29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Roz, co má proboha můj milenec, kterýho si notabene domů netahám, společnýho s výchovou dětí jiným partnerem? Ostatně troufám si ji posoudit jako to dítě, který zažilo...
Není tady
Pokud s někym chci sdílet život, tak ho chci sdílet se všim všudy a to včetně výchovy dětí... Tohle musí bejt docela zajímavý, pokud jedno dítě žena má a druhý si pořídí s novym partnerem - to pak musí bejt bordel a zmatený děti...
a MOJE dítě by mého partnera teda zajímat mělo - jinak to neni partner pro mě
skutečně si myslíte, že je víc otec ten, který posílá alimenty a dítě vidí jednou za x let než ten, který se o ní stará denně, kterej je s ní, když je nemocná...?
Naše dcera biologického otce oslovuje křestním jménem a za svého tátu bere toho, kterej jí vychovával... Na základce jsme dokonce řešili problém s rodokmenem, do kterého odmítla napsat biologického otce
Není tady
helena napsal(a):
Roz, co má proboha můj milenec, kterýho si notabene domů netahám, společnýho s výchovou dětí jiným partnerem? Ostatně troufám si ji posoudit jako to dítě, který zažilo...
No tak vaše rodina není v pořádku, takže těžko můžeš radit jiným , kteří chtějí mít rodinu v pořádku .
A co posuzuješ jako dítě ??Žes byla štastná, že tě vychovával cizí pán a ráda poslouchala ??
No moje děti né.....často cizí pán jen překročil práh restaurace a už se jim nelíbil , zcela bezdůvodně.
Fakt je že u nás fungoval tatínek jako tatínek ...i když měl prodlevy.
Upravil(a) Rozmarila (12. 11. 2009 8:38)
Není tady
aprill napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
Já si nemůžu pomoct ,ale jak by ten chlap zvýšil hlas na moje dítě .........tak by ze mně byla matka lvice a jel by........a mohl by mi dávat třeba celou vejplatu ......prostě ty děti si vytrpěly svý kolem rozchodu a ted je má buzerovat cizí chlap ??To nikdy nepochopím , jak ženský nechaj třeba i zneužívat svý dítě a postaví se proti němu ,jen aby si udržely chlapa.
Ale přítele tazatelky chápu .....pze já když jsem u ségry a vidím , jak kluky nezvládá , tak mě svrbí pusa ......ale nemůžu nic říct .....až u ní jsem pochopila , jak to vypadá, když matka nezvládá svý děti.Mám to nastaveno stejně, jsou to moje děti a já jim budu dávat povely a příkazy
.
Pak se ale pasuješ do role ředitele rodiny a partnera do role pátého kola u vozu. Špatně na všechny strany, řekla bych. Jasně, pak hodně záleží na výběru partnera, ale když už dojde na společné bydlení, je lepší třecí plochy spíš nevytvářet. Představ si to opačně, že by děti byly jeho a on by tě nenechal jim cokoli vytknout, i kdybys měla desetkrát pravdu, protože do jeho dětí nemáš co mluvit. Že bys třeba přelézala nepořádek po podlaze, jedla u neuklizeného stolu, nebo by ti například přepínaly rozkoukané pořady v telce, a nesměla bys jim nic říct, jen jít žalovat a čekat zastání - jak se ti ta představa líbí? A jak bys to dlouho vydržela? A co by si ty děti odnesly do života? Učily by se s lidmi vyjít, nebo spíš prosazovat jen sebe?
Není tady
Ale ty třecí plochy v týhle situaci vzniknou samy a jsou vždycky ......je na to tisíce příkladů......
Prostě podle mě je lepší víkendový vztah , než znásilňovat všechny okolo, přítele a děti .......jen kvůli tomu že chci vztah, sex, lepší finance ....atd
Není tady
Prostě podle mě je lepší víkendový vztah
Máš na mysli odložit dětičky někam a věnovat se jen příteli? To může fungovat snad jenom tehdy, když jde jen a jen o čirý sex (no a možná ty lepší finance... ). Ale i pouhý víkend strávený společně vyžaduje minimálně to slušné chování, co jsem zmiňovala, aby všichni v neděli večer (nebo i dřív) neměli radsot, že už jdou konečně každý do svého...
Není tady
Proč by to mělo tak být........já jsem měla víkendový vztahy.........vůbec to nebylo jen o sexu......přišel, neco opravil, jeli sme s dětma na výlet, pomohl mi nakoupit, v týdnu vinárnička ......i společná dovča......
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Proč by to mělo tak být........já jsem měla víkendový vztahy.........vůbec to nebylo jen o sexu......přišel, neco opravil, jeli sme s dětma na výlet, pomohl mi nakoupit, v týdnu vinárnička ......i společná dovča......
To ale pro autorku vlákna nejspíš není řešení, jen pohled, že někdo to má jinak. Autorce jde zřejmě o začlenění přítele do rodiny s rozmazlenými dětmi.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
a v tom připadě se děti a přitel ignorovali? nebo měl možnost říci, co se mu třeba nelíbí nebo co nechce směrem k sobě povolit?
já teda byla v roli nevlastního dítěte a nepamatuji si, že by mi nějak vadilo( jasně že jo v pubertě, ale to i od matky, že), když nevlastní otec něco vyžadoval, že bych dělala naschvály a tak.viděla jsem že nás má rád a stará se o nás, tak proč bych měla ?
Není tady
Daphné napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
To ale pro autorku vlákna nejspíš není řešení, jen pohled, že někdo to má jinak.
Autorce jde zřejmě o začlenění přítele do rodiny s rozmazlenými dětmi.
Ano určitě.........ale jak vidíš opět s tím má problém....stejně tak Ouško , dokud spolu byli jen víkednově, tak to klapalo a jak se sestěhovali, nenáviděli se.............já osobně nevěřím na to, že by to mohlo fungovat u kohokoliv............vždycky, když to někdo tvrdí, tak si říkám, že člověk do toho vztahu zvenku nevidí.
Není tady
aprill napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Zveličuješ! Můj partner rozhodně nemá a nikdy neměl žádné povinnosti vůči mým dětem . Psala by jsi jinak kdyby jsi měla vlastní děti.aprill, já mám vlastní dítě, ale s tím, co napsala Selima souhlasím.
a žiješ s partnerem v jedné domácnosti ?
aprill, můj ex nebyl otcem mého dítěte a fungovalo to normálně. Musel ho poslouchat. Je fakt, že na něj nikdy nezvedl ruku, ani na něj nikdy nezvýšil hlas, ani ho zbytečně nebuzeroval. U nás doma jsem já byla spíš ta přísná.
A když se stalo, že jsem synovi něco zakázala a exmanovi se to zdálo nepřiměřený, nikdy nepodkopl moji autoritu v tom, že by moje rozhodnutí kritzoval před ním. vždycky si mě vzal bokem a tam mi řekl, že jsem moc přísná, že s tím nesouhlasí atd. Já nevím, copak to jde, aby neposlouchal ? Vždyť ho naučil plavat, bruslit, dělali spolu draka, chodili ho pouštět, jezdili na kolečkových bruslích, když sjem byla v práci, ex vařil - samozřejmě synovi oblíbený jídla, hlídal ho, chodil s ním ven, koupat se. Nikdy neřešil, že tohle co se mu koupilo je za jeho peníze, že mu zapaltil kolo atd. tohle snad pro ěnj dělat může, ale říct mu, ať si po sobě odnese nádobí, nebo neleze tam a tam, jinak spadne nesmí ? to je snad praštěný, ne ?
já bych nebyla s chlapem, co by se k mýmu děcko choval jako debil, ale pokud se k němu ten chlap chová hezky a slušně, pomáhá mi s ním, nevidím důvod, proč ho syn neměl poslouchat tak, jak musí poslouchat mě.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Jasně, že nežije......
a když žila , tak se to rozpadlo ....totéž Selima......každá tady radí , přitom samy tu situaci nezvládly.
Prostě cizí chlap nemůže mluvit do jiných dětí, každá rodina má jiný zvyky a a děti jsou jiný , je zbytečný je trápit, jen proto, že já chci mít partnera.....dětem je to fuk.
nepřipadáš někdy sama sobě jako kráva ?
Není tady
Zapoměla jsi říct, že už spolu nejste......to je, že to nevyšlo .....a jak se na tom podílel fakt, že to bylo pro něj cizí dítě, se už můžem jen dohadovat ........ale všechno souvisí se vším.
Taky je to trochu jiný, když je dítě jen jedno.
Není tady
To bys mohla napsat i o jakékoliv rodině s dětmi a vlastními rodiči. Každodenně se vyskytnou třecí plochy. Tam by ti to víkendové řešení přišlo divný, žejo? Toho nového partnera je totiž snadnější "utřít" (nejsou to tvoje děti, MOJE děti mi vychovávat nebudeš atd atd.), jenže: je to ku prospěch věci? A těch dětí? Něco jiného je zabránit sekýrování a buzerování (tak se ale může chovat i vlastní rodič), ale o tom tady řeč není.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ale ty taky víš houby Heleno.....vztahy doma máš zdevastovaný, zničená rodina, milenec do toho ...... tak těžko můžeš posoudit, jak to je .
Já jsem prostě viděla to dohadování a viděla jsem, že by tím děti trpěly, tak jsem do toho nešla...nebudu nutit svý děti to snášet ......na to je mám moc ráda . Je to násilí na dětech, je nutit mít rádi nebo poslouchat cizího chlapa.
Kromě toho chlapi maj telecí nápady, když je něco napadne, je to dycky kravina .......
Cizí děti totiž nikoho moc nezajímaj ....a když zajímaj moc ,tak je to taky někdy blbý .
teda jak to, že ty která všechno v životě tak perfektně zvládáš sis neuměla vybrat chlapa, se kterým by tvoje dětio vycházely a měly ho rády
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
Jasně, že nežije......
a když žila , tak se to rozpadlo ....totéž Selima......každá tady radí , přitom samy tu situaci nezvládly.
Prostě cizí chlap nemůže mluvit do jiných dětí, každá rodina má jiný zvyky a a děti jsou jiný , je zbytečný je trápit, jen proto, že já chci mít partnera.....dětem je to fuk.nepřipadáš někdy sama sobě jako kráva ?
Ne ...to co tu píšete se Sel............jen potvrzuje mou teorii........že to většinou nefunguje ......
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Zapoměla jsi říct, že už spolu nejste......to je, že to nevyšlo .....a jak se na tom podílel fakt, že to bylo pro něj cizí dítě, se už můžem jen dohadovat ........ale všechno souvisí se vším.
ale to je fuk, že spolu nejsme, tady se bavíme o tom, jestli mají nebo nemají poslouchat.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
PPavlaa napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
Jasně, že nežije......
Prostě cizí chlap nemůže mluvit do jiných dětí, každá rodina má jiný zvyky a a děti jsou jiný , je zbytečný je trápit, jen proto, že já chci mít partnera.....dětem je to fuk.nepřipadáš někdy sama sobě jako kráva ?
Ne ...to co tu píšete se Sel............jen potvrzuje mou teorii........že to většinou nefunguje ......
zvláštní, mě totiž jo.
Není tady
Daphné napsal(a):
To bys mohla napsat i o jakékoliv rodině s dětmi a vlastními rodiči. Každodenně se vyskytnou třecí plochy. Tam by ti to víkendové řešení přišlo divný, žejo? Toho nového partnera je totiž snadnější "utřít" (nejsou to tvoje děti, MOJE děti mi vychovávat nebudeš atd atd.), jenže: je to ku prospěch věci? A těch dětí? Něco jiného je zabránit sekýrování a buzerování (tak se ale může chovat i vlastní rodič), ale o tom tady řeč není.
Ale já docela chápu, že děti nemaj rádi cizího chlapa .......já jim to věřím.,.,¨......proč jim ho cpát??Výtky do cizího bereš úplně jinak, než öd táty.To by musel mlčet jako ryba.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
Rozmarila napsal(a):
Taky je to trochu jiný, když je dítě jen jedno.ale to je fuk, že spolu nejsme, tady se bavíme o tom, jestli mají nebo nemají poslouchat.
Ne my se bavíme o tom, jestli to může v pohodě fungovat ........jak vidíš i tazatelka s tím má problém.......jestliže to ani nefunguje, těžko mužeš rozebírat, jestli mají poslouchat ...........
Žijí spolu teprve několik měsíců.......a už jsou problémy....stejně jako Ouško, tam pak byli na nože .....
Upravil(a) Rozmarila (12. 11. 2009 10:47)
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Tak to se skutečně můžem dohadovat, ale asi jsi jediná, kdo by to chtěl řešit...
S Pavlou souhlasím, a přidám pro Roz, že jsou i tací muži, kteří se rozejdou s partnerkou ale s jejím, přitom ne jejich, dítětem se i nadále stýkají.
No, jo... jaký si to uděláš, takový to máš a pokud dětem vodíš domů nedozrálý blbečky, co si zvedaj sebevědomí řvaním na děti, udělal to člověk asi blbě... Ale zase - takový tatínky si stěhuje domů jistý typ žen.
Není tady
tazatelka má hlavně problém s tím, že dětičky neposlouchají pořádně ani ji. jsi to rozmazlenci (omlouvám se za ten výraz) a že si nebyla schopná udělat pořádek s babičkou a dědečkem a nechala tro celé dojít až sem je její problém. teď se nestačí divit.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
moje rodiče jsou spolu pořád, otec nás vychovával od mých 11let.
a nepamatuju si , že by dával najevo, že jsem nevlastní , jo a mmch ...byli jsme dvě holky - dcery.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ne my se bavíme o tom, jestli to může v pohodě fungovat ........jak vidíš i tazatelka s tím má problém.......jestliže to ani nefunguje, těžko mužeš rozebírat, jestli mají poslouchat ...........
MŮŽE
fungovalo to a funguje už 11 let
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Daphné napsal(a):
Ale já docela chápu, že děti nemaj rádi cizího chlapa .......já jim to věřím.,.,¨......proč jim ho cpát??Výtky do cizího bereš úplně jinak, než öd táty.To by musel mlčet jako ryba.
Jenže lvím podílem k tomu většinou přispěje ta matka tímhle postojem (nebo výběrem, nebo obojím). Pak berou toho pána jako "cizího", a už se to veze. Lepší je se snažit, aby nebyl "cizí". Stát při něm, pokud má pravdu, pokud se nám zdá, že ne, vysvětlit si to s ním v soukromí.
Není tady