Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#151 16. 3. 2007 6:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: ženská na mateřský=služka

Ty "malý poklady" jsou taky úžasný http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png. Už vidím, jak smečku tří malých ďáblíků pět minut před příchodem znaveného živitele umývám, češu a převlíkám, protože dýl čistý nevydrží... a pokud jejich zkrocení zvládnu, zas nedodržím další radu, protože po jim způsobeném příkoří je zcela jistě neudržím v tichosti http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png.

Lupina - moje tchýně tak sice chodila, ale nevnucovala mi to. To manžílek měl pocit, že když je to dobrý pro maminku, ženuška by neměla mít laune, protože troje punčocháče do měsíce je rozežranost... http://fora.babinet.cz/img/smilies/sad.png Takže já dodnes zašívám punčocháčky alespoň na chodidlech (kde to není vidět), i když bych se na to dávno mohla vykašlat, anžto si vydělávám a on ví houby, kolikery si koupím. Jenže kdykoli mířím s punčoškama ke koši, vynoří se z něho vztyčený virtuální káravý ukazováček... Jo, nejen rané dětství, ale i raná mateřská v nás zanechává hluboké stopy. Nakonec v obou těchto obdobích nás někdo "živil", tudíž si osoboval právo rozhodovat o nás.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#152 16. 3. 2007 14:45

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

já vám holky řeknu, že když jsem to před časem dostala od kamarádky, tak jsem si na začátku říkala, jak se pobavím. A čím dál jsem to četla, tím víc mě mrazilo, že jsem to tehdy ani nedočetla... usch  Přece tohle jsem slyšela jako malá a bylo to míněno docela vážně! Až na to, že mně už to jako holátku neopeřenému přišlo jako zrůdnost a ona máma teda taky nevypadala úplně přesvědčeně, když se mi to snažila vnucovat... Ale tu atmosféru, která z toho čiší, tu si teda pamatuju zatraceně dobře... usch


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#153 16. 3. 2007 14:51

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

helena napsal(a):

Jenže kdykoli mířím s punčoškama ke koši, vynoří se z něho vztyčený virtuální káravý ukazováček...

A nemohla bys do virtuálního ukazováčku virtuálne hryznout a uhryznout ho?

Nakonec v obou těchto obdobích nás někdo "živil", tudíž si osoboval právo rozhodovat o nás.

Ano.Myšlenka myšlenek a smile smile.. dumbom Co ta se nadělala potíží!!


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#154 16. 3. 2007 14:53

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

zkouška, zkouška! smile pí-čo-vi-na


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#155 16. 3. 2007 14:55

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

Jo tákhle!! Jsem se divila, co se mi to objevilo namísto mého pepřeného výrazu.. :-))) Takže tam mělo být to slůvko, v pořadí druhé. A pochopila jsem a umravňuju se.


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#156 24. 3. 2007 17:56

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: ženská na mateřský=služka

Iveta X napsal(a):

No, nechtěla jsem se zapojit do diskuse, abych zase nedostala vztek, ale nedá mi to. Před dvěma měsíci mi zkončila mateřská se třetím dítětem a funguje to  a celý roky fungovalo to tak, jak popísuje Beruška. Vstávám už roky jako první v půl šestý, pokud mě dítě nevzbudilo dřív. Pro všechny je snídaně na stole, po všech ustelu a umyju nádobí, děti i manžela neustále upozorňuju, kolik je hodin, aby sebou hodili a nepřišli pozdě. Pak honem odvést děti do školky a školy, nákup (ručně, auto používá manžel, v pátek jsem to hodila na váhu 14 kg), honem vařit oběd pro manžela. Pak se mi scházejí domů děti, pro nejmenší musím do školky, s prostředním na kroužky a k večeru začít s přípravou večeře a vykoupat děti. Někde mezitím ještě musím vyprat, uklidit, občas rozmrazit lednici a mrazák, umýt okna, vyprat koberce, povlíct peřiny--- Manžel jde z práce do hospody, musí si přece odpočnout po práci (což bez ironie chápu, ale já už jsem taky KO), no a když už jsou děti uložený, tak přijde z hospody domů a to musím ještě dát večeři jemu a umýt po něm nádobí. No a jelikož se po práci vykoupal, tak po něm musím pokaždé umýt vanu... A jaká to jsem hrozná manželka, když  po tom všem nepřicupitám v erotickém prádle a nepředvedu mu striptýz a nevyždímu ho do poslední kapky... Tak to si prý musí našetřit a jít do naitklubu....Že bych si někdy šla zacvičít nebo s kámoškou na kafe? Nebo si přečetla knížku nebo poležela ve vaně? Teď jsem na pracáku a nabízejí mi samé práce na směny a o víkendech, což odmítám, protože už prostě víc nemůžu, už víc nezvládnu. Takhle to táhnu už 12 let, nebyla jsem na žádný dovolený, na takový, kde by to bylo i s jídlem a se vším všudy. pokaždé jsme byli v chatce u vody, kde jsem musela i vodu ohřívat a samozřejmě zase všem vařit. A každý se mě ptá, jestli už něco dělám, že nemůžu tu finanční starost nechat jen na manželovi. Já vím, že dělá fyzicky náročnou práci, ale spí ráno do 7 hodin, po práci má volno a na nic nešáhne a o víkendech to samé. A co já? Asi bych zapadala do představ Berušky známých, ale samotnou mě to štve, jenže to nemůžu změnit, když prostě on nechce, odmítá se o tom bavit.

tak to si Iveto koleduješ o těžký životní průšvih... Dala ses dohromady se sobcem, který neví, co to je vztah, nemá tušení, co je to láska a partnerská harmonie a není ochoten slevit ve prospěch společné partnerské vize ze svého pohodlí.
Ty mu umožňuješ tento veget tím, že všechno to postíhᚠsama a on po práci může do hospody. I kdybys nyní znala přesnou míru povinností, které bys měla nechat na něj, pravděpodobně ti to nebude nic platné, protože miláček se začne sakra divit: doteď jsi to zvládala a najednou mᚠkupu řečí? Toto opravdu nemusí skončit dobře, a já se tě ptám, co s tím hodlᚠdělat?
Mně je divné už to, že on chodí do hospody a ty za kamoškama na kafe? To nemáte společné zájmy? Jak tak můžete žít? Leda tak způsobem, kterým žijete, to je jasné...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 

#157 28. 3. 2007 6:53

host5522
Host

Re: ženská na mateřský=služka

Svas napsal(a):

Týý jo, Heleno, jak dobře to znám. Taky si vždycky něco koupím, pak si to vyčítám a honem přemýšlím, že je to pro mě vlastně škoda a že bych to mohla dát někomu jako dárek. Nejsme zvyklý do sebe investovat, neumíme to, asi že doma moc peníze nebyly, vždycky bylo něco nebo někdo potřebnější. Musíme se naučit se rozmazlovat, jo jo, tak teorie by mi šla (kabát ze sekáče jsem nosila deset let).

Souhlas. smile Moje mamka si koupila značkovej batoh. První "značková věc" v životě. (Po tom, co se jí po 5 letech batoh od Vietnamců rozpadl.) Ale už se jí to nějak rozleželo v hlavě a přemýšlí, komu z rodiny batoh dá a koupí si obyčejný,.,, dumbom

 

#158 28. 3. 2007 7:42

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: ženská na mateřský=služka

Salvatore: Špatně jsi Ivetu pochopil. Její muž chodí do hospody, zatímco ona maká doma jako barevná a na kafe s kámoškou si musí nechat zajít chu.

IvetaX: Ivet, je to fakt na tobě, jestli s tím něco uděláš. Ono ti můžeme poradit, ale udělat to musíš ty. Já bych zkusila přestat být hodná mamča a přerozdělit povinnosti. S mužem to bude asi těžký, ale děti by se snad ještě daly ukočírovat. Hlavně musíš vydržet a třeba to nádobí po nich nemýt.....tak možná jednoho dne nebude do čeho uvařit čaj. No a co?...Neumyješ ho! ... až se to stane po druhý, tak pochopí ten, jemuž bylo svěřeno mytí nádobí, že opravdu má taky máknout. Muže bych instruovala, aby aspoň nekibicoval, když osobně s ničím nepomůže (vím, jak tě umí podtrhnout, když po dětech něco chceš). Klidně bych mu něčím pohrozila, pokud mě bude shazovat před dětmi. Čím, to budeš líp vědět ty, co by mu tak mohlo vadit (třeba bych přestala dělat ty obědy nebo večeře...pokud je žravý typ, a to si pamatuju, že je, to by mohlo zapůsobit).... Fígl je v tom, že musíš vydržet a překonat ten svůj slepičí mozeček a donutit se přehlížet to špinavý nádobí apod. (promiň za "slepičí mozeček", já to mám taky zakódovaný, že se mám starat do roztrhání těla, ale když jsem si dala tu práci a donutila se neposlouchat tu "slepici" v sobě, začala dcera po sobě uklízet..... Nebo jedna moje známá má kluka, asi 11 let, a ten, když měl něco udělat, tak za ní přišel s otráveným výrazem a otázkou, jestli už to "takhle" stačí..... ona mu na to řekla, a to udělá tak, jak ON si myslí, že to stačí...no tak kluk něco odflákl....večer chtěl, aby mu máma přinesla pití. Tak mu přinesla sklínku a v ní asi tři centimetry šávy...se slovy, že si myslela, že to takhle je dobrý, že to stačí....kluk je chytrej, pochopil a další povinnosti už plní tak, aby to fakt bylo dobrý...ovšem ona musela být chvíli drsná). Ivet, držím ti palce a nenech se zblbnout názorem venkovských pipin, že muže je třeba obskakovat, nebo on je unavený z práce. Vždy ty určitě taky někdy únavou sotva chodíš... (Normální chlap ženskou nenechá, aby se strhala, a pomáhá jí. Pokud to nemá v sobě, je potřeba ho to naučit. Nebo vynechat některé zbytečné práce - např. ta tvoje příprava snídaně na dvakrát - sladká a slaná...to bych ho hnala, holomka! wink Ovšem muži, který by po nejen umyl po sobě vanu - to považuju za samozřejmost, asi jako třeba splachovat záchod...takže muži, který by občas i třeba vyluxoval nebo nakrmil králíky, tomu bych dělala snídani třeba i na třikrát smile ... ale toho tvýho bych spíš dřív dumbom

Upravil(a) Eva36 (28. 3. 2007 7:45)

Není tady

 

#159 29. 3. 2007 21:23

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 1935
Web

Re: ženská na mateřský=služka

Salvator napsal(a):

Iveta X napsal(a):

No, nechtěla jsem se zapojit do diskuse, abych zase nedostala vztek, ale nedá mi to. Před dvěma měsíci mi zkončila mateřská se třetím dítětem a funguje to  a celý roky fungovalo to tak, jak popísuje Beruška. Vstávám už roky jako první v půl šestý, pokud mě dítě nevzbudilo dřív. Pro všechny je snídaně na stole, po všech ustelu a umyju nádobí, děti i manžela neustále upozorňuju, kolik je hodin, aby sebou hodili a nepřišli pozdě. Pak honem odvést děti do školky a školy, nákup (ručně, auto používá manžel, v pátek jsem to hodila na váhu 14 kg), honem vařit oběd pro manžela. Pak se mi scházejí domů děti, pro nejmenší musím do školky, s prostředním na kroužky a k večeru začít s přípravou večeře a vykoupat děti. Někde mezitím ještě musím vyprat, uklidit, občas rozmrazit lednici a mrazák, umýt okna, vyprat koberce, povlíct peřiny--- Manžel jde z práce do hospody, musí si přece odpočnout po práci (což bez ironie chápu, ale já už jsem taky KO), no a když už jsou děti uložený, tak přijde z hospody domů a to musím ještě dát večeři jemu a umýt po něm nádobí. No a jelikož se po práci vykoupal, tak po něm musím pokaždé umýt vanu... A jaká to jsem hrozná manželka, když  po tom všem nepřicupitám v erotickém prádle a nepředvedu mu striptýz a nevyždímu ho do poslední kapky... Tak to si prý musí našetřit a jít do naitklubu....Že bych si někdy šla zacvičít nebo s kámoškou na kafe? Nebo si přečetla knížku nebo poležela ve vaně? Teď jsem na pracáku a nabízejí mi samé práce na směny a o víkendech, což odmítám, protože už prostě víc nemůžu, už víc nezvládnu. Takhle to táhnu už 12 let, nebyla jsem na žádný dovolený, na takový, kde by to bylo i s jídlem a se vším všudy. pokaždé jsme byli v chatce u vody, kde jsem musela i vodu ohřívat a samozřejmě zase všem vařit. A každý se mě ptá, jestli už něco dělám, že nemůžu tu finanční starost nechat jen na manželovi. Já vím, že dělá fyzicky náročnou práci, ale spí ráno do 7 hodin, po práci má volno a na nic nešáhne a o víkendech to samé. A co já? Asi bych zapadala do představ Berušky známých, ale samotnou mě to štve, jenže to nemůžu změnit, když prostě on nechce, odmítá se o tom bavit.

tak to si Iveto koleduješ o těžký životní průšvih... Dala ses dohromady se sobcem, který neví, co to je vztah, nemá tušení, co je to láska a partnerská harmonie a není ochoten slevit ve prospěch společné partnerské vize ze svého pohodlí.
Ty mu umožňuješ tento veget tím, že všechno to postíhᚠsama a on po práci může do hospody. I kdybys nyní znala přesnou míru povinností, které bys měla nechat na něj, pravděpodobně ti to nebude nic platné, protože miláček se začne sakra divit: doteď jsi to zvládala a najednou mᚠkupu řečí? Toto opravdu nemusí skončit dobře, a já se tě ptám, co s tím hodlᚠdělat?
Mně je divné už to, že on chodí do hospody a ty za kamoškama na kafe? To nemáte společné zájmy? Jak tak můžete žít? Leda tak způsobem, kterým žijete, to je jasné...

Muzu se zeptat , proc mas 3 deti s muzem, ktery ti vubec nepomaha ? Toto vsechno jsi uz musela zjistit pri prvnim diteti, co te vedlo k tomu poridit si dalsi dve  misto , abys vyresila vas vztah ?

Není tady

 

#160 30. 3. 2007 10:02

Jarča
♥♥♥♥---
Registrovaný: 14. 4. 2006
Příspěvky: 289

Re: ženská na mateřský=služka

Kluka jsem vozil do školky sám, takže v sedm vstát, ustrojit malého, dát mu něco k jídlu, šup do auta a sedm km do školky. Pak zpět domů, práce na firmě, mám penzion kde i bydlím, postarat se o chod, opravy, personál atd... prostě práce nad hlavu. Přítelkyně vstávala v deset (do práce nechodila), a byla strašně unavená. Když jsem něco uvařil, tak bylo, když ne tak ne. Na úklid a ostatní práce doma jsem najímal brigádníky. odpoledne zase kluka vyzvednout ze školky, dát mu najíst, taky si s ním trochu pohrát, umýt, uložit, přečíst pohádku. Je pravda, že vyprala - nežehlila, protože to jí strašně nebaví a navic se jí to zdálo zbytečný. Loni na jaře odjela na tři týdny na dovolenou do zahraničí. Sama se svými přáteli, kluka mi nechala na starost. Potřebovala si z toho všeho odpočinout


Holky nepřipadá vám někdy, že takovýhle ženský, který vstávají v 10 a na domácnost pečou mají ty nejlepší chlapi, který by za ně dýchali, zatímco my "blbé" které péčí o domácnost padáme na hubu máme prostě smůlu a doma sobce, kteří to nikdy neocení?
Bylo by asi dobré si občas zahrát na sobce, na všechno se vykašlat a myslet jenom na sebe..Ale asi hned na začátku, protože potom, když už je to zajeté v kolejích, ve kterých to je, je to asi prd platný

Není tady

 

#161 31. 3. 2007 20:13

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: ženská na mateřský=služka

Jarča napsal(a):

Holky nepřipadá vám někdy, že takovýhle ženský, který vstávají v 10 a na domácnost pečou mají ty nejlepší chlapi, který by za ně dýchali, zatímco my "blbé" které péčí o domácnost padáme na hubu máme prostě smůlu a doma sobce, kteří to nikdy neocení?
Bylo by asi dobré si občas zahrát na sobce, na všechno se vykašlat a myslet jenom na sebe..Ale asi hned na začátku, protože potom, když už je to zajeté v kolejích, ve kterých to je, je to asi prd platný

Jarčo, dneska tě vyloženě pronásleduju big_smile Nemyslím, že je dobré "zahrát si na sobce", stačí nedělat systematicky sobce z vlastního manžela tím, že udělám VŠECHNO v domácnosti. Anebo, když už jsem tak blbá nebo mám takovou smůlu a sobce si vezmu, tak tím, že všechno udělám sama, ho v tom maximálně utvrdím. Čili já bych byla spíš pro to, aby člověk od začátku prosazoval nějaký systém, který dává prostor a volný čas OBĚMA partnerům, a hodně pozorně bych sledovala, jak k tomu partner přistupuje. A pokud bych získala dojem, že v tomhle nehodlá spolupracovat, případně u toho neustále mektá, nebrala bych ho, ani kdyby to byl poslední chlap na zeměkouli dumbom .

Není tady

 

#162 5. 4. 2007 19:19

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: ženská na mateřský=služka

Jé, nějak jsem na tuhle diskusi zapomněla a teprve teď jsem zjistila, že se zase probírá to, co jsem psala někdy před půl rokem. No ale v podstatě se vlatně nic nezměnilo. Chodila jsem čtvrt roku do práce na zkrácený úvazek, ale jelikož neplatili, tak jsem zase zkončila doma..... Celou dobu bylo všechno při starém, ale jelikož jsem dělala jen na pár hodin, tak jsem zvládala a stíhala. Ivano, proč jsem měla tři děti? Dvě jsme plánovali, dokonce jsem několik let nemohla otěhotnět, až po 4 letech. Třetí se narodilo, když jsem užívala antikoncepční čípky, je to paradox, tak dlouho jsme na děti čekali a pak úplný opak, ale asi právě proto jsem nedokázala jít na potrat. Je pravda, že už tehdy jsem věděla, že to doma není tak, jak bych si představovala, ale byla jsem na mateřský, tudíž pořád doma a brala tedy jako samozřejmost, že je to všechno na mě, když manžel vydělává. A i ten pohled, jak tady zmiňuje Eva, že je leckde zažitý, že mužský se má obskakovat, když je unavený z práce (tedy jak píše, že je to názor venkovských pipin smile ). Teď mám období, kdy jsem si to v sobě trochu urovnala, byla jsem předtím dost dlouho rozhozená, že nemám práci a připadala si tak nějak méněcenná a snažila se vzít cokoliv s rozumnou pracovní dobou, ale po tom čtvrt roku, co jsem pracovala v podstatě zadarmo a dělala jsem blbce doma i v práci, tak teď mám v sobě takový klid. Už dělám blbce jen doma. Teď v pondělí šel manžel k zubaři, nejmladší syn už od minulého týdne pobrekává, že ho bolí zub, tak jsem chtěla, aby ho vzal manžel sebou, že to se zubařem domluvím. Aby se to odbylo při jednom čekání (nevím, jak kde, ale tady je to tak na 3 hodiny v čekárně...). Manžel se rozčílil, že to raději nikam nepůjde a nakonec šel sám. Kluk měl včera horečku(už podruhé zánět u zubu), takže dneska jsem ráno volala zubaři, jestli nás vezme  a pěkně si se synem vystála frontu, vyslechla si, jak je rozmanzlený, že brečí atd.... Píšu to jen proto, že když jsem se o tom bavila se sousedkou, tak ta mi povídala, že přeci po manželovi nemůžu chtít, aby chodil s dítětem k doktoru..... Asi si to fakt děláme samy, to jak se k nám chlapi chovají...

Upravil(a) Iveta X (5. 4. 2007 19:21)


Iveta X

Není tady

 

#163 5. 4. 2007 21:30

666salome
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Moravěnka
Registrovaný: 24. 8. 2006
Příspěvky: 6309
Web

Re: ženská na mateřský=služka

S tvou poslední větou naprosto souhlasím, je pravdivá nejméně na 100% tím samy myslím ženy obecně big_smile protože co nám je platné když se je snažíme předělat aby nám trochu pomáhaly když se ženy okolo tomu diví co že to má doma za ženskou vissla když vaří muž, natož aby šel s dítětem k doktorovi dumbom Nevidí už že sice uvařil ale nakoupila žena a taky to nádobí pak tři hodiny myla a on vaří tak jednou do měsíce a je vynášen do nebe roll za to ona vaří každý den a to je považováno za samozřejmost dumbom a kde berou tu jistotu, že starosti kolem dětí jsou na ženě??? Oni ty děti snad nejsou jejich??


************Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola ************
http://smajlici-1.ic.cz/znameni/1/rak.gifhttp://smajlici-1.ic.cz/zvirata/9/073.gif
************ Nevěřím na zázraky  -  spoléhám na ně ************

Není tady

 

#164 5. 4. 2007 22:15

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: ženská na mateřský=služka

Těžký opakující se problém...:nedoceněná žena v domácnosti!!! Někde v novinách jsem viděla nějaký statistický rozbor, že kdyby všecky věci, co ženská doma udělá, vykonaly služby, stálo by to měsíčně asi 35.000,-Kč. To my asi všecky víme. Ale co s tím? Víš co? Nic. Tak daleko ještě nejsme, ALE...........
    Představ si, jenom si tak představ, že mᚠněkde doma, třeba na lednici, nebo já nevím kde, takový maličkatý trezorek, růžový, nebo prostě takový, jak se Ti líbí, aby byl pro Tebe roztomilý. No a ještě si představ, že Ti tam těch 35.000,- každý měsíc, každého prvního, nebo patnáctého, nebo posledního prostě přijde. Vži se do toho, prosím, aspoň na chvilku! Tak, seber ty peníze a udělej s nima, co chceš. Jsou Tvoje. Ne dětí, ani rodiny, ale jenom Tvoje. Mᚠto? Je to tak těžký o tom aspoň snít? Jsem už stará baba, děti jsou skoro dospělé, ale tohle mi pořád funguje... Ahojky, LViktorka

Upravil(a) LViktorka (5. 4. 2007 22:17)

Není tady

 

#165 5. 4. 2007 22:38

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

Viktorko! Mám to! Všechno to mám! I trezůrek i všechno!! Ale jak ti, krucisakr, funguje zhmotnění těch prašulí??????????????????


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#166 5. 4. 2007 23:06

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: ženská na mateřský=služka

lupina montana napsal(a):

Viktorko! Mám to! Všechno to mám! I trezůrek i všechno!! Ale jak ti, krucisakr, funguje zhmotnění těch prašulí??????????????????

To neřeš, prostě tak jak se Ti tam doma objevil, seber to, obleč se, uprav, nebo taky ne, jak chceš a utíkej nakupovat. Nebo do kasína, na Kanáry, je to na Tobě, mně to stačí, protože dkyž mám málo, řeknu si:"a jednou jsem ještě udělala toto a tamto, a dostala jsem za to tolik a tolik (když potřebuju stotisíc, tak tam mám stotisíc, chápeš?) no, a to je všechno.

Není tady

 

#167 5. 4. 2007 23:10

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

Nooo....já to i snad tak nějak chápu...jen jestli to chápou medle třeba v těch érolinkách, nebo u Gucciho lol lol


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#168 5. 4. 2007 23:41

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: ženská na mateřský=služka

Nějak jsi zvadla. Vždy to nejde, no ale někdy zas jo. Pro jiné chvíle, takové ty úplně moc plné vzteku mám něco jiného: Mám takovou skleněnou kouli, vypadá jako bublina, vznáší se ve vzduchu. Trčí z ní hlaveň nějaké velké zbraně. Nastoupím do ní, po průhledných schodech, po laně nebo po žebříku, podle toho, kde zrovna jsem. Zadám cíl cesty.Kdekoliv.Všude se dostane. Zaměřím na člověka nebo objekt, kterého se chci zbavit a vystřelím. Zmizne to všecko, fakt, nehlučně, bez následků. Někdy jsem měla problém třeba s nějakými pozůstalými po komsi, koho jsem zlikvidovala, třeba děti, nebo příbuzní, přátelé, proti kterým nic nemám. Musela jsem upravit funkci mé koule tak, aby vymazala z paměti všem všechny vzpomínky na moji obě. Také mi někdy pouhé odstřelení nestačilo, abych se přestala vztekat, tak jsem to posílila tím, že ze zastřelené oběti spadli na zem šaty a všechno, co měla na sobě, zmizelo jen tělo. Do těch oblečků jsem potom kopla, nebo je spálila. Je to asi morbidní, ale je to dost účinné.

Není tady

 

#169 6. 4. 2007 0:09

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

No hrome! Tak to bych já radši snad nezkoušela, ještě bych si to moc vmyslela..lol Na sebe to  neumím, ale budu tvoje metody študýrovat, to si piš! Zato jsem to moc hezky uměla na děti - když je zlobila nějaká strašidla, ošklivé sny a tak. To jsme čarovali s pavím perem...jeden by neřek, jak účinný je takový paví pero smile smile Co se vzteku týče, mám já spíš ten opačný problém. Někdy mi ale hezky fungovaly takový jako žaluzie okolo mě: když bylo zapotřebí, zavřely se a někdy nestačily, tak jsem je naštelovala všechny rovnoběžně a ony udělaly průvan a to, co mělo, skrze mě prošumělo...


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#170 6. 4. 2007 22:03

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 8. 9. 2006
Příspěvky: 16397
Web

Re: ženská na mateřský=služka

Iveta X napsal(a):

... Asi si to fakt děláme samy, to jak se k nám chlapi chovají...

Ono někdy pomůže radikálně ke svým zlatíčkům změnit přístup ... pak ti buď ubude to nejnáročnější dítě (manžel) a nebo - v lepším případě - přibude pár pomocných ruk. Je to hop nebo trop, ale jak tak čtu tvou situaci, vždycky můžeš jen vydělat.
A určitě je dobré zapřáhnout děti, jak psala Eva - především pro ně, připraví je to na život.
Já pod dojmem jednoho dílu výměny manželek udělala tabulku na všechny domácí práce a přidělila nám všem rovnoměrně služby, protože všichni trávíme v zaměstnání nebo ve škole (vč. mimoškolních aktivit) asi tak stejnou dobu. Nésu nijak zvl᚝ důsledná, takže jim dodržování tabulky vydrželo cca 14 dní, ale uvědomili si (vč. mé drahé polovičky), že je toho doma na práci vcelku dost, a když si dnes řeknu - nebo dokonce, když vidí, že nestíhám, tak bez problémů pomohou (a někdy aj sami od sebe, zlatíčka moje hjarta). A já pak už jen děkuju a chválím (to jim dělá dobře smile)


"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

 

#171 6. 4. 2007 22:27

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: ženská na mateřský=služka

lupina montana napsal(a):

No hrome! Tak to bych já radši snad nezkoušela, ještě bych si to moc vmyslela..lol Na sebe to  neumím, ale budu tvoje metody študýrovat, to si piš! Zato jsem to moc hezky uměla na děti - když je zlobila nějaká strašidla, ošklivé sny a tak. To jsme čarovali s pavím perem...jeden by neřek, jak účinný je takový paví pero smile smile Co se vzteku týče, mám já spíš ten opačný problém. Někdy mi ale hezky fungovaly takový jako žaluzie okolo mě: když bylo zapotřebí, zavřely se a někdy nestačily, tak jsem je naštelovala všechny rovnoběžně a ony udělaly průvan a to, co mělo, skrze mě prošumělo...

JSEM zase tady. Když jsem se o své kouli poprvé zmínila svojí psychoterapeutce (po*ný název pro tak perfektní konzultantku), myslela jsem, že mi nadá, vyčte to, nebo tak něco, že mi řekne, že jsem magor. Nestalo se. A teď, když jsem to na veřejnost pustila snad podruhé v životě, dozvídám se, že nejsem sama, kdo si tvoří virtuální ochranu na zachování duševní pohody, děkuji za úpřimnost. Cítím se teď méně "divná", než předtím. Tvoje žaluzie jsou asi taky moc senza, vyzkouším to. V práci se mi někdy stává, že mi ty lidi kolem lezou na nervy, ne že by něco provedli, ale znᚠto, jsou takové chvilky, že negativní energie, které pro tebe někdo vyzařuje, a jinak je zvládᚠbez problému, jsou najednou nesnesitelné a neúnosné. Kdybych tohle četla dnes ráno, zatáhla bych je kolem sebe (ty žaluzie), na mou duši, byla jsem tak vzteklá a naštvaná na všechny kolem...Jednou jsem se v kuchyni vztekala nad rozbitými dvířky od trouby, oprava cca za 1.000,-Kč, nadávala jsem něco ve smyslu:"Blbá troubo, proč si nepraskla před tím měsícem, když ti končila záruční doba..." a tak. Tehdy desetiletá dcera o mé kouli ví, asi jsem jí někdy když se trápila, vysvětlila princip její funkce. Ona se na mně nevinně podívala a říká: "Mami, tak proč nenastoupíš do tý tvý koule a nenakopneš ju?"(střílení jsem trochu upravila pro desetileté děcko, že ano). Moc jsem ji neposlouchala, ale když jsem si uvědomila, co říká, ptám se: "Koho?", a ona na to: "...no přece tu blbou troubu!" No, v té hrozné chvíli mi to dost moc pomohlo, nejen koule, ale ta pohotovost a bezprostřednost děcka...

Není tady

 

#172 6. 4. 2007 23:01

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 1548

Re: ženská na mateřský=služka

Viktorko, ty jsi takový "tulák po hnězdách", viď..... No ale vážně, tu knížku jsem četla několikrát, je krásná a pomáhá. Jestli mᚠčas, tak mrkni na tohle http://ld.johanesville.net/london-01-tu … ach?page=9  Našla jsem ten úryvek, z kterýho mě až mrazí. Myslíš, že něco takovýho může být ve vyjímečných případech reálný?


Iveta X

Není tady

 

#173 6. 4. 2007 23:03

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí
Registrovaný: 14. 2. 2007
Příspěvky: 17877

Re: ženská na mateřský=služka

No já dnes na žaluzie zapomněla a druhak teď na ně není čas - řeším jiné věci, dost namáhavé a tak musej stranou. Ale řeknu ti, to byl den na h***o. Dcera mi říkala, že vůbec neměla pocit, že je hezky, ačkoli bylo, psík ležel jak lemra, nebo hryzal jak magor, lidi na silnici se chovali jako stádo pod palbou muchniček. Jak kdyby začali vířit vzduchem démoni, či co. Snad to bude zítra lepší a já se těším na další rozhovor.


Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

 

#174 7. 4. 2007 2:27

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: ženská na mateřský=služka

LViktorko, tys asi měla na mysli líheň na peníze smile na mě teda po dobu mého manželství žádný růžový trezorek na lednici nečekal a pokud třeba čekal, tak z růžového trezorku jsem si vytáhla akorát ten obnos, co jsem tam sama vložila. Navíc pro mě manželství byla černá díra, kam jsem vložila značnou částku peněz a už jsem je v životě neviděla. Místo růžového trezorku mi tak nějak přijde patřičnější temnej kanál big_smile
No nic, omlouvám se. Třeba jsem nepochopila, co jsi tím růžovým trezorkem vlastně měla na mysli smile


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#175 7. 4. 2007 13:31

LViktorka
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 5. 4. 2007
Příspěvky: 635

Re: ženská na mateřský=služka

Iveta X napsal(a):

Viktorko, ty jsi takový "tulák po hnězdách", viď..... No ale vážně, tu knížku jsem četla několikrát, je krásná a pomáhá. Jestli mᚠčas, tak mrkni na tohle http://ld.johanesville.net/london-01-tu … ach?page=9  Našla jsem ten úryvek, z kterýho mě až mrazí. Myslíš, že něco takovýho může být ve vyjímečných případech reálný?

Ahoj Ivetko X (Ty mᚠjméno jak nějaký Maran, chichi), já se asi zblázním, rodina mě zavrhne, umřou hlady, nebo já nevím. Spálila jsem polívku, jak jsem tady plavala. Jak to všechno napsat rychle? Ó, je to vlastně moc dobré, budu přinucena říkat věci stručně...Tak jo. Postupně: Jsem hrozný tulák, nejen po hvězdách. Poslouchám lidi, o čem si povídají, přemýšlím o nich, ne ze zloby, ale tak, možná bych to nazvala "vkradením se do jejich životů". Gray je úžasnej, četlas ještě jiné díly? Kdybych ty knihy znala dřív, určitě bych za sebou neměla tři nevydařená manželství. Vlastně nevydařená ne, protože mám pět božských dcer, ale řekněme "neukončená", tak. Dívala jsem se na to, co jsi mi poslala: četla jsem jenom tu jednu devátou stranu, pak jsem přišla na to, že v ní lze listovat a že je tam celá (asi, to jsem jenom vydedukovala z nějakého nápisu, co tam byl). Víš, já jsem přesvědčena, že je to možný, a že se to může stát i lidem, kteří se o to nesnažili vědomě. Když se jim nepovede vrátit, umřou. Je to pro mne naprosto přirozený, to, co máme ve svých myslích, ve svém vědomí, a i schopnostech, máme tak strašně málo rpobádané, až je to hanba vedle toho, že někteří z nás chodí zkoumat jiné planety apod. Já sama bych to ale nerada zkoušela, pouze asi v tom případě, kdybych opravdu trpěla fyzicky tak, jak trpěli oni, protože ač je těžkej, miluju svůj život a nechtěla bych ho zatím opustit, ještě tady mám nějaké věci na vyřízení... Vpodstatě jsem posera a bála bych se, že se nevrátím.
Chtěla jsem se jenom svěřit s tím, že já jsem takovýhle "pokec" online objevila teprve teď, když už jsem babičkou. Jasně, že toliklet, co tady lidi honěj internet, jsem věděla, že to jde, chodila občas do int.kav.hledat informace, ale takhle si s někým povídat, bylo pro mne tabu, no a teď se chovám jako blázen, nemůžu se toho nabažit. Doufám, že to zchladne.

PRO LUPINU MONTANU: ja jsem se úplně řehtala nad pomyšlením, že se postavím do toho průvanu mezi žaluziema a "budu čistá". Myslím, že mi to bude určitě fungovat, zatím nejsem "zamořená". Co řešíš, jestli to není tajemství?

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů