21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Před časem jsem tady psala,zda nechat odstranit krční mandle nebo ne.Dopadlo to tak,e mi doktor nedal ani monost si vybírat a rovnou domlouval termín operace.Take dcera 12 let,jde za týden na operaci.Bude v celkové narkóze.Mám strach,máte někdo zkuennost s tímto zákrokem?Děkuji
Není tady
Korny,
chápu tvé obavy, ale věřím, e ve bude v pořádku. Já jsem zákrok podstoupila ve 22 letech v místní narkoze, moje maminka po padesátce v celkové. Těko říct, co je "lepí". Tvá dcera je mladá a zdravý, mladý organismus se s tím popere dobře. Po výkonu bude dostávat chladné obklady na krk, určitě jí dají nějaké léky na bolest, první dny nebude moc jíst, ale do 3 týdnů bude jako rybička.
Hlavně svůj strach nepřenes na dcerku.
Potvůrko,moc děkuju.Dcera je statečná,bere to klidně.Horí je to se mnou.Největí hrůzu mám z toho,a jí tam povezu.Teď jsem před ní v pohodě,ale a jí tam budu muset nechat,tak nevím co se mnou nervy udělaj.Protoe se opravdu o ní moc bojím.
Není tady
Chápu tě, ale holčina je statečná a u velká holka. Neříkám, e je to zrovna příjemný výkon, ale musí to brát tak, e je to pro její dobro. Za pár týdnů si u na to ani nevzpomene. Nakup domů hory zmrzliny pro sebe na nervy a pro malou na bolavý krček.
Mam s tim osobni zkusenost. Dodnes po mnoha desetiletich zcela nezapomenutelnou, je ovsem pravda, ze ja, tehdy petilete dite, nebyla v narkoze... Presto, ze zpusob je dnes setrnejsi, urazila bych ale i dnes kazdemu doktorovi ruce, dokud bych si nebyla OPRAVDU jista, ze neexistuje jina moznost. A to si tedy jista nejsem, spis naopak. Kazdy kousek ma v tele svou funkci. Jeho odstraneni by melo byt az to posledni a krajni reseni.
Mandle se odstranuji proto, ze jsou zdrojem infekce, to je take jejich ukol, infekci zachycovat, jsou imunitnim organem. A proc jsou zdrojem infekce? Jeke? Vysvetlil ti to nekdo?
Pokud je dcera alergicka, nesla bych do toho. Ja se tehdy zbavila zanetu mandli, vzniklo bronchialni astma, bojuji s nim dodnes. Konecne i celkem uspesne
Není tady
Korny, neboj, není to tak hrozné. Brácha byl na týhle operaci před 14 dny, týden leel v nemocnici a týden pak byl doma. Kdy ho pustili, u byl celkem v pořádku, jen si stěoval na to, e ho pobolívají sanice a e nemůe moc dobře kousat. (Je mu 26 let.) Zmrzlina opravdu pomáhá. Drím vám palce a neboj, bude dobře.
Není tady
Ahoj,
já tuto operaci v místní narkóze podstoupila ve 24letech. Bylo to vykoupení. Asi ji 3 den po operaci jsem cítila příliv energie v těle. Před operací mě zlobily mandle pořád. Měla jsem na nich čepy, bolelo mě v krku několik let.
Měla jsem vlastně trvalý zánět v těle. Nikdo mi mandle nechtěl vzít, a pak máma mě poslala ke svému známému ORL primáři a ten mě hned poslal na operaci.
Fit jsem byla do týdne a cítila jsem veliký rozdíl v energii. Dříve jsem se tak tahala...bez elánu a najednou jsem mohla dělat spousty aktivit a nic mě nebrzdilo.
Po operaci mi řekli, e jsem měla mandle vlastně rozpadlé a e můu být ráda, e mě to nepokodilo srdce, ledviny, plodnost...
Od té doby téměř nestonám.
Co se týká bolesti: ani to moc nebolelo, znám horí bolesti. Týden se to dává dohromady.
Není tady
Pokud jsou mandle trvale poskozene, rozpadle, neni uz co zachranovat, pryc s nimi. Jejich funkci prevezme v tele jiny organ.
Není tady
Nechci do toho moc zasahovat,ale pravda je,e pokud dítě velmi trpí třeba na angíny,nemůe dýchat,páč je má věčně nateklé,tak asi jiná monost není.......ale já osobně bych vechny monosti zváila........krční mandle jsou poslední branou do organismu a kdy se odstraní,mohlo by častěji docházet k infekcím,které se budou posunovat a hnízdit v průdukách ,plicích a vude,kde bude slabé místo.............nevím,je to asi v dnení době u jedno,páč bacilů a pomnoených je takové mnoství,e člověk infekci asi stejně nezabrání........nevím,ale já osobně,pokud by nebylo zbytí,tak bych souhlasila,ale jinak......těko říct.....můj malej byl na odstranění nosních,dávil se,dýchal stále pusou a v noci chrápal hůř jak starý chlap......fakt těko říct............jinak zákrok jako takový,je poměrně rychlovka........krční jsou nejhorí v tom,e musí děcko velmi hlídat,je obluzené,kníká a nesmí tu krev polykat jinak bude krev zvracet....hodně ledovat,aby se krvácení co nejdříve zastavilo.........a jak tady píí,ledové věci jsou velkou úlevou.................
a jak napsala Pandorra..........pokud jsou ve stadiu rozpadání,tak tam u svou funkci stejně neplní,take souhlasím,pryč s nima
Upravil(a) koátko (13. 2. 2006 12:47)
Není tady
Tak u to máme za sebou.Dcerka je dnes po operaci.Byla jetě unavená,tak snad jí bude zítra líp.Je statečnějí e já,je to ikulka.Tak snad bude od angín klid.
Není tady
Naprosto souhlasím s Pandorrou. Obrazně řečeno - kdy zastřelí psa, kterej pořád otravně těká a Ty neví na co, umoní zlodějům, aby v klidu vyloupili dům. Ale o tom třeba nebude vědět, protoe to bude pomalu a nenápadně... Jak píe Pandorra - v tomto případě se záněty přestěhují třeba jinam do těla, kde budou dále (a třeba i horím způsobem) kodit, ale nebude to tak viditelné. Něco v těle trhat a řezat, to je opravdu a krajní řeení. Bohuel se často pouívá jen tehdy, kdy si doktor s příčinou problému neví rady.
Není tady
No to je podpora, mayo, ted kdy u to má dcera Korny za sebou:-(((
My taky měli jít se synem, jsou mu 4,5 roku ale co doktor to názor, zatím mandličky má. Je často nemocný, nebo spí býval ted se dríme. ALe občas mě taky v noci vzbudí jeho chrápání, ale my si uili zase naopak s obřízkou před rokem a půl tak se ted kadému operativnímu zákroku, který by ho mohl čekat, bráním.
Korny Tobě drím palečky to nejhorí asi má dcerka za sebou, nanuky a zmrzka pomáhají to nepíu nic nového vid. Kamarádka byla před rokem je jí 28 a říkala e se musela smát při tom vem jak tam děti dostávali pravidelně nanuky a jak jsem jim to navzdory tomu asi snad líbilo. Kadopádně dcera je asi po tobě tak jsi taky ikulka ne:-)))))
Kolko, to samozřejmě nebyl záměr - nestudovala jsem data a myslela si, e je dotaz stále aktuální.
Není tady