6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Take:
Celé moje těhu bylo velké překvapení a jeho průběh více méně standartní - prozvracela jsem ho A mmj jsem měla zvýený TK a mírně ho léčila. Celé těhu nic závaného. Vechny kontroly a výsledky výborné.
A teď věci:
23.10.2009 jsem jela ráno na kontrolu krve na hematologii, kde mě celé těhu sledovali. To ráno sestřičku napadlo změřit mi tlak a ejhle ..... trochu moc vysoký. Take jsem se přesunula vedle mému gyndr a ten to potvrdil a rovnou vypsal ádanku na příjem do porodnice . Dojela jsem si domů pro taku a razila směr porodnice. A tam začala anabáze: kadou hodinu měření tlaku, leení na porodním sále na monitoru , měření tlaku, monitor , tlak .... mezi tím nějaký UTZ..... a rozsudek zněl: kdy miminko bude OK, doleet a do porodu, kdy OK nebude, vyvoláme porod hned. Byla jsem v den nástupu 35+2
Asi nehorí byly noční výjezdy z pokoje na sály. Vdy kdy mi sestry naměřily vysoký tlak, přivezli vozík a u jsme hnaly a sál. A to bylo skoro kadou noc. Docela hustý nervy
V úterý 26.10. u se jim přestali líbit i monitory. Od rána my nedali najíst, nabrali krve a čekali jsme. A zase maraton TK,monitor,TK....... a kontrolní UTZ průtoků a váhy. Měl mít 2300 g a průtoky super - miminko zralé = vyvoláme porod
Ve středu 28.10. ráno jsem dostala první tabletu na vyvolání. Začaly bolesti v podbřiku, ale kontrakce ádné. Ale bolesti faaaakt hustý A k tomu TK, monitor, TK, monitor .... s hodinovou pravidelností.
A zase celej den bez jídla ..... co kdyby
Ve ČT 29.10. jsem dostala ráno druhou tabletu . TK, monitor .... ale u se jim to nelíbilo. Kontrakce ádné, miminko nesestoupilo, já se neotvírala, ale monitor začal být patný. Mimíkovi klesal tep při kadé větí bolesti podbřiku.
Bylo 11:30, kdy jsem la na dalí monitor. Jetě jsem mluvila s přítelem, a je v klidu, e zase nic nebude a a jde v klidu na meeting, e mu pak zavolám. Jene pak mimík usnul a sestřička ho potřebovala vzbudit. Take mi vzala za břicho a zatřásla s ním. A já dostala kontrakci jak blázen. A malej začal padat: 100, 90,80,60,55 ...... a tak zůstal ....... a na sále vypukla panika. Seběhli se tři doktoři a já hysterák a pořád na mě dýchejte dýchejte a daly mě na kyslík a já dýchala jak vzteklá . Bylo to hrozný!! Nakonec zase el malej nahoru , ale u nebyl na nic čas. To bylo 12:30. Začali mě připravovat, já dýchala jak lokomotiva a jen tak jsem stihla zavolat příteli, aby rychle přijel a u jsem leela na operačním sále a snaili se mi dát epidural. Jene já měla křeč a tak to nelo a musel na mě lehnou zřízenec. lo o čas. Pak jsem na chvilku omdlela, ale to u nade mnou stály doktoři a operovali. Fakt hrozný nervy.
Na sále nikdo ani nepromluvil.
Pak jsem najednou ucítila v hrudníku podtlak a malej byl venku. Bylo 13:10
A začal křičet. Hned mi ho ukázali a on křičel a křičel . A kdy ho utírali, tak křičel a křičel.
A já brečela a doktoři si konečně začali povídat. A ili a ili a mě to přilo nekonečný. Mezi tím mi malinkýho jetě donesli ukázat. Řekli, e měl jen 1900 g a e tatínek u ho viděl a e ho nesou na JIP a tatínek jde s nimi.
Byla jsem astná, e to přítel nakonec stihnul a e je u malýho. Miluju je oba.
To dalí martirium u sem nepatří . Ta doba v prodnici před porodem byla fakt na nervy. Ale nakonec to celé zachránilo ivot Danielkovi. Normální porod by nepřeil. Přesně tu platí přísloví: Vechno zlé je pro něco dobré.
Vzpomněla jsem si na Gall, protoe ta si to proila podobně.
Chci tady moc poděkovat sálovým sestrám a PA porodnice Písek za jejich úasný přístup a milé chování. Moc mi pomáhali. Stejně tak lékařům, kteří se mnu strávili jejich noční sluby na sále a za jejich trpělivost a úasný přístup ke mně. Moc mi pomáhali a díky nim jsem to psychicky zvládala. Jsou to fakt úasní lidé.
A taky moc děkuju Babinetkám za jejich starost a podporu. Holky jste tu moc úasné a jsem ráda, e vás tady mám
Tyyyyy jooo ..... sem se tu ale rozepsala:vissla:
Není tady
Peulko,
asi to ádná sranda nebyla... ale výsledkem je nádherný a čilý Danielek Take přeji aby to těké před tím, ne přiel na svět, bylo co nejdříve zapomenuto a vy si u uívali spolu jen to nádherné
Upravil(a) Račice dračice (6. 11. 2009 10:35)
Není tady
Moc pěkná slohovečka. Posílám velkou gratulaci!
Není tady
Peti
Cloveku to prijde az nemozne, co vsechno se da vydrzet a tenhle prubeh uz od sameho zacatku jak popisujes....s timhle koncem
Je videt ze se to vydrzet da a je dobre ze personal v porodnici v Pisku je takovy jaky je a ze Danielkovi pomohli kouknout na svet
Preju hodne stesti
Není tady
Peulko, tak konečně víme, jak to celé probíhalo, rozhdně to nebyla ádní sranda, ale ten konec stál za to
Jetě jednou přeju moc těstíčka v ivotě a a je Danielek brzo doma
Upravil(a) mag (6. 11. 2009 10:59)
Není tady
Petul - hlavně e jste vichni v pořádku Malej je pořádnej bojovník Zvládli jste to na jedničku Hodně těstí do ivota
Není tady
Hlavně, e vechno dobře dopadlo. Drím Vám pěsti. Jste
Není tady
Peti brečím tu u toho, opravdu mi to připomělo můj porod. Ten strach kdy slyí jak ty ozvy klesají je příerný viď. Ale dobře to dopadlo, Danielek je velký bojovník a má statečnou maminku tak vechno zvládne a brzy půjde domů. Uvidí.
Přeju vám hodně těstí, radosti a lásky
Není tady
Tak jsem si poplakala..jste bojovníci oba, přeju hodně těstí celé rodině
Přeji ve nej k narození miminka...bylo to drama, ale natěstí s dobrým koncem!! Tak hodně těstí a a malý prospívá !!
Není tady
Petiku moc nádherně napsaný. Ty sis teda uila, ale hlavní je, e jste oba v pořádku a Danielek nádherně přibývá na váze take za chvilku budete spolu doma. A na fotečce je fakt úasnej.
Není tady
Peti, se hrozně statečná mamina Hodně těstí Danečkovi i vám!
Není tady
Peto, teda fakt u toho brecim jak zelva, hlavne ze jste to oba ustali na jednicku, drzim palce, at je Danielek brzo s vama doma
Není tady
Petruko, fakt elví slohovka, hlavně e to dobře dopadlo, vám oběma hodně těstí
Není tady
Boínku, mám slzy v očích... Tak snas jste si zlé u vybrali a budete mít krásný ivot. Přeju hodně těstí.
Není tady
Přeju u jen samé krásné a veselé chvíle a a jste pořád vichni zdraví a astní
Není tady
Peo, ty bláho, to byly nervy... Hlavně, e ve dopadlo dobře a vy se těíte z miminka.
Hodně těstí!!
Není tady
Teeeda já napsala v zimnátkách a tady ne!! Take u jen-Danielek u je ted moc krásný a ikovný, take těstíčko zdravíčko
Není tady
Peti - nějak jsme tvou slohovku vynechala - omlouvám se
Svírá se mi srdce, kdy to čtu, ale na druhou stranu, kdy u vím, jak nádherně si s Danielkem vedete, tak mi to vhání slzy těstí do očí za vás za vechny! Hodně zdraví, těstí a rodinné pohody
Není tady
Stránky: 1