Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#126 13. 11. 2009 21:24

javena
♥♥♥♥♥♥-

Re: Můžete se na své partnery spolehnout?

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

Co je na - neřeš to Jav - neslušného... va
To, co jsem napsala ohledně tvé odpovědi je opět konstatování faktu, že - alespoň dle mého názoru - velmi často odpovídáš na otázku otázkou. Přijde mi, že něco řešíš... proto píšeš, jak píšeš. Ale je mi jedno co, nebo jestli řešíš, nebo ne... je to můj dojem z tebe. To je celý. Nic za tím nehledej. smile Každej jsme nějakej. Každej nějak působíme na okolí. Na každýho třeba jinak. Tečka. smile

V prvni vete nemas otaznik,predpokladam ze se me neptas. lol

A tak se tedy ptam proc to se mnou resis? Me je uplne jedno jaky je Tvuj dojem ze mne a z toho co delam.   smile

Proc pises at za tim nic nehledam? Neni snad moje vec jak s tim nalozim? smile

Že ty něco předpokládáš, je čistě tvoje věc, ale náhodou jsi se trefila - neptám. smile
Já s tebou nic neřeším... a nalož s tím, jak chceš. big_smile

Není tady

#127 13. 11. 2009 23:33

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Rozmarila:.......jí moc jídla a masa a pak má přemíru energie a.....

Jo aháááá, tak proto stíhám hodně věcí i bez kafe. Já jsem vlastně přežraná big_smile tummenupp wink
A záhada je vyřešena. big_smile

Není tady

#128 13. 11. 2009 23:37

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

javeno a hirondel big_smile tummenupp
Vaše psaní je nádherné. tummenupp tummenupp tummenupp  wink Takové......osvěžující big_smile
Budete pokračovat? big_smile

Není tady

#129 14. 11. 2009 0:07

javena
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

javeno a hirondel big_smile tummenupp
Vaše psaní je nádherné. tummenupp tummenupp tummenupp  wink Takové......osvěžující big_smile
Budete pokračovat? big_smile

smile Já teď mám ty čtyři dny dost nabitý, ale když mi to vyjde, večer sem juknu... wink

Není tady

#130 14. 11. 2009 8:41

Petuli80
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Tulipanko, omlouvam se, necetla jsem cele vlakno...protoze stejne nebylo moc k tematu.
Na sveho partnera se muzu spolehnout v tech dulezitych vecech: ze stoji za mnou, uzivi bez problemu celou rodinu, a vlastne celkove dela co muze. Ja mu na oplatku nabizim to same (misto uziveni rodiny si dosad peci o rodinu). Pro me je ale prave podstatne to, ze vim, ze dela co muze. Pak jsem schopna tolerovat, ze absolutne nema vladu nad svym casem (2-3 hodky pro nej nejsou zadna mira), ze darky pro celou sirokou rodinu shanim ja, o Viki se staram pres tyden jen sama, taham domu vsechny nakupy, vymyslim co delat treba o vikendech...
U nas je teda uplne jina situace, nejsem nemocna, jsem jen vecer trochu utahana (nebo lina lol ) a pomoc by mi bodla. Jenze vim, ze toho ma v praci moc, tak se mu snazim byt oporou, nestekat na nej a kdyz na me dolehne nejaka krize, tak si opakuju, ze oba delame co muzem a co umime.
No, ale jesteze Viki nema pindika, bo na predkozku by docela urcite taky zapomnel lol

Není tady

#131 14. 11. 2009 12:10

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Že ty něco předpokládáš, je čistě tvoje věc, ale náhodou jsi se trefila - neptám. smile

No ,jeste aby ses me na to ptala ,to by bylo....  roll
Ano,nepochybne je to ciste moje vec.  Stejne tak jako Tvoje veci jsou ciste Tvoje veci.  big_smile
Ja s Tebou nic take neresim.... a naloz s tim jak je libo.  smile

Napadla me otazka. Jav co udelas kdyz uvidis na ulici muze ktery mlati a kope do zeny ktera uz dobita lezi na zemi?

Upravil(a) hirondel (14. 11. 2009 12:12)

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#132 14. 11. 2009 12:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tercilo ,jak se mas?  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#133 14. 11. 2009 12:18

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Petuli80 napsal(a):

Tulipanko, omlouvam se, necetla jsem cele vlakno...protoze stejne nebylo moc k tematu.
Na sveho partnera se muzu spolehnout v tech dulezitych vecech: ze stoji za mnou, uzivi bez problemu celou rodinu, a vlastne celkove dela co muze. Ja mu na oplatku nabizim to same (misto uziveni rodiny si dosad peci o rodinu). Pro me je ale prave podstatne to, ze vim, ze dela co muze. Pak jsem schopna tolerovat, ze absolutne nema vladu nad svym casem (2-3 hodky pro nej nejsou zadna mira), ze darky pro celou sirokou rodinu shanim ja, o Viki se staram pres tyden jen sama, taham domu vsechny nakupy, vymyslim co delat treba o vikendech...
U nas je teda uplne jina situace, nejsem nemocna, jsem jen vecer trochu utahana (nebo lina lol ) a pomoc by mi bodla. Jenze vim, ze toho ma v praci moc, tak se mu snazim byt oporou, nestekat na nej a kdyz na me dolehne nejaka krize, tak si opakuju, ze oba delame co muzem a co umime.
No, ale jesteze Viki nema pindika, bo na predkozku by docela urcite taky zapomnel lol

tummenupp

Není tady

#134 14. 11. 2009 13:27

Honney
♥♥♥♥♥--
Web

Ahoj,
tohle téma mě opravdu zaujalo, protože nedávno jsem si sama v sobě řešila, jestli se na svého manžu můžu spolehnout a jestli bych eventuelně nenašla lepšího (s nadsázkou).
A to proto, že mě poslední dobou vytáčel svým laxním přístupem k domácnosti, výchově atd... prostě byl líný cokoli udělat a já, která vstává v 7 ráno, jsem měla dělat všechno. Už mi to lezlo krkem, tak jsem si v klidu a do hloubky popřemýšlela. A došla jsem k jednomu velkému závěru.

Můj muž není dokonalý, stejně jako nikdo. Není superuklízečka, superkuchařka, superchůva, atd. Ale je to můj muž a táta naší dcery a i když ne všechno udělá hned nebo pořádně, tak prostě tady je a je nám s ním dobře. Život není dokonalý, chlapi už vůbec. Jde jen o to se s tím smířit. A to bohužel musíme, pokud s nima chceme žít a být šťastné.

Abych osvětlila situaci na pár příkladech. Manža je pohodář, flegmatik a na všechno zapomíná big_smile. Ale přes to vím, že se snaží. Nedělá věci tak, jak bych je udělala já, ale to je přeci jasné. Tak např. dceru přebalí, oblékne, půjde s ní ven, dá jí najíst.... jen se s tím prostě nepáře. Neřeší zas tak moc jaké je venku počasí, prostě ji oblékne do toho co najde (berte s nadsázkou) a co uzná za vhodné a jdou. Zbytek taky neřeší. Ale nikdy se nestalo, že by jí zanedbal nebo se nepostaral. Jen to prostě nedělá sám když jsem doma. Ale když je doma sám, tak zlenivý a ví, že to udělám já. Tak proč by se snažil?!
Ale pokud ho poprosím o pomoc, tak vždy pomůže, udělá.... Jen ho samotného nenapadne např. vynést odpadky, vysát koberce, umýt koupelnu.... Jeho chápání a myšlení prostě vidí pořádek, tak proč uklízet?
Myslím, že žena má zakodováno být dokonalá - matka, manželka, milenka, zaměstnankyně atd atd - a podle toho se všechno odvíjí. A muži zase mají zakodováno uživit rodinu - a ted se to dělí na mužské a ženské chápání - podle ženy slovo "uživit" znamená jak vydělat peníze, tak občas nakoupit, postarat se o děti atd, ale podle muže to znamená jen přinést výplatu big_smilebig_smilebig_smile.

Holky, pokud nejde o život vyloženě, nemá cenu to řešit. Chlapi jsou prostě jiní a je to dobře. Občas si na ně zanadáváme a to nás uklidní. Ale pokud to není vyloženě i.d.i.o.t. , tak je s nima přece dobře. Ke komu bysme se jinak tulili, když nám není nejlépe?

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20080609_1_My+child+is+Viktorie.png

18.měsíční prohlídka - 85cm a 12,5kg

Není tady

#135 14. 11. 2009 17:15

Honney
♥♥♥♥♥--
Web

Ještě mě tak napadlo, Tulipánko, nechci tě nijak urazit, ale není tou hlavní příčinou nějaká neshoda mezi tebou a manželem? Přijde mi jako kdyby jsi mu to dávala nějak víc za vinu a prostě si hledala jakýkoli důvod. Třeba se mi to jen zdá..... Ale přeci když jde o zdraví dítěte, je jasné že na to dohlíží máma a ta se má i starat.... Má pro to cit, nezpomíná, ví přesné info atd.... Já bych třeba nedala manžovi ošetřovat opruzený zadeček naší dcery, ne že by se nepostaral, ale prostě by mě to ani nenapadlo, mohl by zapomenout nebo cokoli a já radši sama vidím jak se to hojí apod.
Zvláště když píšeš, že tím prošel tvůj bratr, tak asi víš dobře co to obnáší atd.
Neuraž se, ale prostě mi to přijde maličko zvláštní. Chápu, že jsi unavená, je málo matek, které unavené nejsou, ale i tak.... odpočinout si přece můžeš jinak, popř. ať tvůj manža malého vykoupe, usuší, namaže atd, ty jsi mohla jet "cvičit" pindíka.

http://tickers.baby-gaga.com/t/catcatard20080609_1_My+child+is+Viktorie.png

18.měsíční prohlídka - 85cm a 12,5kg

Není tady

#136 15. 11. 2009 14:42

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Vladena napsal(a):

Isover (izolaci) jsem na internetu asi týden sháněla sama, porovnávala ceny,materiál ,dovoz nejlépe zdarma.Nokonec jsem to všechno objednala a oni dovezli až na dvůr. Vypočítala jsem správně spotřebu (zbyl pouze 1 balík). Mužské osazenstvo zase zateplilo střechu. Když jsem viděla , jak tam leze jako opice, všechno mu padá do očí,štípe...tak moje brouzdání po internetu byla hračka!!!smile

Isover jsme nakonec koupili spolu. No nakonec jsem musela asistovat i u pokladani, protoze pritel to polozil nejdriv z tretiny sam, ale nachal mezi pruhama mezery. Nechci vypadat jako lina, co neumi ani sehnat isover: Jen si myslim, ze kdyz on je doma, mohl by to sehnat sam. Ja jsem v Rusku a staram se o tom, abych na to vsechno vydelala. Treba uz posledni zimu nam netopila podlaha v koupelne, no me to moc nevadilo, kdyz jsem vetsinou v Rusku, ale uz nekolikrat jsem ho prosila, at uz necha vymenit ten termostat, no urcite prijedu za mesic domu a budu shanet termostat a elektrikare sama.

Není tady

#137 15. 11. 2009 14:56

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Hirondel, díky, napíšu SZ.

Není tady

#138 15. 11. 2009 15:19

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Honey,
děkuji za pěkný příspěvek. Neurazím se. Už jsem tu psala, že je mi prostě nepříjemné přetahovat synovi pindíka, proto jsem to dala na starost manželovi, on to vzal v pohodě, prý jemu a jeho sourozencům ho přetahoval také jeho táta.

Jen bych prosím ráda věděla, z čeho usuzuješ, že je jasné, že se o dítě stará v tomto směru matka. Je snad někde dané, že o dítě se stará matka? Nebo myslíš, že když je s dítětem matka na rodičovské, že na ní spočívá veškerá péče o dítě? Není dítě otce stejně, jako je matky? Možná usuzuješ z toho, že o dítě se musí starat ten, kdo ho odnosil. Nebo uszuješ podle toho, že většina společnosti si myslí, že žena se má starat o děti a o domácnost. Nemyslíš, že je to trochu nerovnoprávný pohled na ženské pohlaví? Jsou přeci muži, kteří jsou s dětmi na rodičovské a mají k péči o dítě skvělé schopnosti a naopak ženy, které hned po porodu nastupují zpět do práce, protože je prostě péče o dítě z nějakého důvodu neuspokojuje.
Myslíš, že je to tak v pořádku? Opravdu si myslíš, že je to má vina? Neberme teď v potaz tu možnost, že si manžel zprávu z prohlídky v 1,5 roce špatně vyložil, protože často koupal svého nejmladšího bráchu a pindíka mu také přetahoval. Ale budiž, chlapi myslí jinak.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#139 15. 11. 2009 15:29

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jinak na manžela jsem se předtím nezlobila, ale zlobila jsem se na něj až poté, co vyšlo najevo, že pindíka nepřetahuje. Naštvalo mě to, že kvůli tomu teď synovi hrozí další operace (už na jedné byl a nechci, aby to muset prožít znova sad )
Teď zpětně ale tuším, že jsem se nejvíc naštvala na sebe, že jsem tu odpovědnost předala manželovi, i když jsem měla vědět, že se na něj ta odpovědnost předat nedá. Mě to ale nenapadlo, i když napadnout mohlo sad . A zpětně jsem si vyčítala, že jsem díky mé nepřozřetelnosti zavinila synovy problémy. Vyčítala jsem si, že jsem to měla vědět. Asi mě víc štvalo to že nejsem dokonalá, než to, že manžel udělal chybu, protože podobné chyby dělá často a já to měla vědět.

Takže teď si nejdřív zkouším odpustit, že nejsem dokonalá a pak se uvidí. Celou péči o dítě však na sebe převzít nechci, budu asi jen muset znovu přezkoumat úkoly, které jsem manželovi dala, ty nejdůležitější převzít zpět na sebe a dát mu nějaké málo důležité.

Není tady

#140 15. 11. 2009 16:12

majkafa
Host

Nu s tím pindíkem. Myslím si, že když se rozhodnu stát matkou, tak se vším všudy. Včetně přetahování předkožky. Přes to mi nejede vlak. Vlastně tady čtu poprvé, že matka něco takového svěřila otci. Tím nesoudím, jen konstatuju, opravdu mě to překvapilo, protože mě něco takového nikdy ani nenapadlo, abych tohle svěřila otci, že je mi to nepříjemné.
Možná budu jednou nemohoucí a třeba se, nedejbože budou muset o mě postarat mé děti. Na koho to hodí, že je jim to nepříjemné? sad

P.S. taky jsem neskákala radostí metr padesát, že to musím dělat. Bylo to pro mě náročnější o to víc, že jsme tři sestry. Nemám moc zkušeností s klukama, myslím, že holky, co mají bráchu, to mají možná jednodušší psychicky.

Upravil(a) majkafa (15. 11. 2009 16:15)

#141 15. 11. 2009 17:25

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nu, Majkafo, někdo má rád holky, jiný zase vdolky. Každý jsme jiný, každý si svůj život můžeme udělat jinak smile

Není tady

#142 15. 11. 2009 18:37

javena
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

javena napsal(a):

No ,jeste aby ses me na to ptala ,to by bylo....  roll
Ano,nepochybne je to ciste moje vec.  Stejne tak jako Tvoje veci jsou ciste Tvoje veci.  big_smile
Ja s Tebou nic take neresim.... a naloz s tim jak je libo.  smile

Napadla me otazka. Jav co udelas kdyz uvidis na ulici muze ktery mlati a kope do zeny ktera uz dobita lezi na zemi?

Záleží na situaci. Takhle, jak je to popsáno - zavolám policii a sanitku.

Není tady

#143 27. 12. 2009 14:26

Ona
♥♥♥----

Ronja napsal(a):

Na svého partnera se můžu spolehnout úplně ve všem. Mám veliké štěstí.
Někdy ho zbytečně tlačím, protože nechci jen, aby udělal, to co je potřeba, ale taky, aby to udělal, kdy já chci. S tím bojuju a snažím se být uvolněnější a netlačit ho.

Omlouvám se , že reaguji na tento příspěvek až teď, ale dřív jsem se k němu nedostala.
Teď trochu polemiky. Co když se na svého partnera mohu spolehnout ve všem, ale jen s věrností to není OK. Také jsem si nejprve myslela , že úplně ve všem, pak vyplavala na povrch nevěra - i když byla po provalení z jeho strany hnedle ukončená. No a teď už si nejsem tak jistá , že se na něho můžu spolehnout ve všem.rollrollroll

Upravil(a) Ona (27. 12. 2009 19:46)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí