6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Mám prosbu, potřebovala bych uloit peníze, ale aby byly kdykoliv k dispozici - nejsou moje, mám je jen "opatrovat" a aby třeba i něco vidělaly. Mám je dát na svůj běný účet? Nebo mám zaloit nějaký přímo na tyto peníze? Doteď jsem je měla doma, ale dál to tak zůstat nemůe. Děkuji za rady.
Není tady
Verčulka napsal(a):
Mám prosbu, potřebovala bych uloit peníze, ale aby byly kdykoliv k dispozici - nejsou moje, mám je jen "opatrovat" a aby třeba i něco vidělaly. Mám je dát na svůj běný účet? Nebo mám zaloit nějaký přímo na tyto peníze? Doteď jsem je měla doma, ale dál to tak zůstat nemůe. Děkuji za rady.
Jakýkoliv spořící účet. Peníze jsou dostupné do 3 dnů.
Není tady
ING konto
a docelý dobrý urok měla i GE money bank na spořícím účtu, kdy tam bylo více ne 40 tis.
Upravil(a) Spina (5. 11. 2009 19:28)
Není tady
Raději do trezoru. Inflace je větí, ne jakékolik úroky, co v bance dostane. Plus zaplatí daně, proč jetě podporovat banku a dát ji vydělat? Pravda je, e a se bude přecházet na EU, zřejmě za ofic.peníze dostane víc, ne za ty schované. Kdo ví. Moná se vyplatí leda studenstký účet.
GE money nevěř. Mám na ně pifku za 242% úroky ročně z minulosti.
Není tady
Jetě M-banka měla nějaké spořicí konto a česká pota má Červené konto, ale úroky asi klesají vude.
Asi nic rozumnějího ne spořicí konto nevymyslí, abys moc neriskovala.
Není tady
Děkuji moc
Není tady
miaa napsal(a):
Raději do trezoru. Inflace je větí, ne jakékolik úroky, co v bance dostane. Plus zaplatí daně, proč jetě podporovat banku a dát ji vydělat? Pravda je, e a se bude přecházet na EU, zřejmě za ofic.peníze dostane víc, ne za ty schované. Kdo ví. Moná se vyplatí leda studenstký účet.
GE money nevěř. Mám na ně pifku za 242% úroky ročně z minulosti.
A kolik ty peníze v tom trezoru vydělají?:-))))))))))))))))))))))
Není tady
Informuj se zde: spořící konto u Mbank 2,5%-ve by mělo být zdarma a peníze okamitě,penění fond - zde neplatí daně z výnosu,nechá-li tam peníze alespoň 6měsíců,dostupnost cca do 5 prac.dnů.
S Ge Money bank mám také opakované patnou zkuenost i se studentským kontem,kdy na něm s penězi nebyl ádný pohyb,ale strhávali si za neustálé SMSky o stavu účtu ,o které jsme neměli zájem a byl velký problém tuto jejich "slubu" zruit a velmi zneuili nezkuenosti mého syna,který to tam chtěl osobně napravit.
Není tady
Já vím, nic. Ale alespoň mne to nezdaní stát, neveme banka za vedení účtu a pod., kdy u ani nepřizná skutečnou inflaci. A raději zhnijou mou vinou, ne vinou neschopných lidí.
A to ve proto, e kdysi jsem koupila podílové listy nebo co, prostě za mín peněz listy, které při výplatě měly donést jistou sumu. A mezitím stát zavedl daně a různé poplatky, take po x-letech jsem dostala mnohem míň + inflace. Ji tak platíme daně z daní a nae banky se nechovají jako skutečné banky. V cizině jsem zaila jiný přístup, e jsem jen koukala s otevřenou pusou. Tam lo ve, tady nic.
Hle, co k tomuto tematu dnes píe tisk: http://finance.idnes.cz/sporici-ucty-za … 9_bank_fib
Není tady
miaa napsal(a):
Já vím, nic. Ale alespoň mne to nezdaní stát, neveme banka za vedení účtu a pod., kdy u ani nepřizná skutečnou inflaci. A raději zhnijou mou vinou, ne vinou neschopných lidí.
A to ve proto, e kdysi jsem koupila podílové listy nebo co, prostě za mín peněz listy, které při výplatě měly donést jistou sumu. A mezitím stát zavedl daně a různé poplatky, take po x-letech jsem dostala mnohem míň + inflace. Ji tak platíme daně z daní a nae banky se nechovají jako skutečné banky. V cizině jsem zaila jiný přístup, e jsem jen koukala s otevřenou pusou. Tam lo ve, tady nic.
Hle, co k tomuto tematu dnes píe tisk: http://finance.idnes.cz/sporici-ucty-za … 9_bank_fib
cítím s tebou, ta zkuenost musí být nepříjemná. Má zajimavé názory. Podílové listy ale právě v zahraničí patří mezi nejvyuívanějí formy ukládání peněz pro běné občany. Po uplynutí určité doby výnos nepodléhá dani .... U nás leí na prodělávajících účtech v bankách přes 1,5 bilionu korun. Take těch lidí, co mají na konci méně ne na začátku jsou straná kvanta. Potěí tě to, e v tom nejsi sama? Na druhou stranu, kdy u tu zkuenost má, jsi bohatí .... (?), minimálně o tu zkuenost. Inu na chybách je příjemné to, e u se nemusí opakovat ....
Není tady
miaa napsal(a):
Ja si uz na naky stresy se spekulacema a ruznejma fondama a kdovicim taky nemam nervy... Preferuju proto terminovany vklady. Je to sice mozna konzervativni, ale zato jisty a bezstarostny.nepovolená reklama nedavno prisla s radou novych terminaku nepovolená reklama... myslim, ze ta nabidka je dost ferova - vetsi procenta nabizej uz jen nektery kampelicky.
Navic muzes dostat tyden v hotelu v Tatrach jako bonus zdarma
Upravil(a) tina (2. 2. 2010 15:05)
Není tady
Aha, tak odtud vítr fouká.
No ono ti to brzy smáznou, neboj
Otazka-kam ulozit penize?Odpoved-ke mne prosim ,ke mne!!!!!
Není tady
Investovala jsem do fondů České spořitelny. Jeliko jsem konzervativní a jdu na jistotu, mám největí částku u fondu Sporoinvest: výdělek něco přes 3% za rok
Sporobond: tam jsem investovala a nedávno, po tom, co to vydělalo za rok po krizi 8%
A včas nic jsem nedala do akciového fondu Sporotrend, který vydělal přes 100% za rok. No vědět to dřív, e... Take nyní jsem dala do sporotrendu 10 000 Kč, neočekávám, e se zisk z minula bude opakovat.
Sporoinvest je taková největí jistota, e se o peníze nepřijde a pro krátkodobé investování, co je můj případ: střádám si větí částku na rekonstrukci domu.
Sporobond doporučují na střednědobé investice a sporotrend na víc ne 5 let.
Vybrat to můete kdykoliv, tedy čeká se 3 dny.
Při investici delí ne půl roku se neplatí daň z příjmu. Pokud vyberete dříve, získané úroky zdaní.
No a taky si etřím na důchod a na stavebním spoření sobě a dítěti.
ajaE zkus oběhnout několik bank a nechat si od jejich poradců poradit, případně zkusit několik nezávislých poradců. Ono hodně záleí na tom kolik, jak pravidelně a na jak dlouho chce spořit.
Já spořím krátkodobě: větí částku, kterou budu potřebovat letos no a pak pravidelně malé částky na stavebko a penzijní pojitění.
Není tady
To je teda fakt vtipny, jakym zpusobem se urcuje co je a co neni nepovolena reklama!
V tomhle foru se zminuji GE Money spřicí účet, ING konto, M-Bank, Červené konto od Potovní spořitelny a několik lichvářských produktu od České spořitelny.... ale kdy tady zminim opravdu ferový produkt, který neokubává klienty (termínovaný vklad ClearDeal od J&T), tak je z toho hnedka "nepovolena reklama".
Není tady
Lapo,
podívala jsem se na net, nezní to patně, ale asi ten produkt nesplňuje podmínku mít peníze kdykoliv k dispozici.
http://finweb.ihned.cz/c1-38545620-j-t- … ul-milionu
Není tady
Pokud peníze potřebujete jen ochránit proti inflaci, jsou vhodné spořicí účty, které mají o trochu vyí úrokovou sazbu. Ta činila v prosinci 2010 podle Českého statistického úřadu 1,5 procenta. Spořicí účty, které tuto sumu přesáhnou je několik (například ING Konto, Spořicí účet AXA Bank, Era Červené konto Potovní spořitelny). Více najdete na: nepovolená reklama . Jestli máte hodně peněz (tak jeden milion korun a více) můete je vloit na některý z těchto účtů drustevních záloen:nepovolená reklama
Upravil(a) tina (16. 2. 2011 16:11)
Není tady
Investuji pravidelne do nebankovnich pujcek. Urok tam maji od 5% mesicne. V pripade zajmu zaslu vice info, nechci tu delat reklamu.
Není tady
Verčulka: pokud to má je na chvilku, vyuila bych úroků na spořicím účtu. Je to zajitěné, peníze můe kdykoli vybrat a vloit (tady pozor - neplatí to pro vechny (nutno dopředu zjistit)) + zrovna v tomto období má například AXA a ING v nabídce k nově zaloeným spořicím účtům i úrokové bonusy (300 a 200 Kč)
Není tady
Zdravím,
Spořící konta nejsou vůbec patná pro část peněz, které je dobré mít rychle po ruce.
Pro peníze, které mi nevadí nechat pár let leet bych doporučil nějaký zajitěný fond (ale pouze takový kde na peníze mohu téměř bez sankce, kdyby nastala nějaká událost).
Osobně mohu doporučit produkt, který má 10% roční výnos po dobu 6 let s garantovanou návratností vkladu, čemu se nic v ČR ani nepřibliuje, ale nerad bych dělal nepovolenou reklamu. Pokud bude někdo chtít vědět víc, rád poskytnu odkaz-informace. Nejedná se o ádnou "kuliárnu" Pracuji v normální pojiovně, která tento produkt (ale pouze dvakrát ročně po dobu několika týdnů) prodává, to přiznávám otevřeně.
Není tady
Ahoj, vichni. Co takhle koupit investiční zlato, kdy se o tom tolik mluví :-). Já pořád váhám. Tady bych se asi nebála reklama
Upravil(a) mala.popelka (20. 9. 2011 14:10)
Není tady
Nechat si poradit od nezávislých finačních poradců,ne financní poradce z určité banky(ti poradí to co se hodí bance).
Není tady
váhavá napsal(a):
Nechat si poradit od nezávislých finačních poradců,ne financní poradce z určité banky(ti poradí to co se hodí bance).
A nezávislí zase poradí to,z čeho mají největí provize:reta:
Není tady
Kuty napsal(a):
váhavá napsal(a):
A nezávislí zase poradí to,z čeho mají největí provize:reta:
take do slamníku
Není tady
Kdepak slamník, investiční zlato. Jak zde někdo psal. Já jsem ji neváhal.
Není tady