18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak to je Jájo Tvůj manel zase opačný extrém. Já snad taková nejsem, snaím se trestat i chválit a odměňovat, kdy je za co. Oni mi to moje děti v dospělosti řeknou, co jsem dělala patně, tak jako já to často probírám s mou makou, co mi vadilo. Ale přistihla jsem se, e některý chyby stejně opakuju...
Není tady
Ela.. napsal(a):
Přesně tak, oni před problémy utíkají, vypnou se nebo dělají, e je nevidí (pokud je tedy skutečně nevidí). U nás je to tak, e kdy jsou děti protivné (třebas díky nemoci), tak se sebere a uteče - třebas na ty ryby, za kamarády.. A nebo prohlásí, e si potřebuje vypláchnout hlavu a oere se do němoty.. A co enská, a nepotřebuje vypnout, vysadit, odpočinout si ?? Asi ne, ona není člověk, ale robot.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Co vydrí enská, to by člověk nevydrel ..
No Elo, ten citát dole to vyjadřuje víc ne výstině. A oni to ví....
Není tady
Jojo, kdy se jako prvňáčci dvojčata učili psát, to bylo o nervy tuplovaně. Občas jsem se neudrela a zařvala, nače jsem se dozvěděla, e jsem hysterka a na děti se musí v klidu a on mi předvede, jak se to dělá správně. Notak jsem si la vedle zapálit - jetě jsem nedokouřila a tatínek řval jako bejk... I típla jsem vajgla a la jsem to s nimi dopsat... a pak u mi to zůstalo, protoe buď nebyl doma nebo měl cokoli "důleitějího" ne úkoly.
Není tady
já o sobě vim, e občas prakticky bezdůvodně vybuchuju, ale jeliko jsem vdycky dceru vedla k upřímnosti, tak i kdy si to já třeba ani neuvědomim, tak ona mě potom na to upozorní.
Ale s manelem to byl fakt boj - nevěděla jsem co s tim: trest byl potřeba, ale takovej? a bez časovýho omezení? A co bylo nejhorí tak zakazování krouků...- opět na dobu neurčitou - to jsem fakt pěnila. A několikrát se jí pokouel zakázat nějaké vystoupení (tancování, básničky...) a nemohl pochopit, e tohle přece nejde, e nemůe zkazit to vystoupení ostatnim dětem. Take teď ve řeim sama a je klid - jenom projít dětskym pokojíčkem to nejde. Manel trval na perfektnim úklidu (stejně to bylo jenom na chviličku a úklid jí zabral spoustu času)
Není tady
estý den přesčas
Ne Pán Bůh vytvořil enu, pracoval u estý den přesčas. Anděl se zjevil a řekl: "Proč se tou jednou bytostí zabývá tak dlouho?"A Pán Bůh odpověděl: "Viděl jsi její specifický popis? Musí být kompletně omyvatelná, ale ne plastická, musí mít 200 pohyblivých částí, vechny nahraditelné, musí fungovat na černé kávě a zbytcích, musí mít lano, které udrí najednou dvě děti a které zmizí, kdy ty se pak postaví na vlastní nohy.Musí mít polibek, co vyléčí cokoliv od odřeného kolena ke zlomenému srdci a musí mít 6 párů rukou."Anděl byl ohromený tímto poadavkem.
Pán Bůh zareagoval: "Ví, ty ruce, to není problém. Problém jsou tři páry očí, co matky musí mít. Jedním párem očí musí vidět skrz zavřené dveře a bude se ptát dětí, co dělají i přesto, e to bude vědět. Dalí pár vzadu na hlavě, aby věděla, co potřebuje vědět, přestoe si nikdo nebude myslet, e to dokáe. No a třetí pár bude vpředu na hlavě. Ty jsou na dívání se na plačící dítě, a těmi bude vyjadřovat, e mu rozumí a miluje ho i bez vyslovení by jen jediného slova." Anděl se pokouel zastavit Pána Boha: "Je to příli práce na jeden den, počkej aspoň do zítřka, pak to dokončí!" "Ale to nemůu!" zaprotestoval Pán Bůh, "jsem tak blízko k dokončení tohoto stvoření. Je tak blízké mému srdci. Ona u uzdravuje sama sebe, kdy je nemocná, a dokáe ivit rodinu!" Anděl přistoupil blí a dotkl se eny: "Ale ty jsi ji udělal tak měkkou, Pane." "Je měkká," souhlasil Pán Bůh, "ale takté jsem ji vytvořil tvrdou a neochvějnou. Ty nemá ponětí, v čem musí vytrvat, nebo co úspěně dokončit." "Bude schopná myslet?" zeptal se Anděl. Pán Bůh odpověděl: "Nejene bude schopná myslet, ale bude schopná i zdůvodňovat a vyjednávat." Anděl si potom něčeho viml, natáhl se a dotkl se tváře eny. "Aj, vypadá to, e tenhle model ti promoká. Říkal jsem ti, e jsi do ní zkouel vloit příli mnoho.""To není promokání!" namítl Pán Bůh, "to je slza." "Na co je slza?" zeptal se Anděl. Pán Bůh odpověděl: "Slza je její způsob pro vyjadřování radosti, smutku, její bolesti, jejího rozčarování, její samoty, jejího alu i hrdosti."Anděl byl ohromený. "Ty jsi génius, Pane. Myslel jsi na vechno.""eny mají sílu, co okouzlí mue. Nosí děti, nosí utrpení. Nosí povinnosti, ale přitom drí pohromadě těstí, lásku a radost. Usmívají se,kdy chtějí křičet. Zpívají, kdy chtějí plakat. Pláčí, kdy jsou astné a smějí se, kdy jsou nervózní. Perou se za vechno, čemu věří. Postaví se proti nepravosti. Neberou "Ne" jako odpověď, kdy věří v lepí řeení. Nepotřebují nové boty, aby je mohly mít jejich děti. Jdou k lékaři s ustaranou přítelkyní. Milují nepodmínečně. Pláčí, kdy jejich děti excelují a radují se, kdy jsou jejich přátelé
oceněni. Jejich srdce se lámou, kdy zemře přítel. Trápí se při ztrátě člena rodiny, ale stále jsou silné. I kdy si myslí, e u jim ádná síla nezůstala. Vědí, e pohlazení a polibek vyléčí zlomené srdce. eny jsou různých velikostí, barvy a tvarů. Budou řídit, létat, chodit, běhat. Srdce eny je to, co způsobuje, e se svět otáčí. eny dělí od muů mnohem víc ne jen porod - nosí radost a naději.
Nabízí soucit a ideály. eny mají vdycky co říct a co darovat." Anděl se ji přestal ptát a nechal Pána Boha pracovat.
Toto má být připomínkou, jaké jsou eny
Jetě jsem si vzpomněla na jednu větu: Musíme se pochválit sami neb nikdy jiný to za nás neudělá...;-)
Týý jo, mě říct manel, e mu mám skočit pro pivo do sklepa, e u něj budu mít plus, tak ho na místě zabiju a půjdu si za to sednou jako astnej člověk....nicméně, jak tak o tom přemýlím, u nás taky dělám větinu domácích prací já - ehlení, praní a tak. Ale manel vytírá protoe já to nesnáím a vaří, pač já jsem v kuchyni jaksi ehmm...no na nic, jo a taky občas vypere - tedy dá prádlo do pračky. Akorát se mu občas mezi barevné přimotá něco bílého :-))). Jo a pak tady máme vechny ty práce kolem domu, jako je nahazování omítek, stavba opěrné zdi, kopání kanalizace, poloení rozvodů v koupelně, obloení koupelny a tak. Zlatej chlap....no někdy.
Není tady
No tak jsem to konečně vechno poctivě přečetla a jsem v oku z toho jací ti chlapi jsou!!!A tak vytočená e to ani nemá obdoby.Jsem sama-rozvedená se čtyřletým klučíkem ale ne teda tohle-zlatě svatě být si sama.No vechno má sovje ale proboha enský co blázníte proč se neozvete???Já vím e po několika letech to jde huř ale ne e to nejde vubec!!!Pomalu ale jistě, jak psala Iveta? s tou večerní kávou nakonec si ji manel uvařil sám a myslím e ji uvařil i manelce...to je přesně ono...začínat pomalu ale začít něco dělat!!!Já to prostě nechápu, manelství a partnerství vubec je rovnocený vztah (MEL BY BYT) a ne to co vy tady popisujete?
Prosím aby se ozvala aspon jedna(raději více) holek, en, které to tak doma nemají.Pokud si tyhle řádky přečte někdo kdo se chce vdávat...pane boe ten se zděsí.
Jeíi takhle rozčilená jsem dlouho nebyla, no u mě to trochu přechází. Jak tam někdo psal s tou dovolenou??Hruza děs.e jste byli udřené víc ne doma...
Kolka:no ja jsem taky rozvedena tak uz to doma nemam:)A ma mamka taky ne:)
Není tady
Tak se pzývám, takhle to teda doma nemám a jsem za to ráda. Myslím e těm co by se chtěly vdávat pomůe rada, e za týden souití pozná víc ne za 5 let chození a to z vlastní zkuenosti, jsem tenkrát uvaovala e rychle vycouvám..........ale po 14 dnech se to jaksi stabilizovalo a teď je to perfektní a jen mezi váma mám pocit, e se chovám jaksi nepatřičně, kdy ráno vstávám jako poslední člen rodiny, manel chystá snídani a kluk umývá nádobí. A kdy jsem nemocná tak kolem mně poskakují. A kdy dlouho sedím u pc tak za mnou mu přijde a začne mi masírovat ramena, a malý se ptá jestli mu nehcám nějaké prádlo na ehlení. A úklid probíhá tak e se na to v sobotu po obědě vrhnem vichni a za tři hoďky není o čem mluvit. To sice moc neplatí v létě, ale já taky nesekám trávník a nevyhazuji králíkům, ale já ani nevím, jestli je jetě máme:-(
Jo a vařím stejně jako tiina, jetě e to baví malého a tak vaří skoro tak často jako já ale líp.-)))
Chce se mi napsat, jaké si to uděláte, takové to máte, ale je fakt, e spí záleí na tom, Koho si vezmete a jak to spolu začnete řeit hned od začátku, s někým nehne nic a nikdy..................... a to je mi vás pak fakt líto, protoe takový ivot bych váně ít nechtěla
a pivo manelovi přinesu ráda, on mi za to přinese časopis do vany.
Upravil(a) Májajája (16. 2. 2006 14:00)
Není tady
Kolko, já jsem vcelku spokojená, nikdo není ideální a 100%, jsem vdaná 12 let, teď máme 1-měsíční holčičku a k tomu 6-letého kluka, někdy mi opravdu stříkají nervy, kdy něco potřebuju nutně a hned "v ty paty" jak to říká můj manel, dokáu se i hodně sprostě nervnout (ne před dětma) a taky zařvat i na tchyni (sice jednou za rok, ale pak kmitá a je opravdu celý rok klid) a kdy u mám pocit, e prostě nestihám a jsem na vechno sama, tak s ledovým klidem manelovi řeknu, e klidně budu vechno dělat - jako sluka, ale té končí povinnost uloením dětí ke spánku, take nemůe čekat, e mu budu dělat večer "radosti a podívanou". ten se chytne "za nos" a je zase klid a pomáhá, co třeba.
Není tady
no mě nepomohlo ani to souití před svatbou
mě to zezačátku ani nevadilo, manel dělal na baráku (samozdřejmě jsem mu pomáhala: a někdo budete chtít obloit koupelnu stačí říct) a pak jsem uklidila, uvařila - teda je fakt, e se občas stalo, e si nebylo kam ani sednout. Ale teď přeučuju a nevěřili byste jak je to náročný. Nejvíc práce mi dá - neudělat to radi sama.
Není tady
za týden souití pozná víc ne za 5 let chození
Jo, svatá pravda. S manelem jsme spolu chodili třičtvrtě roku a vídali se jen o víkendech, kdy jsme si vlastně jenom uívali. Pak se vzali a hned se odstěhovali mimo svá předchodí bydlitě. Ta realita na začátku byla děsná, vůbec jsme se neznali, ila jsem vlastně s cizím člověkem a vůbec jsem mu nerozuměla.
Není tady
to já jsem zase myslela, e se vechno změní a doděláme bydlení
Není tady
Jo je samozřejmý e kdy se staví barák tak má chlap práci s tím a ena doma obstarává domácnost, děti atd. tak to fungovalo u nás taky.My měli jedno dítko, moc hodné a mě to vyhovovalo. Manel přiel ze stavby, probrali jsme co udělal, já mu na oplátku sdělila co malý jaký dělá pokroky, no pak to začalo na stavbě váznout a up milenka byla na světě...no to jsem ale trochu odbočila. Vechno beru kdy má chlap práci opravdovou práci a přinese domu peníze, tak je asi na snadě e manelka se bude starat o rodinný krb, ael pokud se chlap doma válí ajetě poroučí z gauče...tak to ne to bych rozhodně nesnesla.
kolko, jenome ono se to vyvinulo do toho, e manel přestal dělat na baráku (neměl čas, kdy měl milenku) ale nějak ho nenapadlo, e by mohl něco udělat doma. Nejlepí bylo, kdy leel na sedačce a buzeroval dceru, aby mi la pomoct, e mám hodně práce.
Ale já se teď u nedám: kdy jsme oba doma a on bude leet tak si vezmu kníku a neřeim to.
Není tady
a co takhle jít manelovi příkladem?
Já včera přila domů z práce v 8 hodin(večer), předtím jsem byla domluvena se synem, e dá hřát do trouby mnou den předtím koupenou pizzu a e s takou(bude-li doma-povečeří.Přila jsem domů, manel u telky, večeře snědená, tak jsem bez jiné práce zasedla k počítači(babinet).V půl desátý jsem skončila(mezitím jetě se synem probrala kolu, a starej mezitím usnul ( asi ho bolela hlava..hi hi)
ale dnes budu "za hodnou", koupím knedlík-hotový, aby bylo jasno, rozkrájím a bude s vejci...
Není tady
Michaelo, myslí jako jít něco dělat, e se připojí?
Ale já ho to naučim anebo ho vyměnim
Není tady
DOSLOVNÝ INZERAT Z ANNONCE: :-))))))
Nejsem ádná "inteligentní krasavice", ani bohatá "zelená vdova". Jsem úplně
normální, ani oklivá, ani chudá enská a hledám k sobě taky "normálního"
chlapa. Chlapa, který nemá polapaný ego od svojí dominantní matky a nesnaí
si ho hojit na své partnerce, nechrápe a ráno netvrdí, e v noci vůbec
nespal, nedrbe se neustále při hovoru na koulích, případně v řiti, splachuje
po sobě záchod a umyje si ruce poté, co "ho dímal" do mule, netelefonuje s
kamarádama a neprobírá s nimi poslední fotbalový zápas celou cestu, zatímco
jedeme ke tchýni na kafe zvaným "čurifrnda", nenutí mě uklízet kadý víkend
a nikdy nepronese nad natřískanou ledničkou větu "tady zase nejni nic k
jídlu!", netůruje auto u čerstvě pověenýho prádla a nedojídí auta řízený
"no jo enskou" a nedělá pak na ní "fakáče", nebere mě na párty s jeho
nadřízenejma s sebou jako "pendlík v kravatě"a nechce po mě, abych měla
najednou 127 cm dlouhý nohy, čtyřky kozy a dlouhé blond vlasy, nenechává
nespláchnuté oholené fousy aj. porosty v umyvadle a roztahuje mokrý ručník,
aby nesmrděl, nekrká u stolu a neprdí při kadém podřepu, kdy si sahá pro
lahváče, neomračuje mě záitkama z poslední pařby a obsah aludku po pitce
nevyprazdňuje do postele, nestříhá si nehty u jídla, nemá chu na jahodové
knedlíky zrovna kdy jsem připravila chilli con carne, nenutí mě skákat
padákem a bangee jumping a nekritizuje moje kamarádky z jógy, neříká mi,
kde vude mám celulitidu a jak bych mohla vypadat, kdybych "něco se sebou
dělala", neopravuje mojí angličtinu, kdy se snaím poradit zbloudilým
cizincům, nezapomíná na moje narozeniny a při sexu nevykřikuje "Lído, dělej,
přiráej!!!", kdy se jmenuju Alena, nedosoluje si kadé jídlo, ani by ho
ochutnal, neptá se mě po sexu "tak co, jaký to bylo?" a "byla jsi?", nechodí
doma nahej s ponokama, nevyndavá si u televize holuby z nosu a necvrnká je
kolem sebe, nezapomíná mi vyřizovat důleíté vzkazy typu "tvůj táta je v
nemocnici s infarktem", nepočítá s tím, e mám nadpřirozenou schopnost číst
mylenky, nechce společný sex ve třech s impotentním kamarádem Jardou "aby
si taky čuchnul, kurňa",.... já vlastně ani nechci chlapa!....
Alena
kolka,to je skutečné?! Teda pokud ta ta dotyčná měla třeba jen ze zlomku doma
tak bych té poslední větě dala největí důraz!
Není tady
kolka napsal(a):
No tak jsem to konečně vechno poctivě přečetla a jsem v oku z toho jací ti chlapi jsou!!!A tak vytočená e to ani nemá obdoby.Jsem sama-rozvedená se čtyřletým klučíkem ale ne teda tohle-zlatě svatě být si sama.No vechno má sovje ale proboha enský co blázníte proč se neozvete???Já vím e po několika letech to jde huř ale ne e to nejde vubec!!!Pomalu ale jistě, jak psala Iveta? s tou večerní kávou nakonec si ji manel uvařil sám a myslím e ji uvařil i manelce...to je přesně ono...začínat pomalu ale začít něco dělat!!!Já to prostě nechápu, manelství a partnerství vubec je rovnocený vztah (MEL BY BYT) a ne to co vy tady popisujete?
Prosím aby se ozvala aspon jedna(raději více) holek, en, které to tak doma nemají.Pokud si tyhle řádky přečte někdo kdo se chce vdávat...pane boe ten se zděsí.
Jeíi takhle rozčilená jsem dlouho nebyla, no u mě to trochu přechází. Jak tam někdo psal s tou dovolenou??Hruza děs.e jste byli udřené víc ne doma...
Tady já se hlásím, u jsem to psala předtím, já takového straného manela nemám a nenechala bych si to líbit! Můj manel je hodný a spolehlivý, skvělý otec! Rodinu iví on - sehnala jsem práci jen na poloviční úvazek za polovinu minimální mzdy, jeho plat chodí na konto, ze kterého já vybírám peníze, niíkdy mi neřekl e si něco nemám nebo snad nesmím koupit! Nebo e nemám či dokonce nesmím jít s kámokama posedět nebo někam si zajet! Protoe máme doma zvířata, o která je nutno se postarat, ji 5x mě poslal s dcerou na dovolenou do zahraničí a sám zůstal doma, vloni za ten čas i předládil a vymaloval koupelnu. Také na větí nákupy jede bez řečí autem , pomáhám akorát při vykládání zboí a ukládání doma. Nerad, protoe ho to nebaví, ale přece nás s dcerou zaveze do 20 km vzdáleného Careffouru a čeká na nás.... Pokud potřebuji, aby něco zařídil nebo nakoupil, tak to udělá. Já nevím jestli je tohle výjimečné, mám 3 dobré kamarádky, jedna je rozvedená a u druhých dvou je to podobné jako u nás, u sestry také. S tak otřesným chováním, jak tady popisujete - např. e ani v domácnosti nic neopraví, např. dvířka od linky - jsem se jetě nesetkala, koukala jsem jak blázen, ze svého okolí nic podobného neznám....
Není tady
Bety a ije na planetě zemi?To byl samozřejmě vtip:-)))
Hlásí se někdo dalí?
budi ti to přáno, přesně takhle by to mělo fungovat!!
A co ostatní u jste zkouely něco pomaličku měnit?
No tak jak jsem včera tady psala, e jsem vyhrála, e manel ráno po sobě umyl nádobí, tak dnes bylo opět vechno při starém. Vrátila jsem se z nákupu a nádobí (aspoň) na lince a navíc tady zapomněl připravenou svačinu a kafe v termosce, co tak důrazně vyadoval. Kdy mám být upřimná, tak vám takový chlapy doma závidím, ale zároveň přeju. Jetě, e u nás aspoň fungujou ty finance stejně jak popisuje Bety. Po tom co jsem tady na Babinetu četla, tak vím, e to není taková samozřejmost, aby manel nebo partner nechal výplatu k dispozici.
Není tady
kolka: ano, dokonce jsem psala e i v mojem okolí se manelé chovají jako u nás - neznám ani jednoho ze sousedů, který by např. doma neopravoval, nevylepoval na baráku, na zahradě, nechodil nakupovat - snad je to tím, e jsme malé městečko a iju v ulici se samými rodinnými domky? Jeden můj soused se např oenil ve 45 letech, vzal si paní s pubertálníma holkama (2) mají malého synka, narodil se vloni ten chlapeček, a jak se o manelku a děti stará! Předtím doopatroval a do konce jeho dní svojeho starého otce, který měl Alzheimera. My máme u nás (ale v samostatné bytové jednotce) taky tchýni která má 83 let a Alzheimera - musíme se postarat oba dva. Snad vztahy na malých městech a na vesnicích jsou trochu lidtějí? Já ale osobně myslím, e ti manelé se tak chovají proto, e si to eny nechají líbit a samy se pak jako sluky cítí. Myslím e na tom není nic ptného říct chlapovi i víckrát po sobě např. umyj nádobí, oprav kuchyňskou linku... ono je to samotné nenapadne, to nejsou pro ně důleitosti, nepořádek ani nevidí... to není ádné doproování, to jsou prostě organizační záleitosti, proto se necítím uraená kdy musím manelovi něco víckrát zopakovat.
Není tady
Iveta X: to má úplnou pravdu s tou výplatou, ale ono mu nic jiného nezbývá, nebo já nic nevydělám... teda vydělám, polovinu minimální mzdy tak to není ani na inkaso. Take kdy chce jíst.... Ale např. kolegyně je nemocná od vánoc, take jsem v obchodě kadou sobotu dopoledne u skoro 2 měsíce, a on vdycky uvaří a uklidí...Manel mojí dobré kamarádky zase vaří kadou neděli pravidelně, od začátku jejich vztahu (taky je jim okolo 50 let a mají dospělé děti). A co např. grilování v létě? To je v irokém okolí výhradně muská záleitost - na to my holky nemusíme ani áhnout...
Není tady
Jo pravda, griluje manel. Ikdy já to maso musím nakoupit a naloit. A ty opravy na baráku - u nás asi platí to, e kovářova kobyla chodí bosa. Manel je zedník, ale doma u několik let (vlastně od té doby, co jsme dali barák trochu do kupy-8 let) na nic nesáhl. Je třeba natřít okapy, vyspravit střechu u komína, chtěla bych stříku nad venkovními schody, zakytovat a natřít okna atd. Já taky nemám ádný příjem, 12 let jsem brala rodičovský příspěvek, teď mám podporu, take to táhne on, jemu to i trochu vyhovuje, protoe jeho starost je vydělat, ale aby se s tím vylo, uetřilo a vechno poplatilo, to u je na mě... Ale tohle mi vůbec nevadí, určitě je to výhoda mít společný peníze. Sice ho někdy zkouí kolegové v hospodě naočkovat, ale v tomhle se natěstí opravdu schodneme. Já bych taky brala práci na půl úvazku i třeba za minim. mzdu, ale tady na ní nemůu narazit. Je to malé město a lidi si takové místo předávají mezi známými a příbuznými. Celý úvazek nebo dokonce směny nezvládnu, popisovala jsem tu, co vechno na mě doma leí. Já jsem u tak vyčerpana, ale kadý to ironizuje. Copak je to něco patnýho přiznat, e u nemůu?
Není tady