Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 10. 11. 2009 19:10

amely
♥♥♥♥♥--

Re: Co teď ?

Nebo se můžete zeptat v bance, kde máte účet, na nějaký úvěr - v případě nejvyšší nouze.

Není tady

#52 10. 11. 2009 19:30

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

amely napsal(a):

Nebo se můžete zeptat v bance, kde máte účet, na nějaký úvěr - v případě nejvyšší nouze.

Kdepak úvěry. Pod slovem nouze si nepředstavuji něco jiného. Stačí, že tlačíme léta letoucí prachy do daní, zdravotního pojištění, sociálního.... a výsledky vidíš. V nemocnici nás stálo 90 Kč už to, že ho někdo vyšetřil, parkovné 140 Kč, protože jsme tam byli déle, než půl hodiny, ještě 600 za léky a na každé kontrole 30 korun. A ještě se doprošovat o nemocenské.
Ještě k tomu platit úroky bance za cizí bordel, to fakt ne

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#53 10. 11. 2009 19:46

amely
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

amely napsal(a):

Kdepak úvěry. Pod slovem nouze si nepředstavuji něco jiného. Stačí, že tlačíme léta letoucí prachy do daní, zdravotního pojištění, sociálního.... a výsledky vidíš. V nemocnici nás stálo 90 Kč už to, že ho někdo vyšetřil, parkovné 140 Kč, protože jsme tam byli déle, než půl hodiny, ještě 600 za léky a na každé kontrole 30 korun. A ještě se doprošovat o nemocenské.
Ještě k tomu platit úroky bance za cizí bordel, to fakt ne

Ale ony existují různé kontokorenty, kreditní a debetní karty, které fungují tak, že vám v bance povolí přečerpat účet a je to bez úroků. Mně třeba opakovaně nabízejí bezúročné přečerpání s limitem 20 000. Ale jen v té bance, kam vám chodí peníze, zkus se zeptat. Já jsem to zatím nepotřebovala, ale vím o té možnosti.

Není tady

#54 10. 11. 2009 19:49

mashanka
Zablokovaný

Já o té možnosti taky vím, kontokorent na kartě mám, kdyby šlo o život, ale mám z toho panickou hrůzu - do toho jak se zamotáš, jsi namydlená. Samozřejmě, možnost to je, ale až ta úplně nejposlednější z posledních - až nebudeme mít na chleba.
Ale přesto díky

Není tady

#55 10. 11. 2009 20:37

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

eremuruss napsal(a):

Nejde me do hlavy,kdyz tvuj manzel ma plat 20 tisic,ze ho ohrozili 2 mesice nemoci.Navic mas plat i ty a urcite nedelas za 8 tisic.
Jinak pokus tvuj manzel neplati pul roku,tak,az potom muze byt trestne stihany.

Ne ne, je změna . Stačí, když neplatí tři měsíce, pak se může žádat u soudu .
Někdo tu psal, nezaplatit elektřinu atd? Hned po první upomínce, která se musí zaplatit do měsíce od řádné složenky, elektriku odšmikávaj, mad
Já bych zkusila zavolat kvůli té nemocenské. Mamka pracovala (už je v důchodu) ve větším podniku a přišla jí po dvou měsících, tak si myslím, že to každým dnem dostanete.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#56 10. 11. 2009 20:47

mashanka
Zablokovaný

Nájem a inkaso prostě platím, i kdybych neměla jíst, přes to nejede vlak. Taky doufám, nějak tak mi to taky vychází. Počkáme do pátku a pak to budeme řešit.

Není tady

#57 10. 11. 2009 20:49

javena
♥♥♥♥♥♥-

Mashanko, taky jsem to dnes četla - o zpožděných výplatách nemocenské. Kamarádka byla na rizikovém těhotenství a dlužili jí za pět měsíců... Bohužel, jako občan si můžeš maximálně zavolat na příslušnou správu, co má dávku vyplatit, ale to je tak všechno. Stát to nezajímá... sad
Pokud se synem není rozumná řeč, postupovala bych tak, jak mnoho dalších, kteří to ovšem dělají schválně - poslala bych jen rozumnou částku, protože pokud pošle jako alimenty alespoň něco, neměl by ho nikdo nijak "stíhat". To snad až když neplatí půl roku ani kačku... Aha - dušička píše tři měsíce... no, ale pokud alespoň něco pošle, právně na něj nemůžou.
Jinak inkaso a elektřinu bych platila - to je fakt o hubu a synovi to doplatí, až se stát laskavě rozhodne mu to poslat.

Není tady

#58 10. 11. 2009 20:54

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

javena napsal(a):

Mashanko, taky jsem to dnes četla - o zpožděných výplatách nemocenské. Kamarádka byla na rizikovém těhotenství a dlužili jí za pět měsíců... Bohužel, jako občan si můžeš maximálně zavolat na příslušnou správu, co má dávku vyplatit, ale to je tak všechno. Stát to nezajímá... sad
Pokud se synem není rozumná řeč, postupovala bych tak, jak mnoho dalších, kteří to ovšem dělají schválně - poslala bych jen rozumnou částku, protože pokud pošle jako alimenty alespoň něco, neměl by ho nikdo nijak "stíhat". To snad až když neplatí půl roku ani kačku... Aha - dušička píše tři měsíce... no, ale pokud alespoň něco pošle, právně na něj nemůžou.
Jinak inkaso a elektřinu bych platila - to je fakt o hubu a synovi to doplatí, až se stát laskavě rozhodne mu to poslat.

Návrh na výkon rozhodnutí může podat i přesto, že  otec  uhradí  část výživného wink.

Není tady

#59 10. 11. 2009 20:56

javena
♥♥♥♥♥♥-

Erem, ale pokud je dva měsíce na nemocenské, nemá 20 tisíc i kdyby mu je poslali včas a těžký úspory z takovýho platu jsou utopie... hmm
Nehledě na to, že teď bude na nemocenskou od státu čekat i Mashanka (prac. úraz) a to už není prča... hmm

Není tady

#60 10. 11. 2009 20:59

javena
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

javena napsal(a):

Návrh na výkon rozhodnutí může podat i přesto, že  otec  uhradí  část výživného wink.

Aha, většina mých kamarádek, co jim chlap neplatí, nebo pošle jen část je dost v prdce, protože se otec snaží... tak to mě překvapuje. va

Není tady

#61 10. 11. 2009 21:09

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Mashanko, je teprve desátého, já bych počkala do konce měsíce a přinejhorším bych tedy šla za rodičema a poslala alimenty ke konci měsíce. (To snad pán nemůže nic říct, když se opozdí o pár dnů). A třeba do té doby nemocenská přijde.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#62 10. 11. 2009 21:12

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

aprill napsal(a):

javena napsal(a):

Aha, většina mých kamarádek, co jim chlap neplatí, nebo pošle jen část je dost v prdce, protože se otec snaží... tak to mě překvapuje. va

Výkon rozhodnutí - soud vydá příkaz a výživné se strhává ze mzdy (oznámení se může podat ihned co otec v termínu nezaplatí)
trestní oznámení - po delší době, podává se na  PČR

Není tady

#63 10. 11. 2009 21:18

javena
♥♥♥♥♥♥-

No, jo, Aprill, v tom je ten zakopanej pes - strhává ze mzdy. Většina těhle tatínků dělá tak spíš načerno... sad
A z čeho by to strhávali, když je člověk na nemocenský, kterou blokuje stát? To by kluk stejně čekal, až to laskavě pošlou, ne?

Není tady

#64 10. 11. 2009 21:19

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

No, jo, Aprill, v tom je ten zakopanej pes - strhává ze mzdy. Většina těhle tatínků dělá tak spíš načerno... sad
A z čeho by to strhávali, když je člověk na nemocenský, kterou blokuje stát? To by kluk stejně čekal, až to laskavě pošlou, ne?

Obstaví tu nevyplacenou nemocenskou wink a pak mzdu.

Není tady

#65 10. 11. 2009 21:33

javena
♥♥♥♥♥♥-

aprill napsal(a):

javena napsal(a):

Obstaví tu nevyplacenou nemocenskou wink a pak mzdu.

Tak to se klukovi fakt vyplatí... lol K tomu není, co dodat. Odborník žasne a laik se diví. dumbom

Není tady

#66 11. 11. 2009 1:48

mashanka
Zablokovaný

Díky, holky, nějak si holt  poradíme, ale musím říct, že mě v té naší demokratické zemi už převelice s.e.r.e. Každý lump a nemakačenko si tady může dělat, co chce a slušný člověk si dovolí jen omarodit a nechali by ho chcípnout hlady. Asi si namažu ksicht krémem na boty, vezmu si pestrou zástěru, do ucha si dám zlaté kruhy a vyrazím na sociálku big_smile

Ale to není jenom to - každý den se nejméně 3x na.s.e.r.u sad

Není tady

#67 11. 11. 2009 6:47

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Pokud není dodržena tato lhůta, je potřeba se obrátit na příslušnou správu sociálního zabezpečení podle sídla Vašeho zaměstnavatele. Pokud jste zaměstnána u zaměstnavatele v Praze, který zaměstnává více jak 25 zaměstnanců, pak je příslušná správa sociálního zabezpečení se sídlem Trojská 1997/13a, Praha 8 tel. 283 104 111.

Není tady

#68 11. 11. 2009 7:00

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Posílám jeden příběh. A pokud se Ti nebude dařit, chtěj hned tiskového mluvčího nebo média.
V pátek ve dvě už nikdo nepracuje
Redakce iDNES.cz zkusila získat reakci příslušné sociálky z Prahy 8. V pátek ve dvě hodiny odpoledne zvedla telefon ostraha. Na žádost o přepojení na kompetentní pracoviště nám pracovník ostrahy sdělil, že je to zbytečné. "Tam už nikdo není, úřední hodiny přece skončily už v jednu hodinu."

A co na to tiskový mluvčí
Včera jsme to zkusili znovu. Několikrát jsme volali marně. Asi po pátém pokusu nás přepojili na sekretariát, kde nás odkazují na tiskové oddělení České správy sociálního zabezpečení.

Kamil Vařeka, tiskový mluvčí, ihned přislíbil nápravu: "Nemocenské dávky slečny Michaely jsou připraveny k výplatě a v úterý 14. 7. 2009 budou odeslány na účet klientky. Pražská správa sociálního zabezpečení si je vědoma problémů, které mohou vzniknout opožděnou výplatou, a velmi se za toto zpoždění omlouvá."

Okresní správa sociálního zabezpečení má vyplatit nemocenské do 30 dnů od obdržení podkladů dodaných zaměstnavatelem.

Upravil(a) Vladena (11. 11. 2009 7:18)

Není tady

#69 11. 11. 2009 7:08

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Teď se nerozlišuje mezi malou a velkou organizací, po 14 dnech nemoci zasílá každému nemocenskou  ČSSZ - na formuláři, který odevzdal nemocný zaměstnavateli, si každý vyplní na zadní straně, jestli chce poslat na účet nebo složenkou. Zaměstnavatel posílá ČSSZ jenom hlášení, zaměstnavateli se odevzdávají peněžní lístky, ale peníze zasílá ČSSZ buď složenkou nebo na účet. Zrovna včera mluvili celý den v rozhlase o tom, že ČSSZ zasílá peníze velice pozdě, i s několikaměsíčním zpožděním. Nedovedu si představit jak to vypadá v rodinách, kde omarodí oba dva...

Strach je malá smrt...

Není tady

#70 11. 11. 2009 7:11

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Asi si namažu ksicht krémem na boty, vezmu si pestrou zástěru, do ucha si dám zlaté kruhy a vyrazím na sociálku big_smile
(

ano a vypůjčit nějaké řvoucí dítě a zatím jim ho tam nechat - to udělala jednou když jsme bydleli v paneláku a netopilo se, naše "sousedka" a ještě jsme jí byli vděční - strčila tam napřed hlavu, pravila fajn, tady je teplo, tady vám ho nechám a šla... lol

Strach je malá smrt...

Není tady

#71 11. 11. 2009 7:42

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Hele, to udělala špatně..hrozil ji trest za opuštění dítěte, lépe by bylo všichni se nacpat do kanceláře a zůstat pár hodin big_smilebig_smile

Není tady

#72 11. 11. 2009 8:37

amely
♥♥♥♥♥--

Bety napsal(a):

mashanka napsal(a):

Asi si namažu ksicht krémem na boty, vezmu si pestrou zástěru, do ucha si dám zlaté kruhy a vyrazím na sociálku big_smile
(

ano a vypůjčit nějaké řvoucí dítě a zatím jim ho tam nechat - to udělala jednou když jsme bydleli v paneláku a netopilo se, naše "sousedka" a ještě jsme jí byli vděční - strčila tam napřed hlavu, pravila fajn, tady je teplo, tady vám ho nechám a šla... lol

No - oni tam už dávno nechodí v zástěrách - ale většinou moderně a vkusně oblečení. Byla jsem tam nedávno vyřizovat přídavky a měla jsem pocit, že nejhůř oblečená jsem tam byla já. Oni teď hodně dbají na vzhled - teda aspoň ti, co potkávám.

Není tady

#73 11. 11. 2009 8:43

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Nechci strašit, ale syn končil nemocenskou v srpnu a také dostal je to málo od firmy. Nikoho nezajímá, z čeho bude žít, jaké má závazky a pod. Já bych řekla, že nikdo nesmí onemocnět. Mám pochopitelně na mysli normální lidi,co nemají statisícové platy, jako ta naše banda nahoře. Jinak jet o tragedie a musí pomoct celá rodina a pokud přežijí hladem, tak zvítězí nad lží a nenávistí ! Možná to s náma myslí dobře, protože půstem se dá předejít mnoha nemocem.......ale mimo srandu je to tragedie a jde to čím dál víc do p.r.d......e. Žebrota chudne ještě víc a prasata u koryt si pěkně chrochtají.

Není tady

#74 11. 11. 2009 9:06

Nuni
♥♥♥----

Jo jo a když nepošleš odvody do 25, 30 už mě ženská ze sociálky volá, co je děje, že tam naskakujou penále. Ty jo tak kam to platíme usch pardon za offtopic

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#75 11. 11. 2009 9:08

amely
♥♥♥♥♥--

Aneri napsal(a):

Nechci strašit, ale syn končil nemocenskou v srpnu a také dostal je to málo od firmy. Nikoho nezajímá, z čeho bude žít, jaké má závazky a pod. Já bych řekla, že nikdo nesmí onemocnět. Mám pochopitelně na mysli normální lidi,co nemají statisícové platy, jako ta naše banda nahoře. Jinak jet o tragedie a musí pomoct celá rodina a pokud přežijí hladem, tak zvítězí nad lží a nenávistí ! Možná to s náma myslí dobře, protože půstem se dá předejít mnoha nemocem.......ale mimo srandu je to tragedie a jde to čím dál víc do p.r.d......e. Žebrota chudne ještě víc a prasata u koryt si pěkně chrochtají.

No, Aneri, myslím, že to není úplně pravda. Taky jsem nemocná už víc než 2 měsíce, a ještě asi dlouho budu. Jsem samoživitelka 2 dětí, alimenty 0 - dluží nám za 12 let už 300 000, pomoc rodiny žádná a ani nemám práci na dobu neurčitou, abych dostávala tu pravidelnou nemocenskou.

Nechtěla jsem to sem psát, abych nevzbudila nevoli, ale s touto možností jsem léta dopředu počítala, mám nějaké úspory, mám promyšlené. co dělat a žiju skromně. Stalo se mi to poprvé v životě a myslím, že to přežijeme bez újmy na zdraví.
Mne napadlo to samé co Erem, co oni s těmi penězi celá léta dělali, ale to nebylo tématem této diskuse.

Ono to chce nespoléhat na stát, ale sám se dlouhodobě zajímat o finance, mít nějaké úspory. Píše sem několik samoživitelek, co to dělá a dokáže s penězi divy - třeba Yellow, Stelička..... Někteří se o to zásadně nezajímají a řeší až průšvihy.  Já jsem se o toto téma začala zajímat taky až jsem byla v nouzi - už je to dávno.
Teď mám jednu kamarádku, propustili jí manžela a ona pořád řeší jak jedou na úpo*ný režim a jak utratí málo. Přitom to jejich málo je dvojnásobek toho, co utratíme normálně my - na osobu. Snažím se jí to taktně naznačit -už začíná chápat - je to velmi citlivé téma a většina lidí je na ně alergická, proto jsem to nechtěla psát ani sem.

Snažím se vést k finanční inteligenci i děti.
Docela mne těď příjemně překvapila dcera, nemá kozačky, tak bez řečí chodí do školy v pohorkách, s tím že je bude mít později a třeba i levněji ve slevách.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí