Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 16. 2. 2006 9:48

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Re: ženská na mateřský=služka

Tak to je Jájo Tvůj manžel zase opačný extrém. Já snad taková nejsem, snažím se trestat i chválit a odměňovat, když je za co. Oni mi to moje děti v dospělosti řeknou, co jsem dělala špatně, tak jako já to často probírám s mou makou, co mi vadilo. Ale přistihla jsem se, že některý chyby stejně opakuju...

Iveta X

Není tady

#77 16. 2. 2006 9:50

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Ela.. napsal(a):

Přesně tak, oni před problémy utíkají, vypnou se nebo dělají, že je nevidí (pokud je tedy skutečně nevidí). U nás je to tak, že když jsou děti protivné (třebas díky nemoci), tak se sebere a uteče - třebas na ty ryby, za kamarády.. A nebo prohlásí, že si potřebuje vypláchnout hlavu a ožere se do němoty.. sad A co ženská, ža nepotřebuje vypnout, vysadit, odpočinout si ?? Asi ne, ona není člověk, ale robot.
----------------------------------------------------------------------------------------------

Co vydrží ženská, to by člověk nevydržel ..

No Elo, ten citát dole to vyjadřuje víc než výstižně. A oni to ví....

Iveta X

Není tady

#78 16. 2. 2006 10:41

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Jojo, když se jako prvňáčci dvojčata učili psát, to bylo o nervy tuplovaně. Občas jsem se neudržela a zařvala, načež jsem se dozvěděla, že jsem hysterka a na děti se musí v klidu http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png a on mi předvede, jak se to dělá správně. Notak jsem si šla vedle zapálit - ještě jsem nedokouřila a tatínek řval jako bejk... I típla jsem vajgla a šla jsem to s nimi dopsat... a pak už mi to zůstalo, protože buď nebyl doma nebo měl cokoli "důležitějšího" než úkoly.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#79 16. 2. 2006 11:54

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

já o sobě vim, že občas prakticky bezdůvodně vybuchuju, ale jelikož jsem vždycky dceru vedla k upřímnosti, tak i když si to já třeba ani neuvědomim, tak ona mě potom na to upozorní.
Ale s manželem to byl fakt boj - nevěděla jsem co s tim: trest byl potřeba, ale takovej? a bez časovýho omezení? A co bylo nejhorší tak zakazování kroužků...- opět na dobu neurčitou - to jsem fakt pěnila. A několikrát se jí pokoušel zakázat nějaké vystoupení (tancování, básničky...) a nemohl pochopit, že tohle přece nejde, že nemůže zkazit to vystoupení ostatnim dětem. Takže teď vše řešim sama a je klid - jenom projít dětskym pokojíčkem to nejde. Manžel trval na perfektnim úklidu (stejně to bylo jenom na chviličku a úklid jí zabral spoustu času)

Správně vidíme jen srdcem. Co je důležité, je očím neviditelné.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#80 16. 2. 2006 13:01

kolka
Host

Šestý den přesčas“

Než Pán Bůh vytvořil ženu, pracoval už šestý den přesčas. Anděl se zjevil a řekl: "Proč se tou jednou bytostí zabývᚠtak dlouho?"A Pán Bůh odpověděl: "Viděl jsi její specifický popis? Musí být kompletně omyvatelná, ale ne plastická, musí mít 200 pohyblivých částí, všechny nahraditelné, musí fungovat na černé kávě a zbytcích, musí mít lano, které udrží najednou dvě děti a které zmizí, když ty se pak postaví na vlastní nohy.Musí mít polibek, co vyléčí cokoliv od odřeného kolena ke zlomenému srdci a musí mít 6 párů rukou."Anděl byl ohromený tímto požadavkem.
Pán Bůh zareagoval: "Víš, ty ruce, to není problém. Problém jsou tři páry očí, co matky musí mít. Jedním párem očí musí vidět skrz zavřené dveře a bude se ptát dětí, co dělají i přesto, že to bude vědět. Další pár vzadu na hlavě, aby věděla, co potřebuje vědět, přestože si nikdo nebude myslet, že to dokáže. No a třetí pár bude vpředu na hlavě. Ty jsou na dívání se na plačící dítě, a těmi bude vyjadřovat, že mu rozumí a miluje ho i bez vyslovení by jen jediného slova." Anděl se pokoušel zastavit Pána Boha: "Je to příliš práce na jeden den, počkej aspoň do zítřka, pak to dokončíš!" "Ale to nemůžu!" zaprotestoval Pán Bůh, "jsem tak blízko k dokončení tohoto stvoření. Je tak blízké mému srdci. Ona už uzdravuje sama sebe, když je nemocná, a dokáže živit rodinu!" Anděl přistoupil blíž a dotkl se ženy: "Ale ty jsi ji udělal tak měkkou, Pane." "Je měkká," souhlasil Pán Bůh, "ale taktéž jsem ji vytvořil tvrdou a neochvějnou. Ty nemᚠponětí, v čem musí vytrvat, nebo co úspěšně dokončit." "Bude schopná myslet?" zeptal se Anděl. Pán Bůh odpověděl: "Nejenže bude schopná myslet, ale bude schopná i zdůvodňovat a vyjednávat." Anděl si potom něčeho všiml, natáhl se a dotkl se tváře ženy. "Aj, vypadá to, že tenhle model ti promoká. Říkal jsem ti, že jsi do ní zkoušel vložit příliš mnoho.""To není promokání!" namítl Pán Bůh, "to je slza." "Na co je slza?" zeptal se Anděl. Pán Bůh odpověděl: "Slza je její způsob pro vyjadřování radosti, smutku, její bolesti, jejího rozčarování, její samoty, jejího žalu i hrdosti."Anděl byl ohromený. "Ty jsi génius, Pane. Myslel jsi na všechno.""Ženy mají sílu, co okouzlí muže. Nosí děti, nosí utrpení. Nosí povinnosti, ale přitom drží pohromadě štěstí, lásku a radost. Usmívají se,když chtějí křičet. Zpívají, když chtějí plakat. Pláčí, když jsou šastné a smějí se, když jsou nervózní. Perou se za všechno, čemu věří. Postaví se proti nepravosti. Neberou "Ne" jako odpověď, když věří v lepší řešení. Nepotřebují nové boty, aby je mohly mít jejich děti. Jdou k lékaři s ustaranou přítelkyní. Milují nepodmínečně. Pláčí, když jejich děti excelují a radují se, když jsou jejich přátelé
oceněni. Jejich srdce se lámou, když zemře přítel. Trápí se při ztrátě člena rodiny, ale stále jsou silné. I když si myslí, že už jim žádná síla nezůstala. Vědí, že pohlazení a polibek vyléčí zlomené srdce. Ženy jsou různých velikostí, barvy a tvarů. Budou řídit, létat, chodit, běhat. Srdce ženy je to, co způsobuje, že se svět otáčí. Ženy dělí od mužů mnohem víc než jen porod - nosí radost a naději.
Nabízí soucit a ideály. Ženy mají vždycky co říct a co darovat." Anděl se již přestal ptát a nechal Pána Boha pracovat.

Toto má být připomínkou, jaké jsou ženy…

Ještě jsem si vzpomněla na jednu větu: Musíme se pochválit sami neb nikdy jiný to za nás neudělá...;-)

#81 16. 2. 2006 13:11

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Týý jo, mě říct manžel, že mu mám skočit pro pivo do sklepa, že u něj budu mít plus, tak ho na místě zabiju a půjdu si za to sednou jako šastnej člověk....nicméně, jak tak o tom přemýšlím, u nás taky dělám většinu domácích prací já - žehlení, praní a tak. Ale manžel vytírá protože já to nesnáším a vaří, pač já jsem v kuchyni jaksi ehmm...no na nic, jo a taky občas vypere - tedy dá prádlo do pračky. Akorát se mu občas mezi barevné přimotá něco bílého :-))). Jo a pak tady máme všechny ty práce kolem domu, jako je nahazování omítek, stavba opěrné zdi, kopání kanalizace, položení rozvodů v koupelně, obložení koupelny a tak. Zlatej chlap....no někdy.

Není tady

#82 16. 2. 2006 13:46

kolka
Host

No tak jsem to konečně všechno poctivě přečetla a jsem v šoku z toho jací ti chlapi jsou!!!A tak vytočená že to ani nemá obdoby.Jsem sama-rozvedená se čtyřletým klučíkem ale než teda tohle-zlatě svatě být si sama.No všechno má sovje ale proboha ženský co blázníte proč se neozvete???Já vím že po několika letech to jde huř ale ne že to nejde vubec!!!Pomalu ale jistě, jak psala Iveta? s tou večerní kávou nakonec si ji manžel uvařil sám a myslím že ji uvařil i manželce...to je přesně ono...začínat pomalu ale začít něco dělat!!!Já to prostě nechápu, manželství a partnerství vubec je rovnocený vztah (MEL BY BYT) a ne to co vy tady popisujete?
Prosím aby se ozvala aspon jedna(raději více) holek, žen, které to tak doma nemají.Pokud si tyhle řádky přečte někdo kdo se chce vdávat...pane bože ten se zděsí.
Ježíši takhle rozčilená jsem dlouho nebyla, no už mě to trochu přechází. Jak tam někdo psal s tou dovolenou??Hruza děs.Že jste byli udřené víc než doma...

#83 16. 2. 2006 13:55

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-

Kolka:no ja jsem taky rozvedena tak uz to doma nemam:)A ma mamka taky ne:)

Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

#84 16. 2. 2006 13:59

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Tak se pzývám, takhle to teda doma nemám a jsem za to ráda. Myslím že těm co by se chtěly vdávat pomůže rada, že za týden soužití poznᚠvíc než za 5 let chození a to z vlastní zkušenosti, jsem tenkrát uvažovala že rychle vycouvám..........ale po 14 dnech se to jaksi stabilizovalo a teď je to perfektní a jen mezi váma mám pocit, že se chovám jaksi nepatřičně, když ráno vstávám jako poslední člen rodiny, manžel chystá snídani a kluk umývá nádobí. A když jsem nemocná tak kolem mně poskakují. A když dlouho sedím u pc tak za mnou muž přijde a začne mi masírovat ramena, a malý se ptá jestli mu nehcám nějaké prádlo na žehlení. A úklid probíhá tak že se na to v sobotu po obědě vrhnem všichni a za tři hoďky není o čem mluvit. To sice moc neplatí v létě, ale já taky nesekám trávník a nevyhazuji králíkům, ale já ani nevím, jestli je ještě máme:-(
Jo a vařím stejně jako tiina, ještě že to baví malého a tak vaří skoro tak často jako já ale líp.-)))
Chce se mi napsat, jaké si to uděláte, takové to máte, ale je fakt, že spíš záleží na tom, Koho si vezmete a jak to spolu začnete řešit hned od začátku, s někým nehne nic a nikdy..................... a to je mi vás pak fakt líto, protože takový život bych vážně žít nechtěla
a pivo manželovi přinesu ráda, on mi za to přinese časopis do vany.

Upravil(a) Májajája (16. 2. 2006 14:00)

Mája

Není tady

#85 16. 2. 2006 14:03

lenka.0323
♥♥-----

Kolko, já jsem vcelku spokojená, nikdo není ideální a 100%, jsem vdaná 12 let, teď máme 1-měsíční holčičku a k tomu 6-letého kluka, někdy mi opravdu stříkají nervy, když něco potřebuju nutně a hned "v ty paty" jak to říká můj manžel, dokážu se i hodně sprostě nervnout (ne před dětma) a taky zařvat i na tchyni (sice jednou za rok, ale pak kmitá a je opravdu celý rok klid) a když už mám pocit, že prostě nestihám a jsem na všechno sama, tak s ledovým klidem manželovi řeknu, že klidně budu všechno dělat - jako služka, ale té končí povinnost uložením dětí ke spánku, takže nemůže čekat, že mu budu dělat večer "radosti a podívanou". ten se chytne "za nos" a je zase klid a pomáhá, co třeba.

Není tady

#86 16. 2. 2006 14:12

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

no mě nepomohlo ani to soužití před svatbou lol
mě to zezačátku ani nevadilo, manžel dělal na baráku (samozdřejmě jsem mu pomáhala: až někdo budete chtít obložit koupelnu stačí říct) a pak jsem uklidila, uvařila - teda je fakt, že se občas stalo, že si nebylo kam ani sednout. Ale teď přeučuju a nevěřili byste jak je to náročný. Nejvíc práce mi dá - neudělat to radši sama.

Jediné hranice, které nás mohou nějakým způsobem omezovat, jsou uvnitř nás, uvnitř naší mysli.

Není tady

#87 16. 2. 2006 14:17

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

za týden soužití poznᚠvíc než za 5 let chození

Jo, svatá pravda. S manželem jsme spolu chodili třičtvrtě roku a vídali se jen o víkendech, kdy jsme si vlastně jenom užívali. Pak se vzali a hned se odstěhovali mimo svá předchodí bydliště. Ta realita na začátku byla děsná, vůbec jsme se neznali, žila jsem vlastně s cizím člověkem a vůbec jsem mu nerozuměla.

Iveta X

Není tady

#88 16. 2. 2006 14:18

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

to já jsem zase myslela, že se všechno změní až doděláme bydlení lol

Není tady

#89 16. 2. 2006 14:19

kolka
Host

Jo  je samozřejmý že když se staví barák tak má chlap práci s tím a žena doma obstarává domácnost, děti atd. tak to fungovalo u nás taky.My měli jedno dítko, moc hodné a mě to vyhovovalo. Manžel přišel ze stavby, probrali jsme co udělal, já mu na oplátku sdělila co malý jaký dělá pokroky, no pak to začalo na stavbě váznout a šup milenka byla na světě...no to jsem ale trochu odbočila. Všechno beru když  má chlap práci opravdovou práci a přinese domu peníze, tak je asi na snadě že manželka se bude starat o rodinný krb, ael pokud se chlap doma válí aještě poroučí z gauče...tak to ne to bych rozhodně nesnesla.

#90 16. 2. 2006 14:26

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

kolko, jenomže ono se to vyvinulo do toho, že manžel přestal dělat na baráku (neměl čas, když měl milenku) ale nějak ho nenapadlo, že by mohl něco udělat doma. Nejlepší bylo, když ležel na sedačce a buzeroval dceru, aby mi šla pomoct, že mám hodně práce.
Ale já se teď už nedám: když jsme oba doma a on bude ležet tak si vezmu knížku a neřešim to.

Není tady

#91 16. 2. 2006 14:38

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

a co takhle jít manželovi příkladem?
Já včera přišla domů z práce v 8 hodin(večer), předtím jsem byla domluvena se synem, že dá hřát do trouby mnou den předtím  koupenou  pizzu a že s takou(bude-li doma-povečeří.Přišla jsem domů, manžel u telky, večeře snědená, tak jsem  bez jiné práce zasedla k počítači(babinet).V půl desátý jsem skončila(mezitím ještě se synem probrala školu, a starej mezitím usnul ( asi ho bolela hlava..hi hi)
ale dnes budu "za hodnou", koupím knedlík-hotový, aby bylo jasno, rozkrájím a bude s vejci...

Není tady

#92 16. 2. 2006 14:43

Jája
♥♥♥♥♥♥♥

Michaelo, myslíš jako jít něco dělat, že se připojí? lol
Ale já ho to naučim anebo ho vyměnim wink

Není tady

#93 16. 2. 2006 14:51

kolka
Host

DOSLOVNÝ INZERAT Z ANNONCE:  :-))))))

Nejsem žádná "inteligentní krasavice", ani bohatá "zelená vdova". Jsem úplně
normální, ani ošklivá, ani chudá ženská a hledám k sobě taky "normálního"
chlapa. Chlapa, který nemá pošlapaný ego od svojí dominantní matky a nesnaží
si ho hojit na své partnerce, nechrápe a ráno netvrdí, že v noci vůbec
nespal, nedrbe se neustále při hovoru na koulích, případně v řiti, splachuje
po sobě záchod a umyje si ruce poté, co "ho ždímal" do mušle, netelefonuje s
kamarádama a neprobírá s nimi poslední fotbalový zápas celou cestu, zatímco
jedeme ke tchýni na kafe zvaným "čurifrnda", nenutí mě uklízet každý víkend
a nikdy nepronese nad natřískanou ledničkou větu "tady zase nejni nic k
jídlu!", netůruje auto u čerstvě pověšenýho prádla a nedojíždí auta řízený
"no jo ženskou" a nedělá pak na ní "fakáče", nebere mě na párty s jeho
nadřízenejma s sebou jako "špendlík v kravatě"a nechce po mě, abych měla
najednou 127 cm dlouhý nohy, čtyřky kozy a dlouhé blond vlasy, nenechává
nespláchnuté oholené fousy aj. porosty v umyvadle a roztahuje mokrý ručník,
aby nesmrděl, nekrká u stolu a neprdí při každém podřepu, když si sahá pro
lahváče, neomračuje mě zážitkama z poslední pařby a obsah žaludku po pitce
nevyprazdňuje do postele, nestříhá si nehty u jídla, nemá chu na jahodové
knedlíky zrovna když jsem připravila chilli con carne, nenutí mě skákat
padákem a bangee jumping a nekritizuje moje kamarádky z jógy, neříká mi,
kde všude mám celulitidu a jak bych mohla vypadat, kdybych "něco se sebou
dělala", neopravuje mojí angličtinu, když se snažím poradit zbloudilým
cizincům, nezapomíná na moje narozeniny a při sexu nevykřikuje "Lído, dělej,
přirážej!!!", když se jmenuju Alena, nedosoluje si každé jídlo, aniž by ho
ochutnal, neptá se mě po sexu "tak co, jaký to bylo?" a "byla jsi?", nechodí
doma nahej s ponožkama, nevyndavá si u televize holuby z nosu a necvrnká je
kolem sebe, nezapomíná mi vyřizovat důležíté vzkazy typu "tvůj táta je v
nemocnici s infarktem", nepočítá s tím, že mám nadpřirozenou schopnost číst
myšlenky, nechce společný sex ve třech s impotentním kamarádem Jardou "aby
si taky čuchnul, kurňa",.... já vlastně ani nechci chlapa!....

Alena

#94 16. 2. 2006 18:22

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

kolka,to je skutečné?! Teda pokud ta ta dotyčná měla třeba jen ze zlomku doma
tak bych té poslední větě dala největší důraz!

Není tady

#95 16. 2. 2006 19:52

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

kolka napsal(a):

No tak jsem to konečně všechno poctivě přečetla a jsem v šoku z toho jací ti chlapi jsou!!!A tak vytočená že to ani nemá obdoby.Jsem sama-rozvedená se čtyřletým klučíkem ale než teda tohle-zlatě svatě být si sama.No všechno má sovje ale proboha ženský co blázníte proč se neozvete???Já vím že po několika letech to jde huř ale ne že to nejde vubec!!!Pomalu ale jistě, jak psala Iveta? s tou večerní kávou nakonec si ji manžel uvařil sám a myslím že ji uvařil i manželce...to je přesně ono...začínat pomalu ale začít něco dělat!!!Já to prostě nechápu, manželství a partnerství vubec je rovnocený vztah (MEL BY BYT) a ne to co vy tady popisujete?
Prosím aby se ozvala aspon jedna(raději více) holek, žen, které to tak doma nemají.Pokud si tyhle řádky přečte někdo kdo se chce vdávat...pane bože ten se zděsí.
Ježíši takhle rozčilená jsem dlouho nebyla, no už mě to trochu přechází. Jak tam někdo psal s tou dovolenou??Hruza děs.Že jste byli udřené víc než doma...

Tady já se hlásím, už jsem to psala předtím, já takového strašného manžela nemám a nenechala bych si to líbit! Můj manžel je hodný a spolehlivý, skvělý otec! Rodinu živí on - sehnala jsem práci jen na poloviční úvazek za polovinu minimální mzdy, jeho plat chodí na konto, ze kterého já vybírám peníze, niíkdy mi neřekl že si něco nemám nebo snad nesmím koupit! Nebo že nemám či dokonce nesmím jít s kámoškama posedět nebo někam si zajet! Protože máme doma zvířata, o která je nutno se postarat, již 5x mě poslal s dcerou na dovolenou do zahraničí a sám zůstal doma, vloni za ten čas i předláždil a vymaloval koupelnu. Také na větší nákupy jede bez řečí autem , pomáhám akorát při vykládání zboží a ukládání doma. Nerad, protože ho to nebaví, ale přece nás s dcerou zaveze do 20 km vzdáleného Careffouru a čeká na nás.... Pokud potřebuji, aby něco zařídil nebo nakoupil, tak to udělá. Já nevím jestli je tohle výjimečné, mám 3 dobré kamarádky, jedna je rozvedená a u druhých dvou je to podobné jako u nás, u sestry také. S tak otřesným chováním, jak tady popisujete - např. že ani v domácnosti nic neopraví, např. dvířka od linky - jsem se ještě nesetkala, koukala jsem jak blázen, ze svého okolí nic podobného neznám....

Strach je malá smrt...

Není tady

#96 17. 2. 2006 11:22

kolka
Host

Bety a žiješ na planetě zemi?To byl samozřejmě vtip:-)))
Hlásí se někdo další?
budiž ti to přáno, přesně takhle by to mělo fungovat!!
A co ostatní už jste zkoušely něco pomaličku měnit?

#97 17. 2. 2006 11:45

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

No tak jak jsem včera tady psala, že jsem vyhrála, že manžel ráno po sobě umyl nádobí, tak dnes bylo opět všechno při starém. Vrátila jsem se z nákupu a nádobí (aspoň) na lince a navíc tady zapomněl připravenou svačinu a kafe v termosce, co tak důrazně vyžadoval. Když mám být upřimná, tak vám takový chlapy doma závidím, ale zároveň přeju. Ještě, že u nás aspoň fungujou ty finance stejně jak popisuje Bety. Po tom co jsem tady na Babinetu četla, tak vím, že to není taková samozřejmost, aby manžel nebo partner nechal výplatu k dispozici.

Iveta X

Není tady

#98 17. 2. 2006 11:49

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

kolka: ano, dokonce jsem psala že i v mojem okolí se manželé chovají jako u nás - neznám ani jednoho ze sousedů, který by např. doma neopravoval, nevylepšoval na baráku, na zahradě, nechodil nakupovat - snad je to tím, že jsme malé městečko a žiju v ulici se samými rodinnými domky? Jeden můj soused se např oženil ve 45 letech, vzal si paní s pubertálníma holkama (2) mají malého synka, narodil se vloni ten chlapeček, a jak se o manželku a děti stará! Předtím doopatroval až do konce jeho dní svojeho starého otce, který měl Alzheimera. My máme u nás (ale v samostatné bytové jednotce) taky tchýni která má 83 let a Alzheimera - musíme se postarat oba dva. Snad vztahy na malých městech a na vesnicích jsou trochu lidštější? Já ale osobně myslím, že ti manželé se tak chovají proto, že si to ženy nechají líbit a samy se pak jako služky cítí. Myslím že na tom není nic šptného říct chlapovi i víckrát po sobě např. umyj nádobí, oprav kuchyňskou linku... ono je to samotné nenapadne, to nejsou pro ně důležitosti, nepořádek ani nevidí... to není žádné doprošování, to jsou prostě organizační záležitosti, proto se necítím uražená když musím manželovi něco víckrát zopakovat.

Strach je malá smrt...

Není tady

#99 17. 2. 2006 11:53

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Iveta X: to mᚠúplnou pravdu s tou výplatou, ale ono mu nic jiného nezbývá, nebo já nic nevydělám... teda vydělám, polovinu minimální mzdy tak to není ani na inkaso. Takže když chce jíst.... Ale např. kolegyně je nemocná od vánoc, takže jsem v obchodě každou sobotu dopoledne už skoro 2 měsíce, a on vždycky uvaří a  uklidí...Manžel mojí dobré kamarádky zase vaří každou neděli pravidelně, od začátku jejich vztahu (taky je jim okolo 50 let a mají dospělé děti). A co např. grilování v létě? To je v širokém okolí výhradně mužská záležitost - na to my holky nemusíme ani šáhnout...

Strach je malá smrt...

Není tady

#100 17. 2. 2006 12:07

Iveta X
♥♥♥♥♥♥-

Jo pravda, griluje manžel. Ikdyž já to maso musím nakoupit a naložit. A ty opravy na baráku - u nás asi platí to, že kovářova kobyla chodí bosa. Manžel je zedník, ale doma už několik let (vlastně od té doby, co jsme dali barák trochu do kupy-8 let) na nic nesáhl. Je třeba natřít okapy, vyspravit střechu u komína, chtěla bych stříšku nad venkovními schody, zakytovat a natřít okna atd. Já taky nemám žádný příjem, 12 let jsem brala rodičovský příspěvek, teď mám podporu, takže to táhne on, jemu to i trochu vyhovuje,  protože jeho starost je vydělat, ale aby se s tím vyšlo, ušetřilo a všechno poplatilo, to už je na mě... Ale tohle mi vůbec nevadí, určitě je to výhoda mít společný peníze. Sice ho někdy zkouší kolegové v hospodě naočkovat, ale v tomhle se naštěstí opravdu schodneme. Já bych taky brala práci na půl úvazku i třeba za minim. mzdu, ale tady na ní nemůžu narazit. Je to malé město a lidi si takové místo předávají mezi známými a příbuznými. Celý úvazek nebo dokonce směny nezvládnu, popisovala jsem tu, co všechno na mě doma leží. Já jsem už tak vyčerpana, ale každý to ironizuje. Copak je to něco špatnýho přiznat, že už nemůžu?

Iveta X

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí