29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dneska mi doktorka řekla, že si mám zavolat na genetiku. Dala mi dvě možnosti - buď do fakultní nemocnice, kde se neplatí nic, nebo k MUDr. Petru Polákovi, kde se ale platí 1400,- Kč. Je to prý podrobnější.
Já automaticky řekla, že chci ten placený (blbec), dostala jsem žádanku a doma přemýšlíme, jestli to nebude zbytečné vyhození tolika peněz, když by to na fakultce bylo zdarma. Jestli to není to samý. Nevíte o tom tedy někdo něco blíž?
Jak jste to měly vy?
Není tady
Připlatila bych si jedině v případě závažného podezření na něaký problém, např. dřívější těhotenství s genetickou vadou, nebo genetický problém v rodině, jinak ne, souhlasím s Medulkou. Stejně by to bylo spíš pro klid duše.
Není tady
Rusty ja nevim - ja byla u Brestaka (v Praze) a na zadanku od Dr. a neplatila jsem nic (ani v prvnim tehu) - vysledky krve jsem mela sebou, tak to akorat hodil do PC a podrobne vsechno projel (samozrejme sijove projasneni a nosni kustku) - ale i vsechny organy, spocital ruce, nohy, prsty atd.
ja bych asi za to neplatila, kdyz je moznost to mit zdarma
Není tady
Tak to ja u prvniho nemela bioscreening jen NT a ted bych k tomu NT chtela i tu krev, u nas v rodine problemy byly,ale me to rekli az byl Mata na svete,takze ted urcite budu chtit jit,predci jen uz nejsem nejmladsi. Vim,ze v Praze se plati jen kdyz neni doporuceni od doktora.
Není tady
Já bych šla na ten neplacený. Tam vidí taky vše, vše říká, co co je... Je to jen o penězích. Za 1400 raději kup něco prckovi
Není tady
Rustynko - já jsem u prvního byla jen na triple testech a žádnou genetiku mi tehdá nedělali. Proto jsem se sama objednala k Polákovi na 3D nebo 4D, zážitek opravdu krásný - platila jsem 1000,- včetně 4 fotek. Teď mi dr. automaticky vypsal žádanku do Fakultky /screening 1. trimestru, a pak půjdu ještě jednou někdy kolem 20 tt/ - je to zadarmo a dle mé kamarádky si můžeš taky vzít někoho sebou - jsou tam moc ochotní, vše ti vysvětlí, popíší, ukážou......jsem rozhodnutá, že k Polákovi už taky tentokrát nepůjdu. Jak jsem už psala do Ani těhulky...... musela jsem se objednat hned po kontrole, kdy jsem byla 5 tt, jelikož tam měli narváno a objednali mě až na nejzažší termín, což je 13 tt
Upravil(a) Dannylla (10. 11. 2009 15:07)
Není tady
Byla jsem taky na neplacený.
U nás ten "placený" stál 1800,- a to už se mi zdálo opravdu hodně.
Není tady
Dannylla napsal(a):
Rustynko - já jsem u prvního byla jen na triple testech a žádnou genetiku mi tehdá nedělali. Proto jsem se sama objednala k Polákovi na 3D nebo 4D, zážitek opravdu krásný - platila jsem 1000,- včetně 4 fotek. Teď mi dr. automaticky vypsal žádanku do Fakultky /screening 1. trimestru, a pak půjdu ještě jednou někdy kolem 20 tt/ - je to zadarmo a dle mé kamarádky si můžeš taky vzít někoho sebou - jsou tam moc ochotní, vše ti vysvětlí, popíší, ukážou......jsem rozhodnutá, že k Polákovi už taky tentokrát nepůjdu. Jak jsem už psala do Ani těhulky...... musela jsem se objednat hned po kontrole, kdy jsem byla 5 tt, jelikož tam měli narváno a objednali mě až na nejzažší termín, což je 13 tt
Ahoj Danny, ty jsi někde z olomouce? Já jen, že jsem taky byla ve 12tt ve fakultce na skríningu, a teď se chystám na další, a oba jsou zadarmo...ale jen prý, když má člověk žádanku. Vím, že u Poláka se musí ten první platit, tak jsem ráda, že jsem mohla jít zadara rovnou na fakultku...
Není tady
Holky,ale NT screening by mel byt neplaceny a zadarmo,je to prvni velky screening nejpozdeji na konci 13 tt, placene by mely byt ty prvni geneticke testy (biochemickyscreening),ktery ma udajne lepsi vypovidaji funkci nez tripple testy. Nevidim duvod platit jen za ultrazvuk,ja byla tehdy na tom ultrazvuku v Gennetu a nechteli po me ani korunu,zpetne jsem se od nich dozvedela,ze bych platila jen ty krevni testy ohledne vrozenych vad a to by stalo cca 1 100 Kc. Doktor bere krev jen na urceni krevni skupiny a take ty AIDS, zloutenka apod.
Cisty NT screening je 50% procentni,je pravdou,ze vylouci Downuv syndrom,ale nevylouci ostatni geneticke mozne vady,ktere by ukazal prave ten specialni rozbor krve,ktery se ma delat tusim do konce 11 tt.
http://www.prenatal.cz/index.php?id=57
Upravil(a) Slniečko (10. 11. 2009 18:24)
Není tady
Slniecko ani Kombinovaný screening vrozených vývojových vad I. trimestru gestace (kdyz je na zadanku Dr.) se neplati - alespon ja ho ani v jednom pripade neplatila (mela jsem ho v prvnim i druhem tehu zdarma)
Není tady
Akar a meli jste v rodine nejake zatizeni? Ono pry zalezi,co je na zadance,pokud je to jen na vyzadani tehulky,tak se plati nebo jsi mela stesti na doktora. Me ho ted napsat nechce,pritom v rodine byl Down,tak se s nim chci domluvit a urcite si ho chci nechat udelat. U prvniho mi to nejak nedochazelo,ale ted u druheho jsem nejak vic bojacna. Ale je pravdou,ze pokud je zadanka,tak by se platit nemel.
Není tady
Slniecko nic jsme v rodine nemeli, proste mi Dr. automaticky napsal zadanku na UTZ a vzali krev (v privnim pripade, to rovnou Bretakovi poslali, ted v tom druhem jsem si vysledky krve v ordinaci vyzvedala a kdyz jsem sla na UTZ, tak jsem je sebou donesla) ale je fakt, ze v obou pripadech me Dr. uz neposilal na Triply, doporuceni od Brestaka bylo - dalsi podrobne vysetreni ve 20-22tt
Co tak vim, tak na Jarnatkach 2010 tohle vysetreni platila snad jen ANY, ktera byla prave u Polaka, jinak to snad meli vsichni zadarmo (tedy na zadanku od Dr.)
Není tady
MAHARISHI - Ju, jsem z vesnice mezi Olomoucem a Přerovem. Mě dr. napsal hned automaticky žádanku na screening v tomm 1. trimestru a jsem ráda, že tentokrát ušetřím. U Poláka to bylo super, ale sestřičky tam moc ochotné nebyly, byl to divný pocit.
Není tady
Dannylla napsal(a):
MAHARISHI - Ju, jsem z vesnice mezi Olomoucem a Přerovem. Mě dr. napsal hned automaticky žádanku na screening v tomm 1. trimestru a jsem ráda, že tentokrát ušetřím. U Poláka to bylo super, ale sestřičky tam moc ochotné nebyly, byl to divný pocit.
Já jsem teda u Poláka nikdy nebyla, ale říkala mi švagrová, že se tam dost dlouho čeká a navíc člověk musí jít nejdřív na krevní odběry a pak znovu na utz a ještě se to musí zaplatil. Ve fakultce je to pohoda, nikdy jsem tam nečekala dlouho a dělali odběry hned při tom utz a pokud by byl špatný výsledek, tak by hned ten den zavolali. Za dva týdny tam jdu na velký UTZ tak se moc těším
Není tady
Holky, děkuju moc za info, já teda zítra zavolám dr., omluvím se jim a domluvím to na tu fakultku. Ty peníze dám radši za 3D ultrazvuk a video, který Polák dělá (jsem si dneska všimla na jeho stránkách ).
Mně šlo hlavně o to, jestli se u toho Poláka nezjistí víc věcí, jestli to je NĚCO JINÉHO než ve fakultce. Pokud ne, tak fakt nemá cenu za to platit.
Není tady
akar napsal(a):
Co tak vim, tak na Jarnatkach 2010 tohle vysetreni platila snad jen ANY, ktera byla prave u Polaka, jinak to snad meli vsichni zadarmo (tedy na zadanku od Dr.)
já jsem měla taky kombinovaný test(Nt+ bioscr.)na žádanku
Rustynko to je rozumný
Není tady
Rustynka napsal(a):
Holky, děkuju moc za info, já teda zítra zavolám dr., omluvím se jim a domluvím to na tu fakultku. Ty peníze dám radši za 3D ultrazvuk a video, který Polák dělá (jsem si dneska všimla na jeho stránkách
).
Mně šlo hlavně o to, jestli se u toho Poláka nezjistí víc věcí, jestli to je NĚCO JINÉHO než ve fakultce. Pokud ne, tak fakt nemá cenu za to platit.
Rusty určo zjistí to stejný jak u Poláka, tak jak jsem psala Danylle, bývá to tam rychlejší a nemusíš tam jezdit natolikrát
Není tady
a nevíte holky jestli ve Fakultce kromě fotečky udělají za příplatek i nahrávku?
Není tady
Dannylla napsal(a):
a nevíte holky jestli ve Fakultce kromě fotečky udělají za příplatek i nahrávku?
Danny, tak to netuším...nechala jsem si dělat pouze fotku, ale neptala jsem se na nahrávku...ale když tam zavoláš, tak ti to určitě řeknou.
Není tady
Rustynko tak já jsem si prvotrimestrální screning tehdy vyprosila u svého gyndr.,kt. mi zavolal do fakultky, objednal mě a chtěl mi napsat žádanku,jenže u nás v rodině díkybohu žádné genetické zatížení nemáme a s dr. jsme nic nevymysleli, tak jsem mu řekla, až se na to vykašle, že si to klidně zaplatíme a stálo nás to taky těch 1400. Takže v době, kdy jsem byla těhotná se screening platil tak jako tak, pokud nebyla žádanka.
Nicméně ve fakultce ochotný a velice milý personál, žádné dlouhé čekání, fotky a nahrávky za příplatek (i 4D), jo a je potřeba si vzít vlastní videokazetu nebo DVD. Navíc screenig vč. odběrů proběhl v jeden den a už odpoledne byly výsledky (pokud do tří nezavolali, bylo vše OK, papírové výsledky pak přišly poštou). Na vyšetření (UZ) s tebou může manžel a vše je na velké obrazovce krásně vidět - úžasný zážitek pro oba. V FNO na genetice jsou odborníci takže určitě doporučuji.
Není tady
Ahoj Rusty, já jsem u prvního těhu byla ve fakultce, nic jsem neplatila, nečekala, prostě super...no a teď jdu 1.12. k Polákovi a celkem se biju do hlavy...slyšela jsem, že je tam hrozně narváno, objednali mě až na termín, kdy budu 13+3tt a prý mám přijít mezi 14,30-20,00 hod a připravit se, že budu čekat...takže si budu muset zajistit hlídání pro malou an půl dne a obrnit se trpělivostí Snad to bude stát alespoň za to a výsledky vyjdou dobře
Není tady
Danny, ve fakultce v OL ti udělají i nahrávku na DVD...a když jsem byla u prvního těh. na prvotrimestrálním UTZ, tak mi nahráli fotky i na flešku.....takže jsem měla 3D fotku ve 13.tt, to bylo super
Není tady