1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Selima napsal(a):
Nie nemyslíme... ale ja osobne zato neprestanem jes... a nehcápem, prečo by osm mala by ohúrená skupinou žudí, ktroá sa rozhodla, e LEN ONA POZNÁ PRAVDU a vie rozhodnú, e zvieratá sú vyie ako rastliny, a preto rastliny môeme jes, ale zvieratá nie... Mmch, Hitler bol milovník zvierat a vegetarián...
Teda Seli,ja jsem tezko citelna ale Tebe precist je pro mne dost drina.
Kdo je ONA? kdo pozna pravdu? Pravda je preci zavisla na kazdem jednom z nas. Pro jednoho pravda ,pro druheho ne.
Seli,ciste k zamysleni: Kdyz rozriznes rajce,poznas ze ho to boli? A co takovy kralik treba,poznas ze ho boli kdyz mu slapnes na tlapku? Co Je rozdil mezi zeleninou a zveri je snad naprosto jasne.Ze zvire ma vyssi miru vedomi,ma emoce.
Není tady
Ahoj víchni,toto téma ohledně jídla se začíná zvrhat "kamsi".To není dobře.Kadý má nějaké své naučené zvyky a to se těko předělává.Já osobně se řídím tímto:"své milé a blízké berme takové,jací jsou a ne jací by měli být.Nepředělávejme je,stejně je nezměníme.Vame si jich pro jejich dobré vlastnosti a neodsuzujme je pro ty patné.Buď je nám člověk milý a pak jeho drobné nedostatky tolerujme a kdy nám neni milý,pak si udrujme odstup a k jeho prohřekům pokud se nás to netýká,se raději nevyjadřujme,nebo,to můe být v budoucnu ná nepřítel.To ve je obtíné,ale je to tak."To je můj názor a já se tohoto"hesla"snaím dret.Zatím nemám sice ádné nepřítele,snad i pro to,e se snaím v kadém najít aspoň kousek dobra,podle "hesla-kdo hledá,najde"a nikoho neodsuzuji,snaím se kadému pomoct a nemusí jít vdy o velké činy.Někdy stačí vlídné slovo,příjemný úsměv.
Není tady
No, mne sa práve zdá dos zjednoduené a smiene to delenie žudstva na "dobrých" vegtaiánov a "zlých" masotaiánov, ktorí keby nejedli mästo, tak by na svete enbolo utpenia. Kadému, čo jeho jest, ale ja to tak nemám takto jednoducho nstavené. Podža mňa má zmysel bojova za lepie podmienky pre ivot - žudí ja zvierat - a proti ZBYTOČNÉMU zabíjaniu a ZMYTOČNÉMU utrpeniu. Hoci aj o tom, čo je zbytočné, sa dá polemizova. A e sú vegetariáni duchovnejí? Hm... dočítala som sa, e aj Dalajláma si občas dá mäso... zato ten hItler bo lfakt dôsledný vegetarián. So what?
Nevrátime sa z spä k zaujímavej téme mua, čo vidí na diažku a ovláda telepatiu?
Není tady
Asi tak nějak Selimo
Abych nebyla
. Myslím si,e takových lidí se určitě najde dost,kteří mají takové schopnosti.Je otázka ,jestli s tím chtějí na světlo.Nemají potřebu to někde prezentovat,pokud nechtějí třeba působit veřejně jako léčitelé ,jasnovidci apod.Pak záleí na těstí,pokud dotyčný člověk to s námi myslí dobře a věříme mu,e někoho takového potkáme.A zneuít se dá vechno ,e jo ?!
Tuhle mě napadlo,e Janina je celkem odváná,napsat na veřejný fórum ,takový dotaz.Přece jen ,kdo se s tím nesetkal nebo tomu nevěří,můe se na ni dívat velijak.
A jsem ráda ,e se najdou i tací ,kteří ví nebo tuí o čem je řeč a podpoří ji
Není tady
Nikdy jsem se s takovým člověkem nestkala, ale věřím, e existují.
Tvůj příběh mě váně zajímá.
Můu být impertinentní?
U jste Janino souloili na dálku?
Bez ironie.
Není tady
omlouvám se, chápu, e vás zajímá soulo na dálku...
Jetě bych chtěla připsat k té diskusi, kterou ukončujete, kdy se začaly přidávat i dalí hlasy pro vegetariánství, jednu mylenku o naich zvyklostech. Připomnělo mi to jeden pokus vědců na opicích:
Skupina vědců umístila 5 opic do klece ve které stál uprostřed ebřík na jeho vrcholu byly banány.
Vdy, kdy některá opice lezla na ebřík, vědci polili ostatní opice studenou vodou.
Po nějaké době ostatní opice vdy ztloukly tu, která se snaila vlézt na ebřík.
Po nějakém čase se i přes velké pokuení ádná opice neopováila vlézt na ebřík.
Potom se vědci rozhodli jednu z opic nahradit jinou.
První věcí, kterou nová opice udělala bylo, e se pokusila vylézt na ebřík. Ostatní opice ji hned začaly bít.
Po několika výprascích se nový člen naučil nelézt na ebřík, i kdy nikdy nepochopil proč.
Potom byla nahrazena druhá opice a vechno se opakovalo. První nahrazená opice, tak jako ostatní, bila druhou nahrazenou opici. Po postupné výměně třetí i dalí opice se vechno (bití) opakovalo. Tak byla nahrazena i poslední pátá opice.
Zůstala skupina pěti opic, které nikdy nedostaly studenou sprchu, ale napříč tomu pokračovaly v bití kadé opice, která se pokusila vylézt na ebřík.
Kdyby bylo moné zeptat se opic, proč bijí opici, která se pokusí vylézt na ebřík
vsadím se s vámi, e obpověď by byla:
Nevím, ale je to tu takový zvyk.
Nepřipomíná vám to něco? Proč se některé věci dělají stále stejným, divným, určitým způsobem, i kdy je tu úplně jiná monost?
Proč lidé zavrhují ty s odliným názorem?
Upravil(a) Ra (10. 12. 2009 14:48)
Není tady
Ra napsal(a):
Nepřipomíná vám to něco? Proč se některé věci dělají stále stejným, divným, určitým způsobem, i kdy je tu úplně jiná monost?
Krasna otazka.
To by se naramne hodilo na duchovni vlakno.
Není tady
Ono se to dá i otočit.Proč třeba ti s odliným názorem,někdy zavrhují ty ostatní.A moná je to patný slovo "zavrhovat",spí nechápou.Ale nakonec je to přece o tom ,tolerovat toho druhého,ne ?
Mě je docela jedno ,jestli komunikuju s vegetariánem,veganem,věřícím,nevěřícím,důleité je pro mě osobně se s takovým člověkem domluvit .
Ten pokus s opicemi je opravdu hodně k zamylení.
Není tady
Ra napsal(a):
Jetě bych chtěla připsat k té diskusi, kterou ukončujete, kdy se začaly přidávat i dalí hlasy pro vegetariánství, jednu mylenku o naich zvyklostech.
Ra, ak a tak strane baví debatova o vegetariánstve, otvor si vlastné vlákno a nezaprasuj vlákna druhých, ktoré sú celkom o inom... Lene tam by asi nikto debatova nepriiel, tak sa treba naupírči na ivé vlákno niekoho druhého a ikovne zvrtnú tému smerom k svojej propagande... Ete tu chýba link na tvoju webstránku Smr poieračom mäsa...
A mne je tvoj názor fuk(môe jes aj hmyz alebo ivi sa slnečnými lúčmi), preto by som na tvoje vlákno ani debatova neprila, ale tu si fakt vytrvale a beznádjene , nenapísala si ani slovko k téme, ale furt melie len o svojom... prečo tak strane duchovní žudia nie sú schopní tolerova ostatných a necha ich i po svojom...? A nesvini vlákna iných žudí svojimi úplne offtopikovými názormi?
Upravil(a) Selima (10. 12. 2009 15:44)
Není tady
Selima napsal(a):
A mne je tvoj názor fuk(môe jes aj hmyz alebo ivi sa slnečnými lúčmi), preto by som na tvoje vlákno ani debatova neprila, ale tu si fakt vytrvale a beznádjene
, nenapísala si ani slovko k téme, ale furt melie len o svojom... prečo tak strane duchovní žudia nie sú schopní tolerova ostatných a necha ich i po svojom...? A nesvini vlákna iných žudí svojimi úplne offtopikovými názormi?
Seli,
uvedomuju si ze Te timhle mym vstupem muzu i vytocit a nemusim (zalezi na Tobe),ale vzhledem k tomu ze i kdyz pises ze by jsi na vlakno o tehle teme neprisla debatovat,tady ses prave i Ty stala jednou z tech ucastniku ,ktery se podilel na debate o necem jinem nez bylo predmetem puvodniho tematu a to znamena ze jsi spoluzodpovedna za zasirani vlakna.
A pokud jsi spoluzodovedna se svou spoluucasti nazoru na offtopiku proc ukazujes na ty druhe a ptas se jich proc to delaji? Je prilis snadny trik ukazovat na ty druhe ale uz ne prilis snadne uvedomit si sve ciny.
Není tady
Sel,
čtu, e tě tyto otázky znepokojují a hodně vytáčí.
Nemyslím si, e bych toto vlákno zanáela, odvracela se od tématu. V prvním příspěvku č. 33 jsem se ptala, jak to ta duchovní bytost má a čekala na odpovědi:
Ahoj Jani,
zajímalo by mě, jak můe takto citlivá duchovní bytost v klidu pojídat řízek?
Jak cítí duchovní bytost utrpení toho zvířete, jeho tkáň právě koue?
Anebo by duchovní bytost nechtěla být příčinou zabíjení a ani by jí řízek za cenu bolesti, utrpení a smrti jiné bytosti nechutnal a tak si dá raději něco jiného?
jak to je?
Ve druhém č. 38 jsem se omlouvala a čekala spí na vysvětlení případně reakce toho duchovního přítele:
Jani,
zajímavé otázky, napadá mě zeptat se na ně tvého duchovního přítele. ..
....
Vegetariánství tady propagovat nechci, na to mají své stránky, knihy a tak; ani to, e ít někdo dokáe bez jídla.
Jen mě zaujal tvůj duchovní přítel, který si ten řízek dá, který miluje na dálku.
Není to mimo mísu. To, e se sem přidají dalí a evokuje to dalí otázky, je přirozené. Jak říká Hirondel, stala jsi se sama tvůrcem tohoto vlákna a my reagovaly.
Vidím, e tyto otázky zde, vadí tolik tobě. Nevidím důvod proč by duchovnim bytostem, jistě ji empatickým, a tomuto tématu měly vadit.
Upravil(a) Ra (11. 12. 2009 10:53)
Není tady
Ra napsal(a):
Jetě bych chtěla připsat k té diskusi, kterou ukončujete, kdy se začaly přidávat i dalí hlasy pro vegetariánství, jednu mylenku o naich zvyklostech. Připomnělo mi to jeden pokus vědců na opicích:
Skupina vědců umístila 5 opic do klece ve které stál uprostřed ebřík na jeho vrcholu byly banány.
Vdy, kdy některá opice lezla na ebřík, vědci polili ostatní opice studenou vodou.
Po nějaké době ostatní opice vdy ztloukly tu, která se snaila vlézt na ebřík.
Po nějakém čase se i přes velké pokuení ádná opice neopováila vlézt na ebřík.
Potom se vědci rozhodli jednu z opic nahradit jinou.
První věcí, kterou nová opice udělala bylo, e se pokusila vylézt na ebřík. Ostatní opice ji hned začaly bít.
Po několika výprascích se nový člen naučil nelézt na ebřík, i kdy nikdy nepochopil proč.
Potom byla nahrazena druhá opice a vechno se opakovalo. První nahrazená opice, tak jako ostatní, bila druhou nahrazenou opici. Po postupné výměně třetí i dalí opice se vechno (bití) opakovalo. Tak byla nahrazena i poslední pátá opice.
Zůstala skupina pěti opic, které nikdy nedostaly studenou sprchu, ale napříč tomu pokračovaly v bití kadé opice, která se pokusila vylézt na ebřík.
Kdyby bylo moné zeptat se opic, proč bijí opici, která se pokusí vylézt na ebřík vsadím se s vámi, e obpověď by byla: Nevím, ale je to tu takový zvyk.
Moc pěkné podobenství
Není tady
Seli, já si myslím, e není třeba se tak na Ra rozčilovat.
Jak já jsem to pochopila, tak jen Ra předkládá svoji představu duchovní bytosti a to je zcela k tématu.
Pro mne osobně je obdivuhodnou duchovní bytostí kadý, kdo se nestará jen o sebe a uspokojení svých potřeb, ale stejnou měrou myslí a dělá ve pro druhé, pro blaho celku, kterého je součástí.
Take takové kousky, jako cestování v čase nebo telepatie pro mne jetě důkazem "bílé" duchovní bytosti nejsou. Jsou toti lidé s velkými "nadpřirozenými" schopnostmi, kterým jde ale předevím o sobecké zájmy, těchto svých schopností vyuívají předevím pro svůj prospěch.
A k tomu jezení masa - být vegetariánem samo o sobě také neznamená podle mne být duchovní bytostí v tom dobrém slova smyslu.
Pokud je někdo vegetariánem čistě ze sobeckých důvodů, viz třeba Hitler, tak asi to o jeho míře empatie jetě nesvědčí.ĄMmch hodně mocní černí mágové bývají často vegetariáni.
Ale pokud mám být konkrétní, já osobně také nechápu, e někdo duchovně hodně daleko jí maso, i kdy má monost volby ho nejíst, kdy stejně dobře se v naich podmínkách dá ít jako vegetarián.
A zase chápu, e maso jí někdo, kdo necítí rozdíl mezi zabitím psa, koně nebo prasete a utrením jablka, rajčete nebo vytrhnutím mrkve.
Upravil(a) Vanilka69 (13. 12. 2009 13:23)
Není tady
Jo, moná je těch střípků, které tvoří ucelenou duchovní bytost (ve smyslu, ve kterém se tohle spojení uívá v téhle diskuzi) obrovské mnoství. A kadý se ve svém současném ivotě drí jen těch, které jemu přijdou "nejdůleitějí" a ty se snaí kolem sebe ířit a třeba ty ostatní zase opomíjí a nevidí je. Někdo radi mrkev a jiný zase toleranci. Aspoň, e si je co předat
Není tady
Janina Matějková napsal(a):
Poznala jsem člověka,který mi vidí do hlavy i do due,ví věci,které nikdo nemůe znát jen já.Několikrát jsem se o tom přesvědčila,mluví o mé minulosti.Říkal,e má smlouvu s časem,e na ve zná odpovědi,e musí mluvit jen pravdu,jinak ho to bolí pokud by řekl le.Za kadý dobrý čin se mu přičtou roky,e je mu 500a něco u nevím.Dokáe se přenést do jakékoliv doby,tělem být jinde a duchem taky,několikrád jsem cítila jak mne hladí po vlasech a to jsem byla v postely a pak i celá pod peřinou i hlavu,take neni moné e by tam byl průvan,vánek. A mnoho dalího umí,ale to je jetě dlouhý psaní.Jsem člověk který 2x měří pak řee tj. e ve prověřím 2x a to jetě ze vech stran a pak trochu uvěřím.Prosím vechny kdo maj podobnou zkuenost nebo mi můou poradit s kým mám asi tu čest a jak si to mohu potvrdit a prostě mi třeba jen pomůe e i jiní to zaili a e nejsem cvok.
Janino,dala jsi sem na vlákno docela zajímavou otázku a pro Tebe zkuenost. Potom si se dokázala z toho kouzelně
vyvléci. Přijde mi, e si děvče něco přes 20 let. Zarazila mi od Tebe věta,e si vlastně u prola peklem nebo jak si to chtěla naznačit. Celé vlákno vlastně otáčí úplně jinam od prvního příspěvku. Potom jsi se nala a u zkueně mluví o duchovnu. Nebude se ti to líbit, ale mně to přijde hodně divadelní nebo kolské. Svésti celou diskuzi jinam, kde se cítí jako ryba ve vodě. Přijde mi to od Tebe hodně neupřímné. koda, mohlo to být zajímavé poznání..........
Není tady
Vladeno.proč to bere jako neupřímnost? Proč to nebere prostě jako opatrnost.Janina svůj příspěvěk brala asi jako zjiující,jestli není blázen a zjistila ,e není a nemá potřebu dál o tom psát. Proč ti to přijde jako divadelní a kolské.člověk ,který se ocitl poprvé v takové situaci a píe o tom,si můe přijít jako divadelní a kolský.Proto já o takových záitcích radi ani nepíu.A přečti si pozorně,kdo tady někdo něco otočil.Ale to neberte jako výtku.Je to diskuze a ze veho si něco kadý vybere.A jen mě napadlo..zkueně o duchovnu? Kdo můe mluvit zkueně o duchovnu ?Ta oblast je tak iroká
Není tady
Janina zde na začátku něco nakousla a potom se odvolává,e podrobnosti psala té a té. Nevím, pokud se rozhodnu otevřít takové téma (nemyslím si,e si chtěla ověřit,e je cvok -psala dost suveréně) musím být u rozhodnutá.
Vyuiji Tvoji větu: Proto já o takových záitcích radi ani nepíu. Tak tímto myslím upřímnost, nechci psát, tak nepíu. A co jsem myslela tím psát zkueně o duchovnu? Kadý má svůj slovník, větinou přijímáme do své slovní zásoby slova přečtená, slyená..... Podle vyjadřování pozná zda dotyčný-á něco o tom tématu načetl (a) z odborných knih nebo jsou to vnitřní pocity laika,který se nutně potřebuje svěřit.
Kdo můe mluvit zkueně o duchovnu ?Ta oblast je tak iroká Souhlasím, proto jsem se chtěla od Janiny něco dozvědět, co jinde nevyčte.Není nad osobní zkuenost,ale zde zůstala hluboko pod pokličkou, tak proč ten příspěvek,vlastně???!
Není tady
Občas se stane,e sem člověk hodí příspěvek a nedomyslí ,jak se můe diskuze rozvinout.Zvlá ,kdy je nováček.
A jetě jsem chtěla dodat...dá se občas někde něco vyčíst,ale ty střípky si dotyčný musí poskládat sám.Kdy se někomu něco podobnýho přihodí,sám to vůbec nechápe,proč se to tak děje.Ty záitky bývají docela intimní a spí je musí proívat ne jim rozumět .Ze začátku jsem taky chtěla logické vysvětlení,teď jsem to pustila za hlavu a snaím se přijímat ,to co se mi děje .To jen tak na vysvětlenou Vladeno
Moná ,kdyby se mi určitý věci přihodily před 10 lety,tak bych se taky někde veřejně ptala,dneska u ne.
Není tady
Nefritt, rozumím. Asi jsem očekávala více......jako vdycky.
Není tady