6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nebo se můete zeptat v bance, kde máte účet, na nějaký úvěr - v případě nejvyí nouze.
Není tady
amely napsal(a):
Nebo se můete zeptat v bance, kde máte účet, na nějaký úvěr - v případě nejvyí nouze.
Kdepak úvěry. Pod slovem nouze si nepředstavuji něco jiného. Stačí, e tlačíme léta letoucí prachy do daní, zdravotního pojitění, sociálního.... a výsledky vidí. V nemocnici nás stálo 90 Kč u to, e ho někdo vyetřil, parkovné 140 Kč, protoe jsme tam byli déle, ne půl hodiny, jetě 600 za léky a na kadé kontrole 30 korun. A jetě se doproovat o nemocenské.
Jetě k tomu platit úroky bance za cizí bordel, to fakt ne
Není tady
mashanka napsal(a):
amely napsal(a):
Kdepak úvěry. Pod slovem nouze si nepředstavuji něco jiného. Stačí, e tlačíme léta letoucí prachy do daní, zdravotního pojitění, sociálního.... a výsledky vidí. V nemocnici nás stálo 90 Kč u to, e ho někdo vyetřil, parkovné 140 Kč, protoe jsme tam byli déle, ne půl hodiny, jetě 600 za léky a na kadé kontrole 30 korun. A jetě se doproovat o nemocenské.
Jetě k tomu platit úroky bance za cizí bordel, to fakt ne
Ale ony existují různé kontokorenty, kreditní a debetní karty, které fungují tak, e vám v bance povolí přečerpat účet a je to bez úroků. Mně třeba opakovaně nabízejí bezúročné přečerpání s limitem 20 000. Ale jen v té bance, kam vám chodí peníze, zkus se zeptat. Já jsem to zatím nepotřebovala, ale vím o té monosti.
Není tady
Já o té monosti taky vím, kontokorent na kartě mám, kdyby lo o ivot, ale mám z toho panickou hrůzu - do toho jak se zamotá, jsi namydlená. Samozřejmě, monost to je, ale a ta úplně nejposlednějí z posledních - a nebudeme mít na chleba.
Ale přesto díky
Není tady
eremuruss napsal(a):
Nejde me do hlavy,kdyz tvuj manzel ma plat 20 tisic,ze ho ohrozili 2 mesice nemoci.Navic mas plat i ty a urcite nedelas za 8 tisic.
Jinak pokus tvuj manzel neplati pul roku,tak,az potom muze byt trestne stihany.
Ne ne, je změna . Stačí, kdy neplatí tři měsíce, pak se můe ádat u soudu .
Někdo tu psal, nezaplatit elektřinu atd? Hned po první upomínce, která se musí zaplatit do měsíce od řádné sloenky, elektriku odmikávaj,
Já bych zkusila zavolat kvůli té nemocenské. Mamka pracovala (u je v důchodu) ve větím podniku a přila jí po dvou měsících, tak si myslím, e to kadým dnem dostanete.
Není tady
Nájem a inkaso prostě platím, i kdybych neměla jíst, přes to nejede vlak. Taky doufám, nějak tak mi to taky vychází. Počkáme do pátku a pak to budeme řeit.
Není tady
Mashanko, taky jsem to dnes četla - o zpoděných výplatách nemocenské. Kamarádka byla na rizikovém těhotenství a dluili jí za pět měsíců... Bohuel, jako občan si můe maximálně zavolat na příslunou správu, co má dávku vyplatit, ale to je tak vechno. Stát to nezajímá...
Pokud se synem není rozumná řeč, postupovala bych tak, jak mnoho dalích, kteří to ovem dělají schválně - poslala bych jen rozumnou částku, protoe pokud pole jako alimenty alespoň něco, neměl by ho nikdo nijak "stíhat". To snad a kdy neplatí půl roku ani kačku... Aha - duička píe tři měsíce... no, ale pokud alespoň něco pole, právně na něj nemůou.
Jinak inkaso a elektřinu bych platila - to je fakt o hubu a synovi to doplatí, a se stát laskavě rozhodne mu to poslat.
Není tady
javena napsal(a):
Mashanko, taky jsem to dnes četla - o zpoděných výplatách nemocenské. Kamarádka byla na rizikovém těhotenství a dluili jí za pět měsíců... Bohuel, jako občan si můe maximálně zavolat na příslunou správu, co má dávku vyplatit, ale to je tak vechno. Stát to nezajímá...
Pokud se synem není rozumná řeč, postupovala bych tak, jak mnoho dalích, kteří to ovem dělají schválně - poslala bych jen rozumnou částku, protoe pokud pole jako alimenty alespoň něco, neměl by ho nikdo nijak "stíhat". To snad a kdy neplatí půl roku ani kačku... Aha - duička píe tři měsíce... no, ale pokud alespoň něco pole, právně na něj nemůou.
Jinak inkaso a elektřinu bych platila - to je fakt o hubu a synovi to doplatí, a se stát laskavě rozhodne mu to poslat.
Návrh na výkon rozhodnutí můe podat i přesto, e otec uhradí část výivného .
Není tady
Erem, ale pokud je dva měsíce na nemocenské, nemá 20 tisíc i kdyby mu je poslali včas a těký úspory z takovýho platu jsou utopie...
Nehledě na to, e teď bude na nemocenskou od státu čekat i Mashanka (prac. úraz) a to u není prča...
Není tady
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
Jinak inkaso a elektřinu bych platila - to je fakt o hubu a synovi to doplatí, a se stát laskavě rozhodne mu to poslat.Návrh na výkon rozhodnutí můe podat i přesto, e otec uhradí část výivného .
Aha, větina mých kamarádek, co jim chlap neplatí, nebo pole jen část je dost v prdce, protoe se otec snaí... tak to mě překvapuje.
Není tady
Mashanko, je teprve desátého, já bych počkala do konce měsíce a přinejhorím bych tedy la za rodičema a poslala alimenty ke konci měsíce. (To snad pán nemůe nic říct, kdy se opozdí o pár dnů). A třeba do té doby nemocenská přijde.
Není tady
javena napsal(a):
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
Jinak inkaso a elektřinu bych platila - to je fakt o hubu a synovi to doplatí, a se stát laskavě rozhodne mu to poslat.Návrh na výkon rozhodnutí můe podat i přesto, e otec uhradí část výivného .
Aha, větina mých kamarádek, co jim chlap neplatí, nebo pole jen část je dost v prdce, protoe se otec snaí... tak to mě překvapuje.
Výkon rozhodnutí - soud vydá příkaz a výivné se strhává ze mzdy (oznámení se můe podat ihned co otec v termínu nezaplatí)
trestní oznámení - po delí době, podává se na PČR
Není tady
No, jo, Aprill, v tom je ten zakopanej pes - strhává ze mzdy. Větina těhle tatínků dělá tak spí načerno...
A z čeho by to strhávali, kdy je člověk na nemocenský, kterou blokuje stát? To by kluk stejně čekal, a to laskavě polou, ne?
Není tady
javena napsal(a):
No, jo, Aprill, v tom je ten zakopanej pes - strhává ze mzdy. Větina těhle tatínků dělá tak spí načerno...
A z čeho by to strhávali, kdy je člověk na nemocenský, kterou blokuje stát? To by kluk stejně čekal, a to laskavě polou, ne?
Obstaví tu nevyplacenou nemocenskou a pak mzdu.
Není tady
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
A z čeho by to strhávali, kdy je člověk na nemocenský, kterou blokuje stát? To by kluk stejně čekal, a to laskavě polou, ne?Obstaví tu nevyplacenou nemocenskou a pak mzdu.
Tak to se klukovi fakt vyplatí... K tomu není, co dodat. Odborník asne a laik se diví.
Není tady
Díky, holky, nějak si holt poradíme, ale musím říct, e mě v té naí demokratické zemi u převelice s.e.r.e. Kadý lump a nemakačenko si tady můe dělat, co chce a sluný člověk si dovolí jen omarodit a nechali by ho chcípnout hlady. Asi si namau ksicht krémem na boty, vezmu si pestrou zástěru, do ucha si dám zlaté kruhy a vyrazím na sociálku
Ale to není jenom to - kadý den se nejméně 3x na.s.e.r.u
Není tady
Pokud není dodrena tato lhůta, je potřeba se obrátit na příslunou správu sociálního zabezpečení podle sídla Vaeho zaměstnavatele. Pokud jste zaměstnána u zaměstnavatele v Praze, který zaměstnává více jak 25 zaměstnanců, pak je přísluná správa sociálního zabezpečení se sídlem Trojská 1997/13a, Praha 8 tel. 283 104 111.
Není tady
Posílám jeden příběh. A pokud se Ti nebude dařit, chtěj hned tiskového mluvčího nebo média.
V pátek ve dvě u nikdo nepracuje
Redakce iDNES.cz zkusila získat reakci přísluné sociálky z Prahy 8. V pátek ve dvě hodiny odpoledne zvedla telefon ostraha. Na ádost o přepojení na kompetentní pracovitě nám pracovník ostrahy sdělil, e je to zbytečné. "Tam u nikdo není, úřední hodiny přece skončily u v jednu hodinu."
A co na to tiskový mluvčí
Včera jsme to zkusili znovu. Několikrát jsme volali marně. Asi po pátém pokusu nás přepojili na sekretariát, kde nás odkazují na tiskové oddělení České správy sociálního zabezpečení.
Kamil Vařeka, tiskový mluvčí, ihned přislíbil nápravu: "Nemocenské dávky slečny Michaely jsou připraveny k výplatě a v úterý 14. 7. 2009 budou odeslány na účet klientky. Praská správa sociálního zabezpečení si je vědoma problémů, které mohou vzniknout opoděnou výplatou, a velmi se za toto zpodění omlouvá."
Okresní správa sociálního zabezpečení má vyplatit nemocenské do 30 dnů od obdrení podkladů dodaných zaměstnavatelem.
Upravil(a) Vladena (11. 11. 2009 7:18)
Není tady
Teď se nerozliuje mezi malou a velkou organizací, po 14 dnech nemoci zasílá kadému nemocenskou ČSSZ - na formuláři, který odevzdal nemocný zaměstnavateli, si kadý vyplní na zadní straně, jestli chce poslat na účet nebo sloenkou. Zaměstnavatel posílá ČSSZ jenom hláení, zaměstnavateli se odevzdávají penění lístky, ale peníze zasílá ČSSZ buď sloenkou nebo na účet. Zrovna včera mluvili celý den v rozhlase o tom, e ČSSZ zasílá peníze velice pozdě, i s několikaměsíčním zpoděním. Nedovedu si představit jak to vypadá v rodinách, kde omarodí oba dva...
Není tady
mashanka napsal(a):
Asi si namau ksicht krémem na boty, vezmu si pestrou zástěru, do ucha si dám zlaté kruhy a vyrazím na sociálku
(
ano a vypůjčit nějaké řvoucí dítě a zatím jim ho tam nechat - to udělala jednou kdy jsme bydleli v paneláku a netopilo se, nae "sousedka" a jetě jsme jí byli vděční - strčila tam napřed hlavu, pravila fajn, tady je teplo, tady vám ho nechám a la...
Není tady
Hele, to udělala patně..hrozil ji trest za oputění dítěte, lépe by bylo vichni se nacpat do kanceláře a zůstat pár hodin
Není tady
Bety napsal(a):
mashanka napsal(a):
Asi si namau ksicht krémem na boty, vezmu si pestrou zástěru, do ucha si dám zlaté kruhy a vyrazím na sociálku
(ano a vypůjčit nějaké řvoucí dítě a zatím jim ho tam nechat - to udělala jednou kdy jsme bydleli v paneláku a netopilo se, nae "sousedka" a jetě jsme jí byli vděční - strčila tam napřed hlavu, pravila fajn, tady je teplo, tady vám ho nechám a la...
No - oni tam u dávno nechodí v zástěrách - ale větinou moderně a vkusně oblečení. Byla jsem tam nedávno vyřizovat přídavky a měla jsem pocit, e nejhůř oblečená jsem tam byla já. Oni teď hodně dbají na vzhled - teda aspoň ti, co potkávám.
Není tady
Nechci strait, ale syn končil nemocenskou v srpnu a také dostal je to málo od firmy. Nikoho nezajímá, z čeho bude ít, jaké má závazky a pod. Já bych řekla, e nikdo nesmí onemocnět. Mám pochopitelně na mysli normální lidi,co nemají statisícové platy, jako ta nae banda nahoře. Jinak jet o tragedie a musí pomoct celá rodina a pokud přeijí hladem, tak zvítězí nad lí a nenávistí ! Moná to s náma myslí dobře, protoe půstem se dá předejít mnoha nemocem.......ale mimo srandu je to tragedie a jde to čím dál víc do p.r.d......e. ebrota chudne jetě víc a prasata u koryt si pěkně chrochtají.
Není tady
Jo jo a kdy nepole odvody do 25, 30 u mě enská ze sociálky volá, co je děje, e tam naskakujou penále. Ty jo tak kam to platíme pardon za
Není tady
Aneri napsal(a):
Nechci strait, ale syn končil nemocenskou v srpnu a také dostal je to málo od firmy. Nikoho nezajímá, z čeho bude ít, jaké má závazky a pod. Já bych řekla, e nikdo nesmí onemocnět. Mám pochopitelně na mysli normální lidi,co nemají statisícové platy, jako ta nae banda nahoře. Jinak jet o tragedie a musí pomoct celá rodina a pokud přeijí hladem, tak zvítězí nad lí a nenávistí ! Moná to s náma myslí dobře, protoe půstem se dá předejít mnoha nemocem.......ale mimo srandu je to tragedie a jde to čím dál víc do p.r.d......e. ebrota chudne jetě víc a prasata u koryt si pěkně chrochtají.
No, Aneri, myslím, e to není úplně pravda. Taky jsem nemocná u víc ne 2 měsíce, a jetě asi dlouho budu. Jsem samoivitelka 2 dětí, alimenty 0 - dluí nám za 12 let u 300 000, pomoc rodiny ádná a ani nemám práci na dobu neurčitou, abych dostávala tu pravidelnou nemocenskou.
Nechtěla jsem to sem psát, abych nevzbudila nevoli, ale s touto moností jsem léta dopředu počítala, mám nějaké úspory, mám promylené. co dělat a iju skromně. Stalo se mi to poprvé v ivotě a myslím, e to přeijeme bez újmy na zdraví.
Mne napadlo to samé co Erem, co oni s těmi penězi celá léta dělali, ale to nebylo tématem této diskuse.
Ono to chce nespoléhat na stát, ale sám se dlouhodobě zajímat o finance, mít nějaké úspory. Píe sem několik samoivitelek, co to dělá a dokáe s penězi divy - třeba Yellow, Stelička..... Někteří se o to zásadně nezajímají a řeí a průvihy. Já jsem se o toto téma začala zajímat taky a jsem byla v nouzi - u je to dávno.
Teď mám jednu kamarádku, propustili jí manela a ona pořád řeí jak jedou na úpo*ný reim a jak utratí málo. Přitom to jejich málo je dvojnásobek toho, co utratíme normálně my - na osobu. Snaím se jí to taktně naznačit -u začíná chápat - je to velmi citlivé téma a větina lidí je na ně alergická, proto jsem to nechtěla psát ani sem.
Snaím se vést k finanční inteligenci i děti.
Docela mne těď příjemně překvapila dcera, nemá kozačky, tak bez řečí chodí do koly v pohorkách, s tím e je bude mít později a třeba i levněji ve slevách.
Není tady