18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaku, bud nemá pamě nebo nezná historii.Diamanty, zlato se někdy vyměňovaly za brambory,sádlo,mouku...pokud Lupina má tuto vzpomínku z rodiny, tak to opravdu není k smíchu ,ale projev statečnosti.
Není tady
lupina montana napsal(a):
eskyna napsal(a):
Tak já uloila peníze do investičního diamantu(mohu poradit). Lepí ne zlato,zlato oproti diamantu není tak stabilní,kdeto diamant se za posledních 100let drí neustále nad inflací. Roční úročení cca 8 - 18%
Nejdříve jsem spořila u stavebka za ubohé státní milodary-příspěvky,ne jsem si zjistila a propočítala tuto investici. Za 3 roky mi diamant vydělal to,co bych jinde dostala na úrokách a příspěvcích za 40let.Kdy jsem byla předloni v Antverpách, tak tam nabízeli a mně se sbíhaly sliny - ale nevěděla bych, co s tím. Jak můe vydělávat roční úroky? Myslela jsem si, e se na nich vydělává tak, e ho koupí a někdy v budoucnu drá prodá - ale úroky?
Samozřejmě ,e na mysli mám jejich hodnotu ,ne úroky.(patně jsem se vyjádřila)
Není tady
Jaku napsal(a):
Vyoral na poli, jo? Já k tomu mám vyloeně ambivalentní vztah.......sice si myslím, e na ceně opravdu neklesají, ale na druhou stranu u nás v rodině u byla situace, kdy se diamanty měnily za jídlo, take proto ta ambivlence
Nemůu taky uvěřit tomu,co tu plácá za nesmysly - jestlie má někdo skutečně pravý diamant,můe jej směnit za určitý obnos a nikoli ne zrovna nejmení.Ale pokud má někdo jen blítivé kamínky mizivé či nulové hodnoty,pak můe někoho jetě hkoupějího oblafnout a směňovat tyto domnělé diamanty haha za jídlo
Kurňa, Jaku, ty jsi samý kuří oko.......... to je teda zábava! A kajícně přiznávám, e jsem měla z nějakých nejasných důvodů daleko vyí mínění o tvé inteligenci.
Obnosy...................na Sibiři!! chtěla bych to vidět
mmch, blytivé - vyjmenovaná slova po B.
Vlaďko, přesně.
Není tady
Já v poslední době přemýlím nad investicí do zlata na https://www.zlatak.cz/. Co si o tom myslíte? Mě se tahle stránka docela líbí, navíc tam mají nejlepí ceny https://www.zlatak.cz/investicni-zlato
Není tady
Vyoral na poli, jo? Já k tomu mám vyloeně ambivalentní vztah.......sice si myslím, e na ceně opravdu neklesají, ale na druhou stranu u nás v rodině u byla situace, kdy se diamanty měnily za jídlo, take proto ta ambivlence
Tak taková pole u nás bohuel nejsou. Ale náhodou, my kutáme, ale jen tak pro radost. Nenacházíme sice diamanty, ale krásné kamínky jo.
Ten pán samozřejmě nabízel jakousi tu společnost, která se investicemi do diamantů zabývá. A protoe toho nabízel daleko víc, nevěřila bych. A takových lidí asi je...Já bych se prostě bála, e naletím a budu investovat do něčeho, co diamant ani nevidělo.
Nehledě na podvody i s jinými drahými kameny. Dokonce se svého času dělaly nějaké ty kontroly ve zlatnictvích a falených kamenů tam bylo ve zlatě víc ne pravých.
Není tady
Ahojky, nedávno jsem zdědila větí obnos peněz a nemůu se rozhodnout, kam přesně peníze investovat. Minulý týden jsem se sela ji s jedním poradcem z firmy ***. Tuto společnosti mi doporučil kamarád, e jde o investování do fondů, vytvoří mi portfolio na míru a finance mi pěkně rostou a mám je na svém účtu. Máte někdo zkuenosti s tou společností? Přítí týden se mám opět sejít s p. idkem, tak se těím co mi nabídne. Nebo myslíte, e je lepí investovat do nemovitosti, zlata či nějakého jiného produktu? Určitě si ráda vyslechnu tipy triky .Děkuji
Upravil(a) AndreaP. (28. 4. 2015 17:38)
Není tady
Ve má své pro a proti. Já do fondů investuji, ale vybírám si je sama. S finančními poradci nemám dobrou zkuenost. A můe samozřejmě i prodělat - a dost, pokud bude investovat do fondů akciových a nebude se dařit....
Mně osobně příjde lepí investovat do nemovitosti. Ale to s sebou nese samozřejmě starost o nemovitost, popř. starost s nájemníky. Přesto si myslím, e nemovitost a moná i půda je jistějí ne fondy.
Nejsem odborník.
Není tady
A právě proto ElisaT mu nezavolám, protoe mu dělá reklamu.
Není tady
Já bych do fondů asi nela. Taky jsme jednu dobu řeili, kam dát peníze, ale tato varianta se nám zdála hodně riskantní. Nakonec jsme se rozhodli pro spořící účet od ING. Sice ádné velké terno, ale je to jistějí.
eprý jsou dobré i termínované vklady, ale to si musí hlídat.
Není tady
Ohledně svěřených peněz, bych je dala pro jistotu na nějaký spořící účet. Tak je můete poměrně rychle vybrat a je tam i nějaký úrok. Doma je rozhodně nenechávat, co kdyby vás někdo okradl.
Já teď řeím co s mými penězi a do čeho je nejlepí je investovat. Zatím je mám na spořícím účtu, ale tam je úrok dost mizivý a zhodnocení není podle mých představ. Termínovaný vklad taky nechci, protoe co kdybych peníze najednou potřebovala. Četla jsem o akciích, podílových fondech, dluhopisech, zlatu, diamantech a vůbec nevím, co je nejvýhodnějí s ne moc velkým rizikem - o peníze přijít nechci. Samozřejmě, e mě napadla i nemovitost, ale kamarádi pronajímají byt a ty jejich záitky s nájemníky jsou dost děsivé, take to raději nee. Mám v plánu se sejít s finančním poradcem, ale zajímaly by mě i vae rady a postřehy
Není tady