|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
U kontokorentu, pokud ho teda nemáš příliš vysoký, se nemusíš bát, že bys ho nestihla nebo nezvládla splatit. Pokud se před výplatou prapadneš o několik tisíc, tak se zase výplatou dostaneš do plusu. Takhle to můžeš pytlíkovat třeba rok a ty úroky, pokud se jedná opravdu jen o pár tisícovek každý měsíc, zas tak hrozivé nejsou.
Kdysi - skoro před 10 lety- jsem měla kontokorent 25 tisíc a čerpala jsem ho dost, že jsem se některý měsíce skoro nedostala do plusu a za rok jsem platila na úrocích tuším okolo 1200.

Aha - no, nikdy jsem to moc nezkoumala myslím, že mám 20 tisíc - udělala jsem si ho jen pro ten pocit, kdyby něco.
Díky, jdu to podrobněji prozkoumat a asi do toho tedy půjdu. Jde hlavně o to, že rodiče by se zbytečně vyplašili, kdyby věděli, že má jejich miminko problémy a to nechci
Upravil(a) mashanka (11. 11. 2009 11:30)
Není tady

Holky, ale víte, co je zajímavé ? Ale to je spíš na psychologickou. Že člověk se tím nervuje, nemyslí na nic jiného, než na to, jak to zvládnout, počítá, přemýšlí........... a můj muž teď v kuchyni myje nádobí a píská si při tom
- jak si může v takové situaci pískat.
A včera večer se divil, že nemám chuť............... no nic 
Upravil(a) mashanka (11. 11. 2009 11:36)
Není tady

yellow108 napsal(a):
U kontokorentu, pokud ho teda nemáš příliš vysoký, se nemusíš bát, že bys ho nestihla nebo nezvládla splatit. Pokud se před výplatou prapadneš o několik tisíc, tak se zase výplatou dostaneš do plusu. Takhle to můžeš pytlíkovat třeba rok a ty úroky, pokud se jedná opravdu jen o pár tisícovek každý měsíc, zas tak hrozivé nejsou.
Kdysi - skoro před 10 lety- jsem měla kontokorent 25 tisíc a čerpala jsem ho dost, že jsem se některý měsíce skoro nedostala do plusu a za rok jsem platila na úrocích tuším okolo 1200.
No, ale Mashanka je momentálně taky na nemocenské a dá se předpokládat, že peníze dorazí taky se zpožděním...
Není tady

Já mám pracovní úraz - doufám, že to snad platí zaměstnavatel - pokud se tedy také něco nezměnilo
To je přesně ono. Člověk, který je léta zvyklý, starat se o sebe sám a nic nepotřebovat, je potom v pytli, protože vůbec netuší, jak tohle funguje. Místo, abych tady nad sebou plakala, budu muset začít studovat sociální systém. A až ho nastuduji, zjistím, že stejně nefunguje 
No, alespoň už si z toho dělám sr.andu, to je dobré znamení 
Jdu zjistit, jak se dělají škubánky a kaše z prosa - asi se mi to bude hodit 
Upravil(a) mashanka (11. 11. 2009 11:59)
Není tady

mashanka napsal(a):
Já mám pracovní úraz - doufám, že to snad platí zaměstnavatel - pokud se tedy také něco nezměnilo
Vy bydlíte v podnájmu jo??V centru ??... 
Není tady

V podnájmu ne. V pronájmu s nájemní smlouvou na dobu neurčitou a regulovaným (už moc ne) nájmem (holým) 8000 - už 25 let v jednom bytě.
Všechny nutné složenky 15 tisíc, alimenty 4500, takže jeden plat padne na to. Z druhého žijeme a platíme nedoplatky, povinné ručení, apod. Zdá se to jako dost, nestěžujeme si, ale, jak jsem napsala, už je toho letos moc - všechno se s.e.r.e
Upravil(a) mashanka (11. 11. 2009 12:06)
Není tady
Mashanko, moje malá kapička štěstí Ti našla telef.číslo...co takhle zavolat?? Nečetla jsem žádnou reakci na moji radu.
Není tady

Promiň, zapomněla jsem poděkovat. Číslo máme - předala jsem ho manželovi. Já tam volat nemůžu - týká se to jeho. Zkusí to tak v půl druhé - teď budou úředníci asi papat, aby měli na odpoledne sílu.
Není tady

mashanka napsal(a):
To je přesně ono. Člověk, který je léta zvyklý, starat se o sebe sám a nic nepotřebovat, je potom v pytli, protože vůbec netuší, jak tohle funguje. Místo, abych tady nad sebou plakala, budu muset začít studovat sociální systém. A až ho nastuduji, zjistím, že stejně nefunguje
No, alespoň už si z toho dělám sr.andu, to je dobré znamení
No, pracovní... asi platí taky stát, tam je rozdíl jen v tom, že bereš menocenskou ve výši platu, ne jen ty procenta... Já vím taky kulový - pracuju jak mourovatá, moc nemarodím... Blbka, no. 
Ale pozor - s tím prosem je to dobrej nápad, ale doporučuji v rámci vyšších úspor jíst ho neupravený - takzvaně zobat.
Za 1.) ušetříš peníze za plyn/elektřinu (dle sporáku) + olej a následně za vodu a saponát. Čímž šetříš i životní prostředí - možná bys mohla dostat od zelenejch nějakou dotaci na koupi toho prosa...
Za 2.) Pozvolným žvýkáním, abys to vůbec spolkla, si zlepšuješ trávení - sliny a žaludeční šťávy lépe pracují, snáze potravu rozmělní a následně stráví. 

Není tady

mashanka napsal(a):
amely napsal(a):
mashanka napsal(a):
A proč vlastně oni nemají nějaké penále, já tomu nerozumím. Už asi rok přemýšlím, ve které zemi bych taknějak mohla žít bez každodenního nas.r.ání - to nemá souvislost s naší nemocí, jsem nemocná asi po 15 letech, nepotřebovala jsem nikdy kromě mateřské, kdysi, žádné sociální dávky, vlastně jsem od nich nikdy nic nepotřebovala, ale tady mi všechno už připadá za hranicí skousnutelnosti. Možná je to tím, že o všem moc přemýšlím - možná jsem divná jáMyslím, že taková země neexistuje. Kdysi jsem si myslela, že úžasné by mohlo být Švýcarsko, že tam všechno funguje, ale pak jsem mluvila s jedním Švýcarem a ten zase říkal, že tam jsou lidé takoví studení čumáci, zanadávat si nemůžeš, každý Tě sleduje, jestli se chováš podle pravidel.
Tady si můžeš v klidu aspoň zanadávat a nikdo Tě za to neodsoudí, navíc tu najdeš ještě spousty těch, co se rádi přidají.Jo, to by mi vyhovovalo. Studený čumák jsem a nadávat nepotřebuji. S pravidly nemám problém.
Jdu se učit německy - lebe wohl und das Spitzentuch
Ve Švýcarech žije moje spolužačka a podle vyprávění se mi nezdají jako studení čumáci... mluví francouzsky, né německy, ale to záleží na kantonu... mě se ta země zamlouvá moc. Tuhle mi říkala, že na pracáku jsou 2 roky za 80% platu, já málem spadla ze židle. Ale všude to má svá pro a proti...
Co se týká diskuse - souhlasím s Aneri (myslím) a Mashankou - největší průser je, že my jako lidé musíme vše platit včas a běda, jak ne... a naopak to nemusí platit? To je hnus
!
A držím palce, ať to dobře dopadne a peníze přijdou co nejřív!
Není tady

Francouzky umím jenom Je t'aime - tak nevím, co tam s tím - na tyhle práce už jsem asi moc stará 
Dík, Barborko
javeno : jíst ho neupravený - takzvaně zobat. ----------- ještě, že vás mám - alespoň se člověk zasměje 
Upravil(a) mashanka (11. 11. 2009 12:20)
Není tady
víš Kuty - já projedu do práce 2000kč., protože tady u nás není žádná, dcera do školy ( je na vysoké) 1800kč a syn jen 500kč. a to jsme jen u dojíždění.
jinak nikdo mi na nic nepřidá, všechno tahnu z jednoho platu, naštěstí děti si platí spoustu věcí z brigád.
na druhou stranu nemám žadné dluhy a zbavila jsem se i těch , které mi nechal ex.
takže si myslím, že to zvládáme dobře, ale fakt ted na nějaké odkládání stranou nemám.
Není tady
Mám dotaz, který se tak trochu vztahuje k tématu. Mashanka psala, že alimenty platila synovi ona. Já jsem za přítele doplácela výživné na manželku - jednorázové vyrovnání (nebo jak se to přesně jmenuje) a BM pak když s ní přítel mluvil, tak řekla, že jí peníze sice přišly, ale že odesílatele těch peněz nezná - jako moje jméno. Jasně , že ho zná, ale asi zase další truc. No a tak nás napadlo, jak vlastně probíhá to, když ońa bude chtít dát exekuci na to, že jí tu částku nezaplatil? Kontaktuje exekutor přítele, aby mu pak mohl říct, že peníze byly odeslány z mého účtu? Nebo ona může říct, že peníze nepřišly a exekutor se může tady objevit? Jinak on u mě nemá ani trvalé bydliště, protože nemají vypořádané SJM - takže když to tak vezmu, tak osobní věci má u mě - jinak vlastně nic - nemuseli jsme nic pořizovat, byt jsem měla zařízený. Takže jiné než osobní věci tady nemá, to co vlastnili, tak zůstalo zatím BM , trvalé bydliště tady nemá, dluh na výživném taky nemá, mohl by přesto přijít exekutor sem a něco zabavit?
Není tady

agewa napsal(a):
víš Kuty - já projedu do práce 2000kč., protože tady u nás není žádná, dcera do školy ( je na vysoké) 1800kč a syn jen 500kč. a to jsme jen u dojíždění.
jinak nikdo mi na nic nepřidá, všechno tahnu z jednoho platu, naštěstí děti si platí spoustu věcí z brigád.
na druhou stranu nemám žadné dluhy a zbavila jsem se i těch , které mi nechal ex.
takže si myslím, že to zvládáme dobře, ale fakt ted na nějaké odkládání stranou nemám.
tak neumím si představit, že mám po nějakým chlapovi dluhy......takový lidi jsem viděla akorát v televizi ... 
...... kam na ně chodíte???
Není tady
mashanka napsal(a):
V podnájmu ne. V pronájmu s nájemní smlouvou na dobu neurčitou a regulovaným (už moc ne) nájmem (holým) 8000 - už 25 let v jednom bytě.
Všechny nutné složenky 15 tisíc, alimenty 4500, takže jeden plat padne na to. Z druhého žijeme a platíme nedoplatky, povinné ručení, apod. Zdá se to jako dost, nestěžujeme si, ale, jak jsem napsala, už je toho letos moc - všechno se s.e.r.e
No tak v tomhle Ti Mashanko rozumím, taky jsme měli určitou rezervu, která letos padla na doplatky za vodu, elektriku a plyn, manželovi se rozbilo nářadí, kterým vydělává, další prachy v čudu a měl na autě tři velký opravy, to taky potřebuje k práci k přemisťování, takže přestože náš příjem nám jinak stačí a nestěžuju si, tak letos jsem z té situacie pěkně na nervy. Navíc manžel 14 dní v létě marodil, jako živnostník byl bez výdělku a do toho všeho se nám u obou dětí sešly hned v lednu lyžařské výcviky, takže chápu, že jsi rozhodně nemusela hospodařit nezodpovědně, aby jsi se teď ne vlastní vinou dostala do téhle situace. Držím palce.
Není tady
yellow108 napsal(a):
Kuty napsal(a):
Taky nechápu lidi typu Mashanky-3 dospělí v domácnosti a po 2 měsících už melou fin.z posledního.Jasně to ukazuje na špatné hospodaření.V příspěvku mashanky jsem si všimla několika věcí - platí charitu,složenky na mobil,zmiňuje podnájem v centru Prahy - kruci když nemám na podnájem v centru,tak bydlím na kraji,vyhazovat tolik peněz by se mi nechtělo,ani kdybych je měla asi; proč platit mobil složenkama-tolik desítek Kč pryč.Což takhle převody z účtu a ještě k tomu z takového,kde mě to nic nestojí?Proč platit charitu,když sama nemám peníze pro svoji rodinu a je otázka kam vlastně ty peníze ve skutečnosti opravdu jdou...
A mobily,když máte oba dva práci-to by mi muselo stačit jen minimum na nezbytné smsky.
Agewa - píšeš,že se vracíš denně z práce po 18.hodině,chceš říct,že pracuješ denně 10 a více hodin a výsledkem je tak bídný výdělek?V tom případě běž žebrat-vyděláš si víc a za kratší dobu.
někdo tady zmioňoval finanční inteligenci-ano ta je velmi zvlášť dnes důležitá,ještě bych té dceři,co prozatím místo kozaček chodí do školy v pohorách řekla,jestli si nechce zajít na brigádu,aby je měla rychleji,ale nevím,kolik je jí let.
Jo vážené dámy,skuhrat umí každý,ve skutečnosti leží peníze všude kolem nás,jen se zamyslet,nebýt pohodlné a máte to doma!Zkuste změnit svoje myšlení,je to velmi nutné se změnou režimu,která tu proběhla už před 20 lety,jestli ste to už náhodou nezaregistrovali!
To co se děje v naší st.správě je ovšem opravdu hrůza,je to nechutné a například mamin na MD a podobně tímhle postižených lidí je mi fakt líto.
A tím víc musíme myslet na svoje zadní kolečka,bohužel.No Kuty, myslím, že zas není třeba slovíčkařit ...
Když píše, že platí charitu a mobily, tak se třeba taky může jednat o 200 + 300 Kč, které je jinak fakt nevytrhnou. Těžko říct, jestli opravdu Mashanka vyhazuje peníze za papírové složenky na poště - taky říkám, že platím složenky, a tím myslím všechny pravidelné platby, které odchází z účtu.
A do Agewy bych nerýpala už vůbec, nevím, jestli ty bys byla sama schopná jen ze svého příjmu uživit sebe a tvoje syny.
No nezlob se na mě,ale pro mě jsou 2 a 3 stovky taky peníze a ne nejmenší,abych je jen tak někomu darovala.A potom pozor - z těchto malých jsou pak hned velké,a to jak dluhy tak i úspory.
Není tady
javena napsal(a):
Kuty, ale ty maminy na MD by měly mít taky rezervu, a ne čekat, kdo jim co dá a nedejbože o chvíli později, než má. Co sakra dělaly, než šli na MD. Měly si spořit, ne?
Ty jsi někdy na...
No Javeno máš částečně pravdu,když se dnes nejdřív dělá ta kariéra,žejo,tak by fakt měly bejt matky kariéristky v balíku a žádná soc.správa by je neměla rozhodit.
Není tady
Kuty napsal(a):
yellow108 napsal(a):
Kuty napsal(a):
Taky nechápu lidi typu Mashanky-3 dospělí v domácnosti a po 2 měsících už melou fin.z posledního.Jasně to ukazuje na špatné hospodaření.V příspěvku mashanky jsem si všimla několika věcí - platí charitu,složenky na mobil,zmiňuje podnájem v centru Prahy - kruci když nemám na podnájem v centru,tak bydlím na kraji,vyhazovat tolik peněz by se mi nechtělo,ani kdybych je měla asi; proč platit mobil složenkama-tolik desítek Kč pryč.Což takhle převody z účtu a ještě k tomu z takového,kde mě to nic nestojí?Proč platit charitu,když sama nemám peníze pro svoji rodinu a je otázka kam vlastně ty peníze ve skutečnosti opravdu jdou...
A mobily,když máte oba dva práci-to by mi muselo stačit jen minimum na nezbytné smsky.
Agewa - píšeš,že se vracíš denně z práce po 18.hodině,chceš říct,že pracuješ denně 10 a více hodin a výsledkem je tak bídný výdělek?V tom případě běž žebrat-vyděláš si víc a za kratší dobu.
někdo tady zmioňoval finanční inteligenci-ano ta je velmi zvlášť dnes důležitá,ještě bych té dceři,co prozatím místo kozaček chodí do školy v pohorách řekla,jestli si nechce zajít na brigádu,aby je měla rychleji,ale nevím,kolik je jí let.
Jo vážené dámy,skuhrat umí každý,ve skutečnosti leží peníze všude kolem nás,jen se zamyslet,nebýt pohodlné a máte to doma!Zkuste změnit svoje myšlení,je to velmi nutné se změnou režimu,která tu proběhla už před 20 lety,jestli ste to už náhodou nezaregistrovali!
To co se děje v naší st.správě je ovšem opravdu hrůza,je to nechutné a například mamin na MD a podobně tímhle postižených lidí je mi fakt líto.
A tím víc musíme myslet na svoje zadní kolečka,bohužel.No Kuty, myslím, že zas není třeba slovíčkařit ...
Když píše, že platí charitu a mobily, tak se třeba taky může jednat o 200 + 300 Kč, které je jinak fakt nevytrhnou. Těžko říct, jestli opravdu Mashanka vyhazuje peníze za papírové složenky na poště - taky říkám, že platím složenky, a tím myslím všechny pravidelné platby, které odchází z účtu.
A do Agewy bych nerýpala už vůbec, nevím, jestli ty bys byla sama schopná jen ze svého příjmu uživit sebe a tvoje syny.No nezlob se na mě,ale pro mě jsou 2 a 3 stovky taky peníze a ne nejmenší,abych je jen tak někomu darovala.A potom pozor - z těchto malých jsou pak hned velké,a to jak dluhy tak i úspory.
Já se nezlobim 
pecule napsal(a):
Mám dotaz, který se tak trochu vztahuje k tématu. Mashanka psala, že alimenty platila synovi ona. Já jsem za přítele doplácela výživné na manželku - jednorázové vyrovnání (nebo jak se to přesně jmenuje) a BM pak když s ní přítel mluvil, tak řekla, že jí peníze sice přišly, ale že odesílatele těch peněz nezná - jako moje jméno. Jasně , že ho zná, ale asi zase další truc. No a tak nás napadlo, jak vlastně probíhá to, když ońa bude chtít dát exekuci na to, že jí tu částku nezaplatil? Kontaktuje exekutor přítele, aby mu pak mohl říct, že peníze byly odeslány z mého účtu? Nebo ona může říct, že peníze nepřišly a exekutor se může tady objevit? Jinak on u mě nemá ani trvalé bydliště, protože nemají vypořádané SJM - takže když to tak vezmu, tak osobní věci má u mě - jinak vlastně nic - nemuseli jsme nic pořizovat, byt jsem měla zařízený. Takže jiné než osobní věci tady nemá, to co vlastnili, tak zůstalo zatím BM , trvalé bydliště tady nemá, dluh na výživném taky nemá, mohl by přesto přijít exekutor sem a něco zabavit?
Pecule, nedávno to řešili v TV. Stačí, že exekutor se dozví, že ten pán se zdržuje na uvedené adrese. Exekutor koukne na dveře, zeptá se sousedů, manželky - a máš ho v bytě. Pokud neprokážeš, že věci jsou jen tvoje-účtenky na tvé jméno (nestačí jen účtenka-i to se tu už řešilo), tak exekutor se může domnívat,že dotyčný tam má majetek.To odeslání peněz-alimentů- blběji to nešlo provést? To je snad školní příklad!
Pokud nemají vypořádané SJM,tak přítel nic neriskuje,ale TY! Jenže nevím, jak dál...co tedy dělat,aby exekutoři nepřišli. Dej někde odborný dotaz. Já viděla v TV jen důsledek,ale prevenci neznám! To je děs,co se děje v dnešní době!
Není tady

Přesně tak exekutor ti odveze tvoje věci a ty se pak musíš obrátit na soud,aby ti je vrátil a doložit že jsou tvoje .......
Není tady

Rozmarila napsal(a):
agewa napsal(a):
takže si myslím, že to zvládáme dobře, ale fakt ted na nějaké odkládání stranou nemám.tak neumím si představit, že mám po nějakým chlapovi dluhy......takový lidi jsem viděla akorát v televizi ...
...... kam na ně chodíte???
Rozmarila: dluhy po chlapovi? K těm přijdeš velice lehce
a buď ráda, že jsi měla v životě takovu kliku, že jsi nemusela řešit ještě tohle 
Není tady
Vladena napsal(a):
pecule napsal(a):
Pecule, nedávno to řešili v TV. Stačí, že exekutor se dozví, že ten pán se zdržuje na uvedené adrese. Exekutor koukne na dveře, zeptá se sousedů, manželky - a máš ho v bytě. Pokud neprokážeš, že věci jsou jen tvoje-účtenky na tvé jméno (nestačí jen účtenka-i to se tu už řešilo), tak exekutor se může domnívat,že dotyčný tam má majetek.To odeslání peněz-alimentů- blběji to nešlo provést? To je snad školní příklad!Pokud nemají vypořádané SJM,tak přítel nic neriskuje,ale TY! Jenže nevím, jak dál...co tedy dělat,aby exekutoři nepřišli. Dej někde odborný dotaz. Já viděla v TV jen důsledek,ale prevenci neznám! To je děs,co se děje v dnešní době!
fakt? hm, tak to nás nenapadlo, on na účtu neměl, tak jsem to poslala já, mám tam naspořené nějaké rezervy. šlo to udělat i tak, že bych to poslalal jemu a on jí, ale nenadadlo nás to řešit, až když řekla, že jí sice nějaké peníze přišly, ale že netuší od koho vlastně, ale že od něj ještě nepřišlo nic. tak asi budeme tentokrát doufat, že se nic nestane a pro příště budeme opatrnější.. 
jinak účtenky na jméno nemám, snad jenom ty, kde jsem kupovala přes mall nebo v kika, tam to na jméno tuším je, ale jinak mám normální účtenky a navíc asi ani ne od všeho.
Není tady

pecule, já jsem napsala ve zprávě pro příjemce "záloha na výživné 11/09 od jméno a přijmení manžela a jeho rodné číslo" - to se zapřít nedá. Nikde není určeno Z jakého účtu má výživné platit, jen NA jaký
Není tady
Rozmarilo - to žte jsou moje jsem pochopila, že asi nemám jak doložit, protože mám jen normální účtenky. Ale když doložím, že z mého účtu odešly peníze ve stejné částce jako se měla doplatit na alimentech - budete někoho zajímat? nebo se to bude muset zaplatit ještě jednou?
Není tady