29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Myslela jsem - že se nesmíš dát - od dětí.
Jestli je partner rozumnej, pochopí dočasný bordel, když uvidí tebe, že velíš
Není tady
Selima napsal(a):
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
Nemá povinnosti? Vy máte oddelené financie a peniaze na domácnosť? On im nikdy neuvarí ani čaj či kakao? Ja som bola naopak v úlohe toho "parnera" vychovávajúceho nevlastné dieťa.
Našťastie s rozumným chlapom (aspoň v tomto), s ktorým sme sa na výchove zhodli. Keby mi povedal, že jeho decku nemám čo hovoriť alebo prikazovať, tak by som odišla. A chlapa, o ktorého výchovných metódach či príkazoch by som pochybovala, nenechám s deťmi osamote ani na chvíľu, nepustím ho k nim ani len na dovolenke.
Vidíš ty by jsi odešla a on zůstal
. Tím ovšem nechci říct, že pochybuju o jeho výchovných kvalitách. Rozhodně nepochybuju, ale svoje děti jsem si vychovala sama a myslím, že dobře, nemusím se za ně stydět a ráda se dnu pýchou při jejich úspěších
.
Neviem, čo je to "dnu pýchou" (dmu?)... Chlapovi možno bolo ťažšie vychovávať dieťa sám, neviem. Fakt je, že vo finále odišiel on a jeho syna som chvíľu vychovávala sama a potom šiel k babičke. Takže teória je nanič, platí prax. A opakujem, keď dieťa môžu vychovávať - od škôlky - úplne cudzí ľudia, ktorých akosi nemôžem celkom vybrať ja, tak pri nevlastnom rodičovi, ktorého som vybrala ja, by som sa pomerne spoľahla. Lenže ja som ten typ, že nemusím "všetko já, já, já, jenom já" lebo "ja som najlepšia a nikto to tak neurobí ako ja". Ale každý máme svoje metódy a svoje priority, pravda.
překlepla jsem se -patří tam - dmu
Není tady
Já si pamatuju, když jsem začala chodit s manželem, měla jsem 2,5letýho prcka. A on mu prostě když brečel (byl uřvanej moc) řekl pose.ro. Tak jsem se nedala a řekla jsem rázně, že tak mu říkat nebude. Prostě se mi to nelíbilo. A od manžela jsem to už nikdy neslyšela.
Není tady
aprill napsal(a):
javena napsal(a):
aprill napsal(a):
Vidíš ty by jsi odešla a on zůstal. Tím ovšem nechci říct, že pochybuju o jeho výchovných kvalitách. Rozhodně nepochybuju, ale svoje děti jsem si vychovala sama a myslím, že dobře, nemusím se za ně stydět a ráda se dnu pýchou při jejich úspěších
.
Ale důvodem rozchodu nebyl rozdílný pohled na výchovu...
Já mám děti taky vychovaný, ale Z- hanka se v tom sama dost plácá...Jo plácá, ale nemůže za to přítel, může si za to sama, protože si neujasnila výchovné metody se s rodinou svého BM.
Tak to jsem jí psala už na první stránce... a nebyla jsem sama. To je jasný. Ona je za ně odpovědná, ne její partner. Samozřejmě i otec, ale od něj nějaká pravidla chtít je marný - ten to teď jen využije ve svůj prospěch, až si děti postěžují, co je za opruz, ten její amant...
Není tady
Ja by som na mieste Z-hanky požiadala priateľa o zhovievavosť, ale zároveň bola dôsledná pri deťoch, Keď decká cítia, že "nemusia", tak okamžite túto slabosť využijú - a myslím si, že trochu pravidiel a pomoci v domácnosti im nezaškodí. A vysvetlila by som, že u starých rodičov sú proste iné pravidlá. Deti nie sú d.e.b.i.li, oni chápu až priveľmi dobre...
Upravil(a) Selima (10. 11. 2009 21:26)
Není tady
dusička napsal(a):
Určitě by mi taky vadilo, kdyby partner na děti zvyšoval hlas.
Asi bych se snažila s partnerem podebatit a vysvětlit mu, proč dítka jsou rozmazlená, že jsem jim doted dávala volnou ruku díky tchánůmproč si nepřiznat chybu.
A byla bych na děti hlavně přísnější já. Hanko - ty se nesmíš dát, musíš dítka nejdřív ty začít vést k pořádku, pak teprve partner.
Jen nevím. Co jsem četla, že dítko partnera vzalo koštátko a lopatko a šlo po sobě pod stolem uklízet. Jestli partner není až moc hygienička. To by pak moc bylo těžký.
Jé, moje děti taky pometou, když nadrobí malý mraveniště. Nemyslím, že je to naškodu. Ale oni i luxují - tedy občas, tak asi vědí, co je to za "makačku" a že podlaha není samouklízecí... Vemou i hadr, když něco vylijou a nečekají, až to udělám já... nemyslím, že je tím nějak přepínám. Uklízí si i prach na poličkách nad postelí - těch pindovin, co tam mají... Ale už jsou větší,
než z- hanky děti. Nevím, kolik je přítelovu synovi - snad šest? - myslím, že to psala, ale nepamatuju si to. Jestli jo, tak mi to nepřijde, jako přehnaný.
Není tady
Selima napsal(a):
Ja by som na mieste Z-hanky požiadala priateľa o zhovievavosť, ale zároveň bola dôsledná pri deťoch, Keď decká cítia, že "nemusia", tak okamžite túto slabosť využijú - a myslím si, že trochu pravidiel a pomoci v domácnosti im nezaškodí. A vysvetlila by som, že u starých rodičov sú proste iné pravidlá. Deti nie sú d.e.b.i.li, oni chápu až priveľmi dobre...
přesně. Např. u nás doma si po sobě svoje obleční uklidí každý sám. Pokud jste u babičky a babička topo vás uklízí, tak tam je to její "problém", když se jí chce ať to dělá
Není tady
Mně to zametání taky nepřijde přehnaný. Kluci když byli malí, je ti byli aktivní - chtěli pořád vysávat, mýt podlahu, utírat prach . I ted to dělaj, ale musím jim to už říct, jinak by to zapomněli (už jim je 16 a 13)
Ale já si právě vzpomněla na jednoho kolegu z práce, který byl fakt až moc puntičkář, že buzeroval dcery, až to nebylo hezký. Já jsem mu nic neříkala, jeho věc. Ale fakt přehnaný, ale to je výjimka. Proto mě to napadlo, jestli partner Hanky nemá požadavky na úklid až moc vysoký. A přiznám se, i když mám ráda pořádek, tak partner p untičkář by mi dost vadil.
Není tady
Tak, tak... Kdyby to doma fungovalo podle toho, co dovolí prarodiče, visely by snad i na lustru...
Stejně, když si uvědomím, co smějí u babičky a dědy a srovnám to s tím, co jme mohli já a brácha kdysi jako děti, tak žasnu. Vždycky jim slibuju (dětem), že jim nechutně rozmazlím jejich děti... a fakt se na to těším.
Nezapomenu, jak mamka chválila syna, že si sám v pěti letech navlékl punčocháčky - jak je šikovnej. Koukala jsem jak puk - uměl to už od tří let. To samý tkaničky... vyčůraný až hamba.
Není tady
Z mýho pohledu je ta situace neřešitelná.......když okřiknu dítě, abych se zastala cizího chlapa, hrozně ublížím svýmu vlastnímu dítěti...........a proč ?? Protože já neumím být sama a za každou cenu jim cpu cizího člověka, kterej je většinou nezajímá(natož když pak má blbý kecy.....od cizího se to bere hůř než od táty ).... ??Co je dětem po tom, že já chci sex a že chci někoho mít ??Ony chtějí klidný dětství ........a mně byly vždycky blíž, než cizí chlap .....
Není tady
dusička napsal(a):
Mně to zametání taky nepřijde přehnaný. Kluci když byli malí, je ti byli aktivní - chtěli pořád vysávat, mýt podlahu, utírat prach . I ted to dělaj, ale musím jim to už říct, jinak by to zapomněli
(už jim je 16 a 13)
Ale já si právě vzpomněla na jednoho kolegu z práce, který byl fakt až moc puntičkář, že buzeroval dcery, až to nebylo hezký. Já jsem mu nic neříkala, jeho věc. Ale fakt přehnaný, ale to je výjimka. Proto mě to napadlo, jestli partner Hanky nemá požadavky na úklid až moc vysoký. A přiznám se, i když mám ráda pořádek, tak partner p untičkář by mi dost vadil.
Jo, taky by mi vadil - mám ráda čisto, ale provozní bordýlek mi nevadí. Asi to bude tím, že jsem pracovitá spíš nárazově a když mě nedorazí nedostatek prádla, klidně nevyperu...
A s tou aktivitou, to taky přijde... nemám iluze.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Z mýho pohledu je ta situace neřešitelná.......když okřiknu dítě, abych se zastala cizího chlapa, hrozně ublížím svýmu vlastnímu dítěti...........a proč ?? Protože já neumím být sama a za každou cenu jim cpu cizího člověka, kterej je většinou nezajímá(natož když pak má blbý kecy.....od cizího se to bere hůř než od táty ).... ??Co je dětem po tom, že já chci sex a že chci někoho mít ??Ony chtějí klidný dětství ........a mně byly vždycky blíž, než cizí chlap .....
Taky to tak cítím
Není tady
Proto si myslím, že by Hanka měla začít s převýchovou nejprve sama.
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Ale je to řešitelný. Děti trochu přitáhnout, když mi to samotný vadí a příteli vysvětlit, že si je pohlídám sama a on je k ničemu nutit nemusí.
Není tady
tak to já jsem při volbě partnera zároveň vybírala i tátu pro mé dítě... a povedlo se mi to moc dobře
a zase tak malá nebyla - 6 let
vůbec si nedovedu představit fungovat stylem - to je moje dítě a ty ho nemáš co vychovávat...
když to vezmu do důsledků, tak bych nemohla okřiknout ani dítě, který k nám občas jezdí na návštěvu... nejsem jeho máma, tak bych ho měla asi nechat dělat si co chce - třeba skočit pod auto
Není tady
Myslím si, že pokud partner zasahuje, tak by měl být respektován jako jakýkoli příbuzný. Dětem naopak ublíží, když uvidí, že ty druhé respektovat nemusí. Jde o to, že by měly i nerodiče vyslechnout a pouvažovat. Tak jako přemýšlejí nad pokyny učitele. Pokyny to je to správné slovo, rozhodně by němělo jít o příkazy a zákazy. Prostě dodržování pravidel.
Dítěti velmi ubližuje, pokud nemá jasně daná pravidla a brzy pochopí, že u babičky je to jinak než doma a přizpůsobí se.
Není tady
Sára6 napsal(a):
ahoj, sice jsem všechny příspěvky nečetla, ale ten tvůj, který je hlavní až do konce.
Můžu říci, že jsem tento problém také řešila, možná trošku jiný také řešila a není to nic příjemného. Řešila jsem to s psycholožkou a také dětskou doktorkou.....a závěr, tvé děti by měli tvého partnera respektovat, ale nečekej, že ho budou brát se vším všudy (i to je jedna z variant, která může nastat) a taky se může jednoho krásného dne stát, že mu řeknou, že on není jejich táta, tak ho nebudou poslouchat, ale s tím nic neuděláš, nikdy nedonutíš dítě, aby brala přítele jako náhradu za tátu. Zkus se vžít do role svých dětí.....např. můj syn (jsem rozvedená, jedno dítě, žiji s přítelem který má 2 děti z před.manželství) přítele moc nebere, raději je sám se mnou a příteli dává najevo, že ho moc nebere, že mu dělá naschvály, že ho neposlouchá. Já to samozřejmě poznám, donutím syna, ať se omluví....ale je to pořád dokola. Synovi bylo 7 let, když k nám přišel, píše se , že tak do 6 let děti nějak přijmou partnera rodiče a já s tím fakt souhlasím a hlavně to vidím v reálu.
a každé dítě je jiné, já vím, jak na svého syna. Přítel používá metody, že dost zvýší hlas a něco nařídí, přísnost atd. A to vůbec na mého syna neplatí a když to přítel zkusí na mé dítě, tak vůbec nepochodí a je to ještě horší..
ale tys ten problém evidentně nevyřešila, viď protože to jak se chová tvoje dítě k příteli, tím bych se snad ani nechlubila.
Není tady
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
Mne sa páči, že JÁ jim budu dávat povely, jsou to MOJE děti... a nechodia do školy? Alebo tam nemusia poslúchať, lebo ako deti Aprill majú výnimku...?
A keď môžu poslúchať lautr cudzích ľudí v škole(ktorých im nemôžem celkom vybrať), prečo by nemohli poslúchnuť človeka, ktorého JA uznám za vhodného, aby s nimi komunikoval? A ak nie je vhodný, tak s ním proste nie som ani ja.
Alebo ho aspoň nedovediem domov a nesimulujem rodinu... Nebavilo mať len povinnosti a právo akurát tak držať hu... ústa.
Zveličuješ! Můj partner rozhodně nemá a nikdy neměl žádné povinnosti vůči mým dětem . Psala by jsi jinak kdyby jsi měla vlastní děti.
aprill, já mám vlastní dítě, ale s tím, co napsala Selima souhlasím.
Není tady
PPavlaa napsal(a):
aprill napsal(a):
Selima napsal(a):
Mne sa páči, že JÁ jim budu dávat povely, jsou to MOJE děti... a nechodia do školy? Alebo tam nemusia poslúchať, lebo ako deti Aprill majú výnimku...?
A keď môžu poslúchať lautr cudzích ľudí v škole(ktorých im nemôžem celkom vybrať), prečo by nemohli poslúchnuť človeka, ktorého JA uznám za vhodného, aby s nimi komunikoval? A ak nie je vhodný, tak s ním proste nie som ani ja.
Alebo ho aspoň nedovediem domov a nesimulujem rodinu... Nebavilo mať len povinnosti a právo akurát tak držať hu... ústa.
Zveličuješ! Můj partner rozhodně nemá a nikdy neměl žádné povinnosti vůči mým dětem . Psala by jsi jinak kdyby jsi měla vlastní děti.
aprill, já mám vlastní dítě, ale s tím, co napsala Selima souhlasím.
a žiješ s partnerem v jedné domácnosti ?
Není tady
Jasně, že nežije...... a když žila , tak se to rozpadlo ....totéž Selima......každá tady radí , přitom samy tu situaci nezvládly.
Prostě cizí chlap nemůže mluvit do jiných dětí, každá rodina má jiný zvyky a a děti jsou jiný , je zbytečný je trápit, jen proto, že já chci mít partnera.....dětem je to fuk.
Není tady
Můj partner rozhodně nemá a nikdy neměl žádné povinnosti vůči mým dětem.
Přestože jsou zákony od toho, aby se nedodržovaly nebo za jejich porušení někdy nenásleduje potrestání, dovolila bych si všechny, kteří mají výše uvedený názor ohledně výchovy valstních dětí někým "cizím" upozornit na § 33 zák. o rodině:
"Na výchově dítěte se podílí i manžel, který není rodičem dítěte, za předpokladu, že s ním žije ve společné domácnosti."
Aby se někdo nechytal slovíček - myslím, že slovo "manžel" lze klidně nahradit slovem "partner" - takových vztahů je čím dál víc.
Není tady
Ale realita je jiná než zákon...většinou to nefunguje , když se někdo pokouší "podílet na výchově" ....odnese to buď jedna nebo druhá strana .......jsou z toho jen hádky .
Není tady
Rozmarila napsal(a):
Jasně, že nežije......
a když žila , tak se to rozpadlo ....totéž Selima......každá tady radí , přitom samy tu situaci nezvládly.
Prostě cizí chlap nemůže mluvit do jiných dětí, každá rodina má jiný zvyky a a děti jsou jiný , je zbytečný je trápit, jen proto, že já chci mít partnera.....dětem je to fuk.
Na druhou stranu, Roz, to, že po odpovědném výběru, kde určitě ta matka dlouho zvažuje, jestli se ten muž do jejich rodiny "hodí", by jeho příchod neměl být pokynem pro děti - ode dneška si můžete dělat, co se vám zlíbí, protože ON vám nemůže nic říct a matka vám nic neřekne, aby to nevypadalo, že je to kvůli němu.
Upravil(a) mashanka (12. 11. 2009 7:46)
Není tady
realita je jiná než zákon...
Bohužel - a nejen tenhle. Taky to o čemsi svědčí, že pro společnost zákon není skutečně "zákonem" (bacha - ne každý - některé jsou fakt jen verbální smog )
když se někdo pokouší "podílet na výchově" ....odnese to buď jedna nebo druhá strana ...
Ále prd a vořech... to se totiž nesmí pokoušet, ale doopravdy podílet. Když mu to "pravý" rodič jakkoli (třeba i jen tichým nesouhlasem) znemožňuje, dětičky to okamžitě vyčuchají a chovají se podle toho.
Není tady
Ale ty taky víš houby Heleno.....vztahy doma máš zdevastovaný, zničená rodina, milenec do toho ...... tak těžko můžeš posoudit, jak to je .
Já jsem prostě viděla to dohadování a viděla jsem, že by tím děti trpěly, tak jsem do toho nešla...nebudu nutit svý děti to snášet ......na to je mám moc ráda . Je to násilí na dětech, je nutit mít rádi nebo poslouchat cizího chlapa.
Kromě toho chlapi maj telecí nápady, když je něco napadne, je to dycky kravina .......
Cizí děti totiž nikoho moc nezajímaj ....a když zajímaj moc ,tak je to taky někdy blbý .
Upravil(a) Rozmarila (12. 11. 2009 8:21)
Není tady