29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
A stihneme nakecat 2 stránky Já umyla nádobí
A výhledově jdu vysávat...
Upravil(a) mag (10. 11. 2009 14:28)
Není tady
Sissi, já mám dvoje, ale si je musím šetřit Ty druhý jsou svátečnější, pro návštěvy a tak
Myslíš, že to ještě půjde dokecat
Není tady
mag napsal(a):
A stihneme nakecat 2 stránky
Já umyla nádobí
A výhledově jdu vysávat...
Tak to ja taky
Není tady
Jitul, já snad půjdu hned, soused pod nám má strašný kašel, jak v posledním tažení a normálně se mi to nese do kuchyně digestoří
Není tady
no teda to jsou pupíky...nádhera......takový pupík jako má potvůrka jsem měla v 6.měsíci, ale potvůr neboj....ona se prý velikost miminka vůbec nemusí odvíjet od velikosti břicha...hlavní je, že mimi prospívá
Není tady
Leni,tak na to že jsme stejně,tak je maly asi pěkny cvalda Řekli Ti na UZ vahu prcka???
Potvůrko a kolikpak jsi přibrala???
Mag taky pěkny bříško
Aukřím ten polštař,tak snad mi to neuteče Když už se mam teda valet,tak at je to aspon poleženíčko
Ted mi psal mladej,že mi zapomněl říct,že mají dneska rodičak/za chvíli / Asi mě chce ušetřit pacholek jeden
Není tady
Milé maminky, potřebovala bych od Vás poradit. Čekáme teď s manželem druhé miminko a já jsem toho názoru, že když jsem stále vedená jako zaměstnanec a do 3 let porodím, mám nárok jak na mateřskou, tak na zvolení si délky 3 nebo 4 roky a budu pobírat buď 7600 u 3leté varianty nebo 3800 u 4leté varianty.
Kamarádka teď za mnou přišla, že prý když si mezi dvěma rodičáka neodpracuju rok, nemám právo na volení varianty a zároveň nedostanu ani mateřskou jen rodičák a automaticky budu dostávat třetí rok jen 3800???? Mě se to zdá jako blbost - přece bych o tom musela někde slyšet nebo číst. Já se domnívám, že takováto varianta je možná jen pokud mi skončil pracovní poměr, firma skončila apod.
Děkuji za Vaše postřehy a rady.
Není tady
Pokud ti trvá pracovní poměr a stihneš nastoupit na mateřskou, než ti skončí rodičák, bys, dle mého názoru, měla mít nárok na PPM a následně možnost si vybrat délku rodičáku.
Není tady
Ahojky holky.
Taky přidávám svůj pupíček
Nechávala jste si některá udělat profi fotky s bříškem?
Není tady
Jé fufíku, ten je krásnej A pojď k nám do chlívku č. 8
Ať nedostaneme vynadáno
Není tady
mag napsal(a):
Ališ asi tak jak píše Leninka, já měla nahoře 13 kg před třemi týdny, od té doby se váhy bojím a vyhejbám se jí obloukem
Já jsem v těhu přibrala 14kg, moc to nahoru nešlo, a to jsem žrala jak nezavřená, ke konci jsem to jídlo jedla snad i s obalama. teď mi 6kg zůstalo. Tak uvidíme, jak to půjde dolů
Není tady
Ahoj holky,pekne pupiky.Ale potvurcino brusko je neskutecne malinke-na to ze je na rade s porodem asi bude vyssi postavy a tak se mimi nemusi tlacit dopredu...ja mam nejnovejsiho pupika na WEBu.
Ale chtela sem se vas zeptat jestli nevite jak je to teda od noveho roku s tou materskou ja naposled zachytla to ze se to ma snizit jen tem maminam co mely vyssi prijmy....a ted mi dones manza clanek z 19.10. a tam pisou ze se materska snizi vsem ze uz to je podepsane prezidentem....a tam je to ponizene uz od vydelku 8tis hr.a kdyz mrknu na sebe 11-12tis hr.tak misto cca 7900 bych mela mit jen 6100 .
Nevite nektera teda jak to vlastne je?
Není tady
Tady je výpis z jednoho článku :
Nepříjemná změna čeká ale ženy, které pobírají peněžitou pomoc v mateřství, neboli mateřskou. Výše této dávky, kterou nastávající maminky začínají pobírat zpravidla šest až osm týdnů před porodem a dostávají ji po dobu 28 týdnů, se sníží o 20 až 23 procent v závislosti na jejich příjmu.
Například matka, která před nástupem na mateřskou pobírala hrubou mzdu ve výši 15 000 korun nyní dostává mateřskou přibližně 10 400 Kč měsíčně. Od ledna to bude téměř o dva a půl tisíce méně
Není tady
Pajti, pokud ale budeš mít míň než je rodičák, mělo by se ti to dorovnávat do jeho výše, alespoň to tak bylo, zeptej se na OSSZ.
Není tady
Tak tak, pokud by byla nižší než odičák, budou to dorovnávat do těch 7600, tuším že to je. Holky to je stejně bída co??
Není tady
Mag, tak já budu milosrdná ju. Všechny budete po porodu krásnější než předtím, jen já zůstanu stará, ošklivá a tlustá
Sissi, mi to bída taková nepřijde, se zeptej s čím musely vyjít maminky před třemi lety
Není tady
potvurkapodivna napsal(a):
Mag, tak já budu milosrdná ju. Všechny budete po porodu krásnější než předtím, jen já zůstanu stará, ošklivá a tlustá
Děkuji
Není tady
Jsem myslela, že tu malou potvoru přetrhnu, ve vaně dostala hysterák, že tyhle hračky nechce, že chce jiný, tak jsem jí vytáhla špunt z vany a bylo po koupání, bych jí jinak musela utopit
mag napsal(a):
Sissi, mi to bída taková nepřijde, se zeptej s čím musely vyjít maminky před třemi lety
To je sice pravda, ale taky záleží na konkrétní rodině, jaký má výdaje. Když má někdo hypotéku 10 tisíc měsíčně a chlap je třeba dělník za 13 čistýho, tak to je teda nářez
No jo, ale je třeba mít vyřešené výdaje tak, aby to odpovídalo příjmům rodiny.
Malá potvůrka je pěkné číslo
Není tady
Takový malý rarášek,jinak by maminka nevěděla,že jí má
Není tady
jé Leninko, ty ses nám odtajnila Se nedivím, že ti píšou i junioři
Není tady
No jo to aby jste věděly s kým máte čest
Není tady