6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
No, taky dobrý, Aneri
Jinak, info pro Vladěnu : Od 13.15 manžel absolvoval 12 telefonátů s ústřednou a nikdy to TAM nikdo nebral a vrátil se jim na tu ústřednu zpátky. Dělají prý do 17 hodin. Už jsem mu ten telefon musela vzít - hrozilo, že ho prohodí oknem a ke všemu ho ještě stihne infarkt - pokračování zítra.
Kdyby psali zítra v Blesku něco o vraždě na sociálce, tak se tam poté, co se ráno nedovolal, vypravil osobně
Upravil(a) mashanka (11. 11. 2009 14:59)
Není tady
Mashanko, telefon neničit - až bude našetřeno na nový !!! No, stalo se dobrým zvykem, že už nejsou na těch za.raných úřadech ani v úřední hodiny a je jedno, jestli tam voláš, nebo jdeš osobně. A to ja fakt! Chápu, že ta baba, co tam má sedět, je také jen člověk a může mít nemocné dítě........ale pak nemplatí, že je úřední den, když nic nevyřídím.
....no totální rozkol společnosti. A jít si stěžovat ? Bych se bála, že dostanu přes hubu...to jsou místečka !
Není tady
pecule napsal(a):
Mám dotaz, který se tak trochu vztahuje k tématu. Mashanka psala, že alimenty platila synovi ona. Já jsem za přítele doplácela výživné na manželku - jednorázové vyrovnání (nebo jak se to přesně jmenuje) a BM pak když s ní přítel mluvil, tak řekla, že jí peníze sice přišly, ale že odesílatele těch peněz nezná - jako moje jméno. Jasně , že ho zná, ale asi zase další truc. No a tak nás napadlo, jak vlastně probíhá to, když ońa bude chtít dát exekuci na to, že jí tu částku nezaplatil? Kontaktuje exekutor přítele, aby mu pak mohl říct, že peníze byly odeslány z mého účtu? Nebo ona může říct, že peníze nepřišly a exekutor se může tady objevit? Jinak on u mě nemá ani trvalé bydliště, protože nemají vypořádané SJM - takže když to tak vezmu, tak osobní věci má u mě - jinak vlastně nic - nemuseli jsme nic pořizovat, byt jsem měla zařízený. Takže jiné než osobní věci tady nemá, to co vlastnili, tak zůstalo zatím BM , trvalé bydliště tady nemá, dluh na výživném taky nemá, mohl by přesto přijít exekutor sem a něco zabavit?
Tak tohle (co jsem vytučnila) je podle mě od té paní jasný truc. Že to tedy jako chce poslat znovu, z účtu od svého BM, a tuhle částku "od neznámého dárce" si jako hodlá nechat?
Ale pozor, tím si může naběhnout i ona sama: Pokud jí přijdou na účet peníze od někoho, koho ona nezná a tedy může jít třeba o omyl, ona je pak povinná tu částku vrátit. Nejsem právník, ale myslím, že se to nazývá nějak jako "neoprávněné obohacení". A dá se to i zažalovat.
Zjistit interní čísla a volat zítra znovu a přímo. Jak??? Detektiv na internetu....
Upravil(a) Vladena (11. 11. 2009 18:28)
Není tady
Jo, díky - zítra je vypátrám
Není tady
amely napsal(a):
mashanka napsal(a):
Nuni napsal(a):
Jo jo a když nepošleš odvody do 25, 30 už mě ženská ze sociálky volá, co je děje, že tam naskakujou penále. Ty jo tak kam to platíme pardon za
A proč vlastně oni nemají nějaké penále, já tomu nerozumím. Už asi rok přemýšlím, ve které zemi bych taknějak mohla žít bez každodenního nas.r.ání - to nemá souvislost s naší nemocí, jsem nemocná asi po 15 letech, nepotřebovala jsem nikdy kromě mateřské, kdysi, žádné sociální dávky, vlastně jsem od nich nikdy nic nepotřebovala, ale tady mi všechno už připadá za hranicí skousnutelnosti. Možná je to tím, že o všem moc přemýšlím - možná jsem divná já
Myslím, že taková země neexistuje. Kdysi jsem si myslela, že úžasné by mohlo být Švýcarsko, že tam všechno funguje, ale pak jsem mluvila s jedním Švýcarem a ten zase říkal, že tam jsou lidé takoví studení čumáci, zanadávat si nemůžeš, každý Tě sleduje, jestli se chováš podle pravidel.
Tady si můžeš v klidu aspoň zanadávat a nikdo Tě za to neodsoudí, navíc tu najdeš ještě spousty těch, co se rádi přidají.
NO ja nevim, ale jeden Svycar je asi ta pani co povidala. Jista pravidla mozna existuji , ale to je dukaz demokracie. Prave ta nemocenska funguje treba bez problemu a penize dojdou jako obvykle.
Není tady
amely napsal(a):
mashanka napsal(a):
Nuni napsal(a):
Jo jo a když nepošleš odvody do 25, 30 už mě ženská ze sociálky volá, co je děje, že tam naskakujou penále. Ty jo tak kam to platíme pardon za
A proč vlastně oni nemají nějaké penále, já tomu nerozumím. Už asi rok přemýšlím, ve které zemi bych taknějak mohla žít bez každodenního nas.r.ání - to nemá souvislost s naší nemocí, jsem nemocná asi po 15 letech, nepotřebovala jsem nikdy kromě mateřské, kdysi, žádné sociální dávky, vlastně jsem od nich nikdy nic nepotřebovala, ale tady mi všechno už připadá za hranicí skousnutelnosti. Možná je to tím, že o všem moc přemýšlím - možná jsem divná já
Myslím, že taková země neexistuje. Kdysi jsem si myslela, že úžasné by mohlo být Švýcarsko, že tam všechno funguje, ale pak jsem mluvila s jedním Švýcarem a ten zase říkal, že tam jsou lidé takoví studení čumáci, zanadávat si nemůžeš, každý Tě sleduje, jestli se chováš podle pravidel.
Tady si můžeš v klidu aspoň zanadávat a nikdo Tě za to neodsoudí, navíc tu najdeš ještě spousty těch, co se rádi přidají.
Na pracaku jsou 18 mesicu a za 70% platu to zni krasne. Ale z tech 70% se plati jeste dane a pak se plati zdryvotni pojisteni na svou vlastni osobu a kdyz ma clovek deti , tak na deti a pak kdyz ma manzelku, ktera je doma tak taky na manzelku. Pak dostane 80% platu.
No a tech 80-70% platu nedostanete jen tak. Podminky jsou ostre, plati treba jen 4 tydny nemocenske. I kdyz jste tehotni a porodite dite. No a taky treba plati jen 4 tydny dovolene za celou dobu nezamestnanosti. Jiank se odejet nesmi, nebo jak kdo chce, mohl by mit ve schrance oznameni, ze se musi dostavit zitra na urad. napr.
A pak jeste jen takova malickost: kontrola je prisna, vsechno musi jit na papir s podpisem, vsechny obsilky a povinnost je pisemna odpoved na inzerat kazdy druhy den. Pak vyplnite dalsi papiry, kde den po dni uverejnite kde jste byli. A opet s podpisem. neudelate to? Jen napoprve vam strhnou pulku z podpory. A na podruje vam seberou vsechno.
Privydelek se uvadet musi a odecita se z podpory. A taky se zdani na konci roku.
Ovsem na druhe strane souhlas s MAshankou, ze urady na vas okamzite poslou exekutora a samy pravidla bez problemu nedodrzuji.
Není tady
Tak hlásím, že syn končil neschopenku pracovního úrazu v srpnu a ještě nedostal dávky!!! Volal na pojištovnu....údajně pro ně není partner, platí za něho podnik a to je partner. Tak už dochází moje trpělivost v tomto bor.elu, fakt že jo.GHlavně, že víme, že Talmanová má mateřeskou necelých 75 tisíc..chuděrka, snad s tím vyžije! Hnus, opravdu nechutné ! To je likvidace mladých lidí. A to jsem ráda, že vlastně ušetřil za vypsání neschopenky 100,- Kč, to je další zvratek naší vlády.....
Není tady
Aneri, nejen mladých. Co taková rodina se dvěma dětmi, když jeden práceschopný člen déle marodí. Tam ten příjem taky chybí. Většině obyčejných lidí prostě chybí.
No a to kilo za neschopenku, to je vrchol. I když teď mlátí hubou, jak je to protiprávní, nakonec přijdou na to, že je to bezva nápad.
Není tady
Jasně, pro každého je to zátěž, mladé , staré, já jen, že nemá syn děti, to by byla tragedie.Asi by jsme je utopili a není to daleko pravdy. Mnoho lid takové situace nezvládá. Já myslím, že to je cílená likvidace lidstva. A ti,co chrochtají u koryt a mají peněz jako máku, těm je to jedno, zda se platí za doktora nebo ne. Lékařství je jako i jiné obory o korupci, kdo šustí, se léčí, kdo ne, at zde.ne! Nemoci jsou pro všechny, léčba jen pro někoho. Pak se diví, že mladí nechtějí rodinu, když je prý základ státu , to je lež, jako věž. Ale kdysi se to na právech učilo....ale ono dříve bylo všechno jinak..aso špatně. Když vidím zadluženost, morálku, korupci, tunely, jak jsme na tom jako republika...nooo, pěkně ji vytunelovali. Zbydou nám oči pro pláč, od ledna zdraží benzín, naftu, s tím všechny výrobky...a jsme kde ??? V p.deli !
Není tady
Priznam se, ze jsem celou diskuzi necetla do konce, ale taky se mi to stalo.Nejprve bych kontaktovala zamestnavatele jestli poslal vse co mel na socialku a hned v zapeti socialku, ze tvemu manzelovi neprisla jeste nemocenska a to uz za dva mesice,tak kdy to ma cekat a v cem je problem.
Není tady
Aneri napsal(a):
Když vidím zadluženost, morálku, korupci, tunely, jak jsme na tom jako republika...nooo, pěkně ji vytunelovali. Zbydou nám oči pro pláč, od ledna zdraží benzín, naftu, s tím všechny výrobky...a jsme kde ??? V p.deli !
Aneri tam už jsme!!! a bude hůř!! je to šílený.
Není tady
Hm a příště nejenže budeme mít první dny nemocenské neproplacených a na ty nárokovaný peníze budeme dlouho čekat, ale ještě si zaplatíme stovku za vypsání neschopenky.
Není tady
Jde o to nemarodit. Hned raději umřít ! Když poslouchám, jak se od ledna zdraží benzín a nafta, s tím všechny výrobky a produkty, hledají, kde by obraly rodiny s dětma, důchodce, učitele, policisty, ale i živnostníky.....a že krize teprve začne, tak mám vážné obavy, že bude ještě mnohem hůř! Jak se hádají, kdo k poslaneckému platu ještě podniká v milionech, ve zdravotnictví, poradenství, státní zakázky, jak mají miliony měsíčně. To se jim žije, verbeži jedné. Jindřich Valouch se chválil, že dává sociálně slabým...ale zapomněl říct, že dává cikánům ve Škodové ulici v Přerově, aby ho volili a jeho stranu. Pak se diví, že do Přerova přijede jiná strana a cikány vymlátit. Vždyť nám tu jen kradou a nikdy nic nedělali.Peněz ze státních mají víc, než bílí, co pracovali, či pracují. Na zvracení ! A lidi je zase budou voli, jako slepí a pak nadávat a kdo k volbám nepůjde, jakoby volil Topolánka či Paroubka. Už ted se bojí, pokud dělnická strana dostane jen 1% /s to dostane, protože lidi jsou nespokojeni/, tak budou mít peníze na propagaci. No, zapeklitá situace ve státě....snad se aspon té výplaty nemocenské dočkáme
Není tady
A tak jsem opět na mrtvici!
Ale dám sem všeobecnou informaci. Pojistné může fabrika/podnikatel...zaměstnavatel/ uhradit ze svého a pak pojištovna posílá peníze fabrice. Druhý případ je, že nemá nebo nechce vyplatit ze svého, tak čeká, až to vyplatí pojištovna. Pak ale posílá pojištovna peníze z úrazu přímo poškozenému a ted se podržte - do 15ti pracovních dnů !!!!
Ale...synovi to nevyplatili, ale u pojištovny ani nenárokovali !!! Tak jdeme pokračovat v pátrání !!! Pak se nedivím už ničemu....
Takže se na zaměstnance úplně normálně vys.ali !!!
Upravil(a) Aneri (11. 12. 2009 10:53)
Není tady
Účetní tvrdí, že mají na vyřízení pracovního úrazu standardně 4-6 měsíců , tak to uvidí ten fofr v pondělí i s kontrolou , jak bude kmitat a budu trvat na sankci pro ni i bezpečáka ! Oni to totiž ještě ani neoznámili OSSZ, že skončil nemocenskou....., po pojištovně nic nechtěli zatím, tak jak by syn mohl něco dostat vyplaceno, že ......
Není tady
...a tak se nám to pěkně vyvíjí...ne pojištovna, po té zatím nikdo nic nechce, ani OSSZ, ta sice ví, že syn začal marodit, ale neví, jestli už skončil....a tak chudák účetní kápla božskou...že na na synových penězích sedí pěkně bezpečák ! Takže OSSZ nemůže vyplatit, nedostala podklady z firmy, no chudák bezpečák! Účetní už má pokažený víkend, v pondělí budou padat hlavy!!! A to vím, že nejsou vyplaceny nemocenské z pracovních úrazů za červenec!!! Chudáci lidi.....
Není tady
Aneri, jak to dopadlo a jak se to vyvíjí Mashence?
Není tady
A tak hlásím, že peníze syn nemá a ani nejsou asi v dohlednu...nejsou vypaceny nemocenské-pracovní úrazy ani za květen 2009!!! Takže pokud syn ukončil nemocensou v srpnu, je mnoho čekatelů ještě před ním. Jasné je, že na papírech sedí bezpečák. Stížnost k řediteli jsme poslali v ponděl s tím, aby byly peníze vyplaceny pokladnou ihned...a divte se - nic se neděje,nikdo ani neodpověděl ! Haha, tak to byl fofr, fakt že jo.....jasně na lidi se.ou, no, uvidíme.....
V každém případě, at syn chce, nebo ne, napíši stížnost na OSSZ a bude kontrola! Uvidíme...jaký bude závěr.....
A Mashanka, ta už asi penízky i utratila, že je potichu .
Není tady
A tak hlásím - peníze z pracovního úrazu za srpen letos nebudou ! Ředitel dal stížnost k vyřízení účetní, která lže a intrikuje , vyplatit pokladnou nemocnice prý nemůže /nebo nechce/, ale .....prý jsou schopni synovi vyřídit mimořádnou zálohu na jeho mzdu!?!!?. tak to jsem nepochopila, proč by si měl brát zálohu na svoji mzdu dopředu pro neschopnost jiných lidí. Nebo.....mu zařídí bezúročnou půjčku , bude čekat, až v lednu vyplatí nemocenskou a bude mít na půjčku splátkový kalendář! Účetní nechce říct výši dávek, tak to také nechápu, takže řešit se bude příští týden. Jen doufám, že ředitel, bezpečák i účetní měli včas své platy!
Není tady
Aneri napsal(a):
A tak hlásím, že peníze syn nemá a ani nejsou asi v dohlednu...nejsou vypaceny nemocenské-pracovní úrazy ani za květen 2009!!! Takže pokud syn ukončil nemocensou v srpnu, je mnoho čekatelů ještě před ním. Jasné je, že na papírech sedí bezpečák. Stížnost k řediteli jsme poslali v ponděl s tím, aby byly peníze vyplaceny pokladnou ihned...a divte se - nic se neděje,nikdo ani neodpověděl ! Haha, tak to byl fofr, fakt že jo.....jasně na lidi se.ou, no, uvidíme.....
V každém případě, at syn chce, nebo ne, napíši stížnost na OSSZ a bude kontrola! Uvidíme...jaký bude závěr.....
A Mashanka, ta už asi penízky i utratila, že je potichu .
vzhledem k trvalému banu se ozvat nemůže
Není tady