19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ale jo, já taky zkouela - nakonec ze začátku pomáhal... Jenome ono je to tak straně únavné, opakovat do zblbnutí jedno a to samé, zvlá kdy vidite, e ta snaha prostě není. On vyslechnul (aspoň teda vypadal, e poslouchá ), ale neudělal stejně nic. Zkouela jsem vechno moné, včetně "ale já jsem dneska straně utahaná, tak budeme radi spát" a itálii prostě nějak nezvládám. Moná by ta "převrená kredenc" pomohla - zvlá kdybych ji převrhla na něj
.
A jak tak pozoruju ve svém okolí, nejsem na tom nejhůř - nechlastá, nehoní zajíčky, nějaké peníze domů dává, děti ho mají rády - akorát doma nepomůe. Ale abych byla objektivní - nebuzeruje z kanape, e chce kafe, ale jde si ho uvařit sám, popelník po sobě vysype, na záchodě splachuje (jen to prkýnko nedává dolů )
Není tady
Ivetko no tak to blahopreji:)Normalne kdybys byla vedle me tak Ti za to dam snad i darek:)))Protoze tohle je veliky krok k lepsimu zivotu.Rekla bych ze kdyz na manzela pritvrdis tak ti to nebude mit za zle...spis se lekne a kdo vi co se mu honi hlavou ze si najednou tak zprisnela.)))Ze by milenec?))
Není tady
Iveta X:
to ví, e to nejsou planý řeči a e to pomáhá!!!
A opravdu funguje:
- jaký si to člověk udělá, tak takový to má!!!!!!!!!!!!!
- lidé se k člověku chovají tak, jak jim ten člověk DOVOLÍ, aby se k němu chovali!!!
Není tady
Jetě mě napadá jedna věc, která s tím moná souvisí. Manel včera dělal u lidí, který jsou celkem úspěný podnikatelé, na první pohled nóbl lidi. Domů přiel úplně okovaný, protoe podle jeho vyprávění ty lidi ijou jako čuňata, i v tomhle počasí chodí doma v botech, v baráku zima a před manelem se hádali, kdo půjde zatopit. V dětském pokoji otvor na půdu zakrytý jen kartonem, vyprávěl docela drsný věci, který ani nechci rozepisovat.... A manel prohlásil: jak je to hezký vracete se do naeho domova. Vám to moná nepříjde, ale z jeho strany je to obrovský úznání, on toti nikdy nechválí ani oklikou. Moná mu dolo, e mít doma uklizeno, navaříno a čisto není taková samozřejmost. Nedělám si naděje, e se ze dne na den změní, ale chtěla bych zkusit nepovolit v některých věcech, který se mi podaří "vybojovat". Ráno jsem nala opět jeho trenky hozený přes mou kabelku, take večer plánuju malý nátlak, aby si je uklidil, uvidíme ....
Není tady
Ivetko :do toho:)Nepovoluj:)
Není tady
Ivetko, jetě e dobře vidí, představ si, e bys trenky strčila do kabelky s dojmem, e je to kapesník, a potřebovala se cetou do práce v busu vysmrkat:-))))
P.s.ponoky by byly jistě horí....:-)))
Není tady
No při jeho velikosti XXL bych ty trenky mohla nacpat leda tak do nákupní taky.
Není tady
No,já to doma řeím taky.Zrovna včera jsme se straně pohádali, kdy jsem mu řekla, e musí pomáhat doma, e nejsem sluka. Jsme spolu sedm let, svobodní, bezdětní. Bydlíme v jeho bytě, ale ve dělám jen já. Sem tam pomůe, ale neuvědomí si, e za týden je třeba dělat stejnou činnost znovu(např. vysávat). Kdy jsem nemocná, vydrí se starat jeden den, pak u ne. Váně uvauji, e od něho odejdu. Finance máme zvlá, nic ho nestojím, kdy to napíi takhle nehezky. Fakt nevím, co toho chlapa mám. Je sice na mě hodný, ale nikam nechodíme, na dovolené nejezdíme a spolehnout se na něho nemůu. On to prostě nestihnul, tak bude oběd a v sedm, vdy se nic neděje. Tři měsíce jsem bydlela jinde, za tu dobu ani jednou nepovysával, neutřel prach, prostě doma neudělal nic. Prádlo si nosí do koe na prádlo sám, kdy u mě tvalo, e musím po něm sbírat svrky, přestala jsem to dělat, tím pádem neměl vypráno, a kdy se divil, kde má to tričko, co si chtěl vzít a jak to, e není čisté, tak jsem mu řekla, e kdyby bylo v koi, tak by vyprané bylo, ale jak mám vědět, e něco, co leí na zemi, se mělo vyprat? Od té doby aspoň tohle dělá. Ach jo.
Mili:no byt tebou tak se poohlidnu jinde kdyz nemate zavazky...musis ale sama vedet jestli Ti stoji za to mu slouzit nebo ne...
Není tady
No já si myslím
, e to u máme tak nějak v genech. enská doma musí makat chlap ne. Viděla jsem to doma, máti vechno odedřela, otec si po sobě v ivotě nic neuklidil. A nai drahoukové mají výchovu od maminky... přece nebude uklízet, mýt nádobí, starat se o děcka. To kdy bráchovi jeho budoucí(teď u minulá nevěsta) řekla před mojí máti, e by jako mohl aspoň utřít nádobí no to byl oheň na střee. Matka z toho byla na práky vade vykládala jak se má Toník patně jak musí utírat nádobí. Jenom jsem se smála. Dodnes se Toník neoenil a asi neoení, protoe ádná není jak maminka aby ho v 31 letech ráno budila do práce chystala mu snídani a vypravila ho. Kdy to poadoval od přítelkyně tato samozřejmě odmítla tak bylo zle. Chci tím jen naznačit, e z velké části za to můou maminky.
Není tady
S tchyněma u bohuel nic nenaděláme. Ale my - nae generace maminek - to musíme změnit a nae děti (obzvlátě syny) vychovávat jinak!!!
Není tady
Přijede jednou manel domů a vidí, dveře do baráku otevřeny, jeho tři děti venku v pyamech, pobryndané, umazané a sypou tam mouku na psa, dveře do domu otevřené, na nich nános jakési hmoty, vběhne dovnitř a vidí - v kuchyni hrozný nepořádek, rozlité kakou, rozsypané pikoty, na zemi kus chleba, lednička otevřená, vude pinavé nádobí, utíká po schodech nahoru a vude zakopává o pinavé oblečení a vude jsou ápoty od psa, v koupelně je pinavé umyvadlo plné pasty a rozlitý ampon a vysypaný práek na praní a dostane hrozný strach, e se něco stalo jeho eně. Volá a vběhne do lonice a tam leí jeho manelka v posteli a čte si knihu. Na dotaz co se stalo, odpoví: ví, miláčku, jak se kadý den večer ptá co jsem ,proboha, celý den dělala? Tak dneska jsem to nedělala!
Přeji vám hezký den a vydrte
Take pokus na naich synech...prostě musíme je naučit makat, jinak dalí generace en spláče nad výdělkem....nechci se chválit, ale.... ha ha...dobrý začátek,
manel právě chrní u telky( plus, e je doma, ale zase je vidět , e nic nedělá-chudák jeden unavená),no a syn (11 let) si dal do trouby pizzu, pak se snail z prádla roztřídit ponoky na jeho, moje a manelovy- přátelé, kadý máme jiné číslo ( 36,39 45), ale on to neteril... ale barvy trefil, tak neháu flintu do ita, přítě to bude lepí...ostatně oelím nesrovnané, tudí liché ponoky za cca 5 Kč od vietnamců- a bacha na věc, dnes sám od sebe vynesl ko na smetí- nechápu, ale raději nepátrám, třeba je tam vyhozené něco, co jsem neměla vidět :-)))
Helgo, to bych mohla zkusit (ale to platí o malých dětech...)
já" nechávám " mue samotného doma, jsem li se synem na horách, nebo v létě na dovolené - v podstatě se jedná vdy o týden...
-vdy zaleju kytky pořádn+, aby vydrely
-před odjezdem nepovlíkám, spíe a při příjezdu
-před odjezdem neluxuji to opravdu nemá cenu
-kuchyň je celá čistá, ale při příjezdu skoro k nepoznání - opatřila jsem myčku, tak u je lépe.
-po příjezdu musím vyvětra, vude nakouřeno...je-li někde něco propáleno, nekze časem řeit - take dojde na roční odpisy, jako v účetnictví...
jinak
1x jsme měli vytopeno, protoe manel zavadil o kohoutek ve spre (měl ji jak z praku) - natěstí to bylo hned první den mého odjezdu, take v podstatě uvedl byt do pořádku během týdne - to měl chudák, co dělat
1x si cosi ohříval v pekáči- ale ta smůla usnul ( e podvlivem není polehčující okolnost) a snad nebýt jeho bratra, e ho včas vzbudil ( aby el do práce - ohřívat začal a silně po půlnoci), tak nevím nevím, bdy tvrdím, e u bych byla mladá vdova..a on mi na to vdy odvětí: jen vdova....takhle roztomile lakujeme:-)))
letos po návratu z hor je zatím ve OK, tak pemýlím, co se děje...ale vím, e se ponejvíce zdroval v místní hospoůdce, a tam a jsou klidně vytopeni, či učmouzeni...
houwgh
Není tady
to Michaela.43: Hele, nemáme náhodou stejnýho chlapa ??
Ikdy - no, ten můj občas i uklízí a vaří, ale fakt vyjímečně. Umí doma pomoct, kdy na to přijde, ale necítí tu potřebu, protoe přesně dle tamtoho vtipu - proboha, celý den jse doma, tak co tady dělá ??
Kdy jsem před 4 dny na něj vystartovala za to, jak se ke mně zachoval, kdy jsem měla spálovou angínu (u jsem to tady popisovala), tak bručel něco v tom smyslu, e jsme manelé a ti si říkají, co ten druhý potřebuje atp., e stačilo prý, abych něco bleptla. A e za těch pár let, co jsme spolu, jsem dodnes nepochopila, e nejsem sama, ale e jsme na vechno dva.
No, holky, dva .. tak o tomhle jsem se dodnes právě nepřesvědčila. Jsme spolu 5 let coby manelé + 1 rok k dobru. Ten jeden rok, to byla paráda. Neviděli jsme se tak často, jak bychom chtěli, kadý z jiného města, tak jen společné víkendy a to byly fakt líbánky, na děti byl jak z cukru. Pak jsem otěhotněla a následovala ho - ivotní chyba ! Kamarádi, ryby, ryby, kamarádi .. ve dne, v noci, celé víkendy, kadá minuta volna. Rodina ?? Věděl, e jsme a e má dceru. A rád se chlubil fotkama. Nic ale víc. Pak odjel na misi do Kosova (je voják z povol.). Celý půlrok mi chodili zamilované sms, jak mooooc nás miluje a jak moc se těí domů, e si uděláme krásnou dovču. Hmmm, taky jsem se těila. Sama - tehdy teprve půl roku - v novém městě, se třemi dětmi, z toho nejmladí bylo miminko a jetě zdravotně hendycapované (má fenylketonurii).. Kdy přijel, začal kolotoč - ryby, kamarádi, kamarádi, ryby .. A jeho omluva ? Půl roku jsem je neviděl, půl roku jsem si nezachytal, chci si toho uít .. Drela jsem hubu a těila se na tu krásnou společnou dovolenou.. Jeli jsme na Seč do přívěsu. A skončila po 3 dnech totálním fiaskem. Já lítala kolem dětí, do vody s nimi, vařila (na jednoplotýnkovém vařiči) pro celou rodinu (a nejmení zvlá její jídla), vodu v kanystru si nosila doslova na dvou prstech (dva 5-ilitrové kanystry) a na druhé ruce mi plandala dcera .. a manílek ?? Asi uhádnete - ryby, kamarádi, kamarádi, ryby - neb i tam se nali kámoi, se kterýma se dobře pilo, hrály karty a chytalo v notně podroueném stavu. Z "dovolené" jsem nakonec utekla a blahořečila jsem pak za pohodlí paneláku (lednice, pračka, myčka, 4plotýnkový vařič .. koupat jsme se chodili na plovárnu). On tam zůstal jetě dalí 4 dny - prý na ryby, a si zachytá.
Pak jsem si vydupala, e takhle u to dál nejde, e jsem nonstop sama a e kdy potřebuju, není na koho se obrátit, e bych se ráda vrátila do svého roditě, kde mám rodiče. Fajn, prý půjde se mnou. Poádal si o přeřazení do této posádky, povedlo se, tak velké stěhování. První půlrok jetě vcelku dobrý, to jsem i věděla, e mám manela. Pak ale skluz do starých známých kolejí - vytvořili se nový kamarádi, tak opět klasika - ryby, kamarádi .. Kdy se ho občas ptám, proč není víc doma, prý ho to doma nebaví, jestli se mi prý líbí "gaučové" typy. Jene nechce pochopit, e být doma nemusí znamenat rozvalit se na gauči a jen spát a rát. e být doma znamená si s námi povídat, věnovat se dětem, pomoct synovi třebas něco sestavit z lega (kluk za ním zpočátku ve snaze ádat o pomoc chodil, ale u před rokem to zcela vzdal), vzít děti na procházku, zatímco já tady třebas vyehlím prádlo.. On se prostě dodnes s rodinou nesil. Neví, co je sednout si a normálně si vichni třebas zahrát člověče nezlob se. A ani to vědět nechce, nemá zájem. Vyhovuje mu být "enatý - svobodný".
A já na to fakt u nemám nervy ani sílu. Vadí mi u tolik věcí .. třebas to, e kdy se napije, je to orání do bezvědomí - nemá klapku, která by mu řekla Stop. Vadí mi jeho běhání za a s kamarády, na ryby u mám alergii. Vím, e jeho máma doma kmitala a kmitá dodnes, vaří, pere, peče moučníky .. já na kuchyň moc nejsem, mám raději rychlá jídla a buchtu koupím. Ale peru, ehlím, uklízím, vychovávám děti .. to, e umeju hajzlík a on u po hodině vypadá, e se na něj měsíc nemáklo, protoe nejmení punt jetě pořádně smolit a čůrat do mísy neumí, u nikoho nezajímá. e vydrbu koupelnu, ale malá si jde v rámci hry umýt ruce, vyčistit zuby .. a je to tam jak po výbuchu, u se taky nevidí. e setřu prach, ale nábytek je černej, k tomu 3děti a zvířata (2 psy a 2 kočky) a tudí se dost práí, take u půl hodinky poté byste zase na nábytek mohli malovat, taky nezájem. e vyluxuju, vytřu, ale ... a tak bych mohla pokračovat donekonečna. Dělám jedny a tyté práce pořád dokola, ale uznání ádné. Připadám si u jak vydímanej frigidní citron (protoe u ani chu na sex nemám), bez chuti k čemukoliv a bez iluzí či vůbec víry v lásku.
PS: zrovna včera říkali na Frekvenci 1, e četí mui jsou v zahraničními enami hodnoceni jako despoti a egoisti. Fakt asi na tom něco bude.
Upravil(a) Ela.. (16. 2. 2006 6:38)
Není tady
Tak já se musím překonat vrozenou skromnost a pochlubit se, e můj syn umí toté, co holky a dneska u to dělá dokonce sám od sebe a bez drkování (občas) .
Ale nejvíc jsem se pobavila, kdy u nás jeden čas bydlel i se slečnou - holky, ten kmital jak ta největí matka-kvočna . To bylo pořád "není ti zima, nechce poltářek, dá si kafíčko..." Teda ona je normální holka a jak se okoukala, taky umyla nádobí nebo občas uvařila (paráda, kdy vám naservírujou a pod nosánek) a tak, ale jak chlapeček pečoval, to teda byl záitek
.
Není tady
Ëlo,
u nás dtto včetně té klapky....
ti někteří mui ani nevidí či je nenapadne co je práce v domácnosti, jsou-li děti různého věku....já mám jedno dítko-take v tomto ohledu to vdy lo, kdy byl malý posbírala jsem těch pár hraček, teď má svůj pokoj a svůj bordel, který sice uklízí, ale a na moje vyzvání....a je to neustálé opakování:udělej, ukliď....
Ten můj je gaučo-hospodskej, jinak ádný záliby....ale jsou chvíle, kdy jsem raději, kdy je v hospodě, doma si otevřu jakýkoliv TV program, či pustím hudbu a hlavně nemusím na něj koukat jak chrní u telky, zatimco byse toho dalo udělat dost....a nemyslím pomoct v domáctnosti, ale i takové "banalitky "jako zazdít dírů ve zdi( v létě se kopal odpad, přeparkovat traktor-stojí neikovně ji 2 měsíce ve vjezdu, nestartuje, jeho auto má týden prasklou gumu....(já natěstí jezdím svým- u nás by rodinné auto nelo)
Není tady
Mío, nemá někdy chu to rozseknout ? Já ílenou, jene nás spojuje milionová hypotéka na panelákový byt, já sama bych jí neutáhla, kdy bysme byt prodali, a se vyplatí, tak zůstaneme bezdomovci vichni - já, děti, ale i on, take tudy taky cesta nevede. Fakt je to naprd, bludný kruh, ale právě kvůli té hypotéce nemůeme od sebe. A někdy mám pocit, e i on by tohle trápení rád ukončil, nebýt tohodle dluhu.. U zjistil, e rodina pro něj není, protoe rodina = povinnosti. e by byl raději s těmi svými rybami a kamarády.. Někdy "lakuje", e mě vymění za kamaráda.. Hm, já bych ho zase ráda vyměnila za klid a nebuzerování..
Není tady
Michaelo.43 - jak ti rozumím... Tyhle "banalitky" jsou nás nedovírající dvířka u skříněk - musely by se předělat panty a naroubovat úchytky, světlo v tmavé chodbě nesvítící přes rok - muselo by se sekat (zase si cvičím hmat, no http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png), odpadávající kachlíky v koupelně - muselo by se...
Snad jen ta hospoda chybí - u nás jen gaučing, občas noviny a televize - ale přiznám se, e občas si tie asnu nad jeho výběrem... Kdysi ho zajímala spousta věcí, dneska tupě zírá na ten nejstupidnějí program, který zrovna běí¨- e by počínající stařecká demence?http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png
Není tady
Elo, tak takovou dovču jako ty jsem zaila taky. Navíc se schodujeme i v tom, e obě máme tři děti, take víme, co to znamená, aby doma vechno ve vech směrech klapalo. Na dovolenou jsme jeli před dvěma roky, nejmladímu byly tehdy dva roky a jeli jsme se známými, který měli stejně starýho prcka. Kadý jsme měli na chatě svojí lonici, společnou kuchyň a záchod. V chatce nebyla bohuel teplá voda, take na vekerý mytí nás vech, nádobí a vaření jsem ohřívala, přenáela a přelévala ve starém prádelním hrnci. Jen podotýkám, e váím 45 kg. Doma jsem musela sama vechno oblečení i jídlo zabalit pro nás vech 5 lidí. Zapomněla jsem na foák, take jsem si na chatě hned vyslechla jak jsem neschopná. Na chatě jsem musela pro nás vechny povlíknout (cíchy jsme měli svoje), vybalit, manel čekal, a před něj postavím snídani, pak vyrazil do lesa nebo před chatkou popíjel pivo. Přiel opět a na oběd a zase dokola. Večer jsem sama musela ohřát a přenosit vodu pro vechny děti (nejdříve jsem myslela,e je mýt raději nebudu, ale fakt to nelo, měly z lesa nánosy) a večeře opět na mě. Musím podotknout, e vyaduje teplou večeři i oběd, take jsem to nemohla odbýt polívkou z pytlíku a rybí pomazánkou. Dovolená byla pro mě za trest, doma se tolik nenadřu. Ty známý nechápali, měli manela za dobráka a teď viděli jak se chová, jak na mě pořád křičí, e děti brečí, e makám jako debil. Začali mu domlouvat (u nich si dělí práce podle potřeby, on třeba uvařil malýmu kai, ona ho mezi tím koupala...), manel se nakonec s nima pohádal a z chaty jsme odjíděli dřív. Ani mi nepomohl zabalit, odeel zase do lesa a se vím mi pomáhali známý. U k nám po tomhle přestali chodit, já se s nima sice vídám, ale u to není ono. Dělávali jsme na zahrádce táboráky a rozumněli si a to bohuel zkončilo. Tehdy jsem celých 14 dní nestála za nic, nemohla jsem se s ním ani bavit, byl mi po*n a přemýlela jsem ze vech stran o rozvodu. On asi viděl, e to myslím váně, tak se zase chvíli snail, no ale u to nikdy nemůe být ono, nevěřím mu, nezmění se. Chvíli je to lepí a pak je na zabití. Vloni chtěl ject opět na dovolenou na jiné místo, ale zase do chatky k Orlíku, bez vody, tak jsem ho poslala do prd.... Teď hledám na internetu nějaký kempy s chatkama se sprchou a záchodem a hlavně bez vařiče. To je moje podmínka.
Není tady
Iveto, tak to se shodujeme i s tou váhou, já mám o 2 kg víc, tj. 47 kg (na 158cm výku).
Není tady
Iveto, tak to je přesný. Taky kdy někam jedeme, tak on si zabalí svoje věci (oblečení a hlavně rybářské nádobíčko), ale vechno pro celý zbytek rodiny musím zabalit já (oblečení, jídlo, hračky, suroviny - ingrediencí pro nejmení dceru, neb jak u jsem psala, nesmí normální jídla z důvodu fenylketonurie). Ale kdy něco zapomenu ve stylu foák, vodítko pro psa či tak podobně, tak si vyslechnu něco ve stylu - na co myslí atp.
Fakt ti chlapi (neříkám vichni, těm svatým se předem omlouvám), jsou na zabití !!
Upravil(a) Ela.. (16. 2. 2006 9:03)
Není tady
Tak to mám stejný názor. Kdy započítám i mého taku, který u neije, tak znám jenom tři chlapy ve svém okolí, který se hodí pro manelství. Například ta nae známá prohlásila, e si uvědomuje, jak dobře se vdala, protoe její manel jí opravdu ve vem pomůe a je na něj spolehnutí, taky dělá řemeslo a do večera, ale ten čas si prostě udělá a nevymlouvá se. A je kdekoliv, tak v 6 večer spěchá domů, protoe pravidelně on večer koupe, krmí a ukládá děti, kdy je celý den nevidí.
To věřím, e kdy má Tvoje malá odlinou stravu, tak se tím vechno komplikuje, vlastně musí mít pořád vykřičník v hlavě, abys něco nepřehlídla. Mě to přijde, e chlapy před nějakým problém zavřou oči a nepustí ho k sobě. Tak to dělá můj manel. e dcera jedničkářka začala nosit z ničeho nic trojky? To toho nadělám, vdy on nosil čtyřky a ije... To je jeho názor na např. tenhle problém. Já se jí snaim povzbudit, motivovat a on mi takhle podrazí nohy. Nebo dám synovi za trest zákaz hrát na počítači, kdy jsem zjistila, e nám lhal a on mu to opět dovolil. Kdy jezdil za prací a byl celý týden pryč, tak to pro mě byla oáza klidu, ádný stres, jídlo jsme s dětma odbyly, děti fungovaly, jak jsem jim řekla a i toho nepořádku bylo míň.
Není tady
Iveto, nevim co je s těma dětma lepí, ale můj manel zase dceři zakazoval kvůli kadý kravině se snad i koukat. Take to mělo jedinej výsledek: bylo jí vechno jedno, a udělala velkej průser nebo lo jenom o maličkost tak z toho bylo obrovský pozdviení a nikdy se nezjioval ádnej důvod. A ke vemu jenom zakazoval a na neurčitou dobu. Take třeba jí za patnou známku zakázal televizi, ale neřekl na jak dlouho a ani jí potom, kdy si to třeba opravila neřekl tak dobrý - můe se zase dívat na televizi. Take jsem po určitý době začala vechno radi řeit sama a obcházet ho.
Není tady
Přesně tak, oni před problémy utíkají, vypnou se nebo dělají, e je nevidí (pokud je tedy skutečně nevidí). U nás je to tak, e kdy jsou děti protivné (třebas díky nemoci), tak se sebere a uteče - třebas na ty ryby, za kamarády.. A nebo prohlásí, e si potřebuje vypláchnout hlavu a oere se do němoty.. A co enská, a nepotřebuje vypnout, vysadit, odpočinout si ?? Asi ne, ona není člověk, ale robot.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Co vydrí enská, to by člověk nevydrel ..
Není tady