18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Beruko, jednoznačně na tvoji Jsem taky máma na mateřské a ty řeči, kteří někteří vedou, e mu celý den pracuje mě dokáe vytočit do nepříčetna. A my asi celý den děláme co????? Leíme s kníkou v posteli nebo chodíme po mejdanech??? Problém je, e nikdo nedokáe ocenit práci, kterou děláme a přitom je to práce ne na 8 hodin denně, ale na 24 hodin denně 365 dní v roce. Ano chtěly jsme dítě, je to jasné, a staráme se o něj rády, vdy jsou to nae poklady, ale troka uznání od okolí by fakt nekodilo.
Jsme mámy pro děti, ne sluky pro nae drahé polovičky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A rodičové jsou snad dva, tudi i na péči o dítě by se měli podílet dva, samozřejmě v rámci moností.
Není tady
Beruko, co to má za kamarády ???? e takovýhle zpozdilý názory razí někteří chlapi to mě nepřekvapuje, ale která normální enská s tím můe souhlasit ?????
A jak enská chtěla dítě ? A jak k němu přila, to je virus, který se někde chytne ?? Snad oni OBA DVA chtěli dítě ne ???
A ten model - si celý den doma s dítětem, fláká se, nemá co na práci.....za to bych zabíjela.
Mít doma chlapa co razí podobný názory, zabila bych ho.
Není tady
Já zase zastávám názor, e starat by se měli oba tedy pokud manel nedělá NON-STOP. Já kdy potřebuju jít do města, tak pěkně hlídá manel, kdy hold nemůe musím povolat babičku. Na kafíčko si taky zajdu, to u je manel větinou doma, ale pro to mé mení dítě musím mít připravenou kaičku, protoe jak jsem nedávno zjistila, moc mu příprava tohoto jednoduchého instantního jídla, kdy zamíchá práek pouze do vody, moc nejde. Na větí nákupy jezdíme větinou společně. Je to u nás tak půl na půl. A to, e kdy je ena na mateřské a je z ní sluka a jen se fláká, to můe říct jen ten, kdo se o děti v ivotě nestaral....., moná jen kdy je ena v očekávání a má bezproblémové těhotenství a je na nemocenské a uívá si sladkého nicnedělání tak si to někdo myslet můe. Ale pak u dál nevidí, jaké jsou starosti s právě narozeným miminkem atd. Já osobně bych OBČAS s manelem klidně měnila, aby on byl doma a zkusil si to a já bych la do práce. Mám dvě děti a jsem doma od 10/2001. Take mi u občas cvaká v hlavě....
Upravil(a) Lucy (13. 2. 2006 15:48)
Není tady
Já se nikam nepřikláním. Myslím si, e správné je to, co rodině vyhovuje.
Kdybych to ale měla nějak vyhodnotit, pracovní doba je 8 hodin. Dítě vstane v 7 a ty se o něj+ domácnost stará do 17. Tím si v podstatě odpracovala toté, co Tvůj mu a dalí čas by se měl rozdělit dvěma. Čili, ty 3-4 hodiny ne jde dítě spát + práce doma, ne jdete spát vy - kadý něco.
Není tady
Jo můj chlap dělá sluby. tj.7* do měsíce 24 hod denně. Ale jeho den začíná ráno vstane jde na wc pak se nasnídá jdeme ven. Příjdeme nakrmím děcka rychle uklidím rychle uvařím,nakrmín děcka dám je spát. On se nají jde na wc potom spát, já uklidím ne to stihnu děcka jsou vzhůru nakrmím je chlap se vzbudí jde se opět v...t sedne k netu, zabavím děcka. Malá má 7 měsícu, mezitím přebalovat dávat sunar. Večer si dá veču nakrmím děcka okoupu je mezitím má od 17,30 zprávy na které se dívá do 19,30. Nají se okupe se podívá se na kobru nikdo nesmí promluvit potom jde znovu k netu sedí tam a do noci a to zase nic nebude??? Na co jsem se enil?? Já samozřejmně večwr únavou padám na hubu do toho malá v noci moc nespí ráno brzo se budí. A to nic zase nebude?? No nemají to ti chlapi v té hlavě trochu jinak???
Není tady
No, nechtěla jsem se zapojit do diskuse, abych zase nedostala vztek, ale nedá mi to. Před dvěma měsíci mi zkončila mateřská se třetím dítětem a funguje to a celý roky fungovalo to tak, jak popísuje Beruka. Vstávám u roky jako první v půl estý, pokud mě dítě nevzbudilo dřív. Pro vechny je snídaně na stole, po vech ustelu a umyju nádobí, děti i manela neustále upozorňuju, kolik je hodin, aby sebou hodili a nepřili pozdě. Pak honem odvést děti do kolky a koly, nákup (ručně, auto pouívá manel, v pátek jsem to hodila na váhu 14 kg), honem vařit oběd pro manela. Pak se mi scházejí domů děti, pro nejmení musím do kolky, s prostředním na krouky a k večeru začít s přípravou večeře a vykoupat děti. Někde mezitím jetě musím vyprat, uklidit, občas rozmrazit lednici a mrazák, umýt okna, vyprat koberce, povlíct peřiny--- Manel jde z práce do hospody, musí si přece odpočnout po práci (co bez ironie chápu, ale já u jsem taky KO), no a kdy u jsou děti uloený, tak přijde z hospody domů a to musím jetě dát večeři jemu a umýt po něm nádobí. No a jeliko se po práci vykoupal, tak po něm musím pokadé umýt vanu... A jaká to jsem hrozná manelka, kdy po tom vem nepřicupitám v erotickém prádle a nepředvedu mu striptýz a nevydímu ho do poslední kapky... Tak to si prý musí naetřit a jít do naitklubu....e bych si někdy la zacvičít nebo s kámokou na kafe? Nebo si přečetla kníku nebo poleela ve vaně? Teď jsem na pracáku a nabízejí mi samé práce na směny a o víkendech, co odmítám, protoe u prostě víc nemůu, u víc nezvládnu. Takhle to táhnu u 12 let, nebyla jsem na ádný dovolený, na takový, kde by to bylo i s jídlem a se vím vudy. pokadé jsme byli v chatce u vody, kde jsem musela i vodu ohřívat a samozřejmě zase vem vařit. A kadý se mě ptá, jestli u něco dělám, e nemůu tu finanční starost nechat jen na manelovi. Já vím, e dělá fyzicky náročnou práci, ale spí ráno do 7 hodin, po práci má volno a na nic neáhne a o víkendech to samé. A co já? Asi bych zapadala do představ Beruky známých, ale samotnou mě to tve, jene to nemůu změnit, kdy prostě on nechce, odmítá se o tom bavit.
Není tady
IvetoX!!
Jsi superena!!! A vy dalí které to máte doma tak, e vechno leí na vás, taky.
Já na tom jsem trochu líp. Manel chodí do práce po půl 6, vrací se po půl 4. V létě se převleče do pracovního a jde dělat okolo baráku. Doma v tom případě nic nedělá, protoe se vrací domů a před půl 8. V zimě koupe starího kluka a ukládá včetně pohádky. Kromě úterý a čtvrtka. to má nohejbal. Spíme odděleně, protoe jsem byla nervózní z toho, e malej v noci nespí, tak jsem s ním byla radi sama. Tak je uetřenej bezesných nocí. Občas doma vyluxuje, umyje nádobí. Sem tam vezme kluky ven. nakupovat jezdím zásadně sama, protoe na ně nemám nervy. jezdím autem, výhoda je, e mám svoje.Jednou týdně mám angličtinu, jednou týdně chodím cvičit. Jednou za měsíc mám sezení s enskýma, občas nějaký kafe a návtěva, to vdycky hlídá on. Kluka vodím ráno do kolky já, táta ho a vyzvedává, cestou z práce. Ráno by ho taky bral,ale je mi malýho líto, e by musel vsávat o půl 6. Tak se radi vypravím sama.
Jak to tak čtu, tak to zase ádnej zázrak není Vlastně taky skoro vechny práce doma dělám já. Malej musí mít nachystanej čaj, protoe kdy začne řvát, tak se rozčiluje, e ho musí dělat. Jídlo radi chystám sama, po zkuenosti z vánoc, kdy malej začal u stolu brečet a táta mu hodil kus jmelí se slovy "na hraj si!" to mi teda stačilo k tomu, e jsem přesvědčená, e by mu dal klidně k večeři kyselý rybičky. Kdy se dívá na telku a děti začnou křičet, je zle.
Musela jsem se smát, kdy jsem četla to " to zase nic nebude" to je jako u nás
Nakonec jsem aspoň trochu ráda, e mám i chvíli pro sebe a můe se sbalit a zmizet, kdy u se to nedá vydret. Ale po 5 letech na mateřský se cítím vycucaná jako citron. Teď ale tátu chstá zatěkávací zkouka. Jedu od 17. do 19. března na kurs, tak bude mít oba kluky na starost po celou dobu.
Tak holky, pevný nervy a bič na ně!!!
ena na MD = je doma , nic nedělá, fláká se... tak toto jsem po okolí slyela mnohokrát...a docela mě překvapilo, e nejen od chlapů, ale i od enskejch ( co třeba sami vychovaly3 děti- asi zapomněly?-nebo na vsi se na kadou měří jiným metrem?
Docela jsem toho slyela hodně, já toti 10 let byla " z oblika", pracujíc na půl úvazku hned s půlročním dítětem, ale u některých z obliga, protoe jsem je "netvala" a nemohly na mě nic najít...- k tomu doma jetě malé hospodářství(2 prasata,4koně,100 slepic)- co je starost denně - ovem jen jedno dítě....alei tak jsem občas slyela, má čas, zařiď, odvez, dovez, postarej se...o domácnosti s dvěma teplými jícly svého času nemluvě.....Nestěuji si, je to vývoj, před 2 lety mi začal docházet dech zvířátek jsem se postupně zbavila(koní samozřejmě prodejem, na rozdíl od prasátek...:-))), syna úspěně připravila na studium osmiletého gymplu a la pracovat na celý úvazek...Najednou mám snad i více času pro sebe!!!Přitom práci na půl úvazek mám nadále-nemluvě o penězích, ta práce mě baví, pouze doma- a to u trvá 3/4 roku pomali, ale jistě přehodnocuju, co je důleité udělati dnes, co počká do druhého dne na synka(11 let), popř. co prostěudělá manel by za půl roku :-)))Pomocníci: pračka, myčka na nádobí,večeře v kastrůlku koupené v bufáči- vaří suprově, ale občas udělám i bramborovou kai z pytlíku - a to jsme byli zvyklí na domácí brambory, ale holt sorry, jsem ten "chudák", co musí pracovat.....Ale ruku na srdce, já si ve své kanceláři a i mezi lidmi psychicky pěkně odpočinu, ale já si pamatuji, jaké to bylo, kdy jsem byla "doma"
Alenikoho o tom nepřesvědčí, protoe oni se nechtějí nechat přesvědčit. Prostě , kdy je baba sousedka o tobě přesvědčená e dělá na MD Ho.., tak ji o opaku nepřesvědčí, take se tím raději netrap!!!
Není tady
Tyjo holky takovyho jsem mela taky doma...jeste s tou vyjimkou ze byl vul i co se tyce penez.On ma svuj plat ja preci svou matersko(prijmy nam na socialce pocitali samozrejme dohromady)Takze ten muj kdyz sem kolem nej behala a varila tak jeste ohrnoval nos ze nema k veceri maso:(A ja blba mu to skoro rok zrala.Ted jsem stastne rozvedena:)Vemte nohy na ramena a utikejte od takovych blbcu co si tohle vsechno vynucujou a mysli!!!))
Není tady
No jo no kadý máme něco....... ale přeci to jedno máme společné
A jetě je to s kecama, zrovna teď kdy to tady píu, tak je kolem toho řečí... Prej takový kraviny... Jooo hold doma si nepokecám tak někde to ventilovat musím...
Upravil(a) Lucy (14. 2. 2006 8:56)
Není tady
Milé maminky,
mně je 49 let, mám 2 dospělé děti a nikdy jsem takové problémy jak tady popiujete, nezaila. Na nějaké péči o dítě nebo domácnost jsme se nikdy nemuseli dopředu domlouvat, kadý udělal to co bylo právě potřeba, ten kdo měl zrovna volno. Tím myslím, e kdy jsem byla doma s dítětem, tak jsem samozřejmě nakoupila, uklidila a navařila a nepřipadala jsem si jako sluka. Kdy manel přiel z práce, tak se nám věnoval a pokud bylo třeba dovézt např. větí nákup a podobně, to bylo a je samozřejmostí. Také pro něj není problémem poslat mě např. s dcerou na dovolenou a postarat se zatím o domácnost a zvířata, která máme doma a kvůli kterým nemůeme jet společně.
Tím jsem se chtěla zeptat, e manelé se chovají jako ke slukám k těm enám, které si to nechají líbit? Od začátku vztahu? Proč to dovolily, aby se situace tak vyvinula, e si jich vlastní patrner neváí? Před mateřskou se ti partneři chovali jinak nebo stejně? Napite prosím...
Není tady
Také přihodím něco do diskuse. Jsem na MD (jinak děti mám 3, ale dvě jsou ji kolou povinné), a před 14-i dny mě "potěstila " spálová angína. Bylo mi tak blbě, e na wc jsem lezla po čtyřech. Tak jsem zavolala muíčkovi do práce, zda by si mohl vzít očéerko, e prostě nezvládnu postarat se o malou. Chlap přijel, paragraf na péči o mě si sice vzal, ale .. leela jsem fakt jen první den. To mi i vařil čaje. Ale druhý den (stav nezměněn, bylo mi stále stejně blbě), on vyspával do půl jedenácté, já ráno vstala, vzbudila starí děti a vypravila je do koly, vyvenčila psa, nakrmila nejmení dceru .. On se pak vzbudil a prý e stačilo jenom říct a udělal by to. Proboha, to ho nenapadlo, to se musím doproovat a připomínat mu, jak má rodina fungovat ??? A dalí den jel odevzdat to očéerko do práce a cestou zpátky se domluvil s kamarádem z města 150km daleko, e se za ním přijede podívat. Tak se doma ohřál jen na oběd (jsem ho musela uvařit) a pak odjel - návrat druhý den v pozdně odpoledních hodinách.
Take jeho paragraf údajně na péči o nemocnou manelku spočíval v tom, e si hezky odpočinul, prodlouil si víkend a já kmitala jak blbá..
Co k tomu dodat ?! Je to zmetek !!
Upravil(a) Ela.. (14. 2. 2006 8:54)
Není tady
Ela..: tyjo ja koukam...asi uz se vdavat nebudu:)Neni lepsi mit pritele ktery k nam bude chodit na navstevu???))
Není tady
No kdyz nad tim tak premyslim tak asi neni...ja bych to nevydrzela...vite co je na tom vsem nejhorsi?Ze my ty chlapy proste potrebujem...
Není tady
taky jsem si říkala, e a se přítě narodím, raději se nevdám nebo budu homosexuál Nejhorí je, e to vidí moje nejstarí dcera, která u z toho má rozum a u teď má prima názory, e si sice jednou pořídí mimčo, ale chlap k ní bude smět jen na návtěvu.
Hm, jsem podruhé vdaná a to jsem si říkala, e tentokrát to určitě bude lepí. Tý jo, copak normálně smýlející chlapi u vymřeli ??
Není tady
Elo, omlouvám se, ale musela jsem se smát....- ale to bude tím, e to hezky popisuje:-))
Mně se zase stalo kdysi dávno následující(to jsem byli chvíli spolu, ádné dítko.... jo, to mě mělo varovat:-))
Dostala jsem zánět do obou očí, prostě 4 dny leela, nekoukala, oči jen slzely.
1, den.ve OK, přiel za mnou i několikrát denně (nepracoval daleko),uvařil kávu, ohřál jídlo,druhý den byla káva a cosi studeného - neva, nejsem náročná, třetí den mi večer nabídl čaj...protoe hrnky po kafi by se musely mýt, logr vysypat, hrnek na čaj lze pouít nesčetněkrát.....dalí den se pro jistotu zdrel v hospodě a domů se vrátil v takovém stavu, e si ustlal na koberci.....
Není tady
tak koukám, e jsme na tom stejně. Jen nějak nevím, jestli se mám smát nebo brečet.. Ale smích mám radi !!
Není tady
Hm, Elo, tak se nás v tom plácáme víc. Před Vánocema jsem přechodila chřipku, týden jsem chodila s horečkama 39 stupňů, přitom nakupoval, vařila, no vykonávala vechno jako jindy. Po týdnu jsem u měla strach a hlavně u jsem nemohla, take jsem la na pohotovost a byl z toho zápal plic a antibiotika. Doktor zdůrazňoval, e to musím vyleet a nabízel paragraf pro manela. To jsem odmítla, protoe dělá na ivnostňák a stejně by to dopadlo jak popisuje Ela a navíc bysme byli bez peněz (manel ani po práci nezůstal a nepomohl, ale el jako kadý den do hodpody). No po Vánocích jsem dostala záně mandlí, dalí antibiotika, opět jsem nemohla leet, take po 14 dnech se mi nemoc vrátila a zase dalí antibiotika s vyhrůkou, e půjdu do nemocnice. Jak moc jsem si přála opravdu zalehnout do postele a alespoň jeden den leet, to ani nemusím psát. Místo toho jsem ale musela ject na tchánovo 70-tiny 300 km tam a zpět. Během těch dvou měsíců jsem zhubla na 42 kg a od manela si vyslechla, jak jsem teď oklivá a vechno na mě plandá. Jo a perlička manelovi kdysi spadlo něco do oka, zalezl s tím do postele, nesměla jsem na něj mluvit, prostě byl těce nemocný.....
Pro BETY. já byla celkem 12 let doma s dětmi na mateřský a i předtím jsem byla nějaký čas nezaměstnaná, take u od začátku jsem automaticky začala dělat vechno já, kdy manel chodil do práce. Jene nejdřív jsme měli jen dceru a bydleli ve dvou místnostech, tak to lo zvládnout, ale postupně přibyly dalí dvě děti, opravil se celý domek a upravila zahrádka, ale pořád zůstavalo vechno jen na mě. Moje prosby o pomoc manel odbyl tak, e buď bude chodit do práce, nebo mi bude doma pomáhat. Teď bych měla nastoupit někam do práce a prostě u nemám nikde v sobě ádný rezervy. Jsem vyčerpaná, ale kadý to ironizuje, jak můu být vyčerpaná, kdy jsem tolik let doma. Děti jsou hodný, ale pohodlný a manel je v tom jetě podporuje. Ráno jim pustí k snídani film na videu, místo aby je popohnal, aby si po sobě ustlaly postele a umyly nádobí. Jak to mám měnit, to nejde, kdy se v tom sama plácám a manel nepodpoří. Je to jako dalí dítě na krku. Musím mu vyběhávat daně, pojistky, myslet za něj e jeho rodiče mají narozeniny, musím se postarat o jeho rodinu, kdy přijede 5 lidí na víkend a nesmím remcat, protoe jsou to jeho příbuzný a já jsem stejně doma a nic nedělám. Snaím se najít něco jen na půl úvazku v dopoledních hodinách, ale tady na malém městě nemám anci. Plný úvazek, směny a víkendy bych nezvládla, vím to, není to výmluva, ale realita. Babičku nemám, take jsem fakt odkázaná jen na sebe. Jetě, e se můu tady aspoň vypovídat a ulevit si, pomáhá mi, kdy vím, e v tom nejsem sama a i ty obárcený názory mě pomáhají trochu se nakopnout a ozývat se a říct manelovi, e mě to takhle tve.
Není tady
IvetaX:tyjo obdivuju te...ja to nevydrzela ani rok a od manzela jsem utekla...Mozna to nekdo povazuje za sobectvi ale me prijde ze v mych 21 letech jeste nemusi nikomu delat sluzku a zvlast kdyz jsem videla ze ani o naseho maleho nema zajem.A navic...treba by mu pak musel slouzit i maly...brrr...jeste ze jsem od nej pryc!!!
Není tady
Milé "spolutrpitelky", zpětně jsem si uvědomila, e na MD jsem byla normální husa. Hezky jsem kmitala kolem tří dětiček (1+dvojčata), okna myla, kdy spaly, uvařila, nakoupila, jenom aby večer bylo vechno (nebo teda skoro vechno - nejsem superena) v takovém stavu, aby byla pohoda, roztomilé dětičky nakrmené, vykoupané a připravené pro tatínka k pohrání - teda dokud ho to bude bavit, e. No a já doufala, e a je konečně vrazím do postýlek, tak třeba povím, co umí nového, dozvím se co se děje v prostorách mimo byt, hřitě a samoku, protoe co si budem povídat, tohle prostředí zas tolik podnětů nedává, vak to znáte. Take vichni nakrmení, děti odloeny a ivitel ulehl s novinami k televizi a nepřál si býti ruen, protoe celý den dřel (rozumějte - na nás). Jednou jedinkrát vyjel s kočárem do parku a následně mi sděli, e neví, na co si stěuju, kdy mimina celé odpoledne (byl venku asi hodinu) spí a já mám klid a pohled do uklidňující zeleně. Jo, jene starí dítko s sebou neměl, tudí byl uetřen hlídání dvouletého draka a předchozí cesty po nákupech s kompletním cirkusem (je to asi 25 let - kdo pamatuje, ví, jak se nakupovalo). Oni ijí v přesvědčení, e jak dítě ráno oblíkneme, tak ho večer jen převlečeme do pyamka, v kredenci máme "hrnečku vař" a čisté prádlo se líhne ve skříni samooplozením. A protoe tohle vechno máme, tak proč bychom nemohly jetě zařídit tohle či tamto, kdy "máme celý den volno" a "miláčku, ty jsi tak ikovná, ty to určitě zvládne". A my, pochváleny pánem tvorstva, to vechno zvládneme, uděláme, zařídíme, doběhneme, podríme, protoe jsme silné a on je rád, e nás má = rozuměj nemusí se starat o tisíc malých prkotin (detaily viz výe od Ivety) a můe v klidu přemýlet, jak by pohnul zeměkoulí, kdyby tý rodiny nebylo
Není tady
Krásná jako lednička
Za přečtení to stojí..
Pár let po svatbě jsem dosáhla mateřské a manelkovské dokonalosti, mýtu
Českých en. Protoe jsem se z té země Dokonalosti vrátila při relativním duevním zdraví, mohu vem, kdo tam míří, poradit, jak se dostat zpět mezi astné nedokonalé.
Vstávala jsem tehdy denně mezi pátou a estou ráno, kdy se budil syn.
Odvedla jsem ho do kuchyně, aby nebudil tatínka. Vyčistili jsme si spolu zuby,a zatímco snídal, stihla jsem i rychlý make-up, take jsem manela uchránila pohledu na přirozenou zeleň svého nevyspalého obličeje. Syn dostal kostky nebo pastelky, a protoe do půl osmé, kdy vstával můj mu, bývalo dost času, stíhala jsem obvykle připravit pořádnou munou snídani s kávou, dusem, vajíčky naměkko a topinkou.
Obměnou byly lívance, vrchovatě obloené chleby nebo domácí pomazánky.
Budila jsem ho veleněně, pomohla mu najít koile a ponoky, a kdy odcházel do práce, mávali jsme mu z okna. Během dne jsem stihla vechno: uklidit, nakoupit a připravit teplou večeři i s moučníkem. Jít s malým na procházku, uplést svetr, natřít poličky, posekat zahradu. Byla jsem hodně pyná na to, e kdy se vracel odpoledne domů, bylo vechno hotové, včetně vychlazeného piva v ledničce.
Z té doby si nepamatuji ani jednu manelskou hádku: neutrácela jsem za
zbytečnosti, nechodila odnikud pozdě, a pokud chtěl můj mu o něčem mluvit, trpělivě jsem poslouchala. Vdycky bylo vařeno, postaráno, teplo, útulno. Na nic si nemohl stěovat - a taky si nestěoval. Tak co je dnes nového..., ptával se a já pyně oznamovala, e je vechno v nejlepím pořádku. Bylo, a na drobnosti. Jeho někdejí vřelý polibek na přivítanou se nejprve změnil v lehký polibek na tvář, pak jen v symbolický polibek ve vzduchu a nakonec v přátelské poplácání na zádech. Takové, jakým se vítají chlapi, co jdou spolu na fotbal. To u říkával: nic nového, e... a obvykle el rovnou k ledničce, kde ho s eleznou pravidelností čekávala vychlazená desítka.
Natěstí mi tehdy zbyli kamarádi. Hele, jaký si myslí, e je rozdíl mezi
Tou ledničkou a tebou? zeptal se mě jeden z nich. Telefonovala jsem mu v
noci, téměř potají. Lednička stojí kadý den tam, kde to čeká. Vdycky ti
nabídne něco k jídlu, je tichá, na spotřebu nenáročná. Čistá, bílá, vkusná, ale těko tomu říkat krásná. U jsi viděla chlapa, co by vánivě miloval ledničku? Vimne si jí, a kdy mu kompletně vyteče na podlahu. Ale to musí po tý loui uklouznout! Ten večer jsem vypila dvě vychlazené desítky a probudila se a v půl osmé. Nade mnou stál manel v jedné ponoce a zmačkané koili. Zatímco na pravé ruce drel křičící dítě, v levé třímal suchý rohlík. Tvářil se překvapeně.
Za pár měsíců mě u zase vřele líbal a ptal se, zdali jsem vařila, nebo má
Po cestě z práce něco koupit.
Nebuďte vdycky tam, kde to ostatní čekají. Buďte náročná na spotřebu.
Nabízejte jen tolik, co vám dávají, a pořádně hlučte, kdy je to potřeba. A u vůbec se nebojte čas od času vytéct na podlahu. Dodnes sice nevím proč, ale je jisté, e jen tak vás budou ti kolem milovat.
Takový je zákon ledničky.
elementgirl napsal(a):
IvetaX:tyjo obdivuju te...ja to nevydrzela ani rok a od manzela jsem utekla...Mozna to nekdo povazuje za sobectvi ale me prijde ze v mych 21 letech jeste nemusi nikomu delat sluzku a zvlast kdyz jsem videla ze ani o naseho maleho nema zajem.A navic...treba by mu pak musel slouzit i maly...brrr...jeste ze jsem od nej pryc!!!
No ani nevím kolikrát jsem o rozchodu u přemýlela, jene jsem zbabělá do toho jít. V 21 letech jsem odela s manelem z krajského města do tohodle zapadákova, protoe tady byla monost bydlení. Ve větím městě bych měla větí monost najít práci, mám tam mamku a ségru, ale jsou tam hrozný ceny bytů, kdybysme domek prodali, tak tam za to seenu maximálně byt 2+1 v paneláku, rozhodně bych z těch peněz jetě navíc nemohla vyplatit manela. Je to začarovaný kruh, tady sebe a tři děti neuivím a sama bez chlapa v baráku, je to nanic. Sice doma nic neudělá, ale řeí aspoň havarijní situace, kdy začně téct bojler, porouchá se kotel, nebo začne hořet v komíně atd. Ach jo, ivot utíká a mě je z toho smutno.
Není tady
holky, to mi připomnělo mýho otce - kdy mamce bylo fakt hodně patně, tak jí děda řekl - babičko, tak si lehni, odpočiň si, to nádobí můe umýt potom..
Není tady
Jestlipak víte, proč se nevěsty vdávají v bílém???
No protoe je to standardní barva domácích spotřebičů.
Není tady
Mě zase uzemnil manel, kdy mi večer u TV řekl: skoč mi do sklepa pro pivo, bude za to u mě mít plus.....
Není tady