|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
mashanka napsal(a):
pecule, já jsem napsala ve zprávě pro příjemce "záloha na výživné 11/09 od jméno a přijmení manžela a jeho rodné číslo" - to se zapřít nedá. Nikde není určeno Z jakého účtu má výživné platit, jen NA jaký
já jsem tam napsala číslo soudního rozhodnutí
Není tady

Kuty napsal(a):
javena napsal(a):
Kuty, ale ty maminy na MD by měly mít taky rezervu, a ne čekat, kdo jim co dá a nedejbože o chvíli později, než má. Co sakra dělaly, než šli na MD. Měly si spořit, ne?
Ty jsi někdy na...
No Javeno máš částečně pravdu,když se dnes nejdřív dělá ta kariéra,žejo,tak by fakt měly bejt matky kariéristky v balíku a žádná soc.správa by je neměla rozhodit.
No, takhle uvažuješ ty - žít tak, aby člověk nemusel nikdy potřebovat pomoc státu. Jen teda právě nevím, proč těch mamin je ti líto a marodů ne. Je to stejný.
No, jo - dokud má člověk zdravý ruce a nohy, co. 
Není tady

pecule napsal(a):
mashanka napsal(a):
pecule, já jsem napsala ve zprávě pro příjemce "záloha na výživné 11/09 od jméno a přijmení manžela a jeho rodné číslo" - to se zapřít nedá. Nikde není určeno Z jakého účtu má výživné platit, jen NA jaký
Tak v tom by neměl být problém - ať si madam kecá, co chce.
Není tady
Kuty napsal(a):
někdo tady zmioňoval finanční inteligenci-ano ta je velmi zvlášť dnes důležitá,ještě bych té dceři,co prozatím místo kozaček chodí do školy v pohorách řekla,jestli si nechce zajít na brigádu,aby je měla rychleji,ale nevím,kolik je jí let.
Teď asi některé naštvu, dceři bylo právě 16 a na nějakou brigádu by mohla. Jenže když ona si vydělá pár korun na brigádě a přiznáme to, tak akorát přijdeme o přídavky na děti -nejen na ni, ale i na tu druhou, malou. Když nemám ty alimenty, tak něco od sociálky dostaneme a nevím, proč bych se tomu měla bránit. Teď mám ten výpadek příjmu, ale vím, že díky tomu v příštím kvartále dosáhneme i na příplatek na bydlení.
Stejně jednou na brigády chodit bude a já budu zase makat jako divá a nedostanu vůbec nic.
Není tady
Mashanko, na Idnes je zpráva, že váš podnik bude stávkovat - asi vám přidají - Dobrá zpráva, ne?
Není tady
mashanka napsal(a):
pecule napsal(a):
mashanka napsal(a):
Tak v tom by neměl být problém - ať si madam kecá, co chce.
mně šlo o to, že kdyby přišla za exekuterem (nebo jaký je vlastně postup) a řekla, že peníze nedostala, tak jestli on je bude nějak zajímat, jestli nekecá a nebo jestli rovnou vyrazí za ním a bude se snažit získat něco, popř. třeba nechá obstavit účet nebo požádá u přítelova zaměstnavatele o sržení z platu. jako jestli máme nějak předem možnost prokázat, že ta platba proběhla
Není tady

tak to fakt nevím. Ale myslím, že tak jednoduché to zase není. V každém případě si myslím, že pokud peníze včas dostala, nic takového by si nedovolila a jenom prudí. Ony by totiž taky nakrásně potom všechny ty náklady na exekuci, pokud by se (celkem snadno) prokázal její podvod, mohly jít za ní.
Není tady

amely napsal(a):
Mashanko, na Idnes je zpráva, že váš podnik bude stávkovat - asi vám přidají - Dobrá zpráva, ne?
Než se ty prachy dostanou k řidičům a opravářům do Depa, tak vyšumí někde v managementu... Jako u Český pošty, Dráhy, jako všude... 
Oni stejně nechtějí přidávat, nemají už ani na běžný provoz... chtěli ušetřit na platech tím, že by propopuštěli... bezva nápad - už vídím Dvořáka, jak mě veze v neděli devítkou, protože došly lidi... 
Není tady
Pecule:
Nevím, jestli nenapíšu blbost, ale já bych zkusila na předmětnou částku napsat s přítelem dlužní úpis, aby bylo jasné, že tuto částku, která byla odeslaná z mého účtu, si ode mne na alimenty přítel půjčil. Úpis bych nechala potvrdit u notáře. Kdyby bylo nejhůř, myslím si, že by tento úpis měl svoji váhu, i když se chybička vloudila. Fakt nevím, jestli by to tak šlo, já bych to každopádně tak udělala. Těžko by pak mohla bývalka tvrdit, že nic nedostala, protože by celá transakce byla naprosto průhledná a doložená.
Mashanka:
Asi napíšu další blbost, nemám žádné zkušenosti. Jen mě napadlo, že by nemuselo být od věci, kdyby tvůj manžel urychleně požádal soud o dočasné snížení alimentů (předběžné opatření?) hlavně proto, že syn neuznává, že je díky úřadům v nezaviněné finanční nouzi.
Není tady
já si taky myslím, že akorát prudí, ale radši být připraven.. 
Není tady

amely napsal(a):
Mýlíš se. Ta stávka je mj. kvůli tomu, aby nám neubrali - a aby zaplatili dluh, který vůči nám mají. Objednali si služby za 9 miliard a zaplatili 7. A teď zkouší tvrdit, že jsme špatně hospodařili. Ale těžko 7 korunami zaplatíš to, co stojí 9, abys ještě ušetřila, žejo.
Není tady
ambo dík za radu, já to pro tentokrát nechám, fakt si myslím, že si jen zaprudila no a pro příště budeme chytřejší.
k tomu snížení alimentů - můj názor je, že na tohle předběžné opatření neudělají
Není tady
mashanka napsal(a):
V podnájmu ne. V pronájmu s nájemní smlouvou na dobu neurčitou a regulovaným (už moc ne) nájmem (holým) 8000 - už 25 let v jednom bytě.
Všechny nutné složenky 15 tisíc, alimenty 4500, takže jeden plat padne na to. Z druhého žijeme a platíme nedoplatky, povinné ručení, apod. Zdá se to jako dost, nestěžujeme si, ale, jak jsem napsala, už je toho letos moc - všechno se s.e.r.e
Tak to platite opravdu hodne a to stat udela zivotni minimum pro dva lidi 5500 kc.Zajimalo by me ktery s tech chytrych poslancu tohle vymyslel.
Upravil(a) eremuruss (11. 11. 2009 14:16)
Není tady
mashanka napsal(a):
amely napsal(a):
Mýlíš se. Ta stávka je mj. kvůli tomu, aby nám neubrali - a aby zaplatili dluh, který vůči nám mají. Objednali si služby za 9 miliard a zaplatili 7. A teď zkouší tvrdit, že jsme špatně hospodařili. Ale těžko 7 korunami zaplatíš to, co stojí 9, abys ještě ušetřila, žejo.
Když se mluvilo o tom Vašem podniku,vždy si na tebe vzpomenu.Ale napadlo mě,že pražáci jezdí poměrně levně-nevíš,proč ten váš podnik nezvýší ceny za jízdné,když mu chybí a nebo proč neredukuje pracovníky vlastní,třeba odvrchu kdyby začali?
Není tady
agewa napsal(a):
víš Kuty - já projedu do práce 2000kč., protože tady u nás není žádná, dcera do školy ( je na vysoké) 1800kč a syn jen 500kč. a to jsme jen u dojíždění.
jinak nikdo mi na nic nepřidá, všechno tahnu z jednoho platu, naštěstí děti si platí spoustu věcí z brigád.
na druhou stranu nemám žadné dluhy a zbavila jsem se i těch , které mi nechal ex.
takže si myslím, že to zvládáme dobře, ale fakt ted na nějaké odkládání stranou nemám.
Tak to mas tak 30 tisic ne?
Není tady

To platíme ještě málo - tedy, za to bydlení. Pokud bychom se chtěli přestěhovat, třeba na okraj Prahy nebo i za Prahu, dostali bychom smlouvu na dobu určitou (nevím jakou) a s tržním nájemným, které by bylo ještě vyšší.
Na hypotéku už jsme staří. Měla by pro nás za stejné peníze jen ten efekt, že bychom si v 75 letech mohli říct : Konečně jsme ve svém a potom v klidu umřít - to se vyplatí pro mladé. Navíc, jak máš hypotéku, je stížená možnost případného přestěhování za prací, apod. - je to prostě kámen na noze
Není tady
javena napsal(a):
Kuty napsal(a):
javena napsal(a):
Kuty, ale ty maminy na MD by měly mít taky rezervu, a ne čekat, kdo jim co dá a nedejbože o chvíli později, než má. Co sakra dělaly, než šli na MD. Měly si spořit, ne?
Ty jsi někdy na...
No Javeno máš částečně pravdu,když se dnes nejdřív dělá ta kariéra,žejo,tak by fakt měly bejt matky kariéristky v balíku a žádná soc.správa by je neměla rozhodit.
No, takhle uvažuješ ty - žít tak, aby člověk nemusel nikdy potřebovat pomoc státu. Jen teda právě nevím, proč těch mamin je ti líto a marodů ne. Je to stejný.
No, jo - dokud má člověk zdravý ruce a nohy, co.
No protože jak už tu taky někdo psal,když máš mimino,tak s ním těžko budeš obíhat zaměstnavatele a žádat o práci či jen brigádu.Mnozí marodi mají teď málo proto,že pracují tam kde pracují a taky jich to hodně jen předstírá.
Není tady
Pecule:
Nojo, nerozumím tomu, ale přesto si myslím, že předběžné optření se dělá v akutních případech v nejrůznějších situacích. Názor nenázor, proč předbíhat, já bych to zkusila. Soud by přece měl uznat, že když mi peníze prokazatelně nepřijdou, nemohu je odeslat. Navíc by to bylo jistě přínosem i pro druhou stranu, syn by si možná uvědomil, že není jisté, že otcova peněženka bude stále za všech okolností k dispozici ve stejné výši.
Není tady
amely napsal(a):
Kuty napsal(a):
někdo tady zmioňoval finanční inteligenci-ano ta je velmi zvlášť dnes důležitá,ještě bych té dceři,co prozatím místo kozaček chodí do školy v pohorách řekla,jestli si nechce zajít na brigádu,aby je měla rychleji,ale nevím,kolik je jí let.
Teď asi některé naštvu, dceři bylo právě 16 a na nějakou brigádu by mohla. Jenže když ona si vydělá pár korun na brigádě a přiznáme to, tak akorát přijdeme o přídavky na děti -nejen na ni, ale i na tu druhou, malou. Když nemám ty alimenty, tak něco od sociálky dostaneme a nevím, proč bych se tomu měla bránit. Teď mám ten výpadek příjmu, ale vím, že díky tomu v příštím kvartále dosáhneme i na příplatek na bydlení.
Stejně jednou na brigády chodit bude a já budu zase makat jako divá a nedostanu vůbec nic.
Amely a co tak udělat něco pro to,aby ste jako rodina měli takový příjem,že tě ani nenapadne počítat s nějakou dotací na bydlení apod.Co takhle vydělávat pěkný penízky a neuštvat se přitom?
Co začít s podnikán-je toho opravdu spousta možností,je spoustu rezerv na trhu.
Není tady

Kuty napsal(a):
mashanka napsal(a):
amely napsal(a):
Když se mluvilo o tom Vašem podniku,vždy si na tebe vzpomenu.Ale napadlo mě,že pražáci jezdí poměrně levně-nevíš,proč ten váš podnik nezvýší ceny za jízdné,když mu chybí a nebo proč neredukuje pracovníky vlastní,třeba odvrchu kdyby začali?
To není jen tak, podnik si nemůže dělat, co by se mu chtělo. Přečti si o magistrátu, o Ropidu.......... každý má tisíce požadavků, ale jak nejsou prachy, hodí se to na podnik. To je zbytečné probírat, musela bych se zase rozčílit 
Není tady
Mashanko, můžu tě uklidnit, že na peníze budeš čekat z pracovního úrazu stejně, jako když by se ti jen tak nechtělo do práce proto, abys neměla peníze. A ty neumíš 7mi korunami zaplatit 9, tak to jsi nějaká divná.....
Mě se líbí, jak mají doma všichni našetřeno a žili a žijí v totální chudobě, to určitě....
Není tady

Kuty napsal(a):
javena napsal(a):
Kuty napsal(a):
No Javeno máš částečně pravdu,když se dnes nejdřív dělá ta kariéra,žejo,tak by fakt měly bejt matky kariéristky v balíku a žádná soc.správa by je neměla rozhodit.No, takhle uvažuješ ty - žít tak, aby člověk nemusel nikdy potřebovat pomoc státu. Jen teda právě nevím, proč těch mamin je ti líto a marodů ne. Je to stejný.
No, jo - dokud má člověk zdravý ruce a nohy, co.No protože jak už tu taky někdo psal,když máš mimino,tak s ním těžko budeš obíhat zaměstnavatele a žádat o práci či jen brigádu.Mnozí marodi mají teď málo proto,že pracují tam kde pracují a taky jich to hodně jen předstírá.
Večer vytřít kancl, když je manžel nebo babička doma, ne... Když se chce, všechno jde. A to, že každej nemůže dělat na lukrativních a dobře placených místech, že jim na ně musí někdo dole vydělat... to ti snad psát nemusím...
Není tady

Aneri napsal(a):
Mashanko, můžu tě uklidnit, že na peníze budeš čekat z pracovního úrazu stejně, jako když by se ti jen tak nechtělo do práce proto, abys neměla peníze. A ty neumíš 7mi korunami zaplatit 9, tak to jsi nějaká divná.....
Mě se líbí, jak mají doma všichni našetřeno a žili a žijí v totální chudobě, to určitě....
to je právě to, čeho se bojím - jinak bychom to nějak přežili, ale když nevíš, co bude, je to na palici - možná zbytečně panikařím, ale mám pocit, že ne 
Není tady
Hele, Aneri, já ti něco řeknu - možná jsem taky "nějaká divná", ale letos jsem byla poprvé týden u moře a to je mi blíž k 60 než k 50. Právě proto, že jsem musela v první řadě vyvést mladý do života a (jak jsem říkala) mít nějakou jistotu, že když omarodím nebo mě vyhodí z práce, což je obojí možnost, s kterou musím, ač nerada, počítat. Takže totální chudoba to není a nebyla, bydlet, jíst a oblíknout vždycky bylo co, ale holt jsem si něco musela odpustit - na čas nebo nafurt.
Není tady
Však syn měl také pracovní úraz a čekáme a čekáme ...snad se jednou dočkáme. Nikdy bych nedovolila, aby si vzal hypotéku, jenže když nám začali léčit osteoporozu, prý to nic není. Dnes nám říkají, nevíme, co s váma, stav je kritický! A tomu boreliozu, se kterou syna posílali rok na psychiatrii a je vymalováno ! Ale pořád říkám, ještě může být hůř!
Není tady