Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 18. 11. 2009 17:21

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Re: Je tohle chování oprávněné ?

Ano, přesně tak. Z lidí se vytratila lidskost, pochopení, tolerance´atd......vidím to kolem sebe , kam přijdu. Lidi jsou přepracovaní, proto nervozní a nezajímá je ten druhý...však at to ńedělá,nebo odejde,  JA mám na všechno právo !!! Jen práva a práva a bezohled, a tak to pak vypadá....lidi přestávají být lidma. Právo je právo a lidskost je lidskost! A kdo chce, to zkloubí dohromady, kdo ne, dovolává se práva ! Tiino, přála bych ti, aby tu dělal tvůj manžel....s jakou by chodil domů a jak by ses na to pak dívala !Asi má lepší místo....

Není tady

#27 19. 11. 2009 9:14

Blossom
Host

Tercila napsal(a):

Tiina: Podle mě na to právo nemá a být tebou tak udělám pořádný bugr u nich na firmě.

Tiino, Tiino, Ty se ještě mᚠv životě co učit big_smile big_smile wink
Bugr sice udělat můžeš, ale to bude asi tak jediné.... Bez zboží budeš TY a řidičovi to bude srdečně jedno (pokud je to salámista). Je to pro něj jen mizerně placená práce, kterou najde kdekoliv jinde, a lidi, kteří makají za minimum, si na sebe nějakýho šéfa zrovna moc vyskakovat nenechají.
A zkusila sis už představit, že by se na takovou práci všichni vykašlali? big_smile Jako zákazník pla poplatek místo stovky pětistovku a bude u PPL pracovat slušný člověk vědomý si svých povinností za solidní výplatu.wink Ale to by se Ti nechtělo, viď? wink Dost lidí žije v představě, že ostatní pro ně musí udělat "zadarmo maximum"...... Samozřejmě ten pocit taky občas mám big_smile - ale člověk z toho vystřízliví tím, že si na kritizovaném postu zabrigádničí wink.

Ostatně, myslíš si, že TY se do podobné situace nikdy nedostaneš? wink

Jak už tu bylo řečeno - pochopení je třeba na obou stranách.
A vlastně: jak to dopadlo s autorkou vlákna? Řešila něco "na centrále"? smile

Probůh, nevěřím vlastním očím: Takže ten řidič dělá vlastně jakousi milost zákazníkům, když jim za svůj (dle vás )mizerný  plat laskavě přiveze objednané zboží? Vždy je to sakra jeho práce, a slušnost je dnes normou, nikoli bonusem navíc!!!

Já jsem taky obchodník, ale na takovouto situaci - abych měla na vrácení - musím být přece připravená já, nikoli zákazník. Ano, párkrát se opravdu i nám stalo, že hodně lidí po sobě platilo velkou bankovkou a my měli s vrácením problém. Pak ale, s velikou omluvou, to řešíme my, a v životě, ale fakt nikdy bych si nedovolila seřvat zákazníka, že nemá připraveno přesně!!
dumbom

Pokud takový hulvát rozváží zboží, okamžitě bych si stěžovala jak na jeho firmě (té rozvážecí), tak na firmě, kde jsem zboží objednala. A ti by si v tom už myslím udělali pořádek.
Protože sebenižší mzda neospravedlňuje  hulvátské chování k zákazníkům.
Pokud takovou práci někdo dělat nechce,a ji tedy nedělá. Jsem si jistá, že po ní skočí dost zájemců (tady v našem kraji s 15tiprocentní nezaměstnaností by na ni bylo hned desítky zájemců).

A pokud by - obecně vzato - o nějakou práci zájem z finančních důvodů nebyl, a firma by potřebovala existovat a to místo obsadit tak holt na tu práci bude muset přidat ohodnocení, aby to zajímavé začalo být.

Rozhodně ale hrubost a hulvátství rozvážeče zboží je neomluvitelná. Stejně jako hrubost kohokoli jiného (zdravotní sestry, úředníka na úřadě...prostě kohokoli)

#28 19. 11. 2009 9:38

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Já myslím, že nebyla řeč o hrubosti, ta zcela určitě do pracovních vztahů nepatří, byla řeč původně o penězích a vracení. Jistěže, pokud je pracovník hrubý, jen nutno si stěžovat. Mě vadí ta situace, kdy řidič  slíbil, že druhý den přiveze ty 200,- Kč zpět a nevrátil je, to bych si rozhodně stěžovala, ale hned druhý den, ne až někdy.....
Ale zase, podívejme se na ty hovada ve vládě, to je nᚠdobrý vzor, to mluví za vše a jaké berou peníze ! Tak pak se není možné divit nějakému řidiči, když je hrubý....a bere pár korun.

Není tady

#29 19. 11. 2009 9:54

Blossom
Host

Téhle souvislosti nerozumím: Takže, když budou někteří lidé ve vládě hovada (ano, sama některé z nich za hovada považuji), tak se podle nich budou chovat lidé "dole"?
Podle mě - kdo je slušný jaksi sám od sebe, toho hovada ve vládě k hulvátskému chování "nesvedou", a kdo je hulvát, bude se jen za hloupý příklad hovad ve vládě schovávat. Jak v mateřské školce - já nic, to on mě navedl!! On to dělá taky!!

A jak, že se nelze divit nějakému řidiči, že je hrubý a bere pár korun??? va va
Takže čím nižší plat mám, tím mám větší právo být na lidi sprostý a dokonce krást (těch 200 nevrácených korun?)
Co je to za logiku?  Tak a milý řidič studuje, pracuje na sobě, prostě zaslouží se o to, aby dostal místo s větším platem, pokud se mu místo řidiče zdá podřadné. (Upozorňuju - mě se podřadné nezdá - žádná práce podle mě sama o sobě podřadná není - a znám pár skvělých takových řidičů-pár z nich k nám vozí zboží a jsou milí, slušní a profesionální.).

Podle mě jsou i řeči typu "je dnes blbá doba, lidi jsou na sebe zlí" jen takové blablablabla... Já tomu říkám kecy v kleci.
Nemyslím, že by byla doba zlejší než jindy. nemyslím, že by se k sobě lidi choval nějak hůř a nebo líp.
Nebo jaká doba vám připadala lepší: Komunismus? Nebo snad druhá světová válka? A nebo první republika, kdy byla mimochodem krize mnohem hlubší než nyní? A nebo snad byste chtěli první světovou válku?

A jesli je nějaká změna, tak právě v tom, že je konkurence a že ke slušnému chování jsou nuceni i lidé, kteří jsou od přírody hulváti. tedy - když si jejich chování nenechají ostatní líbit. Protože když si autorka vlákna bude stěžovat na té firmě, u které zboží objednala, a takových stížností na rozvážecí firmu bude víc, tak ta firma, u které si zboží objednala, nakonec s rozvážkovou službou skončí a najde si jinou, lepší, se slušnějšími řidiči. Dnes je spíš převis nabídky a konkurence, a kdo je hnusný  ke svým zákazníkům, a navíc krade (tady těch 200 Kč), tak za chvíli právem přijde o práci.

Upravil(a) Blossom (19. 11. 2009 9:56)

#30 19. 11. 2009 9:54

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Aneri napsal(a):

Ano, přesně tak. Z lidí se vytratila lidskost, pochopení, tolerance´atd......vidím to kolem sebe , kam přijdu. Lidi jsou přepracovaní, proto nervozní a nezajímá je ten druhý...však at to ńedělá,nebo odejde,  JA mám na všechno právo !!! Jen práva a práva a bezohled, a tak to pak vypadá....lidi přestávají být lidma. Právo je právo a lidskost je lidskost! A kdo chce, to zkloubí dohromady, kdo ne, dovolává se práva ! Tiino, přála bych ti, aby tu dělal tvůj manžel....s jakou by chodil domů a jak by ses na to pak dívala !Asi má lepší místo....

Aneri, neviem, čo je na tom nežudské, že chcem, aby bol ku mne slušný človek, ktorý mi poskytuje službu, a ak mi nemá vyda (nezvyknem plati stovkový nákup pätisícovkou), pôjde si rozmeni ON, a nie ja. U nás sa po zavedení eura rozmohol zlozvyk, že musíš ma ako zákazník ÚPLNE PRESNE. Našastie sú skoro všade už čítačky na karty a málokde sa platí hotovosou. V novinovom stánku je ale napríklad problém plati 20-eurovkou (čiže cca 500 CZK), ale aj drobnými centmi. Keď som sa spýtala, ako mám teda plati, tak mi pani trafikantka odpovedala, že PRESNE, ALE V SLUŠNÝCH MINCIACH. Našastie v Bratislave je trafík hafo, tak som šla do najbližšej inej cca 50 metrov, kde mi bez problémov predali za 20-eurovku. S poslíčkami nemám zlé skúsenosti, naopak minule mi pizza-man vzal gastráče a bol vežmi ochotný(a aj som nechala tringelt), ale keby nebol, nemávnem nad tým rukou, že má chudák náročnú robotu a tak môže by neochotný. Skušnos vidím v tom, že si vyjdeme NAVZÁJOM v ústrety. Kvôli tomuto som zmenila Avon lady, lebo vo finále som chodila ja za ňou, musela som ma presne peniaze a ešte mi objednala len niekedy a nad určitú sumu. No tak som si našla ochotnejšiu. A aj kuriérskych služieb je viac, tak si proste vyberiem tú s najochotnejšími kuriérmi.

Upravil(a) Selima (19. 11. 2009 10:04)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#31 19. 11. 2009 10:13

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Aneri napsal(a):

Se mi zdá, že ty to pořád nechápeš. Ten řidič, který mi doveze balíček to nedělá jako laskavost, je to jeho práce, za kterou je placen a pokud s ní není spokojený, a jde dělat něco jiného. My se tady bavíme o čistě obchodním vztahu. Já se samozřejmě snažím ty drobné mít, nebudu platit 5-ti tisícovkou něco v hodnotě dvou stovek, ale na druhou stranu nebudu poslouchat kecy o tom jak si mám já běžet někam rozměňovat a jak mi ten balíček nedá, protože nemám drobný.

Úvahy na téma, že lidi nejsou lidi a podobné nesmysly jsou naprosto mimo mísu, stejně jako to, co bych dělala, kdyby měl takovou práci můj manžel.

Není tady

#32 19. 11. 2009 11:04

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí

s PPLkou mám bohužel taky spoustu zkušeností dumbom
a musím se přiklonit k názoru, že sice se snažím platit co nejmenšíma bankovkama, dokonce se to snažím zaokrouhlovat tak, aby mi nemusel vracet třeba pětikoruny apod..... ale taky už jsem narazila na arogantního řidiče, který se oháněl obchodníma podmínkama (po jejich prostudování jsem zjistila, že ani omylem tam nic takového není). Co mě ale dorazilo bylo, když jsem mu řekla, že na jeho způsob chování si budu stěžovat u nadřízeného...... tak volal příteli, kterému vozí firemní balíky každý týden a chudák se dovolával zastání... to mi přišlo už teda fakt ubohé.... jak děcko ve školce (paní učitelka povídá mamince Janičky -- paní Nováková, Janička tahá chlapečky za pytlíky, udělejte s tím něcooooooo)

Aneri promiň, já chápu, že má těžkou a málo placenou práci, ale já se chovám k lidem slušně, tak nějak přirozeně očekávám totéž od nich. pravdou je i to, že je to jeho práce a to, jestli se zrovna špatně vyspal, nebo mu manželka nedala....... nemusím řešit já jakožto zákazník

"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

#33 19. 11. 2009 11:22

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale zase, podívejme se na ty hovada ve vládě, to je nᚠdobrý vzor, to mluví za vše a jaké berou peníze ! Tak pak se není možné divit nějakému řidiči, když je hrubý....a bere pár korun.
http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif http://fora.babinet.cz/img/smilies/va.gif
Myslíš tím, že hovadství bohatých je omluvou pro hrubost chudých? Jakože když můžou ti nahoře, my "plebs" můžeme tuplem?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#34 19. 11. 2009 11:31

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Ne, jsem pro, aby lidé k sobě byli slušni, ale neznamená to, že já mám navrch, když jsem zákazník!Pořád tady čtu...já mám jako zákazník právo....řidič musí.....já mám právo.....všichni máte jen práva! Ale lidsky si nachystat pravděpodobnou částku a nedělat problémy s měněním...to nemá právo nikdo !  Slušně by se měli chovat všichni, ale zažila jsem ty případy, kdy zákazník platil velkou bankovkou a nechtěl si jít rozměnit mimo budovu. Tak jsem musela "vyhodit" všechny hosty , obléct se a jít měnit několik ulic....a tak jsme přiměli majitele´, aby nám nechával více peněz a v různých bankovkách! Protože když jsem vyhazoovala hosty, tak se již pak nevraceli, byly menší tržby a pod.....a já se nedivím.I to je o podnikání....jsem pro, že ani řidič, ani prodavačka, ani barmanka by neměli být sprostí.

Není tady

#35 19. 11. 2009 11:47

helena
♥♥♥♥♥♥♥

zákazník platil velkou bankovkou a nechtěl si jít rozměnit mimo budovu... tak jsme přiměli majitele´, aby nám nechával více peněz a v různých bankovkách
Řešení vidím právě v tom "přiměli majitele" - je v jeho zájmu, aby mu zákazníci neodcházeli. Protože a se ti to líbí nebo ne, zákazník navrch má - on si totiž může vybírat. Dokonce i to, jestli zaplatí stovkou nebo dvoutisícovkou, protože v jiném podniku mu ji rozmění bez problémů.
Ostatně když se mi dostane do ruky velká bankovka, někde ji stejně rozměnit musím (teda já to dělám pravidelně na poště - tam se na nedostatek drobnejch vymlouvat nemůžou http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png)

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#36 19. 11. 2009 13:42

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Aneri nechápu proč ze mě dělᚠtakovou bestii, která údajně postrádá lidskost. Už jsem psala, že se snažím mít přiměřenou bankovku, ale už se mi stalo, že mi přišel messenger,měla jsem mu platit přibližně 140 Kč, měla jsem jenom dvoustovku a on nejen, že neměl na vrácení, ale ještě měl jakési blbé  kecy....tak co - mám se ho pokusit chápat nebo si stěžovat na dispečinku ? Jsem hyena, takže jsem si stěžovala, asi jsem měla vzít v úvahu jeho pracovní podmínky a jistě nízkou mzdu, případně se zamyslet nad tím, jaké by to bylo, kdyby byl můj manžel messenger....no jo no, tak příště.

Není tady

#37 19. 11. 2009 13:57

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Je mi žúto žudí, ktorí majú zle platené zamestnanie (niežeby som sama bola milionárka...), ale nemyslím, že by ich to oprávňovalo k čomukžovek. A tvrdím, že je zlé zovšeobecňova. Jasné, že sú aj žudia, ktorí idú plati pädesiatkorunovú vec tisícovkou(ale niekedy je to možno vplyvom okolností, žijú na samote, práve si to vybrali z bankomatu a niet kde rozmeni...), ale väčšina proste má pripravenú PRIBLIŽNÚ sumu a to považujem za primerané. No a obchodník má ma pripravené primerané peniaze na výdaj, to ma zabi, ale myslím si, že je jeho povinnos. Aj v stánku o šietsej ráno by mali by aspoň nejaké peniaze na vydanie... a dupžom messenger, ktorého pracovnou náplňou je rozváža tovar a inkasova peniaze. A hádaj, pre koho je jednoduchšie ís a rozmeni si: pre tehotnú, pre ženu doma s malým deckom, pre starých žudí ... alebo pre motorizovaného či inak mobilného muža v najlepších rokoch? Takže okrem extrémov si myslím, že drobné na výdaj by poslíček či obchodník mal ma, no a slušní by mali by všetci bez rozdielu pohlavia, povolania, národnosti, veku, vzdelania, vierovyznania, postavenia, proste čohokožvek. stolt To by akože učitelia mali by na decká (aj rodičov) hnusní, lebo sú zle platení...?

Upravil(a) Selima (19. 11. 2009 14:33)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#38 19. 11. 2009 14:28

Pavlík2697
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Web

zřejmě řidič neměl svůj den .... budeš za to na něj podávat stížnost???? vavava
dneska si každý říká "nojo blbej řidič" ale umíš si vůbec představit jak obtížná je to práce? V zimě když je sníh a -20°C a v létě, když mají v kabině 50°C a nikoho to nezajímá. dumbomdumbom
samozřejmě že ani to řidiče neomlouvá aby se choval vulgárně, ale někdy se to asi stane každému rollvissla

vem si třeba úřednice (nic ve zlém, jsou i výjimky), celý den sedí v kanclu, dojdou si na obídek i toaletku, kafíčko si dají a když tam přijdeš něco vyřídit ... čuměj na tebe jak "kozy" co tam vůbec lezeš .... taky si na ně budeš stěžovat?

Lucky já bych to prostě hodila za hlavu, jsme přeci jen lidi a NIKDO není dokonalý winkwink

Upravil(a) Pavlík2697 (19. 11. 2009 14:34)

http://lilypie.com/pic/090129/TqZh.jpghttp://by.lilypie.com/ren8p1/.png
http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/uct57wa.jpghttp://lb4f.lilypie.com/uct5p1.png

Není tady

#39 19. 11. 2009 14:31

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Ja sa budem sažova na každého, kto ma okradne, bude hnusný, nerobí si dobre svoju prácu. Od premiéra až po zametača. Ani ja nemám vždy dobrý deň, ale snažím sa robi tak, aby to nebolo pozna. A môžem poveda jedno: Kto nemá na to robi s žuďmi, nech kžudne ide robi niekam, kde jeho hulvátstvo nevadí - napríklad do konzervárne alebo do továrne za pás... Tam sa môže jedova, až kým nepraskne od zlosti, a nikomu to vadi nebude.

Brita

Není tady

#40 19. 11. 2009 14:38

Pavlík2697
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ
Web

Selima napsal(a):

Ja sa budem sažova na každého, kto ma okradne, bude hnusný, nerobí si dobre svoju prácu. Od premiéra až po zametača. Ani ja nemám vždy dobrý deň, ale snažím sa robi tak, aby to nebolo pozna. A môžem poveda jedno: Kto nemá na to robi s žuďmi, nech kžudne ide robi niekam, kde jeho hulvátstvo nevadí - napríklad do konzervárne alebo do továrne za pás... Tam sa môže jedova, až kým nepraskne od zlosti, a nikomu to vadi nebude.

alespoň se v životě nebudeš nudit lollollollollol

Upravil(a) Pavlík2697 (19. 11. 2009 14:44)

http://lilypie.com/pic/090129/TqZh.jpghttp://by.lilypie.com/ren8p1/.png
http://lb4f.lilypie.com/TikiPic.php/uct57wa.jpghttp://lb4f.lilypie.com/uct5p1.png

Není tady

#41 19. 11. 2009 14:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Zas tožko hrozných, neslušných a neochotných žudí nestretávam. Ale nenudím sa v živote, to je fakt. wink

Brita

Není tady

#42 19. 11. 2009 15:33

Blossom
Host

Selima napsal(a):

Moje řeč. tummenupp godlike  Taky to tak dělám. A pozor - nejsem chronická stěžovatelka, ohradila jsem se pouze v pár případech v životě, zato velmi důrazně. 
Ano, to, že se někdo chová hnusně a nebo dokonce okrádá, to by nemělo nikomu procházet - už z principu.
Před lety jsem šla do soudního sporu s člověkem, který nám nezaplatil fakturu. Všichni mi říkali - jsi blázen, z toho to nikdy už nevydoluješ, jen ztratíš fůru času a nervů při běhání po soudech.
Ale já si tehdy řekla - hajzlíkům nebudu nic promíjet a usnadňovat.
No - a ten spor jsem vyhrála, a peníze dostala. I když s prodlevou několika let, protože dotyčný šel nejdřív sedět (ukázalo se totiž, že toho má na triku víc, nejen nás).
Takže - nenechte si líbit hnusné a nefér chování od nikoho. A samozřejmě - sami se k lidem hnusně nechovejme.

#43 25. 11. 2009 21:39

betisa
♥♥-----

Mám podobnou zkušenost s ppl když přijel tak zavolal jako ,že si mám přijít pro balíček.Ani se nenamáhal někde zaparkovat a přijít k domu.Musela jsem přes půl náměstí za ním k autu, kde stočil okénko a ani ho nenapadlo vylézt z auta.Prostě děsná neochota.Od té doby jsem se zase vrátila k poště i když někdo na ni nadává tak mě vyhovuje.Když mne nezastihnou doma nechají balíček na poště kde si ho můžu kdykoli vyzvednout.A ještě jsem se u těch co vozí balíčky nesetkala s neochotou.

Není tady

#44 26. 11. 2009 1:14

Aneri
♥♥♥♥♥♥-

Divný způsob předáná balíku, asi ho měl v kabině......Tak to byl hodně špatný řidič.Já jsem podávala balík 2 kg na poště do města 80 km a přišel za 8 dnů a ještě poškozený....to je těžké . Každý máme jiné zkušenosti. Ale pořád platí, měl by se každý chovat slušně!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí