Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 11. 2009 17:55

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Co teď ?

mashanka napsal(a):

Holky, poraďte mi, prosím, jestli některá máte v tom jasno, co dělat.
Manžel je dva měsíce nemocný a ze sociálky nebo kdo posílá nemocenskou, nedostal zatím ani korunu. Můj plat pokryl minulý měsíc složenky, výživné na manželova syna a něco zbylo. To něco nestačilo ani na slušné živobytí, pokud bych nepoužila rezervu, kterou jsem měla.
Ale k dnešku je situace taková, že mně přišel plat, zaplatila jsem nutné poplatky (nájem, plyn, inkaso a Noveru), složenku na mobily, čtvrtletní povinné ručení, na charitu a ještě nějaké další, odložila zatím stranou, ale přesto mi zbylo jen 5 tisíc.
Ale ještě máme platit alimenty na manželova syna - 4500,-
Manžel nemá na účtu ani korunu a já mám těch 5 tisíc. Jeho výživné mě právně sice nezajímá, ale samozřejmě, že bych je za něho zaplatila, kdyby......
Nejde to, neměli bychom z čeho žít. Jeho matka je na tom finančně dobře a určitě ho zabezpečí, takže nehrozí, že by strádal. Je to dospělý muž a snad má i nějaké brigády. Jde jen o to, že bychom mu poslali dodatečně, až peníze přijdou.
Co mi radíte ? Jsou jednání při neplacení výživného tak rychlá, že bychom mohli mít problémy vzápětí ?

Pokud nebude platit půl roků, pak se to dává k soudu. a to má jedno dítě 4500kč??

Upravil(a) sisi21 (10. 11. 2009 17:57)

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#27 10. 11. 2009 17:56

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

Nuni napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nuni napsal(a):

Tímhle bych si nebyla tak jistá. Dostali jsme se do podobné situace a podle právní zástupkyně, již následující měsíc má matka nebo ve Vašem případě syn právo na podání žádosti na exekuci. Je potřeba mu to poslat písemně, že z důvodu nemoci nejste schopni platit celé a alespoň nějakou částku v daném měsíci zaslat.

No jsou otcove co nemuseji platit vubec a nic se jim nestane.Muj BM dluzi pres 70 tisic a nic ho netrapi nikdo na nej nemuze.A urady si vymysleji jednu hovadinu za druhou.

Ano a jsou také matky které dokáží v neděli 15. den v měsíci,  v 7:30 telefonovat, jak  je možné že když je 15 ona nemá peníze na účtu dumbom

Nejen matky - takový je právě manželův synek. Ale člověk se mu na jednu stranu ani nediví, je mladý, víme, jak jsme hospodařili s penězi my, jak jsme počítali dny do kapesného, v jeho věku. Jenomže, kde nic není, ani smrt nebere sad

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#28 10. 11. 2009 17:57

klaudynka
♥------

V současné době všechny podniky i ty nad 25 zaměstnanců vyplácí nemocenskou pouze prvních 14 dní.Dál už je to v kompetenci sociálky.Takže urgovat na sociálce.

Není tady

#29 10. 11. 2009 18:00

mashanka
Zablokovaný

xxxx napsal(a):

...to je mi líto co vás potkalo, pokud je to velká organizace a to dopravní podnik jistě je, tak by to měl vyplácet on, zkuste je kontaktovat a vysvětlit situaci. Nejlíp osobně. Druhá věc je ten šílený vztah otec syn, nikdy bych nedovolila synovi, pokud by žil u mě, aby tlačil na tátu, kterej nemůže zaplatit, protože dva měsíce marodí. Lidem chybí slušnost výchova pokora. Jiná věc je, když tatík neplatí, protože to je šmejd co se tomu vyhýbá, ale v téhle situaci, kdy táta klukovi volá a vysvětluje mu, že je marod uáááááá co se to s lidma stalo.

Máš pravdu. Na druhou stranu, vychovával ho do 17 let i on - jak si ho vychoval, tak ho má. Sice říká, že žena ho chránila, dovolovovala, co on zakázal, tajně mu podstrkovala, aby táta nevěděl...... prostě je to mamánek - a tohle jsou ty konce. sad Ale jednak, já tam nebyla, takže to nemůžu hodnotit, a druhak, měl si udělat pořádek - jeho synek je i jeho pomník

Není tady

#30 10. 11. 2009 18:01

mashanka
Zablokovaný

klaudynka napsal(a):

V současné době všechny podniky i ty nad 25 zaměstnanců vyplácí nemocenskou pouze prvních 14 dní.Dál už je to v kompetenci sociálky.Takže urgovat na sociálce.

To asi sedí - jinak by to už dávno měl - DP není v tomhle problémový

Není tady

#31 10. 11. 2009 18:04

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

mashanko, strašně nerada Ti to říkám, ale pokud jsi za manžela vdaná, jeho dluhy automaticky jdou i za Tebou, obzvlášť dluhy na nezaplaceném výživném. Já jenom, že žiješ v blahé nevědomosti a hlubokém omylu viz:

... Jeho výživné mě právně sice nezajímá, ale samozřejmě, že bych je za něho zaplatila, kdyby......

Takže: pokud manžel dluží na výživném za svého syna z prvního manželství, tyhle jeho dluhy jsou i Tvoje dluhy z titulu jeho manželky a žádný Ti je neodpáře stolt poněvadž jsi je povinna platit rukou společnou a nerozdílnou. Já samozřejmě předpokládám, že jste normální a slušní lidé, kteří se do platební neschopnosti nedostali vlastní vinou a hned, jak to půjde, dluh vyrovnáte. Ovšem kdyby tomu tak nebylo a manžel z nějakého důvodu nebyl delší dobu schopen platit výživné, stáváš se automaticky spoludlužnicí se všemi neblahými důsledky: exekuce i na Tvůj plat, na Tvůj účet a na Tvůj majetek butter

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#32 10. 11. 2009 18:04

Nuni
♥♥♥----

mashanka napsal(a):

Nuni napsal(a):

eremuruss napsal(a):

No jsou otcove co nemuseji platit vubec a nic se jim nestane.Muj BM dluzi pres 70 tisic a nic ho netrapi nikdo na nej nemuze.A urady si vymysleji jednu hovadinu za druhou.

Ano a jsou také matky které dokáží v neděli 15. den v měsíci,  v 7:30 telefonovat, jak  je možné že když je 15 ona nemá peníze na účtu dumbom

Nejen matky - takový je právě manželův synek. Ale člověk se mu na jednu stranu ani nediví, je mladý, víme, jak jsme hospodařili s penězi my, jak jsme počítali dny do kapesného, v jeho věku. Jenomže, kde nic není, ani smrt nebere sad

Ano to chápu, že s tím dotyčný nebo dotyčná počítá. Ale pokud je to řádně placeno a jednou cca za rok se stane výjimečná situace, jako tohle, nebo v našem případě to byla dvou měsíční prodleva ve mzdě, tak by mělo podle mě i dětech být pěstováno nějaké sociální cítění / prosím nechytat za slovíčka/ ...... ale to už je asi offtopic omlouvám se, občas mám naivní představy vissla
ale řešili jsme to stejně, půjčka od rodičů, hloupé, pro mne ponižující, ale taková je realita hmm

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#33 10. 11. 2009 18:08

mashanka
Zablokovaný

Kiara napsal(a):

mashanko, strašně nerada Ti to říkám, ale pokud jsi za manžela vdaná, jeho dluhy automaticky jdou i za Tebou, obzvlášť dluhy na nezaplaceném výživném. Já jenom, že žiješ v blahé nevědomosti a hlubokém omylu viz:

... Jeho výživné mě právně sice nezajímá, ale samozřejmě, že bych je za něho zaplatila, kdyby......

Takže: pokud manžel dluží na výživném za svého syna z prvního manželství, tyhle jeho dluhy jsou i Tvoje dluhy z titulu jeho manželky a žádný Ti je neodpáře stolt poněvadž jsi je povinna platit rukou společnou a nerozdílnou. Já samozřejmě předpokládám, že jste normální a slušní lidé, kteří se do platební neschopnosti nedostali vlastní vinou a hned, jak to půjde, dluh vyrovnáte. Ovšem kdyby tomu tak nebylo a manžel z nějakého důvodu nebyl delší dobu schopen platit výživné, stáváš se automaticky spoludlužnicí se všemi neblahými důsledky: exekuce i na Tvůj plat, na Tvůj účet a na Tvůj majetek butter

moje dluhy by to byly, kdyby umřel, přišel o práci a nebylo možno je nijak splácet. On je jen nemocný a až se uzdraví, své dluhy bude moci bez problémů uhradit - jde jen o to překlenutí. Než by se někde u soudu rozhodlo o tom, že mám něco platit já, bude už dávno po problému

Není tady

#34 10. 11. 2009 18:08

Nuni
♥♥♥----

Kiara napsal(a):

Souhlasím, tohle platí pokud nemá sepsanou smlouvu o zúžení SJM.

Život je boj, tak se klidně pozabíjejte a já bych s dovolením prošla ..........

Není tady

#35 10. 11. 2009 18:10

Rozmarila
Zablokovaný

Tak jako mně kdyby nepřišly alimi, tak jsem v mžiku ve všem v minusu ....platím z nich činži, telefony, internet, spoření, charitu... atd.........takže to zas taková sranda není

Je to opravdu jen na sociálce, nikdo jiný vám to nepošle.........a tam maj ted velký problémy už nějaký čas.

Ať si komplikujete život sebevíc, on sám se zjednoduší.

Není tady

#36 10. 11. 2009 18:12

mashanka
Zablokovaný

Nuni napsal(a):

mashanka napsal(a):

Nuni napsal(a):

Ano to chápu, že s tím dotyčný nebo dotyčná počítá. Ale pokud je to řádně placeno a jednou cca za rok se stane výjimečná situace, jako tohle, nebo v našem případě to byla dvou měsíční prodleva ve mzdě, tak by mělo podle mě i dětech být pěstováno nějaké sociální cítění / prosím nechytat za slovíčka/ ...... ale to už je asi offtopic omlouvám se, občas mám naivní představy vissla
ale řešili jsme to stejně, půjčka od rodičů, hloupé, pro mne ponižující, ale taková je realita hmm

Ano, máš pravdu. Sociální cítění by to chtělo, jenomže na to má podle něho právo jen on, jako chudák nezaopatřené mimi (21 let) smile
Navíc, minulý měsíc alíky dostal ode mne. Nic mu zatím nedlužíme. Teď teprve řeším tento měsíc - dostal 1000 a víc prostě nemám

Není tady

#37 10. 11. 2009 18:16

mashanka
Zablokovaný

Rozmarila napsal(a):

Tak jako mně kdyby nepřišly alimi, tak jsem v mžiku ve všem v minusu ....platím z nich činži, telefony, internet, spoření, charitu... atd.........takže to zas taková sranda není

Je to opravdu jen na sociálce, nikdo jiný vám to nepošle.........a tam maj ted velký problémy už nějaký čas.

To není jejich problém, jeho matka má slušný příjem a on má ruce. Můj stejně starý syn si měsíčně na brigádě vydělá 6000. Protože se mu chce něco dělat, aby mohl mít víc, než my mu můžeme a chceme dát - dostává od nás 3000 kapesného (výše alimentů, co zase platí jeho otec)

Není tady

#38 10. 11. 2009 18:16

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

mashanka napsal(a):

Nuni napsal(a):

mashanka napsal(a):

Ano, máš pravdu. Sociální cítění by to chtělo, jenomže na to má podle něho právo jen on, jako chudák nezaopatřené mimi (21 let) smile
Navíc, minulý měsíc alíky dostal ode mne. Nic mu zatím nedlužíme. Teď teprve řeším tento měsíc - dostal 1000 a víc prostě nemám

...nestálo by za to požádat soud o snížení výživného. Pokud totiž skutečně není z čeho platit doložíte to snadno a třeba by si i synek uvědomil, že 4500,- výživného není uplně běžné výživné.

Upravil(a) xxxx (10. 11. 2009 18:16)

dum spiro spero

Není tady

#39 10. 11. 2009 18:21

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

mashanka napsal(a):

eremuruss napsal(a):

Nejde me do hlavy,kdyz tvuj manzel ma plat 20 tisic,ze ho ohrozili 2 mesice nemoci.Navic mas plat i ty a urcite nedelas za 8 tisic.
Jinak pokus tvuj manzel neplati pul roku,tak,az potom muze byt trestne stihany.

Díky - ta lhůta mě zajímala. To ostatní by ti šlo do hlavy snadno, kdybys měla pronájem v centru Prahy a dalšího studenta měla doma.

Syn může po prvním měsíci kdy nedostal včas výživné, podat návrh na výkon rozhodnutí .

Upravil(a) aprill (10. 11. 2009 18:22)

Není tady

#40 10. 11. 2009 18:21

Rozmarila
Zablokovaný

Tak to je úplně běžný výživný ....můj bejv má ted 20 000 kč a já mám 6000, několik let mi to splácel zpětně , takže jsem měla 7000-oni počítali i s jejím platem a s tím že mají majetek(ted budu žádat o 8500 kč,  dcera šla va VŠ).A ségra má 25 000 alimi na dvě děti......její manžel doložil 60 000.

Upravil(a) Rozmarila (10. 11. 2009 18:22)

Není tady

#41 10. 11. 2009 18:22

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

mashanka napsal(a):

Kiara napsal(a):

moje dluhy by to byly, kdyby umřel, přišel o práci a nebylo možno je nijak splácet. On je jen nemocný a až se uzdraví, své dluhy bude moci bez problémů uhradit - jde jen o to překlenutí. Než by se někde u soudu rozhodlo o tom, že mám něco platit já, bude už dávno po problému

Nu, aby ses nedivila ... někoho nemůžou chytit a donutit k placení třeba pět let (to jsou ti vyčuránci, kteří se vykrejvají a úspěšně vyhejbají), zato na slušného člověka se stabilním bydlištěm a předpokládaným majetkem vystartujou soudy překvapivě bleskurychle stolt Skutečně bych Ti to nepřála, já Ti jenom radím, abyste byli bleskurychlí, řvali na sociálce a peníze na výživné si radši někde od někoho půjčili. Sama píšeš, že vztahy mezi otcem a vyživovaným synem nejsou standardní ... mně právnička řekla, že manžel dvakrát nezaplatí výživné a lze na něj podat návrh na exekuci. Nezdá se mi, že by synek měl dva měsíce pochopení pro tátu v nezaviněné hmotné nouzi hmm

Upravil(a) Kiara (10. 11. 2009 18:23)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#42 10. 11. 2009 18:22

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

xxxx napsal(a):

mashanka napsal(a):

Nuni napsal(a):

...nestálo by za to požádat soud o snížení výživného. Pokud totiž skutečně není z čeho platit doložíte to snadno a třeba by si i synek uvědomil, že 4500,- výživného není uplně běžné výživné.

Těžko soud sníží výživné když je otec krátkodobě na nemocenské.

Není tady

#43 10. 11. 2009 18:25

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

mashanka napsal(a):

Kiara napsal(a):

Nu, aby ses nedivila ... někoho nemůžou chytit a donutit k placení třeba pět let (to jsou ti vyčuránci, kteří se vykrejvají a úspěšně vyhejbají), zato na slušného člověka se stabilním bydlištěm a předpokládaným majetkem vystartujou soudy překvapivě bleskurychle stolt Skutečně bych Ti to nepřála, já Ti jenom radím, abyste byli bleskurychlí, řvali na sociálce a peníze na výživné si radši někde od někoho půjčili. Sama píšeš, že vztahy mezi otcem a vyživovaným synem nejsou standardní ... mně právnička řekla, že manžel dvakrát nezaplatí výživné a lze na něj podat návrh na exekuci. Nezdá se mi, že by synek měl dva měsíce pochopení pro tátu v nezaviněné hmotné nouzi hmm

asi ti uniklo, že syn je již zletillý. SPOD s tím již nemá do dělat.
pokud sociálkou myslíš ČSSZ, tak si nic nevyřvou, bohužel:kapitulation:

Není tady

#44 10. 11. 2009 18:29

mashanka
Zablokovaný

xxxx napsal(a):

mashanka napsal(a):

Nuni napsal(a):

To těžko - původně měl 3000, ale hned jak dosáhl dospělosti, požádal o zvýšení - chtěl 6000, dostal 4500, protože to vlastně dostával i do té doby - 3000 + 1500 školné a dokonce tak moc, že se odvolal a 1.12 bude další soud

Není tady

#45 10. 11. 2009 18:31

mashanka
Zablokovaný

Rozmarila napsal(a):

Tak to je úplně běžný výživný ....můj bejv má ted 20 000 kč a já mám 6000, několik let mi to splácel zpětně , takže jsem měla 7000-oni počítali i s jejím platem a s tím že mají majetek(ted budu žádat o 8500 kč,  dcera šla va VŠ).A ségra má 25 000 alimi na dvě děti......její manžel doložil 60 000.

To není běžné. Běžně se výživné pohybuje mezi 10-20% čistého příjmu

Jinak, ty o nic žádat nemůžeš, pokud je dcera dospělá

Upravil(a) mashanka (10. 11. 2009 18:38)

Není tady

#46 10. 11. 2009 18:34

mashanka
Zablokovaný

No nic, holky, díky všem za rady, holt se budeme muset snížit k tomu, půjčit si od příbuzných. Když je to obráceně, já každému ráda pomůžu, ale nesnáším pocit, když jsem ten škemrající já - asi něaká ješitnost nebo co rodna
- no, nedá se nic dělat "přišla bída na Kozáky" smile

Upravil(a) mashanka (10. 11. 2009 18:54)

Není tady

#47 10. 11. 2009 18:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

No nic, holky, díky všem za rady, holt se budeme muset snížit k tomu, půjčit si od příbuzných. Když je to obráceně, já každému ráda pomůžu, ale nesnáším pocit, když jsem ten škemrající já - asi něaká ješitnost nebo co rodna
- no, nedá se nic dělat "přišla nouze na Kozáky" smile

To je to nejlepší co můžeš v této situaci udělat tummenupp .

Není tady

#48 10. 11. 2009 18:47

mashanka
Zablokovaný

Asi jo - je to to nejjednodušší, ale to víš, člověku je to proti srsti sad

Není tady

#49 10. 11. 2009 18:58

Rozmarila
Zablokovaný

mashanka napsal(a):

Rozmarila napsal(a):

To není běžné. Běžně se výživné pohybuje mezi 10-20% čistého příjmu

Jinak, ty o nic žádat nemůžeš, pokud je dcera dospělá

No ale to je chyba.......protože dítě má mít stejnou uroven jako tatínek a když on má nový zařízený dům a nové auto, tak ona má nárok na prachy ....i když má hypotéku .......jeho chyba.

Zažádá ona a k soudu pudu já s plnou mocí .

Není tady

#50 10. 11. 2009 19:03

amely
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

Asi bude nejjednodušš, opravdu si na to překlenutí půjčit od rodičů - ale to je velmi nepříjemná věc, chtěla jsem se tomu vyhnout  sad
Holky, díky za rady.

Ještě si můžeš půjčit u přátel -u 5 lidí po 1000, to není tak moc a máš to.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí