil(a) lea07 (15. 11. 2009 11:07)
Není tady
Řekne si, no co, zas takovej průser to nebyl,žena to vcelku přešla, tak proč bych to neudělal někdy znovu. Tak to máš pravdu, takhle by to klidně mohlo být.
plánovali si,že budou spolu, že on nás opustí.
Já Ti nevím, a tohle jsi slyšela od koho? Je opravdická pravda? Zbytečně nezveličuj, jen se utrápíš.
O to,že nevím,jestli k ní ještě něco necítí.
A tohle chválabohu nepoznáš nikdy. Snad jedině kdyby to byl hlupák a dával to najevo, a v tom případě není nutno nad takovým člověkem plakat, ne? .
Není tady
lea07 napsal(a):
Chci mu věřit, chci s ním mít druhý dítě, ale nechci s dvěma dětmi zůstat jednou sama.
Hm, z tohohle důvodu jsem si s manželem druhé dítě nepořídila,takže to moc dobře chápu.
Myslím si,že kdyby spolu pořád ještě něco měli,tak by si to poznala.
A s tím . . . žena to celkem přešla. Ty chceš, aby dostal řádně za uši,ale zároveň na něj nechceš být pořád vnitřně naštvaná,že?
Není tady
lea07 napsal(a):
Vždyť on si musí taky uvědomit,co udělal a co všechno mohl ztratit.
Ano, to musí. A velmi oceňuji, že na rozdíl od mnohých jiných, jsi nenapsala: "co mi udělal"...
lea07 napsal(a):
A tady nešlo o žádný úlet. Oni si vyznali lásku...
Já Tvýho chlapa neznám, takže nemůžu mluvit za něj, ale podle mě mu šlo hlavně o to jedno... ... a nebo taky nešlo, ale pak je asi nějakej hlubší problém mezi váma, když takhle vyznává lásku jiné ženě...
Není tady
Holky, to že si vyznali lásku a plánovali si budoucnost mi přiznali oba,když se to provalilo. Nejsou to žádné moje představy.
Já prostě jen nevím,co mám teď dělat. Pořád se to vě mně nějak mlátí. Najednu stranu s ním chci být (je to hodný táta a vždycky byl i manžel, citlivý, pro druhé by se rozkrájel), chci mu věřit a nic už neřešit (hrozně měto vysává) a na druhou stranu pak příjdou chvíle,kdy podezřívám, kdy se ke mně donesou nějaké řeči a hned začnu kontrolovat, atd. Říkám si,že na každém šprochu pravdy trochu,tak začnu hned vyšilovat, že je všechno zpátky :-(
Nevím,nikdy se mi to nestalo,tak nevím, jak nebo co teď dělat. Nevím,jestli existuje účinný recept na to, jak to zvládnout. Proto prosím vás, co s tím už bohužel máte nějaké zkušenosti,jak žít dál.
Není tady
Pozri, keď s teobu zostal, asi si v jeho živote naozaj dôležitá... a to, čo sa stalo, ber ako nejakú skúšku, ktoru váš vzťah prešiel a pbstál. Budú ešte ďalšie skúšky(ja viem, nepotešila som ťa ) a asi budú mať clekom inú podobu. Čo už, to je život. Hlavne si nepostav život a vzťah a všekto na tejto jeidnej udalosti, ku ktorej sa bdueš vracať stále dokola. Nedôvera je normálna, ale skús ju odbúravať a byť len tak "normálne opatrná".
Není tady
Leo, myslíš si,že je to tvoje podezřívání opodstatněné, nebo je to spíš jen v tvé hlavě?
Není tady
Wereno, upřimně nevím :-( Chci manželovi věřit,že už nejsou v kontaktu a už jsem ho teď fakt dlouho nepodezřívala,ale minulý týden se ke mně donesly řeči, že je spolu někdo viděl v autě. A ikdybych si sebevíc říkala,že to není pravda,tak stejně v koutku duše si říkám, co kdyby. Na každém šprochu bývá pravdy trochu.
Není tady
A ptala ses ho na to?
V případě,že by tomu tak bylo, je tvá nedůvěra dost opodstatněná .
Není tady