29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ještěrka obecná napsal(a):
Poly,já myslím,že tě tu každý zbytečně děsí.Synovi,at doktorka udělá vyšetření krve,výtěry.Tobě také,at jste v klidu.Vyjdou-li negativně,tak negativní jsou!Ale hlavně neplaš,pak si vše vsugeruješ.Já občas taky zaplašim a jsem pak přesvědčená o nějaké nemoci a nakonec je vše v pořádku.Chtělo by si to trochu zacvičit,správně jíst,vyspat se.Mít nějaké zájmy a koníčky,jestliže budeš sedět u netu a studovat nemoci,tak ti z toho hrábne-asi už hráblo že
.Udělej si třeba i test na HIV,ten bez tvého souhlasu doktoři nikdy neudělají,takže to naprav.Nebo ty chlamidie.To můžeš i anonymně.Takže hodně zdaru a šup šup něco dělat:).
Prostě ve zkratce:jestliže jsou testy v pořádku,tak jsi v pořádku.Ta psychika dělá s člověkem divy.
P.S.:Všechno se dá léčit.
Dík, Ještěrko, mě asi ani nemusí nikdo děsit, já se dost děsím sama :-) Jinak máš pravdu, čtení na internetu jsem si už zakázala - všechny symptomy, o kterých si přečtu, na sobě hned cítím :-) A souhlasím s tím, že psychika je mocnější, než jsme si často ochotni připustit. No, ale kromě toho je taky pravda, že diagnostika na některé patogeny ještě není dobře vyvinutá a některé příčiny nemocí ještě nejsou odhaleny, to je samozřejmě taky pravda...
Není tady
Selima napsal(a):
Ja som nedávno zažila (nie u seba) poplach, že neuroborelióza, potom - po lumbálke
- negatívne výsledky, hľadá sa ďalej, zataiľ bezvýsledne. Ale akútne problémy ustúpili a podľa mňa aj v tomto prípade je to práve ten "omeškaný" stres a trebárs zle znášané životné zmeny. Ak sú negatívne aj vyšetrenia na pľúcne chlamýdie a pľúcne mykoplazmy, posilňovala by som imunitu(to nezaškodí nikdy) a aj pozitívne myslenie. Na paniku je vždy času dosť a chmúrne myšlienky ešte nikdy nikomu nepomohli.
Dík, Seli. Přesně to mám v plánu - posilovat imunitu a pozitivní myšlení. Zaskočilo mě to, už podruhé jsem měla takový neovladatelný záchvat strachu, cítila jsem to přímo fyzicky, jako tělesný proces, který mě ovládá a nemůžu s tím nic dělat. Fuj, je to hnus. Poprvé jsem byla krajně vyděšená, volala jsem svojí sestře a nebyla schopná nic víc, než pořád opakovat, že se strašně bojím. Teď podruhé už jsem to pozorovala víc jako proces, který se se mnou děje, už jsem dokázala mít trochu odstup (ale panickému strachu jsem stejně propadala). Vždy to trvalo tak dva, tři dny. Takový nějaký záchvat. Dnes už je mi mnohem lépe. Sice jsem se ještě toto noc probudila, všechny svaly stažené, ale žaludek už mě nebolel, a dokonce se mi to podařilo rozdýchat a ještě na chvíli usnout.
Není tady
Poly .ty v sobě hlavně potlačuješ stres,který se v tobě hromadí. Strach z nemoci je opravadu hrozný.a pokud na netu ještě čteš nemocech..se nediv ,že se dostaneš do křeče.pak tě z toho jedině klepne!!!
Můžeš dělat vše co ti zdě děvčata radí,ale hlavně .bych si došla pro nějaké léky na zklidnění .
Není tady
Poly, tak jsem to tu pročetla a musím říct "no nazdar." jednak čtení "tragických" příběhů tě moc nepodpoří a příspěvky Aneri taky ne.
Já sama jsem boreliozu měla v roce 2001 + jsem přechodila mononukleózu. Trvalo to rok a půl, než mi příznaky odezněly.Psychicky jsem na tom taky nebyla dobře,ale to proto, že doktoři dlouho nevěděli co mi je. Bolela mě hlava,klouby,měla jsme zvětšená játra a slezinu a hlavně mě bolely všechny uzliny, nejvíc v tříslech a pak vzadu na krku.Taky jsem hledala informace kde se dalo, ale spíš jsem četla ty optimistické.
nechala jsem si namíchat nějaký čaj na imunitu, brala jsem léky. Strach ze mně spadl až když jsem se dostala k lékařce na hematoonkologie,kam mě poslala obvoďačka, když už nevěděla co se mnou. Tam mě lékařka uklidnila, že se nemám bát, kdyby to bylo vážné, už bych tu nebyla, doporučila mi na to nemyslet a věnovat se dětem.Vážně to zabralo. Problémy začaly ustupovat. Ještě se občas stane, že mě bolí klouby na ruce, nebo se ozvou uzliny,ale nepřikládám tomu váhu.
Pokud se léčíš, tak se neboj.Chvíli to potrvá, než to odezní, ale bude to dobré.
Není tady
laminanonte napsal(a):
Poly, tak jsem to tu pročetla a musím říct "no nazdar." jednak čtení "tragických" příběhů tě moc nepodpoří a příspěvky Aneri taky ne.
Já sama jsem boreliozu měla v roce 2001 + jsem přechodila mononukleózu. Trvalo to rok a půl, než mi příznaky odezněly.Psychicky jsem na tom taky nebyla dobře,ale to proto, že doktoři dlouho nevěděli co mi je. Bolela mě hlava,klouby,měla jsme zvětšená játra a slezinu a hlavně mě bolely všechny uzliny, nejvíc v tříslech a pak vzadu na krku.Taky jsem hledala informace kde se dalo, ale spíš jsem četla ty optimistické.
nechala jsem si namíchat nějaký čaj na imunitu, brala jsem léky. Strach ze mně spadl až když jsem se dostala k lékařce na hematoonkologie,kam mě poslala obvoďačka, když už nevěděla co se mnou. Tam mě lékařka uklidnila, že se nemám bát, kdyby to bylo vážné, už bych tu nebyla, doporučila mi na to nemyslet a věnovat se dětem.Vážně to zabralo. Problémy začaly ustupovat. Ještě se občas stane, že mě bolí klouby na ruce, nebo se ozvou uzliny,ale nepřikládám tomu váhu.
Pokud se léčíš, tak se neboj. Chvíli to potrvá, než to odezní, ale bude to dobré.
Děkuji za povzbuzení. To jsem ráda, že tvoje problémy ustoupily a že jsi celkem v pohodě. Potřebuji slyšet nějaké příběhy s dobrým koncem, na netu se člověk dočte jen o těch špatných a pak se klepu strachy.
Díky bohu zítra přijede na návštěvu můj táta. Jinak ty víkendy protrpím. Přes týden, když chodím do práce, je to lepší, jen večer a v noci mě to dovede potrápit.
Sisi21 - léky na zklidnění jsem nikdy žádné nebrala a trochu se jich bojím. Zatím to ještě zkusím bez nich, ale možná by to i bylo řešení. Zeptám se doktorky.
Není tady
Tak syn už zase polehává, bolí ho břicho a už zase mu tuhne krk. A já jsem znovu v p... Jako by to měl být konec našeho normálního života. To asi že jsem četla ty hnusné příběhy. Proč se cítím tak příšerně? Proč moje psyché tak vyšiluje?
Není tady
Potřebovala bych nakopat. Vyšiluju jak hysterka.
Není tady
Vybrala sis. Vybrala sis nemoc. Dva roky chodíš po doktorech a nic. Neboj, oni nakonec něco najdou. Z toho stresu. Ale to jsi asi slyšet nechtěla, že?
Není tady
PavlaH napsal(a):
Vybrala sis. Vybrala sis nemoc. Dva roky chodíš po doktorech a nic. Neboj, oni nakonec něco najdou. Z toho stresu. Ale to jsi asi slyšet nechtěla, že?
To je k zamyšlení. Ty první dvě věty. Zbytek není úplně pravda - dva roky se cítím trochu hůř, k doktorovi mě to vyhnalo až v květnu a pak zase v září. Teď jsem objednaná na neurologii. Takže těch vyšetření zase tolik nebylo. Děsí mě, co jsem četla, a děsí mě, že se cítím příšerně a že nevím, jestli je to od psychiky, nebo je to příznak té nemoci, o které jsem četla ty zoufalé příběhy. Měla bych se vzpamatovat. Nic hrozného se mi neděje. V tyto dny nemám ani teplotu. Jen mě mrazí v zátylku a třesu se strachem, nespím. Ale to může být od psychiky, že jo. Syna bolí břicho, je unavený, malátný, polehává, ale teplotu nemá. Asi to bude něco normálního, běžného. Snažím se uklidnit.
Není tady
Může to být i chřipka. ty jsou ted na vzestupu a pravda je, že když budeš hledat něco si přivoláš. Tak to totiž v mozku funguje. 80% nemocí je psychického původu. Když nevěříš alternativním metodám, zkus si přidat i návštěvu psychologa. Třeba jen aby ti pomohl a poradil, jak zvládat stres. A ještě jedna věc me napadla. Zkus začít cvičit jogu. Je uvolnující a umí pracovat s dechem. Což ti může pomoci ve chvílích úzkosti.
Víš nenapsala bych to tak tvrdě, kdybych to neviděla. Kdybych neviděla tady na skle, co tě oslvuje a čím se zabýváš. Zatím nehledáš cestu ven. Zatím hledáš jen ty pilulky a choroby....
Není tady
PavlaH napsal(a):
Může to být i chřipka. ty jsou ted na vzestupu a pravda je, že když budeš hledat něco si přivoláš. Tak to totiž v mozku funguje. 80% nemocí je psychického původu. Když nevěříš alternativním metodám, zkus si přidat i návštěvu psychologa. Třeba jen aby ti pomohl a poradil, jak zvládat stres. A ještě jedna věc me napadla. Zkus začít cvičit jogu. Je uvolnující a umí pracovat s dechem. Což ti může pomoci ve chvílích úzkosti.
Víš nenapsala bych to tak tvrdě, kdybych to neviděla. Kdybych neviděla tady na skle, co tě oslvuje a čím se zabýváš. Zatím nehledáš cestu ven. Zatím hledáš jen ty pilulky a choroby....
Dík, Pavli. Vůbec jsi to nenapsala tvrdě. Já vůbec nechápu, co se se mnou děje, proč propadám takové panice. Vím, že panika mi nepomůže v žádném případě. Musím s tím něco udělat, tohle dlouho nemůžu vydržet, z toho bych onemocněla na tuty. Včera večer se mi docela podařilo uklidnit se, dneska mi to zatím nejde. Ale půjde to. Zvládnu to :-) Pomáhá mi vypsat se tady, i když se za to trochu stydím, chovám se jako hysterka a nemůžu svůj strach zvládnout. Ale je to jen přechodné, já ho zvládnu.
Není tady
Poly.
syn může mít opravdu chřipku, Ty hlavně.nepanikař..copak umíráš??? holka kam se to ženeš?????.Pus´t si nějaký krásný film.udělej si čaj na spaní ,třeba meduňku(jestli máš) a snaž se být v klidu.nebo to stebou vážně šlehne.
..a v pondělí nakluš k dr.a řekni jí to všechno co tady povídáš nám .Ona ti pomůže spíš.Jinak o pilulkách.někdy jsou opravdu lepší ,než se takhle trápit a hlavně někam si se dostala a nevíš jak z toho ven!! nejsi jediná kdo by je bral.Ty se hlavně potřebuješ zklidnit.Pak může v klidu řešit třeba i tu tvou nemoc!!
Není tady
sisi21 napsal(a):
Poly.
syn může mít opravdu chřipku, Ty hlavně.nepanikař..copak umíráš??? holka kam se to ženeš?????.Pus´t si nějaký krásný film.udělej si čaj na spaní ,třeba meduňku(jestli máš) a snaž se být v klidu.nebo to stebou vážně šlehne.
..a v pondělí nakluš k dr.a řekni jí to všechno co tady povídáš nám .Ona ti pomůže spíš.Jinak o pilulkách.někdy jsou opravdu lepší ,než se takhle trápit a hlavně někam si se dostala a nevíš jak z toho ven!! nejsi jediná kdo by je bral.Ty se hlavně potřebuješ zklidnit.Pak může v klidu řešit třeba i tu tvou nemoc!!
Dík Sisi. Opakuji si: "nemám se proč bát" a pomalu zhluboka dýchám. Jestli to do pondělka nepřejde, tak si pro ty pilulky zajdu. Nebo si spíš popovídat s nějakým psychologem.
Není tady
Poly nemáš zač.
Vím ,čím asi procházíš,.ta pilulka tě nezabije .divila by ses co holek je tady bere....není to napořád věř mi!!!
Tu nemoc nějakou můžeš a nemůsíš mít.Ovšem pokud jseš na tom teď takhle psych.na dně .tak by si to s nima i líp zvládala..uvidíš bude dobře.
Upravil(a) sisi21 (7. 11. 2009 21:20)
Není tady
Pokus o racionální úvahu: Čeho se tak bojím: že bych mohla mít chronickou formu neuroboreliozy, kterou lékaři neumí léčit ani diagnostikovat, takže ji ani neuznávají, ale pro některé lidi to znamená konec normálního života, někdy i konec života. Ale: měla jsem jen jeden hraničně-pozitivní výsledek na boreliozu, další dva testy negativní. Ten hraniční výsledek mohl být způsoben autoimunitní reakcí mého organismu, který byl dlouho vystavován stresu. Mám málo příznaků, nic hrozného se mi neděje. Bojím se, že jeden příznak jsou ty hrozné psychické stavy, které teď prožívám. Ale: to může být normální strach, protože mám dost rozhozenou psychiku. Další argument, proč se nebát: spousta lidí měla neurol. formu boreliozy včetně záškubů svalů, ztuhlého krku, ochrnutí lícního nervu, a po přeléčení jsou ok. Ty děsivé příběhy jsou (doufám!!!) jen malé procento lidí s borelkou. S těmi mírnými potížemi, které mám, budu klidně žít, to nic není.
Bojím se, že syn má totéž, co já. Proč mě to vůbec napadlo? Jen proto, že ho dva dny trápil ztuhlý krk. Teplotu nemá, bolí ho břicho a je mu nevolno - to nemám zase já.
Můj strach je iracionální, asi.
Co musím udělat: Opravdu, ale opravdu už nečíst nic o borelioze, to mě vždycky spolehlivě zničí a i kdybych ji měla, tak mi to nepomůže. Zhluboka dýchat, myslet pozitivně, na dobré věci, nepřipouštět si negativní myšlenky. Každý den se procházet venku, jinak se zaměstnat, abych neměla čas přemýšlet.
Není tady
Poly napsal(a):
Pokus o racionální úvahu: Čeho se tak bojím: že bych mohla mít chronickou formu neuroboreliozy, kterou lékaři neumí léčit ani diagnostikovat, takže ji ani neuznávají, ale pro některé lidi to znamená konec normálního života, někdy i konec života. Ale: měla jsem jen jeden hraničně-pozitivní výsledek na boreliozu, další dva testy negativní. Ten hraniční výsledek mohl být způsoben autoimunitní reakcí mého organismu, který byl dlouho vystavován stresu. Mám málo příznaků, nic hrozného se mi neděje. Bojím se, že jeden příznak jsou ty hrozné psychické stavy, které teď prožívám. Ale: to může být normální strach, protože mám dost rozhozenou psychiku. Další argument, proč se nebát: spousta lidí měla neurol. formu boreliozy včetně záškubů svalů, ztuhlého krku, ochrnutí lícního nervu, a po přeléčení jsou ok. Ty děsivé příběhy jsou (doufám!!!) jen malé procento lidí s borelkou. S těmi mírnými potížemi, které mám, budu klidně žít, to nic není.
Bojím se, že syn má totéž, co já. Proč mě to vůbec napadlo? Jen proto, že ho dva dny trápil ztuhlý krk. Teplotu nemá, bolí ho břicho a je mu nevolno - to nemám zase já.
Můj strach je iracionální, asi.
Co musím udělat: Opravdu, ale opravdu už nečíst nic o borelioze, to mě vždycky spolehlivě zničí a i kdybych ji měla, tak mi to nepomůže. Zhluboka dýchat, myslet pozitivně, na dobré věci, nepřipouštět si negativní myšlenky. Každý den se procházet venku, jinak se zaměstnat, abych neměla čas přemýšlet.
to se prý stává, že při jednom odběru jsou v krvi borelie, při dalším ne
Není tady
jinak deprese a nervozita jsou příznaky nemoci, protože borelie napadají nervový systém.
Není tady
Poly napsal(a):
Není tady
laminanonte napsal(a):
jinak deprese a nervozita jsou příznaky nemoci, protože borelie napadají nervový systém.
No to si ju veľmi neukľudnila, asi...
Není tady
laminanonte napsal(a):
Lami, takže chceš říct, že můj strach je oprávněný?
Není tady
Poly napsal(a):
laminanonte napsal(a):
ano, to chci říct. Ten strach je prostě projev nemoci.
Upravil(a) laminanonte (7. 11. 2009 22:02)
Není tady
laminanonte napsal(a):
Poly napsal(a):
laminanonte napsal(a):
ano, to chci říct. Ten strach je prostě projev nemoci.
To je možné. Není to jisté, ale možné. Ale to já přece vím. Taky je možné, že je to jinak. A v to doufám.
Není tady
Poly, pečlivě jsem si to tu přečetla a hlavně Ti radím: UŽ NEČTI ŽÁDNÉ ZARUČENÉ PŘÍBĚHY Z NETU! Prostě si to zkus zakázat, páč pak budeš i za obyčejnou chřipkou vidět smrtelnou chorobu. O dobrých koncích se na netu dozvíš málokdy a o jobovkách slyšet nepotřebuješ. Nejdřív bych si, být Tebou, zašla k psychologovi a obvoďačce a s oběma bych si o tom promluvila. Panický strach Ti psaní na netu neodstraní a to, si myslím, je teď Tvůj největší problém. Tvé zdravotní potíže bych přikládala nejspíš prodělanému stresu, vždyť zvládnout dluhy, být bez partnera a mít tři děti na krku, to není procházka růžovým sadem a někde se to projevit zákonitě musí. Já měla taky pár let problémy a teď se to na mě projevilo: bolí mě všechny klouby, jsem často unavená, bolívají mě zuby, mám bušení srdce, jsem dušná jako šedesátiletá.....prostě typická reakce na přetažení z minulých let a u Tebe bych řekla, že to je totéž, potřebuješ si pořádně odpočinout. Pokud to jde, tak se na všechno vykašli, zajeď si na 14 dní do lázní (třeba). Já to mám taky v plánu, vždy, když na to pomyslím, to tělo mě už o to prosí, ale musím ještě chvilku vydržet. Myslím na Tebe, drž se.
Není tady
Rosamunda napsal(a):
Poly, pečlivě jsem si to tu přečetla a hlavně Ti radím: UŽ NEČTI ŽÁDNÉ ZARUČENÉ PŘÍBĚHY Z NETU! Prostě si to zkus zakázat, páč pak budeš i za obyčejnou chřipkou vidět smrtelnou chorobu. O dobrých koncích se na netu dozvíš málokdy a o jobovkách slyšet nepotřebuješ. Nejdřív bych si, být Tebou, zašla k psychologovi a obvoďačce a s oběma bych si o tom promluvila. Panický strach Ti psaní na netu neodstraní a to, si myslím, je teď Tvůj největší problém. Tvé zdravotní potíže bych přikládala nejspíš prodělanému stresu, vždyť zvládnout dluhy, být bez partnera a mít tři děti na krku, to není procházka růžovým sadem a někde se to projevit zákonitě musí. Já měla taky pár let problémy a teď se to na mě projevilo: bolí mě všechny klouby, jsem často unavená, bolívají mě zuby, mám bušení srdce, jsem dušná jako šedesátiletá.....prostě typická reakce na přetažení z minulých let a u Tebe bych řekla, že to je totéž, potřebuješ si pořádně odpočinout. Pokud to jde, tak se na všechno vykašli, zajeď si na 14 dní do lázní (třeba). Já to mám taky v plánu, vždy, když na to pomyslím, to tělo mě už o to prosí, ale musím ještě chvilku vydržet. Myslím na Tebe, drž se.
Děkuji ti, Ros, to jsem potřebovala slyšet. Máš pravdu, můj největší problém teď je ten strach a snažím se s ním vypořádat i tím, že tady píšu. Zajdu za odborníkem a na to, jak to je s tou nemocí, zatím nebudu myslet. Moje potíže nejsou větší než tvoje, pokud se k nim nepočítá ten strach :-)
Není tady
Poly napsal(a):
Rosamunda napsal(a):
Děkuji ti, Ros, to jsem potřebovala slyšet. Máš pravdu, můj největší problém teď je ten strach a snažím se s ním vypořádat i tím, že tady píšu. Zajdu za odborníkem a na to, jak to je s tou nemocí, zatím nebudu myslet. Moje potíže nejsou větší než tvoje, pokud se k nim nepočítá ten strach :-)